Kajian pengurus kata laluan Dashlane


Dashlane adalah salah satu pengurus kata laluan paling popular di sekelilingnya. Tetapi bagaimana ia menumpukan kepada pengurus kata laluan yang popular seperti LastPass, Keeper, dan kata laluan? Kajian Dashlane ini akan mengkaji Dashlane’kebaikan dan keburukan, spesifikasi teknikal, harga, dan ciri keselamatan. Kami’juga akan membahas cara menggunakan perkhidmatan tersebut dan menyediakan perbandingan antara Dashlane, LastPass, Keeper, dan kata laluan.

Kebaikan dan keburukan

Bahagian terbaik tentang Dashlane adalah bahawa ia’s kaya dengan ciri-ciri. Sebaliknya, bahagian terburuk tentang Dashlane adalah bahawa ia’s mahal. Ia juga mempunyai fungsi VPN, sebab itu ia lebih mahal. Tetapi, jika anda sudah mempunyai VPN, ia mungkin lebih daripada yang anda mahu belanjakan.

Yang berkata, perkhidmatan itu banyak berlaku untuknya. Ia berfungsi di pelbagai platform, ia mempunyai fungsi web imbasan gelap, dan anda juga boleh merakam resit pembelian dalam talian. Pengurus kata laluan mempunyai antara muka yang direka dengan baik dan mudah digunakan. Beberapa kelemahan termasuk bahawa ia tidak’t berfungsi dengan baik dengan Internet Explorer dan VPN isn’t sebagai serba boleh seperti beberapa VPN yang ditetapkan.

Spesifikasi teknikal

Kajian Dashlane kami mendapati bahawa aplikasi ini berfungsi dengan semua platform utama. Ini termasuk Android, iOS, Windows, Mac, dan Linux. Dashlane memerlukan Windows 7 atau lebih tinggi, iOS 12.0 atau lebih tinggi, macOS Sierra atau lebih tinggi, atau Android 5.0 atau lebih tinggi. Pengurus kata laluan ini mempunyai sambungan penyemak imbas untuk Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge, dan Opera.

Adakah Dashlane selamat?

Menurut ulasan Dashlane ini, ia’s salah satu pengurus kata kunci paling selamat di luar sana. Perkhidmatan ini mempunyai ciri keselamatan standard seperti pengesahan dua faktor dan penyulitan high-end. Selain itu, Dashlane juga menawarkan pemantauan web gelap dan VPN untuk perlindungan wifi. Papan Pemuka Identiti memudahkan anda menjejaki keselamatan anda. Semua metrik dan isyarat kata laluan anda berada dalam lokasi terpusat. Anda juga mempunyai storan data 1 GB di mana anda boleh menyimpan fail, kata laluan dan maklumat rahsia seperti maklumat kad kredit dengan selamat. Secara keseluruhan, Dashlane adalah salah satu pengurus kata laluan selamat.

Cara menggunakan Dashlane

Sebaik sahaja anda memasang produk dari laman web Dashlane, anda’Anda perlu membuat akaun dalam talian. Anda’anda perlu memilih kata laluan induk, yang akan membolehkan anda mengakses akaun anda di kemudian hari. Tambahan pula, Dashlane akan menyediakan anda dengan beberapa tutorial juga.

Seterusnya, Dashlane akan menjalankan imbasan keselamatan dengan e-mel anda yang disediakan untuk memeriksa tahap keselamatan semua akaun dalam talian anda yang berbeza. Anda boleh melangkau proses ini jika anda mahu, dan melakukannya kemudian. Kini anda boleh mengimport kata laluan anda. Mengimport mungkin dari kebanyakan pelayar macOS dan Windows, tetapi bukan dari peranti mudah alih anda.

Harga

Berdasarkan kajian kami untuk kajian Dashlane ini, ia’s percuma untuk digunakan jika anda hanya memilikinya pada satu peranti. Untuk berbilang peranti, anda perlu membayar tambahan. Versi percuma boleh menyimpan sehingga 50 kata laluan. Versi premium berharga $ 4.99 sebulan. Terdapat versi premium-plus yang berharga $ 9.99 sebulan. Dengan versi yang dibayar, anda’akan mendapat lebih storan, keupayaan untuk menyegerakkan peranti, dan banyak lagi pilihan keselamatan.

Perbandingan Dashlane

Dashlane vs LastPass

Dashlane LastPass
Pengesahan dua faktor Ya Ya
Mengisi borang web automatik Ya Ya
Laporan kekuatan kata laluan Ya Ya
Perkongsian selamat Ya Ya
Penyegerakan Android, iOS, Windows, Mac, Linux MacOS, Windows, Linux, iOS, Android, Chrome

Dashlane vs Keeper

Dashlane Penjaga
Pengesahan dua faktor Ya Ya
Mengisi borang web automatik Ya Ya, tetapi ia adalah terhad
Laporan kekuatan kata laluan Ya Ya
Perkongsian selamat Ya Ya, dengan pengguna Keeper lain
Penyegerakan Android, iOS, Windows, Mac, Linux Android, iOS, Windows, Mac, Web, Blackberry, Windows Phone, Linux, Kindle

Dashlane vs 1password

Dashlane Kata laluan
Pengesahan dua faktor Ya Ya
Mengisi borang web automatik Ya Ya
Laporan kekuatan kata laluan Ya Tidak
Perkongsian selamat Ya Hanya dalam edisi Keluarga dan Pasukan
Penyegerakan Android, iOS, Windows, Mac, Linux Android, iOS, Windows, Mac, Linux

Seperti yang ditunjukkan oleh kajian Dashlane, ia mempunyai lebih banyak ciri daripada banyak pengurus kata laluan yang popular. Hanya stack LastPass. Pada masa yang sama, Dashlane juga merupakan yang paling mahal dari sekumpulan.

Secara keseluruhan, kajian Dashlane kami telah menemui pengurus kata laluan ini sebagai salah satu pengurus kata laluan terbaik di pasaran. Sangat sedikit yang boleh dipadankan dengan perkhidmatan yang mereka berikan. Ia’mudah digunakan dan mempunyai semua ciri yang anda perlukan dari pengurus kata laluan. Kami suka bagaimana terperinci laporan kekuatan kata laluan mereka. Dan, walaupun kami fikir harganya tinggi, anda akan mendapat wang anda’s bernilai. Keselamatan adalah hebat dan fungsinya adalah salah satu yang terbaik’telah mencuba.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1