1Password – Ulasan Pengurus Kata Laluan


Anda mungkin mempunyai lebih banyak kata laluan daripada yang anda boleh ingat. Jika anda tidak’Anda mungkin menggunakan kata laluan yang sama untuk segala-galanya, yang boleh menyebabkan data dalam talian anda terdedah kepada penggodam dan penjenayah siber lain. Cara paling mudah untuk menghasilkan dan mengingati kata laluan yang unik dan unik adalah dengan menggunakan perkhidmatan pengurus kata laluan. 1Password adalah pengurus kata laluan di mana anda boleh menyimpan kata laluan, log masuk, dan dokumen peribadi dalam peti besi yang disulitkan selamat. Kajian 1Password ini akan melihat kebaikan dan keburukan produk, spesifikasi teknikal, ciri keselamatan, dan harga. Ia juga akan membandingkan 1Password kepada dua pengurus kata laluan popular yang lain.

Kebaikan dan keburukan 1Password

1Password mempunyai banyak untuk itu. Salah satu perkara kegemaran kami tentang produk adalah antara muka yang mudah dan mudah. Ia juga menawarkan pengesahan 2 faktor dan ciri keselamatan peringkat teratas. Di samping itu, produk ini mempunyai pilihan sokongan yang baik, seperti sokongan 24/7 forum.

Sesetengah keburukan termasuk kekurangan sokongan pelanggan sembang langsung dan harga.

Umumnya, 1Password adalah lebih baik jika anda ingin menjamin pelbagai peranti kerana mereka mempunyai rancangan keluarga yang solid. Ia’s juga berguna jika anda memiliki perniagaan kecil.

Sokongan berbilang platform

1Password 7 menyokong platform berikut:

 • Windows
 • macOS
 • iOS
 • Android

Terdapat versi lama 1Password yang berfungsi pada peranti lama. Umumnya, sistem operasi terbaru dan versi terbaru 1Password menyediakan keselamatan yang terbaik.

Adakah 1Password selamat?

Penggunaan kata laluan 1 AES-256 enkripsi. Kekunci yang disulitkan dilindungi oleh beberapa lapisan tambahan, termasuk kata laluan utama yang anda gunakan untuk membuka kunci peti besi anda dan kata laluan rahsia - pengecam 128-bit yang hanya anda akses. Selagi anda memilih kata laluan induk yang kuat, kata laluan anda yang lain’ tahap keselamatan akan menjadi tinggi.

Penggunaan kata laluan 1 Pengesahan 2-faktor, yang menjadikan kata laluan anda lebih selamat. Perkhidmatan ini menggunakan WebCrypto, yang memberikan pengguna akses kepada penjana nombor rawak. Ini akan membantu pengguna memilih kata laluan yang lebih selamat. Kami juga menyukai reka bentuk penyulitan yang telus.

Secara keseluruhan, 1Password adalah pilihan yang selamat jika anda mahu lokasi yang selamat untuk menyimpan fail, maklumat kad kredit, dan maklumat login.

Bagaimana Menggunakan 1Password

Cara menggunakan 1Password pada Mac

 • Muat turun aplikasi untuk Mac.
 • Setelah dipasang, buka aplikasinya.
 • Klik 1Password.com dan kemudian klik Imbas Kod Persediaan anda.
 • Aplikasi ini akan memberi anda arahan mudah untuk mencari dan mengimbas kod persediaan anda. Kini anda hanya perlu memasukkan kata laluan utama dan mendaftar.

Anda’akan melihat senarai akaun dan fail yang berlainan. Untuk membuat item baru, klik Menu fail di bahagian atas, dan pilih Item baru. Anda’akan mempunyai pilihan antara beberapa jenis item yang berbeza. Cari yang anda mahu, dan simpan.

Anda juga boleh mengedit item, memadamnya, dan menyusunnya sekiranya anda melihatnya sesuai. Anda boleh menyusun mengikut tarikh atau mengikut kategori, contohnya.

Cara menggunakan 1Password pada Windows

 • Dapatkan aplikasinya untuk Windows.
 • Sebaik sahaja anda membuka aplikasi, pilih Masuk ke 1Password.com, yang akan muncul di skrin selamat datang.
 • Dalam penyemak imbas anda, log masuk ke akaun 1Password anda. Anda boleh melakukan ini di laman web. Pergi ke halaman akaun anda dan pilih Dapatkan Apl.
 • Dalam 1Password, pilih Imbas Kod Persediaan Anda dan kemudian Dari Skrin Saya. Sekarang masukkan kata laluan induk anda dan klik Masuk.

Seperti yang anda lihat, aplikasi Windows agak serupa dengan versi Mac. Anda boleh membuat, mengedit, memadam, dan menyusun fail dan akaun dengan cara yang sama seperti aplikasi Mac. Untuk membuat item baru, klik + butang di sebelah medan carian atau tekan Ctrl + N kombinasi utama. Untuk memadam item, tekan Ctrl + Del gabungan.

Cara menggunakan 1Password pada Chrome

 • Muat turun sambungan 1Password X dari Kedai Web Chrome. Dengan sambungan itu, anda boleh mengisi dan menyimpan kata laluan semasa menggunakan penyemak imbas anda. Sambungan mempermudah untuk masuk ke semua akaun dalam talian anda.
 • Pertama, pastikan Chrome’pengurus kata laluan terbina dalam dimatikan. 1Password X berfungsi dengan lebih baik apabila ia dilumpuhkan.
 • Bila kamu’semula dalam penyemak imbas dan skrin pendaftaran muncul, ikon 1Password akan muncul secara automatik.
 • Anda boleh mengisi dan menyimpan kata laluan. Pelanjutan 1Password X juga akan mencadangkan kata laluan untuk anda apabila anda perlu membuat yang baru.

Harga 1Password

Kos perkataan 1 $ 2.99 sebulan. Mereka juga mempunyai a pelan keluarga yang berharga $ 4.99 sebulan. Pelan ini boleh menampung 5 pengguna.

Di samping itu, di sana’s satu pelan pasukan yang berharga $ 3.99 sebulan bagi setiap pengguna, pelan perniagaan yang berharga $ 7.99 sebulan bagi setiap pengguna, dan pelan perusahaan yang mempunyai harga tersuai.

Rancangan perniagaan mempunyai keupayaan penyimpanan lebih banyak, itulah sebabnya mereka lebih mahal.

1Password vs LastPass

1Password LastPass
Pengesahan dua faktor Ya Ya
Isi borang web secara automatik Ya Ya
Laporan kekuatan kata laluan Ya Ya
Perkongsian selamat Hanya dalam edisi Keluarga dan Pasukan Ya
Penyegerakan Mac, iOS, Windows, Android, Linux, Chrome, Barisan Perintah MacOS, Windows, Linux, Chrome

1Password vs Dashlane

1Password Dashlane
Pengesahan dua faktor Ya Ya
Isi borang web secara automatik Ya Ya
Laporan kekuatan kata laluan Ya Ya
Perkongsian selamat Hanya dalam edisi Keluarga dan Pasukan Ya
Penyegerakan Mac, iOS, Windows, Android, Linux, Chrome, Barisan Perintah MacOS, Windows, iOS, Android, Linux, Chrome

1Password mempunyai kebanyakan ciri-ciri yang Dashlane dan LastPass ada. Sebagai tambahan kepada laporan kekuatan kata laluan, ketiga-tiga perkhidmatan menawarkan pengesahan dua faktor dan mengisi borang web secara automatik.

1Password juga mempunyai alat untuk membantu meningkatkan kualiti kata laluan anda dalam ciri Menara Pengawasan, seperti dengan ciri Laporan Pelanggaran. Laporan pelanggaran mempunyai hasibeenpwned.com untuk akaun yang dikompromi berdasarkan alamat e-mel yang telah dimasukkan dalam pelanggaran data, dan menyarankan anda untuk mengubah kata laluan anda jika mana-mana akaun anda telah “pwned.”

Secara keseluruhan, 1Password adalah cara yang mudah dan selamat untuk menjejaki kata laluan. Dengan sambungan, anda boleh menggunakan 1Password pada kebanyakan peranti anda. Anda juga boleh membuat beberapa peti besi dalam akaun anda, yang merupakan sentuhan yang bagus. Anda boleh membuat satu peti masuk untuk menyimpan kata laluan dan fail peribadi anda dan peti besi kedua untuk perkongsian, contohnya. Kelemahan terbesar adalah bahawa tiada versi percuma, hanya percubaan percuma selama 30 hari.

Disyorkan baca:

Pengurus Kata Laluan Terbaik

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 + = 82