Kajian pengurus kata kunci Benar Key


Apakah Kunci Benar? Ia’s pengurus kata laluan oleh Intel Security, yang boleh melindungi kata laluan, log masuk, dan fail anda. Pada masa lalu, kata laluan yang lemah dan mudah untuk menghafal mungkin cukup. Walau bagaimanapun, kuasa pengkomputeran telah berkembang dan begitu pula bilangan penjenayah siber. Anda memerlukan kata laluan yang unik untuk semua akaun dan tapak web yang berbeza’menggunakan semula. Dengan penjana kata laluan sedia ada, ini mudah.

Walau bagaimanapun, mengingati semua kata laluan yang unik ini sukar. Itu’s mengapa pengurus kata laluan adalah keperluan di hari ini’ekosistem digital.

Kajian Benar Utama ini akan melihat pengurus kata laluan ini dan menyerlahkan kelebihan dan kekurangannya. Kami’juga akan melihat spesifikasi teknikal, ciri keselamatan, dan harga. Seterusnya, kami’akan menerangkan cara menggunakan True Key dan bandingkan perkhidmatan tersebut kepada pengurus lain yang serupa, LastPass.

Kebaikan dan keburukan Kekunci Benar

Kami akan memulakan Kajian Key Benar ini dengan melihat kebaikan dan keburukan menggunakan perkhidmatan ini.

Mungkin lebih daripada mana-mana pengurus kata laluan lain, True Key menekankan pengesahan pelbagai faktor. Ini adalah kelebihan pasti. Perkhidmatan ini dengan mudah disegerakkan merentasi pelbagai peranti, termasuk Windows, macOS, iOS, dan Android. Ia menyokong beberapa pelayar, tetapi ia tidak menyokong Safari.

Keuntungan lain ialah keselamatan tidak sepenuhnya bergantung kepada kata laluan induk. Beberapa keburukan termasuk kekurangan perkongsian kata laluan selamat, warisan akaun, dan kata laluan automatik yang berubah.

Spesifikasi teknikal

Benar Key menyokong Android, iOS, Windows, atau macOS. Ia memerlukan iOS 9.0 atau lebih baru, Android 4.1 atau lebih tinggi, Windows Vista atau lebih tinggi, atau versi macOS yang terkini.

Terdapat juga sambungan penyemak imbas untuk Chrome, Mozilla Firefox, dan Microsoft Edge. Anda’anda akan mahu penyemak imbas anda dikemas kini untuk kegunaan yang optimum.

Adakah True Key selamat?

Aplikasi ini menggunakan penyulitan AES-256, yang dianggap sebagai salah satu algoritma penyulitan yang paling selamat yang tersedia. Pengesahan pelbagai faktor menambah keselamatan keseluruhan perkhidmatan. Log masuk boleh terjadi melalui kata laluan induk, atau melalui pengenalan wajah atau cap jari. Secara keseluruhannya, True Key akan memberi anda jaminan yang baik, sementara juga membenarkan beberapa penyesuaian.

Harga

Benar Key adalah percuma sehingga 15 kata laluan. Selepas itu, perkhidmatan itu $ 19,99 setahun. Dengan versi berbayar, anda boleh menyimpan sehingga 10,000 kata laluan / log masuk.

Harga menjadikannya lebih mahal daripada pengurus kata laluan lain, seperti Dashlane. Walau bagaimanapun, pengurus lain mempunyai versi percuma dengan kebolehgunaan yang lebih banyak.

Cara menggunakan Kekunci Benar

Pengurus kata laluan ini mudah digunakan. Pertama, muat turun dan pasang produk dari syarikat’laman web s. Pada Mac dan Windows, ia akan dipasang sebagai pelanjutan penyemak imbas. Pada iOS dan Android ia dipasang sebagai aplikasi.

Anda’Anda perlu membuat Kata Laluan Utama apabila anda mendaftar terlebih dahulu. Tetapi selepas itu, anda mungkin atau tidak boleh menggunakannya. Masih Awak’akan mahu memilih kata laluan yang kukuh dan unik, tetapi mudah diingat.

Kemudian, anda akan dapat memilih kaedah pengesahan. Anda boleh menggunakan pengiktirafan muka, pengenal cap jari, atau melekat dengan kata laluan induk.

Kajian Benar Key dari pengguna menunjukkan bahawa ramai lebih suka mempunyai akses tanpa kata laluan.

Cara Uninstall Key True

Dalam sesetengah kes, aplikasi ini jatuh pada peranti anda sebagai tawaran pihak ketiga apabila anda memasang perisian tertentu. Mungkin anda telah memasangnya, dan memutuskan anda ingin pergi dengan pengurus kata laluan yang berbeza.

Apabila anda membuka senarai aplikasi yang dipasang pada peranti anda, True Key biasanya tidak’t muncul. Ini kerana ia bukan’t dianggap sebagai aplikasi yang berdiri sendiri. Ia’s sebahagian daripada program Keselamatan McAfee yang lebih besar. Ini membuatkan pengurus kata laluan ini menjadi lebih rumit dari aplikasi biasa.

Bagaimana untuk menguninstall True Key dari Windows

Untuk Windows, ketik pada kekunci Windows. Taip appwiz.cpl. Klik Enter.

Sekarang cari Kunci Benar. Jika ia muncul, tekan butang Nyahpasang. Jika ia tidak’t tangkap, cari McAfee dan klik Nyahpasang.

Anda juga boleh cuba mencari Panel Kawalan dengan mengklik Mula->Panel kawalan.

Terdapat pilihan untuk menambah dan mengeluarkan aplikasi.

Lihat jika True Key atau McAfee disenaraikan. Jika ya, klik Nyahpasang.

Biasanya, salah satu daripada dua pilihan ini akan berfungsi.

Bagaimana untuk menyahpasang Kekunci Benar dari Mac

Untuk Mac, pergi ke folder aplikasi.

Seret True Key atau McAfee ke sampah. Kosongkan tong sampah.

Anda boleh menyahpasang pelanjutan penyemak imbas dengan melumpuhkan pelanjutan.

Pilihan ini akan berada di bawah Alat, Tambahan, atau Sambungan, bergantung pada penyemak imbas anda.

Alternatif Utama Benar

True Key vs LastPass

Kunci Benar
LastPass
Pengesahan Dua Faktor Ya Ya
Mengisi borang web automatik Tidak Ya
Laporan kekuatan kata laluan Tidak Ya
Perkongsian selamat Tidak Ya
Penyegerakan Android, iOS, Windows, Mac MacOS, Windows, Linux, Chrome, iOS, Android

True Key adalah pilihan yang baik jika anda hanya memerlukan fungsi pengurusan kata laluan asas. LastPass mempunyai lebih banyak ciri. Laporan kekuatan kata laluan dan fungsi perkongsian aman sangat berguna. Namun, ini hilang dari aplikasi ini.

Versi percuma LastPass lebih baik daripada versi True Key percuma kerana anda boleh menyimpan lebih banyak kata laluan dan log masuk. Ia juga mempunyai keserasian yang lebih besar.

Secara keseluruhannya, True Key adalah pengurus kata laluan yang berkesan yang menonjolkan fokusnya pada pengesahan multi-faktor. Ini hebat jika anda mempunyai ingatan yang tidak baik dan tidak’t mahu mengingati kata laluan utama. Tetapi ia’ciri utama yang hilang yang alternatif alternatif seperti LastPass, Dashlane, atau beberapa pengurus kata laluan terbaik yang lain boleh menawarkan anda. Contohnya, satu perkara yang kami ingin True Key ditawarkan adalah mengisi borang web secara automatik.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3