Ulasan pengurus kata laluan RememBear


Apabila ia berkaitan dengan aktiviti dalam talian anda, keselamatan adalah lebih penting daripada yang pernah berlaku. Penjenayah siber sentiasa memperbaiki kaedah mereka dan mencari sasaran baru. Oleh itu, apabila orang menggunakan kata laluan yang sama untuk semua akaun mereka, mereka memudahkannya untuk penggodam.

RememBear adalah pengurus kata laluan digital yang menghafal, menyimpan, dan mengamankan kata laluan anda untuk anda. Ini akan membolehkan anda menggunakan kata laluan yang unik dan kuat untuk semua akaun anda yang berbeza. Apa’s lebih, anda menang’t perlu risau untuk melupakannya.

Kajian RememBear ini akan melihat manfaat dan keburukan produk. Kami’juga akan berkongsi maklumat teknikal, keselamatan, dan maklumat harga. Akhirnya, kami’akan masuk ke cara menggunakan pengurus kata laluan ini dan bandingkan perkhidmatan tersebut kepada alternatif yang popular. Sebagai contoh, bagaimana RememBear dan LastPass membandingkan bersebelahan.

Kebaikan dan keburukan RememBear

Biarkan’mulakan kajian RememBear ini dengan membincangkan kebaikan dan keburukan pengurus kata laluan tertentu ini. Produk ini akan menangani tugas pengurusan kata laluan asas anda, iaitu menangkap dan memutar semula log masuk. Walau bagaimanapun, ia tidak mempunyai beberapa pilihan lanjutan yang mempunyai perkhidmatan serupa seperti pengesahan dua faktor dan perkongsian selamat.

Perkhidmatan ini mempunyai keserasian yang hebat. Ia berfungsi dengan Windows, macOS, Android, dan iOS. Oleh itu, anda boleh menyegerakkan RememBear pada semua peranti ini. Antara muka bertemakan bertambah jika anda menginginkan pengalaman yang lebih kreatif.

Dengan itu berkata, di sana’tidak ada cara untuk menganjurkan item ke dalam kategori. Jadi, jika anda suka pesanan dan penyesuaian, pengurus kata laluan ini mungkin bukan yang terbaik untuk anda.

Spesifikasi teknikal

RememBear memerlukan macOS 10.11 atau lebih baru, iOS 9 atau lebih baru, Windows 10, atau Android 5.0 atau yang lebih baru.

Terdapat sambungan untuk Chrome, Firefox, dan Safari. Sambungan memerlukan Penyemak Imbas Chrome 22+, Penyemak Imbas Firefox 57+, atau Pelayar Safari 11+.

Cara menggunakan RememBear

RememBear mempunyai pemasang yang membawa anda melalui proses pemasangan langkah demi langkah.

Anda membuat akaun dengan memasukkan e-mel anda dan memilih Kata Laluan Master. Anda’anda mahu memilih kata laluan yang paling selamat yang boleh anda temui. Kerana kekuatan Kata Laluan Guru anda akan menentukan bagaimana pengurus kata laluan selamat. Pada masa yang sama, anda mahu Kata Laluan Utama yang anda menang’t mempunyai kesulitan mengingati.

RememBear akan membuat anda membuat Kit Cadangan. Dengan kata lain, anda boleh mencetak maklumat dan menyimpannya di tempat yang selamat. Nasib baik, kit ini akan membolehkan anda memulihkan akaun anda jika anda terlupa Kata Laluan Utama anda. Kit mengandungi kunci 29-angka dan kod QR.

Seterusnya, anda mempunyai pilihan untuk mengimport kata laluan dari Chrome atau pengurus kata laluan yang berbeza. Anda boleh mengimport sama ada LastPass atau kata laluan.

Untuk memanfaatkan RememBear, anda’anda mahu memasang pelanjutan penyemak imbas untuk penyemak imbas yang anda gunakan. Terdapat kod enam aksara dalam aplikasi utama dan dalam lanjutan yang perlu dipadankan.

Untuk memasang ke telefon anda, muat turun dari Google Play Store atau App Store iOS. Aplikasi utama memberikan anda kod QR untuk dengan mudah menyediakan aplikasi mudah alih. Aplikasi mudah alih kedua-duanya mudah digunakan. Dan, kedua-duanya menyokong log masuk cap jari.

Harga RememBear

RememBear mempunyai versi percuma, tetapi ia hanya akan berfungsi pada satu peranti. Versi percuma juga tidak mempunyai penyegerakan dan keupayaan sandaran.

Versi premium berharga $ 3.00 sebulan. Ini menambah sehingga $ 36.00 dibilkan setiap tahun.

Versi premium mempunyai sandaran dan boleh diselaraskan merentasi semua peranti anda. Selain ciri-ciri ini, anda’juga akan mendapat pilihan perkhidmatan pelanggan yang lebih baik. RememBear menyokong pelbagai kaedah pembayaran: VISA, MasterCard, American Express, dan Bitcoin. Kami menghargai pelbagai di sini.

Alternatif RememBear

Beberapa alternatif termasuk KeePass, LastPass, dan 1password.

KeePass adalah pengurus kata laluan sumber terbuka percuma yang berfungsi dengan Mac, Windows, dan Linux. Ia mempunyai peti besi yang disulitkan dan pengesahan pelbagai faktor. KeePass sangat bergantung pada pemalam untuk fungsinya, jadi mungkin bukan untuk semua orang.

LastPass adalah pengurus yang menumpukan pelayar yang menyokong Mac, Windows, Linux, Android, iOS, Blackberry, Internet Explorer, Chrome, Safari, dan Firefox. LastPass mempunyai fungsi mengisi automatik, generasi kata laluan rawak, perkongsian selamat, dan pengesahan pelbagai faktor.

Kata laluan 1 lagi adalah satu lagi pilihan untuk dipertimbangkan. Aplikasi ini menyokong Mac, Windows, iOS, Android, Chrome, Firefox, Opera, dan Safari. Ia mempunyai generasi kata laluan dan mempunyai penyulitan kuat. Walau bagaimanapun, kata laluan hanya menawarkan perkongsian kata laluan selamat dengan langganan Keluarga dan Pasukan. Pengurus kata laluan ini hanya akan memberi anda laporan kekuatan kata laluan untuk platform Windows dan Mac.

RememBear vs LastPass

RememBear LastPass Kata laluan
Pengesahan dua faktor Tidak Ya Ya
Mengisi borang web automatik
Ya Ya Ya
Laporan kekuatan kata laluan Tidak Ya Tidak
Perkongsian selamat Tidak Ya Hanya dalam edisi Keluarga dan Pasukan
Penyegerakan Windows, MacOS, Android, iOS Windows, MacOS, iOS, Android, Linux Android, iOS, Windows, Mac, Web, Linux

Secara keseluruhan, LastPass mempunyai lebih banyak ciri. RememBear tidak mempunyai pengesahan dua faktor, laporan kekuatan kata laluan yang baik, dan perkongsian kata laluan selamat. Ini menjadikan LastPass sebagai perkhidmatan pengurusan kata laluan yang lebih berfungsi.

Pokoknya

RememBear menyulitkan item dengan Kata Laluan Master yang disulitkan dan kunci peranti unik, yang RememBear menghasilkan untuk anda. Oleh itu, item anda juga disulitkan semasa transit. Reka bentuk ini dimaksudkan untuk melindungi terhadap kamus, kekerasan, dan serangan luar talian. Penyulitan yang mereka gunakan adalah kuat dan boleh dipercayai.

Walau bagaimanapun, ia tidak mempunyai pengesahan multi-faktor. RememBear boleh menyemak kekuatan kata laluan anda tetapi tidak’t mempunyai alat untuk aktif membantu anda meningkatkan kekuatannya. Secara keseluruhan, RememBear cukup selamat, tetapi ia tidak mempunyai beberapa ciri utama.

Di sisi positif, RememBear menonjol untuk antara muka uniknya. Oleh itu, ia’s salah satu pengurus kata laluan yang lebih menyeronokkan di luar sana.

Walaupun harga dan penyulitan sama-sama baik, ia’s juga salah satu pengurus kata laluan yang lebih asas. Anda’akan mendapat fungsi dan ciri yang paling penting dengan RememBear, tetapi anda menang’t mempunyai semua loceng dan peluit yang anda dapat dengan LastPass.

Menggunakan pengurus kata laluan, secara amnya, agak pelik pada mulanya. Walau bagaimanapun, ia’satu keperluan dalam hari ini’s persekitaran. Sekiranya anda mencari pengurus kata laluan asas, RememBear pastinya satu perkara yang harus anda pertimbangkan.

Bacaan yang disyorkan:

Pengurus Kata Laluan Terbaik

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 80