Cara menggunakan Masa Popcorn di Roku


Popcorn Time adalah aplikasi percuma, multi-platform, open source yang digunakan untuk menstrim video-on-demand. Ia’s adalah salah satu aplikasi streaming yang paling popular sejak penambahbaikan yang besar dibuat untuk antara muka dan kebolehgunaannya pada tahun 2016. Kini, ia bukan sahaja bertentangan dengan pilihan streaming utama seperti Netflix dan Amazon Prime, tetapi koleksi video yang besarnya outshines kebanyakan pesaing.

Apabila anda menganggap bahawa Waktu Popcorn adalah percuma, mempunyai lebih banyak pilihan daripada mana-mana aplikasi berasaskan langganan tunggal, dan tersedia pada kebanyakan peranti, itu’tidak hairanlah semakin ramai orang memilih untuk beralih daripada pelbagai perkhidmatan VOD mereka sekarang.

Kami tahu bahawa Waktu Popcorn boleh didapati di banyak platform, tetapi hari ini kami’akan membincangkan penggunaannya pada Roku.

Mengenai Masa Popcorn di Roku

Menggunakan Masa Popcorn pada peranti Roku adalah salah satu daripada pilihan yang lebih mudah, namun lebih mendalam lagi. Ia boleh menjadi sedikit mengelirukan apabila anda cuba mempelajari cara menggunakan Masa Popcorn di Roku, tetapi itu’s hanya kerana aplikasi itu boleh digunakan dalam pelbagai cara untuk mengelakkan halangan yang berbeza yang mungkin anda hadapi semasa cuba memasang aplikasinya.

Ini sebenarnya adalah perkara yang baik kerana mempunyai pilihan yang berbeza untuk pemasangan bermakna di sana’s lebih tinggi peluang anda’akan dapat mencari pilihan pemasangan yang berfungsi untuk anda. Biarkan’s melihat beberapa kaedah memuat turun dan pemasangan utama.

Masa Popcorn melalui Plex

Sejak di sana’s tidak ada aplikasi khusus Roku untuk Masa Popcorn, kita perlu mencari cara lain untuk mendapatkan aplikasi pada peranti Roku kami. Satu pilihan adalah untuk memuat turun saluran Masa Popcorn melalui Plex, yang merupakan aplikasi yang tersedia pada Roku.

Bagaimana untuk memuat turun - kaedah Plex

 • Muat turun aplikasi Media Plex pada komputer anda, kemudian buka aplikasi.Bagaimana untuk memuat turun Popcorn Time on Roku - kaedah Plex
 • Cari saluran Masa Popcorn di Plex dan pasangkannya mengikut aplikasi’arahan s.
 • Muat turun Plex pada peranti Roku anda.

Bagaimana untuk memasang Masa Popcorn di Roku-kaedah Plex

 • Gunakan Plex dengan Masa Popcorn untuk mengalir dari PC anda ke televisyen menggunakan peranti Roku.
 • Tiada pemasangan tambahan diperlukan dengan kaedah ini.

Popcorn Time melalui Screen Casting

Screen Casting adalah satu lagi cara mudah untuk menggunakan Masa Popcorn dengan Roku. Ini bermakna panduan muat turun dan pemasangan akan khusus kepada sistem pengendalian anda.

Bagaimana untuk memuat turun Popcorn Time on Roku - kaedah Mac

 • Cari pautan muat turun untuk sistem pengendalian anda.Bagaimana untuk memuat turun Popcorn Time on Roku - kaedah Mac
 • Pilih Muat Turun.
 • Buka fail yang dimuat turun dan ikuti arahan pada skrin untuk pemasangan.Pemasang Masa Popcorn - pengenalanPemasang Masa Popcorn - jenis pemasangan
 • Nota - anda mungkin digesa untuk menukar tetapan keselamatan anda untuk membenarkan muat turun aplikasi pihak ketiga. Ini boleh dilakukan melalui menu Pilihan Sistem.Keutamaan Sistem

Bagaimana untuk memuat turun Popcorn Time on Roku - kaedah PC

 • Cari pautan muat turun untuk sistem pengendalian anda.Bagaimana untuk memuat turun Popcorn Time on Roku - kaedah PC
 • Pilih Muat Turun
 • Buka fail yang dimuat turun dan ikut arahan pada skrin untuk memasang aplikasi.Lokasi destinasi Masa PopcornWizard persediaan masa Popcorn - langkah terakhirPopcorn Time tugas tambahan untuk pemasangan

Persediaan

Sebelum anda memulakan streaming ke peranti Roku anda, anda’anda akan mahu masuk ke dalam tetapan aplikasi Masa Popcorn anda.

Menu tetapan Waktu Popcorn

Dalam menu ini, anda boleh menyesuaikan pilihan bahasa, sarikata, cache dan pilihan amaran VPN anda. Ini berguna untuk meningkatkan kepuasan pengguna keseluruhan anda, serta mengekalkan keselamatan anda semasa menggunakan Waktu Popcorn.

Tetapan Masa Popcorn

Bagaimana Masa Stream Popcorn ke Roku

Sekarang bahawa anda mempunyai masa Popcorn dimuat turun ke komputer anda, anda boleh menggunakan sistem itu untuk membuang skrin anda ke peranti Roku anda.

Casting ke Roku menggunakan PC

 • Kuasai televisyen dan Roku anda
 • Hidupkan PC anda dan tekan “Windows Key + P.” Ini menunjukkan penukar paparan anda.
 • Pilih Roku.
 • Menerima segera pemutus di televisyen anda dan nikmati menggunakan Masa Popcorn pada peranti Roku anda.

Casting ke Roku menggunakan Mac

 • Muat turun aplikasi Mirror for Roku dari kedai iTunes.

Cermin untuk Roku

 • Setelah dimuat turun, pastikan Mac dan Roku anda berada di saluran penghala yang sama. Sekarang anda boleh mencerminkan Masa Popcorn anda terus ke Peranti Roku anda!
 • Nota - ini bukan aplikasi percuma. Jika anda ingin mengekalkan masa Popcorn anda untuk pengalaman Roku secara percuma, kami cadangkan menggunakan kaedah Plex yang disebutkan di atas.

Kepentingan VPN untuk Masa Popcorn

Waktu Popcorn, seperti mana-mana sambungan BitTorrent, mesti digunakan dengan berhati-hati. Walaupun undang-undang, aplikasi ini membolehkan pengguna memuat turun kandungan secara haram. Ia’s kawasan kelabu yang pengguna boleh tersandung secara tidak sengaja. Dan walaupun perjalanan ke kandungan haram mungkin tidak sengaja dan kelihatan tidak bersalah, hukuman itu keras. Kerja-kerja berhak cipta yang dibuat oleh Pirating boleh mengakibatkan caj persekutuan dengan denda besar dan bahkan masa dihabiskan di penjara.

Inilah sebabnya mengapa anda harus selalu menggunakan VPN apabila menggunakan apa-apa jenis aplikasi torrent. Bukan sahaja VPN akan melindungi anda daripada pencuri identiti, penggodam, dan penjenayah siber lain. VPN boleh melindungi anda daripada mata penghakiman yang lain semasa dalam talian.

VPN menyediakan anda tanpa nama yang tidak dikenali digital dan mengubah pengalaman dalam talian anda menjadi percutian peribadi kebebasan internet.

Kami’telah menyusun senarai VPN Terbaik untuk Masa Popcorn dan semua yang perlu anda lakukan sekarang ialah dengan memilih pembekal VPN anda.

Jadi, sekarang anda tahu cara menggunakan Popcorn Time secara bertanggungjawab, dan dengan perlindungan yang betul, anda bersedia untuk menikmati aplikasi video atas permintaan anda yang baru. Nikmati!

Bacaan yang disyorkan:

Adakah Masa Popcorn selamat?

Adakah saya memerlukan VPN untuk Masa Popocorn

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1