Kajian pengurus kata laluan penjaga


Apakah Penjaga? Keeper adalah pengurus kata laluan berasaskan awan yang boleh membantu anda membuat kata laluan yang lebih kuat dan menyimpan kata laluan tersebut dengan selamat. Keeper juga merupakan peti besi digital di mana anda boleh menyimpan kata laluan, maklumat login, fail, maklumat kad kredit, dan kandungan digital sulit lain.

Kajian Keeper ini akan mempertimbangkan kelebihan dan kekurangan Keeper, ciri teknikal, dan ciri keselamatan. Kami’juga akan melihat alternatif Keeper dan menerangkan bagaimana menggunakan Keeper di pelbagai platform.

Kebaikan dan keburukan Keeper

Kelebihan besar Keeper adalah keserasian hebatnya. Ia berfungsi dengan Windows, macOS, Android, iOS, Kindle, dan Linux. Terdapat juga sambungan untuk Chrome, Firefox, Safari, Edge, dan Internet Explorer.

Mata tinggi lain termasuk pengesahan dua faktor dan berkongsi kata laluan selamat. Alat ini agak murah. Mereka juga mempunyai sokongan 24/7.

Walaupun pengurus kata laluan membolehkan mengisi borang web, fungsi ini terhad. Kelemahan lain ialah jika anda tidak’Tidak seperti Penyimpan ia boleh menjadi sukar untuk diubah kepada yang baru. Antara muka bukannya forte mereka sama ada. Walaupun reka bentuk adalah lebih baik sekarang daripada dulu. Walau bagaimanapun, ia masih boleh menggunakan beberapa penambahbaikan.

Spesifikasi teknikal

Keeper memerlukan iOS 9.0 atau lebih baru, versi Windows 10 15063.0 atau lebih tinggi, Android 4.4 atau lebih tinggi, OS X 10.10 atau lebih baru. Ia juga akan berfungsi pada versi terbaru peranti Linux dan Blackberry.

Dengan pelanjutan untuk pelayar yang paling popular, anda boleh menggunakan Keeper dengan kebanyakan peranti yang anda ada.

Alternatif penjaga

Walaupun Keeper adalah aplikasi yang hebat secara keseluruhan, terdapat beberapa alternatif lain yang boleh anda gunakan.

LastPass adalah pengurus kata laluan yang sangat popular. Ia’s percuma, boleh dipercayai, dan mudah digunakan. LastPass mempunyai banyak ciri yang sama seperti Penyimpan, termasuk pengesahan 2 faktor, penjana kata laluan, perkongsian selamat, dan penyulitan teratas.

Pilihan lain ialah Dashlane, yang merupakan pengurus kata laluan lain yang mempunyai versi percuma. Kedua-duanya mempunyai ciri keselamatan yang hebat seperti pengesahan 2-faktor, ujian keselamatan, penyulitan satu sisi, dan penjana kata laluan.

Penjaga lebih baik untuk keluarga, tetapi Dashlane dan LastPass mempunyai lebih banyak pilihan untuk perniagaan. Pilihan ketiga adalah kata laluan. Ia’s juga pengurus kata laluan berasaskan awan yang bagus untuk keluarga dan perniagaan, tetapi kurang ideal untuk pengguna individu. Kata laluan mempunyai penyulitan pepejal, peti besi selamat, perkongsian fail dan kata laluan (versi Keluarga dan Pasukan), dan penjana kata laluan.

Keeper vs LastPass

Penjaga LastPass
Pengesahan dua faktor Ya Ya
Isi borang web secara automatik Ya (agak terhad) Ya
Laporan kekuatan kata laluan Ya Ya
Perkongsian selamat Ya Ya
Penyegerakan Hanya untuk rancangan berbayar!
Windows, MacOS, Android, iOS, Kindle, Linux, Chrome, Firefox, Safari, Edge, dan Internet Explorer
MacOS, Windows, Linux, Chrome

Keeper vs Dashlane

Penjaga Dashlane
Pengesahan dua faktor Ya Ya
Isi borang web secara automatik Ya (agak terhad) Ya
Laporan kekuatan kata laluan Ya Ya
Perkongsian selamat Ya Ya
Penyegerakan Hanya untuk rancangan berbayar!
Windows, MacOS, Android, iOS, Kindle, Linux, Chrome, Firefox, Safari, Edge, dan Internet Explorer
MacOS, Windows, iOS, Android, Linux, Chrome

Baca Review LastPass dan Dashlane kami untuk maklumat lanjut.

Cara menggunakan Keeper

Anda’anda mahu melumpuhkan pengurus kata laluan yang dibina ke pelayar anda sebelum anda menggunakan pihak ketiga. Penjaga’laman web mempunyai tutorial langkah demi langkah yang hebat untuk memasang aplikasi Keeper. Ia’akan bekerja lebih baik dengan cara ini.

Sekali awak’ve dipasang Keeper pada peranti anda, langkah pertama adalah untuk tetapkan Kata Laluan Utama. Anda mahu kata laluan super kuat, sebagai pengurus kata laluan hanya sebagai selamat sebagai Kata Laluan Guru mereka. Bar akan muncul apabila anda menaip kata laluan yang akan menunjukkan kekuatan relatif kata laluan yang anda pilih.

Anda kemudiannya buat soalan keselamatan anda boleh gunakan kemudian jika anda perlu mengembalikan sandaran atau persediaan Keeper pada peranti baru. Klik Buat akaun.

Sekarang anda boleh memuat turun Keeper pada peranti mudah alih anda dengan mudah. Muat turun aplikasi Keeper dari Play Store atau App Store iOS. Masukkan e-mel anda dan Kata Laluan Utama untuk menyegerakkan peranti.

Kemudian, anda boleh membuat folder dan subfolder di mana anda boleh menyimpan kata laluan dan fail. Untuk membuat folder baru, pilih Buat baru. Ia’s mungkin untuk memilih antara folder biasa atau folder yang dikongsi.

Bagaimanakah kata laluan menangkap dan pemutaran semula berfungsi

Penjaga menangkap kata laluan apabila anda melog masuk ke tapak baru. Apabila skrin masuk dikesan, tetingkap pop timbul akan muncul meminta anda membuat rekod baru. Mencipta rekod baru akan menyimpan maklumat log masuk ke Keeper.

Apabila anda melawat tapak sekali lagi, maklumat masuk secara automatik akan mengisi sendiri. Ini akan berfungsi dengan halaman log masuk standard tetapi dimenangi’t bekerja dengan pasti di halaman log masuk yang tidak standard. Jika penangkapan kata laluan tidak berfungsi’t bekerja secara automatik, anda boleh cuba klik ikon kunci dan menangkap kata laluan secara manual.

Ciri-ciri keselamatan

Keeper menawarkan beberapa ciri keselamatan berguna. Keeper adalah penyedia keselamatan pengetahuan sifar yang menyulitkan data pada peringkat peranti dan bukannya tahap pelayan. Tiada data disimpan dalam teks biasa. Penyulitan yang mereka gunakan adalah AES 256-bit, yang merupakan salah satu pilihan penyulitan terbaik dan paling popular. Ciri keselamatan lain yang mereka ada adalah pengesahan pelbagai faktor. Perkara yang keren tentang Keeper ialah hanya pengguna yang boleh menyahsulit data, Penjaga tidak boleh. Pemulihan akaun juga menambah beberapa keselamatan tambahan. Sama seperti kebanyakan pengurus kata laluan, kualiti kata laluan Master anda adalah penting.

Perkongsian

Dengan Keeper, anda boleh berkongsi kata laluan dengan selamat dengan pengguna Keeper lain. Untuk berkongsi kata laluan atau rekod lain, anda perlu memasukkan pengguna lain’alamat e-mel s. Penjaga akan dapat mengenali jika e-mel itu sepadan dengan pengguna Keeper yang lain. Pengguna lain akan menerima pemberitahuan dalam mel tersebut. Anda boleh menetapkannya supaya fail itu hanya dikongsi dengan pengguna, atau anda boleh memberi mereka keupayaan untuk mengedit dan berkongsi fail. Anda juga boleh membuat pemilik pengguna lain rekod. Jika anda ingin berkongsi fail dengan berbilang pengguna, anda juga mempunyai pilihan untuk membuat folder kongsi.

Akses kecemasan

Satu kelemahan potensi pengurus kata laluan selamat ialah kawalannya tegas dengan pengguna. Di sana’maklumat berkemungkinan besar dalam peti besi yang pengguna ingin dikongsi dengan keluarga jika mereka terpaksa lulus. Keeper membolehkan anda memberikan sehingga lima akses kecemasan pengguna Keeper. Pilih lima ahli keluarga atau rakan yang anda percayai dan tambah e-mel mereka. Anda boleh membatalkan akses jika mereka cuba mengakses akaun anda semasa anda’masih hidup. Anda’akan menerima pemberitahuan dalam e-mel anda jika sesiapa selain daripada anda mengakses akaun anda.

Secara keseluruhannya, Keeper adalah salah satu pengurus kata laluan yang paling dipercayai dan selamat di pasaran. Kemas kini baru-baru ini telah menjadikan pengurus kata laluan lebih baik dari dulu sebelum ia dilancarkan. Ia’mudah digunakan, serasi dengan pelbagai peranti yang berbeza, dan murah.

Disyorkan baca:

Pengurus Kata Laluan Terbaik

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 80