Kajian Avira

Keselamatan dalam talian semakin menjadi perhatian pada hari ini’landskap digital. Menurut Avira’laman web, 81% kecurian data berlaku akibat kata laluan lemah atau dicuri. Di sana’s pelbagai penyelesaian yang direka untuk mengatasi ancaman yang semakin meningkat ini, dan salah satu penyelesaian yang paling biasa ialah perisian pengurusan kata laluan.


Salah satu contoh utama ialah Pengurus Kata Laluan Avira. Avira mampu menyediakan penyimpanan kata laluan, perkongsian dan pengurusan kata laluan dengan harga yang berpatutan, sementara juga mudah digunakan.

Kebaikan dan keburukan

Terdapat beberapa kelebihan dan kekurangan yang berbeza untuk menggunakan Pengurus Kata Laluan Avira, yang mana mungkin menjadi perhatian anda jika anda’cuba untuk memutuskan pengurus kata laluan mana yang terbaik.

Kebaikan:

  • Segerakkan kata laluan merentas peranti. Ini membolehkan anda dengan mudah menguruskan semua kata laluan anda dari mana-mana peranti di mana anda mungkin memerlukannya.
  • Pengesahan dua faktor. Ciri ini membolehkan anda menambah keselamatan tambahan kepada log masuk anda, dengan memerlukan pengesahan pada peranti selamat kedua, atau melalui jalan selamat kedua.
  • Versi percuma tersedia. Ini membolehkan anda untuk menguji produk sebelum anda meletakkan wang ke atas pelan jangka panjang.
  • Penyulitan selamat. Ini memastikan kata laluan dan data lain anda selamat dari pelaku yang berniat jahat dan mata prying.
  • Auto-fill. Ciri ini membolehkan anda mengkonfigurasi tetapan untuk mengisi borang login secara automatik, menjadikannya lebih cepat dan mudah untuk log masuk.
  • Penjanaan kata laluan selamat. Avira dapat menjana kata laluan yang kompleks dan selamat, sambil menambahkan maklumat keselamatan log masuk anda.

Keburukan:

  • Versi percuma mempunyai banyak iklan dan upsells, yang membuat aplikasi itu sendiri perlahan, dan membuat versi percuma sedikit menjengkelkan untuk digunakan.
  • Terdapat sedikit ketelusan dengan Avira’perkhidmatan s. Ia boleh menjadi sukar untuk mencari maklumat yang tepat mengenai standard keselamatan yang tepat yang digunakan oleh perisian, serta batasan versi percuma.
  • Menariknya, perisian itu tidak’t kelihatan bekerja pada Avira’laman web sendiri.
  • Di sana’tiada pilihan perkongsian selamat yang disulitkan untuk kata laluan.

Seperti yang dapat kita lihat, terdapat beberapa kelebihan yang baik, diimbangi oleh beberapa kelemahan kecil. Ini agak tipikal, dan kami’anda perlu melihat dengan lebih dekat pada Avira Password Manager’fungsinya jika kita ingin mendapatkan idea yang lebih baik tentang apa yang ditawarkannya.

Spesifikasi teknikal

Avira mempunyai beberapa ciri menarik dan dilengkapi dengan profil keselamatan yang maju. Perisian ini dapat menghasilkan kata laluan yang selamat, serta menyimpannya dengan penyulitan AES-256-bit, yang merupakan standard yang tidak dapat dipecahkan. Ini bermakna anda menang’t perlu bimbang tentang penggodam atau pelaku jahat yang lain yang memaksa kata laluan anda.

Pelanggan menggunakan a “kata laluan induk” sistem, yang memberikan kawalan pengguna sepenuhnya ke atas semua fungsi lain melalui penggunaan kata laluan induk, yang disimpan dalam keadaan terenkripsi pada Avira’pelayan s. Ini adalah persediaan yang sangat selamat, dan sementara itu adalah lebih baik untuk mempunyai sedikit maklumat lanjut mengenai maklumat teknikal sebenar di sebalik ciri ini, ia harus cukup aman untuk meletakkan pikiran anda dengan mudah.

Pengurus Kata Laluan Avira juga membolehkan pengguna membuat nota untuk pergi bersama dengan kata laluan mereka, sama ada untuk menyimpan maklumat tambahan, atau untuk membantu mengesan kata laluan yang berbeza dan apa yang digunakan untuk.

Terdapat juga ciri auto-mengisi untuk borang dalam talian, yang membolehkan pengguna melangkau proses membosankan menaip maklumat log masuk mereka setiap kali mereka mahu masuk ke suatu tempat. Ciri ini dibuat lebih mudah dengan keupayaan untuk menyegerakkan kata laluan antara peranti.

Terdapat juga papan pemuka dalam talian yang mana pengguna dapat mengawal tetapan akaun mereka atau menguruskan kata laluan mereka, perkhidmatan itu juga menawarkan sambungan penyemak imbas untuk integrasi dan kemudahan tambahan..

Adakah Pengurus Kata Laluan Avira Selamat?

Persoalan besar ketika datang ke keselamatan adalah tingkat penyulitan yang digunakan oleh perangkat lunak. Tidak ada gunanya menggunakan penyelesaian pengurusan kata laluan mahal atau rumit jika mereka tidak menyimpan maklumat dan kata laluan anda dengan selamat.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Avira menggunakan penyulitan AES-256-bit, yang dianggap sangat selamat. Ada’t banyak maklumat lebih lanjut mengenai ciri keselamatan mereka, yang sedikit seret, tetapi barang yang mereka lakukan mempunyai maklumat pasti kelihatan legit.

Cara menggunakan Avira Password Manager

Sebaik sahaja anda mempunyai akaun berdaftar dan anda’telah memilih pelan yang diingini, memuat turun dan memasang perkhidmatan ini adalah agak mudah. Terdapat juga sambungan penyemak imbas untuk IE, Firefox, Chrome, dan pelayar utama yang lain, membolehkan penyepaduan yang lebih mudah bagi ciri-ciri auto-fill dan kata laluan.

Perisian ini menyediakan pelanggan setempat Windows, MacOS, iOS, dan Android. Apl desktop boleh dimuat turun dan dipasang dari laman web Avira, manakala aplikasi mudah alih tersedia dari kedai aplikasi masing-masing.

Harga

Pakej asas untuk Avira Password Manager adalah percuma untuk hayat. Fungsi dan batasan versi percuma itu’t amat mudah dicari di Avira’laman web, tetapi kita boleh selamat dengan mengandaikan bahawa versi percuma tidak’t mempunyai ciri-ciri tambahan yang disenaraikan di laman web untuk versi pro, yang akan kami dapatkan dalam sebentar.

Satu lagi perkara penting untuk diperhatikan adalah bahawa versi percuma mempunyai banyak iklan dan upsells yang boleh memperlahankan perkhidmatan dan menjadikannya agak menjengkelkan untuk digunakan.

Kos Pengurus Kata laluan Avira $ 36.52 untuk langganan tahunan.

Pakej ini dilengkapi dengan ciri tambahan seperti Cek Akaun, Semak Laman Web dan Semak Kata Laluan. Ketiga ciri ini dibuat untuk mengkaji semula situasi keselamatan anda untuk mendapatkan idea yang baik tentang keselamatan anda. Harganya agak standard, walaupun akan lebih baik untuk mempunyai rancangan yang lebih murah untuk versi iklan bebas tanpa ciri tambahan pakej Pro.

Avira Password Manager Vs LastPass

ciri-ciri Pengurus Kata Laluan Avira LastPass
Pengesahan dua faktor Ya Ya
Mengisi borang web automatik Ya Ya
Laporan kekuatan kata laluan Tidak Ya
Perkongsian selamat Tidak Ya
Penyegerakan pada peranti yang berbeza Ya, antara Windows, MacOS, iOS, dan Android Ya, antara Windows, MacOS, iOS, dan Android

Disyorkan baca:

Pengurus Kata Laluan Terbaik

Kajian VPN Avira Phantom

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 95