Bagaimana untuk menyahsekat Snapchat

Snapchat diharamkan di lokasi anda? Tidak lagi! Panduan kami tentang bagaimana untuk menyahsekat Snapchat akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk memulakan menghantar snaps kepada rakan-rakan terbaik dan musuh terburuk segera.

Snapchat adalah popular untuk pemesejan dan penghantaran imej. Ia membolehkan anda mengumpulkan cerita kegemaran anda dan terkunci semasa anda meneroka cerita yang dibawa oleh dunia’acara terbaik dan penerbit.

Aplikasi menjadikan komunikasi mudah dan menyeronokkan. Walau bagaimanapun, ia’malangnya ia tidak boleh diakses di sesetengah wilayah. Sesetengah negara tidak membenarkan penggunaan Snapchat dan aplikasi sosial lain disebabkan oleh sebab keselamatan siber. Anda tidak boleh mengakses Snapchat di negara seperti China, sebagai contoh.

Adalah malang bahawa kolej, universiti, dan beberapa tempat kerja turut menyekat penggunaan Snapchat. Dalam keadaan sedemikian, anda boleh’t menggunakan aplikasi melainkan anda tahu bagaimana untuk menyahsekat Snapchat.


Mengapa sesetengah negara dan institusi mengehadkan Snapchat

Kebanyakan majikan dan sekolah menegaskan bahawa sesiapa yang menggunakan institusi tersebut’s jaringan untuk mengakses internet hanya perlu menggunakannya untuk kerja yang dimaksudkan. Penggunaan internet untuk tujuan lain dianggap membuang masa dan sumber. Ini sebabnya kebanyakan institusi menyekat akses ke laman media sosial seperti Snapchat.

Negara seperti China dan Bangladesh telah mengharamkan penggunaan Snapchat kerana peraturan internet. Sebagai contoh, China menapis internetnya untuk melindunginya “kedaulatan siber maya.”

Itu jenis penapisan internet yang menyekat apa-apa yang dianggap data yang tidak baik dari negara-negara asing. Ia juga menyekat akses ke beberapa laman web, tetapi aplikasi media sosial dan laman web adalah yang paling terjejas. Pentadbir rangkaian, sebaliknya, boleh menyekat akses ke mana-mana tapak atau perkhidmatan dengan beberapa penekanan kekunci dan beberapa klik tetikus.

Nasib baik, ada cara mudah untuk belajar cara menyahsekat Snapchat dan menggunakannya di mana saja.

Bagaimana untuk menyahsekat Snapchat

Memandangkan penapisan internet di sesetengah negara adalah kukuh dan mungkin kelihatan tidak dapat dipecahkan, banyak pengguna Snapchat bimbang tentang cara mengaksesnya. Menggunakan alat VPN yang dipercayai adalah mungkin untuk mengakses Snapchat dari mana saja di dunia.

Pelanggan VPN menyediakan anda dengan rangkaian yang disulitkan dan selamat yang ditubuhkan melalui sambungan internet awam. Melakukannya membolehkan pengguna menyembunyikan identiti sebenar mereka melalui internet. VPN yang baik menyembunyikan aktiviti internet anda dari penyedia perkhidmatan internet anda dan kerajaan.

VPN juga membolehkan anda untuk melepaskan penapisan yang diuruskan oleh kerja, sekolah, ISP anda, atau kerajaan dan membolehkan anda menyembunyikan lokasi anda. Ringkasnya, VPN membuka akses kepada mana-mana kandungan disekat geografi. Ini menjadikannya alat yang sempurna untuk mengakses Snapchat dari tempat di mana ia disekat.

Perkhidmatan VPN melindungi sambungan internet anda dengan lapisan penyulitan. Oleh itu, ia bukan sahaja menyekat laman web tetapi juga menawarkan perlindungan untuk privasi dan data peribadi.

Memilih VPN terbaik untuk membuka sekatan Snapchat

VPN terbaik untuk penstriman

Matlamat utama adalah mempelajari cara menggunakan Snapchat di wifi sekolah atau wifi kerja. Walau bagaimanapun, anda juga harus ingat bahawa VPN boleh digunakan untuk tujuan lain. Selain membuka kunci Snapchat dan rangkaian sosial lain, anda mungkin perlu mempertimbangkan VPN’kualiti lain.

Cadangan kami adalah menggunakan NordVPN, iaitu VPN yang paling selamat dan boleh dipercayai di pasaran.

NordVPN NordVPN 9.5 / 10 Amalan privasi yang tidak bertanggungjawab, ciri keselamatan lanjutan, dan kemampuan geo-unblocking yang boleh dipercayai menjadikan NordVPN sebagai pemimpin industri yang tidak dipertikaikan. Apa sahaja keperluan anda, VPN ini telah dilindungi - semuanya bermula dari hanya $ 3.49 / bulan.

 • Keselamatan yang sangat baik
 • Senarai pelayan yang hebat
 • Hebat untuk Netflix
 • Baik untuk torrenting
 • Sangat mudah digunakan
 • Harga berpatutan

Masih di pagar? Di sini’apa yang perlu dipertimbangkan ketika mencari VPN terbaik:

Kelajuan sambungan

Perkhidmatan VPN yang anda pilih harus memberi anda sambungan cepat dan terenkripsi. Sekiranya kelajuannya betul, anda tidak sepatutnya menghadapi masalah semasa menghantar atau melihat video berasaskan Snapchat atau kandungan video lain. Walau bagaimanapun, anda perlu ambil perhatian bahawa kelajuan keseluruhan anda akan berubah-ubah bergantung kepada kelajuan sambungan baseline anda.

Sokongan berbilang platform

Snapchat boleh didapati di platform peranti Android dan iOS sahaja, tetapi anda mungkin mahu mempertimbangkan VPN’keupayaan untuk menyokong pelbagai platform. Kebanyakan orang mempunyai peranti desktop, jadi masuk akal untuk mencari VPN yang menyokong OS desktop anda - Windows, Mac, Linux, dan sebagainya.

Fleksibiliti untuk beralih dari satu peranti ke peranti lain dengan VPN yang sama boleh membantu anda membuka kunci laman web dan melindungi sambungan internet anda untuk perkhidmatan streaming dan pelayan permainan di mana peranti yang anda pilih untuk digunakan.

Sokongan pengguna

Kadangkala anda mungkin mengalami masalah dengan sambungan VPN anda, dan ini bermakna anda mungkin merasa sukar atau tidak mungkin menggunakan Snapchat. Dalam keadaan sedemikian, anda mungkin memerlukan bantuan cepat untuk menyambung semula atau bertanya soalan mengenai perkhidmatan VPN.

Oleh itu, pembekal VPN harus mempunyai sokongan pelanggan yang berdedikasi serta seksyen pertanyaan yang sering diajukan di laman web penyedia. Sokongan pelanggan harus dapat bertindak balas dengan cepat dan menawarkan bantuan apabila diperlukan.

Liputan pelayan global

Sebagai peminat Snapchat, anda akan menonton banyak video penstriman dan mendengar banyak aliran muzik. Walaupun sesetengah penyedia kandungan mungkin mengehadkan mendengar atau melihat kandungan ke kawasan yang ditentukan sahaja, rangkaian VPN global akan membolehkan anda mengakses semua kandungan. VPN harus mempunyai pelayan di sebanyak mungkin negara untuk membolehkan cara membuka kunci yang lebih fleksibel.

Harga

VPN utama mungkin lebih mahal berbanding dengan VPN yang lebih rendah. Walau bagaimanapun, kos biasanya sepadan dengan perkhidmatan yang ditawarkan. Terdapat juga perkhidmatan VPN percuma yang boleh berguna jika mereka berfungsi dengan baik pada peranti yang anda inginkan.

Dengan semua pertimbangan di tempat, VPN boleh membuat menggunakan Snapchat mudah dan selamat, sambil menawarkan keselamatan dan akses kandungan yang sama untuk aktiviti internet yang lain. Dengan itu, di sini’s bagaimana menggunakan Snapchat di wifi sekolah, wifi kerja, atau kawasan terhad menggunakan VPN:

 • Pertama, anda perlu melalui pembekal VPN terbaik dan memilih salah satu yang anda rasa akan sesuai dengan keperluan anda.
 • Daftar untuk perkhidmatan VPN dengan memilih pelan harga dan memperoleh kelayakan pengguna (iaitu nama pengguna dan kata laluan VPN)
 • Kemudian pasang klien VPN pada peranti anda
 • Selepas memasang, luncurkan VPN dan sambungkan ke pelayan di luar rantau anda. (VPN datang dengan senarai pelayan yang boleh anda pilih)
 • Selepas menyambung ke pelayan, muat turun aplikasi Snapchat. Untuk peranti Android, muat turun aplikasi dari Gedung Google Play. Untuk pengguna iOS, muat turun aplikasi dari App Store.
 • Pasang Snapchat pada peranti anda, mendaftar untuk akaun menggunakan alamat e-mel anda, atau log masuk jika anda sudah mempunyai satu. Anda kini boleh menggunakan Snapchat selagi anda menyimpan VPN aktif.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =

Adblock
detector