Cara Pasang Fusion pada Kodi


Dengan sendiri, Kodi boleh menjadi pusat hiburan rumah utama anda. Anda hanya perlu memindahkan media tersimpan tempatan anda ke aplikasi ini, dan keseronokan boleh bermula. Walau bagaimanapun, di sana’s pihak yang sangat berbeza untuk aplikasi ini yang berpotensi untuk menggantikan mana-mana perkhidmatan streaming popular.

Anda mungkin sudah tahu bahawa kami’lagi bercakap tentang tambahan Kodi pihak ketiga. Terima kasih kepada pemaju yang bekerja keras dan penggemar teknologi dari seluruh dunia, Kodi’Keupayaan diperluas setiap hari.

Inilah sebabnya mengapa Kodi mempunyai berjuta-juta penggemar di seluruh dunia. Dengan beribu-ribu alat tambah tersedia dalam talian, anda boleh menemui apa sahaja jenis kandungan untuk menyiarkan melalui Kodi.

Walau bagaimanapun, ia’penting untuk mengetahui bahawa tidak setiap Kodi add-on adalah sama. Yang paling popular membuka kunci repositori yang besar dari add-on lain, yang membolehkan anda memasang sekumpulan orang sekaligus. Dan kamu’Semoga beruntung kerana kami akan mengajar anda tentang tambahan Fusion untuk Kodi.

Bagaimana untuk memasang add-on Fusion untuk Kodi?

Ini Fusion langkah demi langkah terperinci untuk panduan pemasangan Kodi. Kami juga telah memasukkan tangkapan skrin yang berguna yang boleh anda periksa jika anda tersesat di sepanjang jalan. Fusion pada proses pemasangan Kodi sedikit lebih rumit daripada beberapa, bertaruh dengan panduan ini anda’akan menggunakan tambahan Fusion dalam hanya beberapa minit. Oleh itu, tanpa kelebihan lanjut, mari’lompat ke kanan dalam:

Untuk memasang Fusion pada Kodi, mula-mula melancarkan Kodi dan tinggal di skrin utama Kodi. Buka Tetapan cogwheel pilihan di sebelah kiri atas.

Langkah 1 - tetapan kodi

Seterusnya, buka Pengurus Fail pilihan.

Langkah 2 - pengurus faili kodi

Sekarang, klik Tambah sumber di tetingkap seterusnya.

Langkah 3 - menambah sumber

Klik pada kotak dialog Tambah sumber fail yang muncul.

Langkah 4 - Klik tiada

Taipkan http://fusion.tvaddons.co. Pastikan anda menaip alamat dengan betul atau anda tidak akan dapat menambah sumber pada koleksi repo Fusion anda. Klik okey sekali anda’semula selesai.

Langkah 5 - jenis url gabungan

Sekarang, dalam Masukkan nama untuk sumber media ini tingkap, taip nama yang anda ingin berikan sumber ini. Kami’semula semua tentang konsistensi, jadi kami’hanya namakannya “Fusion”. Klik okey selepas anda memasukkan nama sumber.

Langkah 6 - masukkan nama sumber

Anda telah berjaya menambah pakej pemasangan untuk Fusion pada Kodi. Tetapi kita’Belum ada lagi. Pertama, kita’anda perlu melihat bagaimana untuk mengakses sumber untuk memasang repositori Fusion dan add-on. Kembali ke skrin utama Kodi dan klik Add-ons di panel sebelah kiri. Setelah itu, klik ikon kotak terbuka di sudut kiri atas skrin anda.

Langkah 7 - klik ikon kotak terbuka

Dalam tetingkap yang muncul, klik Pasang dari fail zip. Kini anda harus dapat melihat senarai sumber Kodi yang mungkin. Klik nama anda’telah diberikan kepada fail sumber sebelumnya (kami menamakannya “Fusion”).

Langkah 8 - Pasang dari fail zip

Sekarang awak’akan melihat senarai dengan tiga pilihan. Ini adalah tambahan Fusion dan repositori. Sebelum memasang repositori streaming untuk Fusion pada Kodi, anda’anda perlu dapatkan Tambahan Indigo pertama. Untuk melakukannya, pilih “mula-mula” folder daripada tiga pilihan.

Langkah 9 - pilih & ldquo; mula-sini & rdquo; folder

Anda kini perlu melihat fail bernama plugin.program.indigo-4.0.x.zip. Cuma klik fail ini.

Langkah 10 - pilih zip plugin

Sekarang, tunggu ‘Indigo Add-on dipasang’ pemberitahuan yang sepatutnya muncul di sebelah kanan bahagian atas skrin anda.

Seterusnya, anda’anda perlu melakukan sedikit backtracking. Kembali ke skrin utama Kodi, buka Add-ons, dan klik ikon kotak terbuka di sudut kiri atas. Sekarang, klik Pasang dari fail zip.

langkah 11 - klik Pasang dari fail zip

Sekali lagi, pilih sumber Fusion yang anda namakan tadi. Tiga pilihan yang sama akan muncul seterusnya. Tapi kali ini, klik kodi-repos folder.

Langkah 12 - pilih dari kodi-repos

Inilah tempat di mana anda berada’akan mencari semua repositori Fusion di Kodi. The kodi-repos folder dibahagikan kepada tiga kategori lagi. Pilih salah satu, klik fail zip dari repository yang anda mahu pasang, dan Fusion akan memasangnya pada Kodi untuk anda.

Langkah 13 - klik fail zip

Dan itu’s! Sekarang anda boleh dengan mudah menyiarkan semua rancangan TV kegemaran anda dan filem dengan Fusion pada Kodi. Don‘t lupa popcorn itu!

Fusion untuk Kodi: rupa yang mendalam

Fusion adalah sejenis tambahan untuk Kodi. Tidak seperti pilihan biasa, Fusion tidak’Jangan biarkan anda mengalirkan sebarang kandungan dengan sendirinya. Walau bagaimanapun, ia membolehkan anda memasang repositori yang sangat popular dan sangat aktif yang mengandungi beribu-ribu tambahan lain untuk aplikasi Kodi anda.

Anda boleh memikirkan Fusion sebagai perpustakaan tambahan. Sebaik sahaja anda memasang repositori ini pada Kodi, anda’akan dapat melawatnya pada bila-bila masa. Dengan kata lain, anda’akan menggunakannya untuk memasang alat tambahan pihak ketiga yang boleh mengalirkan media, menambah pilihan baru kepada Kodi, dan meningkatkan keupayaan sedia ada.

Selepas anda’dan telah memasang Fusion pada Kodi, kami’d suka memberi sedikit wawasan tentang apa yang diharapkan dari addon ini. Jadi, mari’bercakap tentang jenis tambahan yang anda dapati di sini, jenis kandungan yang mereka bawa dan banyak lagi.

Dan di sini’satu lagi maklumat berguna. Fusion telah dicipta oleh sekumpulan pemaju Kodi yang pergi dengan nama TVAddons. Mereka’telah aktif selama beberapa tahun sekarang, walaupun terdapat masalah undang-undang yang teruk yang kami’telah mengalami baru-baru ini. Walau bagaimanapun, kami’pastikan bahawa Fusion add-on untuk Kodi akan tersedia untuk masa yang lama untuk datang.

Apa yang boleh anda lakukan dengan Fusion untuk Kodi?

Sebaik sahaja anda memasang Fusion pada Kodi, anda akan mendapat akses ke repositori ini dalam aplikasi itu sendiri. Apabila anda mengakses add-on, anda akan melihat tiga folder. Jadi, kami fikir’s idea yang baik untuk pergi ke folder ini dan menerangkan apa yang boleh mereka lakukan.

  • Mulailah di sini: Folder pertama dipanggil ‘Mulailah di sini,’ dan ia membawa fail ZIP tunggal. Ini adalah tambahan penyelenggaraan penting untuk Kodi, bernama Indigo. Ia menyediakan cara yang berbeza untuk memastikan Kodi anda menyemak, membuat sandaran dan mengalihkan fail sampah.
  • Kodi Repos: Sekarang, di sini’sesuatu yang menarik. Dalam folder ini, anda akan menemui tiga subfolder dengan berpuluh-puluh repositori (yang memuatkan beratus-ratus add-on individu). Ini adalah fail ZIP yang anda pasang dengan mengklik pada mereka, dan Kodi akan mengambil alih keseluruhan proses tersebut.
  • Kodi Kodi: Akhirnya, folder ini dilengkapi dengan keperluan yang diperlukan untuk Kodi. Ini digunakan untuk memberi kuasa kepada majoriti pihak ketiga. Oleh itu, kami sangat mengesyorkan anda memasang semua fail yang terdapat di sini untuk memastikan pengaya lain berfungsi dengan betul.

Mana-mana ada alternatif untuk Fusion?

Kami’kembali akan jujur ​​dengan anda di sini - anda menang’t mencari alternatif yang layak untuk menambah Fusion untuk Kodi. Ini adalah repositori yang unik, yang hasil usaha selama setahun oleh TVAddons. Seperti yang anda dapat lihat, ini juga merupakan sebab utama populariti yang luas.

Seperti kita’Saya telah memberitahu anda lebih awal, Fusion memberi anda akses kepada penyelenggaraan Kodi yang terbaik untuk menambah di luar sana - dipanggil Indigo. Sekali lagi, anda menang’t mencari alternatif yang sah untuk Indigo, dan kami sangat mengesyorkan anda memasang dan menyemak add-on ini juga.

Adakah Fusion disekat di mana-mana negara?

Secara umum, Fusion harus tersedia di seluruh dunia. Repositori Kodi ini bukan’t disasarkan oleh ISP sejak ia’s bukan penambahan tradisional. Walau bagaimanapun, tambahan yang anda pasang melalui Fusion mungkin disekat di seluruh dunia.

Anda harus ingat bahawa banyak tambahan yang terdapat dalam Fusion mungkin memberi kandungan berhak cipta. Sekiranya anda ISP menangkap anda menstrimkan kandungan itu, anda mungkin menghadapi masalah.

Untuk mengurangkan sebarang kebimbangan mengenai penggunaan Kodi dan tambahan tidak rasmi, kami sangat menyarankan agar anda menggunakan aplikasi VPN. Kami menerangkan apa VPN dan mengapa anda perlu menggunakannya di bawah.

Kenapa anda perlu menggunakan VPN

Mungkin soalan yang lebih baik di sini akan - mengapa tidak’Adakah anda menggunakan VPN? Aplikasi ini telah menjadi cara terbaik untuk melindungi data peribadi anda secara dalam talian. Dan oleh itu, mereka telah menjadi sekutu yang kuat untuk mana-mana pengguna Kodi di luar sana.

VPN datang dengan pelbagai faedah, dan kami’akan menerangkan beberapa yang paling penting. Jadi disini’s yang VPN boleh lakukan:

  • Mereka boleh membuat anda tanpa nama di Web. Dengan menyulitkan trafik Web anda, VPN menyembunyikan apa yang anda lakukan dalam talian dan apa jenis filem yang anda strim. Dengan kata lain, aktiviti berkaitan Kodi anda akan dilindungi sepenuhnya.
  • VPN boleh membuka sekatan kandungan. Tambahan kodi tidak rasmi mengikis Web untuk pautan streaming, dan di sana’tidak ada cara untuk mengetahui jika pautan tersebut disekat di negara anda. Oleh itu, VPN membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya mana-mana Kodi add-on.
  • Mereka boleh menghalang jangkitan malware. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai cubaan penggodaman sejak VPN meningkatkan keselamatan mana-mana sambungan Web.

Intinya adalah ini - anda boleh memastikan anda’semula benar-benar anonim dalam talian untuk hanya beberapa dolar sebulan. Dan ini tidak’t hanya terpakai kepada Kodi - VPN melindungi semua lalu lintas Web masuk dan keluar anda.

Dengan kata ini, kami harap tahu anda tahu cara memasang Fusion pada Kodi. Di samping itu, anda juga tahu cara untuk melindungi diri anda dalam talian. Jadi, nikmati dan bersenang-senang!

Lihat senarai kami VPN Terbaik untuk Kodi akan melindungi privasi dan keselamatan anda semasa streaming.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 18 = 20