Cara menggunakan Masa Popcorn di Apple TV


Popcorn Time adalah pelanggan multi-platform, BitTorrent yang dikeluarkan pada bulan Februari 2014 dan mengalami perkembangan dalam pengguna dan fungsi pada tahun 2016. Dunia video-on-demand telah meletup sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Terdapat berpuluh-puluh platform streaming untuk dipilih dan nampaknya syarikat yang paling popular mahu melompat ke dalam permainan. Syarikat-syarikat seperti Amazon dan YouTube telah memasuki cincin dan berjaya memegang mereka sendiri. Masa Popcorn adalah alternatif kepada perkhidmatan streaming langganan langganan ini.

Dengan semua pilihan yang berbeza ini, mudah untuk melihat mengapa pengguna akan berminat dengan produk seperti Popcorn Time, yang membolehkan pengguna melangkau membeli langganan kepada pelbagai perkhidmatan streaming dan mencari pertunjukan kegemaran mereka dan filem di satu tempat.

Salah satu ciri terbesar Masa Popcorn ialah banyak platform yang tersedia. Di sini, kami akan membincangkan bagaimana anda boleh menggunakan Masa Popcorn di Apple TV anda.

Mengenai Masa Popcorn di Apple TV

Menggunakan Masa Popcorn di Apple TV adalah pilihan yang hebat untuk pengguna yang bosan berurusan dengan pelbagai perkhidmatan langganan. Tidak ada perkakasan atau perisian tertentu yang diperlukan untuk memasang Masa Popcorn di Apple TV, yang menjadikannya pilihan yang mudah.

Walau bagaimanapun, aplikasi masa Popcorn tidak dapat dijumpai di kedai aplikasi iTunes rasmi. Ini bermakna terdapat kaedah tertentu untuk memuat turun dan memasang masa Popcorn di Apple TV, dan kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana ia’selesai.

Bagaimana untuk memuat turun Popcorn Time pada Apple TV

Seperti yang telah kami nyatakan, anda tidak boleh memuat turun Popcorn Time melalui iTunes, yang bermaksud anda perlu sideload fail tersebut. Sideloading adalah pemasangan aplikasi pihak ketiga melalui kaedah backdoor.

Untuk sideload Popcorn Time ke Apple TV anda, anda perlukan:

  • Komputer Mac
  • Kabel USB
  • ID Apple bekerja
  • Sebuah TV Apple

Sekarang anda mempunyai semua bahan anda, mari’lihat langkah muat turun:

  1. Sambungkan Mac anda ke TV Apple anda melalui kabel USB.
  2. Pasang alat GUI sideloading, seperti Cydia Impactor, ke Mac anda.
  3. Muat turun fail Popcorn Time IPA ke Mac anda melalui laman web yang bereputasi.

Bagaimana untuk memuat turun Popcorn Time pada Apple TV

Bagaimana untuk memasang

Sekarang anda mempunyai alat GUI dan Waktu Popcorn’fail IPA yang dimuat turun ke Mac anda, kami boleh mula memasang. Jika anda tidak’Anda sudah mempunyai komputer dan tv yang disambungkan melalui kabel USB, sambungkannya sekarang. Kami akan menggunakan Cydia Impactor dalam contoh kami.

Bagaimana untuk memasang Masa Popcorn di Apple TV

Dalam alat GUI, cari dan pilih Apple TV anda dalam senarai peranti.

Alat GUI

Pindahkan fail Popcorn Time IPA ke alat GUI dengan menyeret fail ke skrinnya.

Pindahkan Masa Popcorn IPA IPA ke alat GUI

Apabila digesa, masukkan ID dan kata laluan Apple anda dan aplikasinya akan dimuat turun.

masukkan ID dan kata laluan Apple anda

Aplikasi ini kini seharusnya berada pada Apple TV anda dan sedia untuk digunakan!

Penyediaan Masa Popcorn

Sebaik sahaja anda membuka Waktu Popcorn anda akan mahu menuju ke menu tetapan!

Perpustakaan media Masa Popcorn

Dalam menu ini, anda akan mendapati semua pilihan persediaan asas untuk aplikasi Masa Popcorn anda.

Tetapan Masa Popcorn

Pertama, di bawah antara muka, kita mempunyai tetapan bahasa lalai. Dengan 15 pilihan untuk dipilih, kemungkinan ada pilihan bahasa yang sesuai dengan kebutuhan anda.

Masih di bawah antara muka - anda juga boleh menukar tema tetapi tahu bahawa versi lama aplikasi hanya menawarkan tema klasik.

Seterusnya, kami mempunyai tetapan sarikata, yang membolehkan anda melaraskan saiz fon. Anda boleh menukar sarikata anda dari biasa, kepada yang lebih besar, atau bahkan lebih kecil. Anda boleh menghiasi sekitar dengan semua saiz di antara serta sehingga anda dapat melihat saiz yang paling selesa semasa melihat.

Beberapa pilihan terakhir dalam menu tetapan mungkin dua yang paling penting. Dua yang pertama melibatkan cache anda. Walaupun kawasan lalai akan disebarkan, anda boleh memilih folder mana yang akan ditetapkan untuk cache anda. Anda juga boleh meminta aplikasi untuk membersihkan cache anda setiap kali anda keluar dari aplikasi Popcorn Time Apple TV.

Pilihan terakhir, “Maklumkan saya sebelum memuat turun jika VPN saya dimatikan” adalah auto dipilih. Ini adalah kerana pentingnya menggunakan VPN semasa menggunakan Masa Popcorn. Anda boleh membatalkan pilihan ini jika anda memilih, tetapi kami akan membincangkan kemudian kenapa sangat penting untuk sentiasa menggunakan VPN apabila memuat turun fail pada aplikasi.

Streaming

Sekarang bahawa anda telah memuat turun Popcorn Time ke Apple TV anda dan anda telah menetapkan semua tetapan anda, mari’membincangkan aliran.

Streaming pada Masa Popcorn untuk Apple TV sangat mudah. UI sangat mirip dengan aplikasi aliran popular seperti Netflix. Anda boleh memilih dari halaman pendaratan item popular. Anda juga boleh mencari mengikut filem, rancangan TV, atau genre. Atau, hanya gunakan bar carian untuk menaip apa yang ingin ditonton!

Sebaik sahaja anda membuat keputusan mengenai pilihan anda akan mendapati halaman pendaratan program atau filem itu. Jika ia adalah rancangan TV, anda akan diberi senarai musim dan episod yang ada di sebelah kiri. Kedua-dua pertunjukan TV dan filem akan memberi anda sinopsis menyeluruh, pautan kepada ulasan, masa dan statistik pos, serta genre.

Pengenalan filem Masa Popcorn

Selepas anda memilih filem atau episod anda yang tepat’d seperti untuk melihat, anda boleh menemui pilihan drop-down bahasa dan kualiti di bahagian bawah kanan halaman pendaratan. Buat pilihan anda dan pilih “Tonton sekarang.”

Kepentingan VPN untuk Masa Popcorn

Waktu Popcorn, seperti mana-mana sambungan BitTorrent, harus digunakan dengan perlindungan yang betul. Terdapat orang-orang yang menggunakan aplikasi-aplikasi yang mengutuk untuk memuat turun salinan karya haram. Oleh sebab itu, aplikasi ini, dan mereka yang menggunakannya, dipantau dengan teliti. Jika anda bimbang, anda mungkin tidak dapat memuat turun fail haram, atau jika anda tidak’tidak seperti idea data, lokasi, maklumat peribadi, dan aktiviti dalam talian yang sedang dipantau oleh orang yang tidak dikenali, maka anda perlu menggunakan VPN.

Anda boleh mulakan dengan menyemak senarai VPN Terbaik kami untuk senarai Popcorn Time untuk mencari penyedia VPN yang boleh dipercayai

Dengan perlindungan yang betul dan sedikit kerja, anda boleh menonton rancangan kegemaran anda dengan Popcorn Time untuk Apple TV!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 61 =