Cara Menonton Doktor Yang Online


Doktor Siapakah yang sangat popular dalam fiksyen sains-fiksyen British yang mengikuti pengembaraan Time Lord known only as ‘Doktor’ semasa dia berlayar melalui masa dan ruang dengan pelbagai sahabat. Beliau bertemu dengan kaum alien yang berlainan, beberapa diantaranya mesra dan sebahagiannya agak berbahaya dan mematikan, dan menyelesaikan pelbagai masalah di sepanjang jalan.

Pertunjukan ini dihasilkan oleh BBC dan telah berlari sejak tahun 1963. Ia pada asalnya berlalu hingga 1989 dan kemudian mengambil masa yang panjang, dihidupkan semula oleh BBC pada tahun 2005 dengan Christopher Eccleston dalam peranan Doktor. Disebabkan statusnya sebagai Tuhan Masa, Doktor mempunyai kuasa untuk mati dan ‘menjana semula’ dengan bentuk fizikal yang baru. Konsep ini telah membolehkan pelbagai pelakon memainkan Doktor sejak bertahun-tahun.

Penjelmaan terkini dimainkan oleh Jodie Whittaker, yang merupakan Doktor wanita pertama. Acara ini memainkan peranan besar dalam budaya popular Inggeris, dengan Doktor’TARDIS terkenal dan musuh seperti Daleks turun dalam sejarah sebagai imej ikonik. Ramai orang di seluruh dunia suka menonton Doctor Who, dan musim terkini, yang merupakan ke-11 dari kebangkitan semula Doktor Yang baru, ditunjukkan pada tahun 2018. Musim ke-12 akan disiarkan pada tahun 2020.

Menonton Doktor Yang dalam talian

Doktor yang menyiarkan di United Kingdom di rangkaian saluran BBC, tetapi bagi semua peminat di luar United Kingdom, menonton Dokter Siapa yang agak sukar daripada hanya menyalakan TV untuk episod terkini. Di Amerika Syarikat, Doktor yang boleh didapati di perkhidmatan streaming Amazon Prime Video.

Orang-orang di UK juga boleh menggunakan perkhidmatan streaming BBC iPlayer, dan orang di luar UK boleh menggunakan VPN untuk mengakses perkhidmatan ini juga. Jika awak’Sekali lagi berminat untuk menonton episod-episod yang lebih lama dari Doktor Yang dari tahun 60-an, 70-an, dan 80-an, anda boleh mencari episod-episod tertentu di Hulu, dan BBC iPlayer kadang-kadang mempunyai episod klasik juga.

Sebab mengapa anda boleh’Hanya perkhidmatan capaian seperti BBC iPlayer di luar UK adalah disebabkan oleh isu hak cipta. Perkhidmatan ini menggunakan geo-blocking untuk menghalang penonton bukan-UK daripada mengakses kandungan. Walau bagaimanapun, dengan menggunakan VPN untuk menyembunyikan alamat IP anda dan menjadikannya kelihatan seperti anda’semula melawat laman web ini dari dalam UK, boleh menjadi lebih mudah untuk menonton Doktor Siapa yang dalam talian.

Penyelesaian untuk menonton Doktor Siapa yang dalam talian

Terdapat beberapa cara untuk menonton Doktor Siapa yang dalam talian jika anda’lagi bergelut untuk mencari episod yang anda mahukan:

  • Saluran TV antarabangsa: Doktor Siapa yang terkenal dengan ilustrasi fiksyen, yang dikasihi oleh orang di seluruh dunia. Ramai dari pelbagai musim dan episod disiarkan dan diulangi pada saluran dan rangkaian yang berlainan.
  • BBC iPlayer: BBC iPlayer adalah cara terbaik untuk menonton Doktor Siapa yang dalam talian untuk pengguna UK, sementara Amazon Prime Video kini paling mudah untuk pengguna AS. IPlayer adalah percuma untuk semua pembayar lesen di UK, sementara Amazon Prime memerlukan keahlian berbayar.
  • VPN: Jika awak’lagi mengalami kesukaran mengakses Doctor Who musim dan episod dalam talian, anda boleh menggunakan VPN. Terdapat banyak VPN yang berbeza yang tersedia, tetapi semuanya semuanya berfungsi dengan cara yang sama: mereka menyulitkan sambungan internet anda dan menggunakan pelayan yang berlainan di seluruh dunia untuk memintas sekatan geo.

VPN terbaik untuk menonton Doktor Siapa yang dalam talian

Jika awak’Saya telah mencari jalan untuk menonton Doktor Yang dalam talian, menggunakan VPN adalah tempat yang baik untuk bermula. Bagaimanapun, seperti yang dinyatakan di atas, terdapat banyak VPN yang berbeza di luar sana. Ada yang jauh lebih kuat, lebih cepat, dan lebih berkesan daripada yang lain, jadi anda perlu memilih dengan bijak.

Ada juga yang mempunyai yuran langganan yang lebih rendah daripada yang lain, jadi jika anda mempunyai anggaran yang rendah dan memerlukan VPN yang berpatutan, anda’anda perlu membeli-belah dan bandingkan tawaran. Dengan itu, inilah VPNS terbaik untuk menonton Doktor Siapa yang dalam talian:

1. VyprVPN

Logo perkhidmatan VyprVPN Lawati VyprVPN

Dikenal dengan kelajuan super cepat dan prestasi penstriman kualiti, VyprVPN adalah pilihan padat untuk mengakses perkhidmatan streaming seperti BBC iPlayer untuk menonton Doktor Siapa. VPN ini menggunakan a “Bunglon” ciri untuk mendapatkan geo-blocking masa lalu, dan semua pelayan yang digunakan oleh VyprVPN dimiliki sepenuhnya oleh syarikat, jadi’s juga pilihan yang sangat selamat.

2. ExpressVPN

Logo perkhidmatan ExpressVPN Lawati ExpressVPN

Kebanyakan pakar VPN cenderung bersetuju bahawa ExpressVPN adalah salah satu pilihan terbaik dalam dunia VPN hari ini. ExpressVPN mempunyai banyak pelayan yang berpangkalan di UK, jadi boleh menawarkan kelajuan penstriman yang cepat untuk Doktor Who episod di BBC iPlayer, yang membolehkan anda mengakses rancangan itu sebaik sahaja ia keluar di tanah airnya. VPN Express juga mempunyai sokongan mudah alih yang baik dan tiada penyangga ketika menonton filem dan pertunjukan.

3. NordVPN

Logo perkhidmatan NordVPN Lawati NordVPN

Sama seperti ExpressVPN, NordVPN mempunyai banyak pelayan di UK. Malah, untuk mendapatkan spesifik, ia mempunyai lebih daripada 600 daripada mereka, jadi anda’Anda mendapat banyak pilihan ketika menonton rancangan British. NordVPN juga terkenal dengan banyak ciri keselamatan yang berkesan seperti anti-DDoS, serta ciri-ciri berguna seperti keupayaan untuk mempunyai enam sambungan yang disulitkan berjalan pada satu-satu masa.

Lihat senarai penuh kami VPN Terbaik untuk BBC iPlayer

Secara keseluruhan, memasang VPN dan mendaftar untuk keahlian dengan syarikat seperti NordVPN atau ExpressVPN adalah cara yang baik untuk bermula. Perkhidmatan ini menjadikannya begitu mudah untuk mengakses BBC iPlayer, jadi sebaik sahaja Doktor Siapa episod baru di UK, anda’akan dapat menonton mereka dari keselesaan rumah anda sendiri, di mana sahaja anda berada.

Plus, VPN juga dilengkapi dengan bonus tambahan yang menawarkan banyak perlindungan tambahan kepada peranti dan sambungan anda. Dengan menyulitkan sambungan internet anda dan menghantarnya melalui pelbagai pelayan di seluruh dunia, VPN boleh menutup aktiviti internet anda, sehingga tidak mungkin ISP atau agensi untuk melacak sejarah penyemakan imbas anda. Jadi bukan sahaja cara terbaik untuk menonton rancangan kegemaran anda dalam talian, ia’s juga membantu untuk memastikan anda selamat.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =