Bolehkah VPN membantu anda mendapatkan pemansuhan berkecuali bersih?


Netraliti bersih memastikan bahawa setiap penyedia perkhidmatan internet (ISP) merawat semua data dalam talian sama. Tetapi segala-galanya berubah di Amerika Syarikat berikutan pemansuhan oleh FTC pada 2018. Ini bermakna bahawa perniagaan, start-up dan pengguna yang lebih kecil dapat menemui diri mereka dalam lorong perlahan sementara syarikat-syarikat besar merebut semua peluang melalui “keutamaan dibayar.”

Kebanyakan komuniti dalam talian membantah bahawa internet sepatutnya kekal tanpa penapisan, dan ISP perlu dihentikan daripada mempercepatkan kelajuan internet anda. Tetapi kematian netraliti bersih juga memberi beberapa bahan bakar untuk kebangkitan VPN (seperti NordVPN) yang membolehkan pengguna dan perniagaan yang lebih kecil mendapatkan sekitar netraliti bersih.

Seperti yang dinyatakan, pengalaman dalam talian anda bergantung sepenuhnya kepada keadaan yang anda tinggalkan. Berita baiknya ialah VPN membolehkan anda melindungi identiti anda dengan menyambung lalu lintas anda melalui pelayan di negara lain di luar peraturan di negara anda.

Apakah neutraliti bersih??

Selalunya ada dua pihak untuk sebarang hujah dalam kehidupan, dan netraliti bersih tidak berbeza. Perjuangan antara pengguna dan ISP mereka adalah lebih rumit daripada banyak yang menyedari. Di sisi positif, netraliti bersih menawarkan kebebasan penuh ekspresi di mana pengguna akhir memutuskan apa yang blog, laman web, atau perkhidmatan streaming mereka boleh diakses.

Internet yang kita semua membesar dengan menyediakan warganegara di seluruh dunia dengan peluang tanah digital yang sama. Satu bidang bermain tahap di mana semuanya dihantar secepat sambungan internet anda. Singkatnya, netraliti bersih menghentikan pengenalan lorong cepat internet dan menghalang ISP dari mencipta pencipta kandungan untuk jalur lebar yang lebih baik. Tanpa itu, ISP juga boleh menjual data pelayaran anda kepada syarikat pemasaran.

Bagaimanapun, ISP akan membantah mereka bukan orang jahat. Haus kami yang tidak pernah puas untuk streaming video lapar bandwidth dan muat turun besar bermakna mereka tidak’t mempunyai sumber untuk berinovasi. Sekiranya mereka mempunyai pilihan untuk mengenakan bayaran lima syarikat teknologi tinggi untuk perkhidmatan intensif sumber daya mereka, mereka boleh melabur dalam melaksanakan penambahbaikan yang akan meningkatkan pengalaman dalam talian kami. Diduga.

ISP juga berhujah ia akan membolehkan mereka untuk lebih baik polis di internet. Mereka boleh menghentikan kandungan dewasa daripada masuk ke tangan yang salah dan membasmi perkongsian fail peer-to-peer yang sah. Akhirnya, pendirian anda terhadap netraliti bersih akan bergantung kepada sama ada anda gembira mempunyai internet yang tidak dipertingkatkan untuk komuniti global dan menerima bahawa kebebasan bersuara mempunyai positif dan negatif.

Menggunakan VPN untuk mendapatkan penyalahgunaan netral yang bersih

Bolehkah VPN mendapatkan neutraliti bersih? Jawapannya adalah ya, tetapi ada beberapa perkara yang anda perlu sedar sebelum memilih secara blindly sebagai perkhidmatan VPN untuk anda atau perniagaan anda dalam pertempuran yang sedang berlangsung antara anda dan ISP anda.

Permainan kucing dan tetikus bermula ketika VPN menyulitkan dan menyembunyikan aktiviti Internet anda untuk menghalang ISP anda daripada melihat apa yang anda lakukan.

Walaupun bergegas data anda membutakan ISP anda daripada memantau aktiviti dalam talian anda, mereka mungkin dapat melihat sama ada anda berulang kali menyambung ke Pelayan VPN. Tetapi banyak perniagaan menyediakan pekerja jauh mereka dengan VPN untuk tujuan keselamatan. ISP mesti dapat membuktikan anda dengan sengaja mengelakkan langkah-langkah yang telah mereka lakukan sebelum mereka dapat bertindak sewajarnya.

Sesetengah VPN adalah lebih baik daripada yang lain. Sebelum memilih VPN, anda perlu memastikan bahawa ia tidak akan memberikan apa-apa petunjuk kepada ISP anda. Semak bahawa ada dasar tidak ketat ketat di tempat bersama dengan perlindungan kebocoran. Sekiranya anda serius menggunakan VPN untuk mengelakkan berkecuali bersih, anda juga perlu memastikan bahawa terdapat penyulitan kuat dan ciri keselamatan lanjutan.

Perkhidmatan seperti NordVPN atau ExpressVPN memenuhi semua keperluan tersebut dan banyak lagi.

NordVPN Kedudukan VPNpro NordVPN: 9.6 / 10

Bolehkah ISP membetulkan trafik VPN?

Jika anda mematuhi peraturan di atas dan memilih penyedia VPN anda dengan berhati-hati, anda boleh menghentikan ISP daripada mendaptkan sambungan VPN anda. ISP anda hanya akan melihat bahawa anda menyambung ke pelayan VPN.

Sekiranya anda memilih pembekal yang salah, ISP anda akan segera mengesan bahawa anda sedang menyambung melalui VPN dan mengaktifkan proses pendikit secara automatik sehingga anda mematikannya lagi. Boleh dikatakan, perkhidmatan VPN dan proksi percuma adalah pemilihan yang mudah untuk ISP anda untuk dikendalikan.

Syukurlah terdapat beberapa panduan dalam talian yang berguna yang akan membantu anda menghentikan pendeteksian ISP untuk kebaikan. Hanya ingat untuk melakukan penyelidikan anda sendiri dan ingat peraturan keemasan yang jika anda membeli murah, anda mungkin akan membayar dua kali.

Saya tinggal di negara tanpa netraliti bersih. Adakah saya masih memerlukan VPN?

Bagaimana negara-negara lain berurusan dengan netralitas bersih di luar AS berbeza-beza dengan ketara dari rantau ke rantau. Negara-negara tanpa netraliti bersih seperti Rusia dan China sering dituduh menggunakan amalan anti-pengguna. Taktik yang popular adalah menawarkan trafik percuma untuk memilih laman web dengan rancangan data yang lebih mahal.

Syukurlah kami telah berpindah dari membayangkan bahawa hanya penjenayah dan orang yang menyembunyikan sesuatu menggunakan VPN. Realitinya adalah tanpa mengira sama ada anda mempunyai netralitas bersih di mana anda tinggal, VPN boleh memberikan perlindungan dan kebebasan yang lebih besar apabila dalam talian.

Terdapat peningkatan kesedaran untuk melindungi data peribadi dan privasi kami dalam talian. Menetapkan akaun Facebook anda secara peribadi, membersihkan cookies anda setiap hari, atau menggunakan mode penyamaran pada penyemak imbas anda tidak lagi memotongnya untuk pengguna. Tetapi anda tidak’t perlu melucutkan nama tanpa nama setiap kali anda menyambung ke internet.

Kita sudah tahu bahawa banyak ISP menyusun log melayari dari pengguna mereka dan menjualnya kepada syarikat pengiklanan. Ia’data anda yang membolehkan pengiklan menyesuaikan kandungan mereka secara langsung ke seluruh wilayah. VPN boleh meningkatkan dan melindungi pengalaman dalam talian anda.

Dunia yang semakin digital kami merobohkan halangan geografi dan sekatan yang menentukan apa yang dapat dibaca, dilihat dan didengar. Di zaman teknologi di mana membawa komuniti global bersama-sama dan menggalakkan kerjasama lancar, mengapa sesiapa mahu meletakkan sekatan dinding semula?

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =