Bagaimana untuk menyahsekat Spotify

Mencari cara terbaik untuk menyahsekat Spotify supaya anda boleh kembali ke streaming muzik kegemaran anda apabila diminta? Baca terus untuk mengetahui.

Spotify adalah salah satu platform streaming muzik terbaik. Perkhidmatan streaming membolehkan anda memainkan muzik dari perpustakaan dengan lebih daripada 20 juta trek. Walau bagaimanapun, tidak semua orang berada dalam kedudukan untuk mengakses semua jejak ini, dan sesetengah orang boleh’bahkan menggunakan perkhidmatan ini disebabkan oleh sekatan geo.

Spotify sahaja beroperasi di 65+ negara, dan senarai muzik yang anda boleh mainkan juga berbeza bergantung pada lokasi anda.

Untuk secara berkesan membuka kunci Spotify, anda’anda perlu menggunakan VPN, atau Rangkaian Peribadi Maya. Kami sangat mengesyorkan salah satu VPN teratas di dunia, NordVPN.


Dapatkan semuanya dengan salah satu VPN terbaik dalam industriPembuat NordVPN’senarai pelayan besar-besaran, rekod privasi yang sempurna, dan ciri-ciri keselamatan kedap air - semuanya hanya dari $ 3.49 / bulan. Dapatkan NordVPN

Dalam panduan ini, kami’akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mendapatkan Spotify unblocked di mana sahaja ia’s disekat, dan bagaimana anda boleh mengakses muzik yang dihadkan di kawasan anda menggunakan VPN.

Unblocking Spotify

Spotify hanya dilesenkan untuk memainkan muzik tertentu di lokasi tertentu, dan ini dilaksanakan menerusi alamat IP. Alamat IP anda karies maklumat yang menunjukkan lokasi anda, ISP, negara, dan lain-lain. Untuk menyahsekat Spotify, anda perlu menukar alamat IP anda, dan salah satu cara yang paling boleh dipercayai untuk melakukannya adalah melalui VPN.

VPN menjejakkan trafik anda dengan selamat melalui pelayan VPN jauh pilihan anda, dan pelayan itu memalsukan alamat IP sebenar anda dan memberi anda yang baru. Alamat IP yang anda perolehi adalah lokasi pelayan yang telah anda pilih dan supaya anda boleh dengan mudah membuka kunci Spotify dengan menyambung ke kawasan yang tidak terhad.

Secara amnya, berikut langkah-langkah yang anda perlukan untuk menyahsekat Spotify:

  1. Daftar dengan VPN yang baik untuk Spotify (lihat cadangan kami di bawah)
  2. Muat turun VPN’aplikasi untuk peranti anda
  3. Log masuk dan sambungkan ke pelayan di lokasi yang anda mahu, misalnya, AS
  4. Buka Spotify dan nikmati muzik anda!

Apabila anda perlu mengakses muzik itu’s tidak tersedia di kawasan di mana anda disambungkan, anda hanya perlu menukar lokasi pelayan anda, dan anda’akan mendapat akses.

VPN Terbaik untuk Spotify

Memilih VPN anda dengan berhati-hati adalah sama baiknya dengan mengetahui bahawa anda memerlukannya. Berikut adalah beberapa faktor yang perlu anda pertimbangkan:

  • Banyak lokasi pelayan
  • Kelajuan VPN yang tinggi
  • Privasi dan keselamatan pepejal
  • Keupayaan untuk menyahpasang perkhidmatan Spotify dan streaming lain seperti Netflix
  • Aplikasi VPN yang boleh dipercayai dan mudah digunakan

Berikut adalah VPN terbaik yang sesuai dengan faktor berikut:

1. ExpressVPN

Logo perkhidmatan ExpressVPN Lawati ExpressVPN

ExpressVPN adalah VPN terbaik untuk streaming, dan dengan itu VPN terbaik untuk Spotify. VPN ini dikenali dengan kelajuan yang sangat baik, apl hebat, dan keupayaannya untuk bekerja dengan hampir semua perkhidmatan streaming.

ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang mengagumkan yang terdiri daripada 3,000+ pelayan di 160+ lokasi di seluruh 90+ negara. Rangkaian sedemikian bermakna bahawa anda boleh menyambung ke hampir mana-mana rantau yang anda suka dan menyahsekat Spotify dengan mudah.

Perkara terbaik mengenai ExpressVPN adalah bahawa ia’s VPN semua bulat yang tidak’t mengorbankan kualiti di mana-mana kawasan. Privasinya sama baiknya, dengan lokasi yang berpusat di kawasan mesra privasi Pulau British Virgin. Bagi keselamatan, penggunaan ExpressVPN AES 256-bit enkripsi bersama dengan protokol teratas dan ciri keselamatan.

Anda mungkin perlu membayar lebih untuk ExpressVPN daripada yang lain, tetapi perkhidmatan yang anda dapatkan adalah berbaloi.

2. IPVanish

Logo perkhidmatan IPVanish Lawati IPVanish

IPVanish membentangkan satu lagi pilihan hebat untuk VPN untuk Spotify, dan pada harga yang jauh lebih baik. VPN ini agak popular di kalangan peminat streaming kerana kelajuan dan aplikasi cahaya yang paling tinggi. IPVanish telah meningkatkan keupayaan pembasmiannya, dan kini selain Spotify, ia juga berfungsi dengan Netflix, Hulu, BBC iPlayer, dan lain-lain lagi.

Satu ciri penentangan VPN ialah ia memiliki dan mengendalikan rangkaian pelayan keseluruhannya, sesuatu yang tidak banyak VPN boleh dibanggakan. Ini membantu dengan kebolehpercayaan serta privasi, dan sekalipun menjadi berpangkalan di AS, IPVanish tidak’t menyimpan sebarang log. Keselamatan juga pepejal, dengan penyulitan AES 256-bit digabungkan dengan pelbagai protokol dan ciri keselamatan.

Anda boleh memasang IPVanish pada hampir mana-mana peranti, dan anda’akan mendapat elaun sambungan serentak yang sangat murah hati sehingga 10 peranti.

3. NordVPN

Logo perkhidmatan NordVPN Lawati NordVPN

NordVPN telah meningkatkan perkhidmatannya secara eksponen sejak beberapa tahun yang lalu, dan ia’s sekarang antara yang terbaik di pasaran. Dikenali dengan privasi yang sangat baik dan ciri-ciri keselamatannya, Nord juga menawarkan pelayan yang paling dalam industri.

Dengan rangkaian 5500+ pelayan di 58 negara, anda sentiasa boleh mendapatkan sambungan yang boleh dipercayai dan cepat dengan NordVPN. Pelayan dioptimumkan untuk bekerja dengan kebanyakan platform penstriman, termasuk Spotify, dan anda juga boleh aliran Netflix AS menggunakan hampir mana-mana pelayan berhampiran anda.

Bagi privasi, NordVPN sangat baik. VPN ialah berpangkalan di Panama, dan ia tidak’t menyimpan log penggunaan atau koneksi, dan yang terakhir boleh’t dikatakan untuk banyak VPN. Keselamatan, ia menggunakan penyulitan AES 256-bit dan memanfaatkan pelbagai protokol dan ciri-ciri dan pilihan privasi dan keselamatan yang sangat banyak.

VPN mempunyai pelanggan hebat untuk hampir mana-mana peranti, dan anda’akan bangun 6 sambungan serentak, 24/7 sokongan sembang langsung, dan jaminan wang balik 30 hari.

4. CyberGhost

Logo perkhidmatan CyberGhost Lawati CyberGhost

CyberGhost adalah VPN teratas yang mempunyai banyak perubahan pada tahun lepas dalam usaha untuk menjadikannya salah satu perkhidmatan VPN yang paling popular. VPN mempunyai lebih daripada tiga kali ganda pelayannya dalam masa itu, mengeluarkan aplikasi klien baru, dan memperbaiki infrastruktur amnya.

CyberGhost kini merupakan salah satu VPN terbaik untuk Spotify serta kebanyakan perkhidmatan penstriman lain. VPN mempunyai rangkaian pelayan 6200+ pelayan di 9.1+ negara, dan pelayan ini diedarkan dengan baik di seluruh dunia.

Ia’s juga baik pada privasi dan keselamatan. Ia’s berpangkalan di Romania, negara yang membatalkan undang-undang pengekalan datanya kembali pada tahun 2014. Oleh itu, VPN ini berjaya mengekalkan janjinya sifar log, dan ia juga menggunakan penyulitan AES 256-bit untuk keselamatan.

Dipanggil CyberGhost 7, VPN’Pelanggan baru s hebat, dan boleh dipasang pada hampir mana-mana peranti. Anda’akan mendapat elaun sehingga 7 peranti serentak dan sangat murah hati Jaminan wang balik 45 hari.

5. Surfshark VPN

Logo perkhidmatan Surfshark VPN Lawati SurfShark

Surfshark VPN adalah peserta baru dalam industri VPN, tetapi ia’sudah bersaing dengan nama-nama besar. Ia’s super cepat, dan ia berfungsi dengan Spotify, Netflix, dan banyak perkhidmatan penstriman lain.

VPN ini ialah yang berpusat di British Virgin Islands dan oleh itu tidak dikehendaki oleh undang-undang untuk menyimpan apa-apa rekod. Ini adalah salah satu sebab yang boleh menjanjikan penggunanya a log kosong perkhidmatan.

SurfShark mempunyai banyak ciri menarik. Ini termasuk suis bunuh automatik, multi-hop, terowong perpecahan, DNS pengetahuan nol, dan ciri web bersih (menyekat iklan, pelacak & malware).

Satu kelemahan utama ialah Surfshark’Pelan bulanan adalah antara yang lebih mahal dalam senarai ini. Walau bagaimanapun, rancangan tahunannya juga termurah dalam senarai! Terakhir tetapi tidak kurang adalah Jaminan wang balik 30 hari yang merangkumi semua rancangan.

Pemikiran terakhir

Unblocking Spotify agak mudah jika anda mempunyai VPN yang betul. VPN yang disenaraikan di atas semuanya telah diuji, dan mereka bukan sahaja berfungsi dengan Spotify tetapi juga dengan semua perkhidmatan penstriman utama lain. Dengan salah seorang daripada mereka, anda menang’t perlu bimbang jika Spotify tidak tersedia di kawasan anda atau sesetengah muzik yang ingin anda strim adalah geo-terhad.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 43

Adblock
detector