Bagaimana untuk menyediakan VPN pada TV Pintar


Jika awak’anda kembali ke dalam talian tanpa menjejaskan privasi anda, dapatkan Rangkaian Peribadi Maya (VPN). Ia membolehkan anda berbuat demikian dengan menyediakan a “terowong” perlindungan, bersama dengan lapisan penyulitan untuk memastikan anda benar-benar selamat dan tanpa nama. Ramai orang memilih untuk menggunakan perkhidmatan VPN dengan TV Pintar mereka kerana ini membolehkan mereka menyembunyikan geografi mereka dan mengakses program TV dari negara lain, tanpa kerengsaan blok geografi.

Anda juga boleh menggunakan VPN pada sistem TV Pintar, dan dalam panduan ini, kami akan memberitahu anda bagaimana untuk menambah VPN ke TV Pintar anda untuk pengalaman streaming sepenuhnya selamat.

Bolehkah saya memasang VPN di TV Pintar saya secara terus?

Sesetengah TV Pintar menawarkan keupayaan untuk memasang perisian VPN secara langsung, tetapi itu’tidak selalu berlaku. Walau bagaimanapun, jangan’jangan risau. Jika TV Smart anda tidak’t membenarkan laluan pemasangan langsung, ia hanya perlu dapat dipautkan ke Google Play Store. Dari sini, anda boleh memilih aplikasi pembekal VPN anda dan kemudian pasangkannya ke TV anda. Biasanya, ini adalah cara terbaik untuk memasang VPN pada model TV Pintar, jadi pilih jika anda boleh. Dalam sesetengah keadaan, bagaimanapun, VPN untuk perkhidmatan Smart TV dimenangi’t bekerja di semua model, jadi semak dengan pengeluar jika perlu.

Menyediakan VPN pada sistem TV Pintar

Jika OS SmartTV anda adalah Android, anda boleh menyediakan VPN dalam beberapa langkah mudah. Untuk membuat ini:

 1. Pilih VPN anda untuk TV Pintar, seperti perkhidmatan ExpressVPN. Pembekal ini juga menawarkan penghantar pra-maya, yang akan kami sentuh secara terperinci dalam masa yang singkat.
 2. Sekali awak’telah memilih VPN anda untuk Smart TV, muat turun perisian. Kemudian pasang fail .APK.
 3. Gunakan kelayakan log masuk asal anda untuk log masuk ke akaun anda.
 4. Jalankan VPN untuk aplikasi Smart TV pada TV anda dan kemudian sambungkan ke salah satu pelayan yang ditawarkan.

Itu’semua yang diperlukan! Dari sini, anda boleh muncul di mana-mana negara yang anda suka dan mengakses apa-apa jenis kandungan TV dan hiburan yang anda kehendaki. Terima kasih kepada VPN penyulitan yang diberikan, anda juga boleh kekal sepenuhnya tanpa nama dan peribadi. Ini mengambil kebimbangan tentang data anda yang sedang diakses atau dikompromi oleh sesiapa sahaja yang berminat untuk melihat apa yang anda’semula lakukan.

Kami’Anda telah membimbing panduan VPN untuk pemula dalam blog lain, jadi ia’s patut dibaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana sistem yang berguna ini dapat membantu anda mengekalkan privasi dan keselamatan keseluruhan apabila anda’semula dalam talian. Pada hari ini’dunia digital s di mana penjenayah siber dan pengintip di mana-mana, anda boleh’t terlalu berhati-hati!

Menyambungkan TV anda dengan komputer riba atau PC

Anda mungkin mahu menggunakan kabel ethernet untuk menyambungkan komputer atau komputer riba ke TV Pintar anda. Ini bermakna anda boleh berkongsi sambungan internet anda dan menggunakan VPN anda untuk membuka kunci apa-apa kandungan pengaturcaraan terhad, sedia untuk dilihat di TV. Jika TV Smart anda tidak’t membenarkan apl dipasang secara langsung, ini adalah kaedah untuk digunakan. Sebagai alternatif, anda boleh memilih untuk penghala TV Smart VPN.

Untuk berkongsi sambungan anda di Windows, ikuti langkah berikut:

 1. Semak bahawa komputer riba atau PC anda disambungkan ke VPN TV Pintar anda. Jika anda tidak’t mempunyai satu, cuba ExpressVPN.
 2. Gunakan kabel ethernet untuk memasangkan kedua-dua.
 3. Pada PC atau komputer riba anda, cari rangkaian dan pusat perkongsian dalam panel kawalan, dan pilih Tukar Tetapan Penyesuai.
 4. Cari sambungan VPN anda, yang sepatutnya mempunyai gambaran yang kelihatan seperti “TAP-Win33 Adapter.” Klik kanan dan pilih Hartanah dari menu drop-down.
 5. Kemudian, pilih Perkongsian tab dan tandai di mana ia bertanya jika anda mahu Benarkan pengguna rangkaian untuk menyambung ke sambungan internet anda. Pilih Sambungan Kawasan Tempatan dari menu seterusnya dan pilih okey.
 6. Mulakan semula komputer riba atau PC anda dan TV Pintar anda dan anda harus mendapati bahawa VPN berfungsi.

Untuk menggunakan VPN anda di OSX

Ini agak rumit, tetapi pada dasarnya, apabila anda telah mendaftar untuk perkhidmatan VPN anda dan menetapkannya:

 • Matikan TV Pintar anda dan sambungkannya ke port USB Mac anda menggunakan penyesuai dan kabel Ethernet
 • Pergi ke awak Keutamaan Sistem dan pilih Perkongsian
 • Tarik ke bawah menu yang membolehkan anda “Kongsi sambungan anda dari” dan pilih sambungan VPN anda. Semak kotak di mana ia berkata USB Ethernet untuk “kepada komputer yang menggunakan” dan kemudian biarkan Perkongsian Internet. Apabila kotak pop timbul dipaparkan, pilih Mulakan dan kemudian Perkongsian Internet. Jika ini menunjukkan sebagai hijau, anda’akan tahu bahawa anda’telah melakukannya dengan betul!
 • Reboot TV anda!

Menggunakan penghala VPN

Anda juga boleh menggunakan VPN pada TV Pintar menerusi penghala yang tersalur. Ini bermakna setiap peranti di rumah anda akan mendapat manfaat daripada sambungan VPN anda. Berkelip router sebenarnya agak rumit, jadi jika anda berfikiran teknologi, pilihlah perkhidmatan yang menawarkan pra-flashed (dan router prabayar.) Ini hanya perlu asas “palam dan main” langkah untuk ditubuhkan.

Sebilangan besar router VPN boleh dibeli secara langsung ke router, dengan dua jenis utama yang tersedia. Ini adalah Tomat dan DD-WRT. Yang terakhir adalah yang paling popular kerana ia boleh disesuaikan dengan mudah.

Kenapa memilih penghala yang berkelip?

Ini secara automatik akan memilih perkhidmatan VPN tanpa mengira peranti yang anda gunakan untuk menyambung ke wifi anda. Ia juga boleh membebaskan ruang dengan meminimumkan bilangan kabel rangkaian yang perlu anda gunakan, dan ia juga menghilangkan keperluan untuk biola dengan tetapan rangkaian! Akhirnya, anda tidak’t perlu mempunyai komputer atau komputer riba anda secara fizikal terletak berhampiran dengan TV Pintar anda untuk menggunakan VPN.

Kesimpulannya, ia’s patut menggunakan VPN di TV Pintar anda untuk kekal peribadi dan untuk mengakses kandungan yang anda mahu lihat dari mana saja di dunia. Anda boleh bangun dan berlari dengan cepat dengan panduan kami!

Disyorkan baca: Router VPN terbaik

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 + = 61