Ulasan Pengurus Kata Laluan Lanjutan


Pakar keselamatan siber di seluruh dunia mengesyorkan menggunakan kata laluan yang berbeza untuk setiap perkhidmatan baru yang anda’mendaftar semula - masing-masing lebih kuat daripada yang terakhir.

Nasib baik, awak tidak’tidak perlu menghafal dan ingat kata laluan ini lagi. Anda boleh memanfaatkan medium digital dan menggunakan pengurus kata laluan itu’akan menyimpan kata laluan tambahan yang kuat dan selamat.

Kajian ini memberi tumpuan kepada Pengurus Kata Sandi Lanjutan, nama yang mungkin anda dengar.
Untuk meringkaskan ciri-cirinya, mari’bermula dengan perbandingan dengan nama besar lain: Advanced Password Manager vs LastPass.

ciri-ciri Pengurus Kata Laluan Lanjutan LastPass
Pengesahan dua faktor Tidak Ya
Mengisi borang web automatik Ya Ya
Laporan kekuatan kata laluan Ya Ya
Perkongsian selamat Tidak Ya
Penyegerakan pada peranti yang berbeza Semua pelayar utama pada Windows dan Mac: Chrome, Edge, Firefox, Safari, dan Internet Explorer Windows, Android, iOS, Edge, Chrome, Opera, Firefox, Safari, dan Internet Explorer

Seperti yang anda lihat, untuk perisian yang mengambil masa hampir 20 saat untuk memasang dan mendapat kos lebih murah daripada seminggu’Nilai kopi, Pengurus Kata Lanjutan mengungkap dengan baik atas nama atas.

Kebaikan dan keburukan Pengurus Kata Laluan Lanjutan

Pengurus Kata Laluan Lanjutan telah lama wujud sekarang, menggunakan teknologi Microsoft peringkat kerajaan untuk melindungi identiti anda. Hanya pilih kata laluan induk untuk mengakses kata laluan yang lain, dan aplikasi akan melakukan yang lain untuk anda: kata laluan dijana secara rawak pada spesifikasi anda.

Bukan sahaja Pengurus Kata Sandi Lanjutan melakukan apa yang dicadangkan oleh nama - mengurus kata laluan - tetapi juga memenuhi keperluan “Advanced” sebahagian daripadanya. Pada dasarnya, Pengurus Kata Laluan Lanjutan adalah seperti penyelesaian dua-dalam-satu untuk masalah privasi yang paling. Walaupun mengekalkan kata laluan tuanmu selamat dan di tangan bila-bila masa anda’d memerlukannya, ia juga sentiasa mengimbas PC anda untuk ancaman.

Pengurus Kata Laluan Lanjutan akan menjejaki sistem anda untuk sebarang jejak nombor telefon, nombor kad kredit dan kenyataan, dan jejak identiti lain yang kemudiannya boleh dihubungkan dengan mengenal pasti maklumat secara peribadi dan memberitahu anda, dengan pilihan untuk menyimpan atau mengeluarkan bahan berbahaya atau menyulitkan dan melindunginya pada pelayan berasaskan awan mereka sendiri. Anda juga boleh menyimpan maklumat kad kredit anda terus ke aplikasi dan membuat pembelian dalam talian lebih cepat dan lebih selamat.
Salah satu kecacatan utama, bagaimanapun, adalah kekurangan 2FA (pengesahan dua faktor) yang lebih kurang norma sekarang untuk keselamatan ketika datang ke kata laluan.

Di sana’s juga reka bentuk dan popup kikuk dalam perisian itu sendiri, membiarkan anda tahu bahawa mereka menawarkan sokongan seumur hidup dan sembang telefon bebas tol (yang dengan sendirinya pastinya a “pro”, walau bagaimanapun).

Ciri keselamatan Pengurus Kata Laluan Lanjutan

Malangnya, Google cepat akan mendedahkan bahawa ramai orang (tersilap) memikirkan Pengurus Kata Laluan Lanjutan sebagai sejenis malware atau penipuan.

Ini jauh dari kes itu, bagaimanapun, kerana ia’sungguh syarikat itu’skim pemasaran yang kelihatannya menyebabkan masalah ini: yang dikatakan, skeptisisme yang sihat dinasihatkan, tetapi penyelidikan kami telah menunjukkan bahawa Pengurus Kata Sandi Lanjutan berfungsi “versi percuma” yang hanya akan mengesan peranti anda untuk kesan masalah privasi, tetapi untuk membersihkannya’d perlu membeli versi penuh.
Sudah tentu, ini tidak bermakna bahawa perisian itu sendiri berbahaya untuk menggunakan atau memegang apa-apa data atau maklumat tebusan anda seperti ransomware yang diketahui. Laman web itu sendiri menyatakan bahawa memuat turun perisian yang melayakkan anda ke a “Imbas Percuma. Pembelian diperlukan untuk menggunakan semua fungsi.”

Ia’keadaan yang telus, dan salah satu yang menunjukkan pemasaran yang cerdik dan pendekatan pengganti keselamatan cybersecurity, tetapi tanpa mengira,’t semestinya mengelaskan perisian itu sendiri sebagai virus.
Malah, terdapat beberapa alat lain di luar sana di pasaran yang akan sampai ke tahap yang Advanced Password Manager lakukan dengan fokusnya pada pembersihan mendalam dan menimbulkan sebarang ancaman yang berpotensi untuk privasi anda dari dalam komputer anda sendiri. Anda boleh menyimpan maklumat peribadi anda dalam peti besi yang selamat dan bukannya pada komputer anda sendiri (pada asasnya tidak bercagar) rangkaian yang rentan menyerang (melainkan jika anda menggunakan VPN (Virtual Private Network)).

Sokongan berbilang bentuk

Pengurus Kata Laluan Lanjutan telah dibuat untuk memaksimumkan kemudahan anda: oleh itu, ia tidak’tidak banyak permintaan daripada anda. Ia’s tersedia pada semua arkitek sistem yang menjalankan Windows XP dan ke atas, dan Mac 10.8 dan ke atas.

Satu-satunya sekatan adalah apabila ia datang kepada pelayar:

  • Internet Explorer mesti dinaik taraf kepada Versi 11
  • Microsoft Edge mestilah Versi 40 atau lebih tinggi
  • Firefox dan Google Chrome mesti dilancarkan secara stabil dan bukan versi beta.

Pengurus Kata Laluan Lanjutan hampir sama dari segi reka bentuk merentas semua pelanjutan penyemak imbas yang tersedia.

  • MS Edge: seperti untuk semua pelayar yang berbeza, anda boleh memuat turun add-on dari kedai yang berkaitan (dalam kes ini, kedai Microsoft). Laman web itu sendiri mempunyai butang yang membolehkan anda memasang sambungan pada satu klik.
  • Internet Explorer: antara muka adalah sama di semua pelayar, dan Internet Explorer tidak terkecuali. Anda boleh mengakses semua ciri dari menu gaya turun turun tab yang ditetapkan dalam kotak kotak yang kemas dan kemas selepas memasang add-on dari persediaan perisian itu sendiri.
  • Google Chrome: perisian beroperasi sebagai halaman atau tab berasingan jika anda perlu melihat semua profil dan maklumat anda yang disimpan sekilas. Anda boleh menambah nota, penyemak imbas penyegerakan, bermain dengan Tetapan, dan juga mengecualikan tapak dari sistem jika anda mahu.
  • Firefox: sementara segala-galanya tetap sama, ada masalah yang timbul dari jejak yang telah dihapuskan kembali ke Firefox. Untuk mendapatkan sekitar ini, pergi ke Pilihan profil atau akaun anda yang dilog masuk di Mozilla Firefox dan matikan penyegerakan auto.

Perisian itu sendiri juga meminta anda memuat turun add-on browser untuk semua pelayar yang ditemui pada sistem anda semasa proses pendaftaran dan pemasangan, yang merupakan sentuhan yang sangat berguna.

Harga

Terakhir, satu perkataan pada harga.

Pengurus Kata Laluan Lanjutan hanya mempunyai satu pelan pembayaran: $ 20.00, ditagih setiap enam bulan sehingga anda memutuskan untuk membatalkan langganan anda. Anda boleh membayar melalui PayPal dan semua kad kredit utama.

Walaupun terdapat aplikasi yang lebih murah yang tersedia, beberapa daripada mereka melakukan apa yang boleh dilakukan oleh Pengurus Kata Lanjutan untuk anda, seperti yang dinyatakan sebelum ini. Jika anda merasakan keperluan peribadi anda sejajar dengan perisian itu, maka gunakan pengaktifan segera dan mencubanya: di sana’s balik duit jaminan 30 hari tanpa soalan-soalan’anda mendapat perlindungan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 61