AirVPN vs Akses Internet Persendirian


AirVPN dan Akses Internet Persendirian adalah dua penyedia perkhidmatan VPN teratas di pasaran hari ini. Apakah yang dimaksudkan dengan kedua-dua penyelesaian VPN ini dan di mana perbezaannya? Lebih penting lagi, yang mana lebih baik?

Sertai kami seperti yang kita ketahui dalam perbandingan akses Internet AirVPN vs Private Internet ini. Kami’akan melihat sejauh mana produk ini melaksanakan pelbagai bidang termasuk keselamatan, prestasi, kemudahan penggunaan, dan harga. Pada akhir perbandingan ini, kita’akan memberitahu anda yang mana satu adalah pilihan yang lebih baik bergantung pada keperluan anda.

Biarkan’lompat ke kanan.

Keselamatan dan privasi

Jika awak’mencari perkhidmatan VPN yang baik, itu’mungkin kerana anda ingin melindungi privasi dalam talian anda dan tetap selamat di internet. Jadi, mana antara kedua-dua penyelesaian ini lebih baik dalam hal ini? Nah, kedua-dua sebenarnya menawarkan ciri keselamatan yang baik. Penyulitan enkripsi, AirVPN dan PIA menawarkan penyulitan AES-256.

Apabila ia datang kepada protokol terowong, kedua-duanya menggunakan OpenVPN. Walau bagaimanapun, PIA juga menyokong IKEv2 dan L2TP. Kedua-dua perkhidmatan mempunyai suis bunuh rangkaian dan perlindungan kebocoran DNS. Di samping itu, AirVPN menawarkan perkhidmatan berasaskan Tor bagi mereka yang menginginkan keselamatan tambahan rangkaian Tor.

Dalam bidang privasi, PIA memberi beberapa sebab untuk menjadi perhatian’s yang dijalankan oleh London Trust Media, sebuah syarikat yang berpusat di Amerika Syarikat. AS adalah anggota kumpulan negara Mata 5 dan syarikat-syarikat di AS boleh dikenakan pengawasan pemerintah. Di samping itu, PIA mempunyai dasar tiada pembalakan yang ketat.

Di samping itu, AirVPN terletak di Itali. Itali adalah sebahagian daripada “14 Mata persekutuan” yang mungkin juga memberikan beberapa jeda pengguna yang berhati-hati. Ia juga mempunyai dasar tanpa pembalakan.

Kedua-dua penyelesaian itu seolah-olah agak sama rata apabila ia berkaitan dengan keselamatan dan privasi. Walau bagaimanapun, AirVPN adalah pilihan yang lebih baik kerana menawarkan keselamatan sekutu yang lebih baik dan didasarkan pada lokasi kurang prihatin.

Kelajuan dan prestasi

Walaupun AirVPN mungkin sedikit lebih baik untuk keselamatan dan privasi, ia pasti menjadi pendek dalam bidang kelajuan dan prestasi kerana ia menyampaikan di bawah kelajuan purata. AirVPN mengendalikan bilangan pelayan yang agak kecil yang berjumlah lebih 220 berbanding lebih 3,275 pelayan yang dijalankan oleh PIA di 33 negara. Oleh itu, PIA menawarkan kelajuan lebih pantas dan prestasi yang lebih dipercayai di banyak lokasi.

Bagaimanapun, PIA’banyak pelayan terpusat di Eropah dan Amerika Utara dengan sangat sedikit terletak di Asia, Afrika, dan Amerika Selatan. Jadi jika anda tinggal di kawasan tersebut, anda mungkin perlu bergelut dengan kelajuan yang lebih teruk dan prestasi biasa.

Kemudahan penggunaan dan keserasian

Satu lagi kawasan di mana AirVPN jatuh pendek adalah kemudahan penggunaan. Ia bukan’t perkara yang paling sukar untuk didirikan dan digunakan tetapi mungkin sukar bagi para pemula untuk mendapatkannya berjalan pada peranti mereka.

Klien AirVPN tersedia untuk Windows, Linux, macOS, dan juga Chrome OS. Walau bagaimanapun, tidak ada aplikasi yang berdiri sendiri untuk Android dan iOS yang bermaksud pengguna telefon pintar perlu secara manual menetapkan OpenVPN pada peranti mereka sebelum mengakses AirVPN. Terdapat juga tiada sambungan pelayar untuk mana-mana pelayar utama. Di samping itu, terdapat pelanggan AirVPN untuk router AsusWRT, Tomato, dan DD-WRT.

PIA, sebaliknya, mempunyai aplikasi mudah dan elegan yang sangat mudah untuk ditubuhkan dan digunakan. Terdapat aplikasi khusus untuk semua platform desktop dan mudah alih utama. Anda juga boleh memuat turun pelanjutan untuk Chrome, Firefox, dan Opera. Sementara di sana’tiada aplikasi penghala, anda boleh menjalankan PIA pada penghala dengan mengikut arahan di laman web mereka.

Torrenting dan P2P

Jika awak’mencari perkhidmatan VPN yang’s hebat untuk mengurai, kedua-dua penyelesaian akan memberi perkhidmatan kepada anda dengan baik. AirVPN menyokong pindahan fail P2P dan menawarkan muat turun tanpa had pada pelayan mereka. Kelajuan hebat dan semuanya berjalan dengan lancar.

PIA juga menawarkan kelajuan yang baik dan tidak’t had trafik P2P di rangkaiannya. Ia juga menyediakan proksi SOCKS5 percuma yang boleh membantu pengguna berpotensi untuk menyelamatkan beberapa jalur lebar.

Netflix dan China

Ketika datang untuk mengakses Netflix, AirVPN melakukan pekerjaan yang sangat baik di unblocking Netflix di banyak lokasi geografi. AirVPN’s ‘dua hop’ Persediaan routing DNS membolehkan ia berfungsi di sekeliling pemilihan pelayannya yang sangat pintar. Walau bagaimanapun, pengguna mungkin mengalami prestasi bercampur dengan pelayan Netflix di beberapa kawasan.

Walau bagaimanapun, PIA berjuang dengan membuka kunci Netflix di beberapa wilayah termasuk Kanada, Jerman, UK, dan Jepun. Ia juga bukan’t pilihan yang tepat untuk pengguna yang berpangkalan di China. Ia mempunyai sedikit pelayan di Timur Jauh, dan ia tidak mempunyai protokol tersembunyi untuk memintas China’Pemeriksaan Pakej Dalam.

AirVPN, sebaliknya, cukup baik untuk digunakan di China, kerana ia boleh mengarahkan trafik web melalui port TCP 443 dan ia menggunakan terowong SSL dan penyulitan untuk mengelakkan penapisan kerajaan. Walaupun ia juga tidak mempunyai protokol rahsia, ia’s pilihan yang lebih baik untuk digunakan dengan Netflix dan China.

Sokongan pengguna

Sejak AirVPN bukan’t betul juara apabila ia datang untuk memudahkan penggunaan, ia sepatutnya mempunyai pilihan sokongan padu. Walaupun forum di laman web ini sangat bagus, mengandungi banyak maklumat maklumat yang mungkin diperlukan, wakil sokongan pelanggan AirVPN mengambil sedikit masa untuk menjawab pertanyaan yang dihantar melalui borang hubungan mereka dan respons mereka mungkin lebih hangat.

PIA bukan pemenang sama ada dalam hal ini. Opsyen sokongan pelanggan mereka agak terhad dan internet penuh dengan aduan dari pelanggan PIA mengenai sokongan tidak responsif dan jawapan yang tidak membantu. Kedua-dua perkhidmatan tidak menawarkan pilihan sembang langsung.

Harga

Jika PIA mempunyai apa-apa yang benar-benar berlaku untuk itu, ia’s bahawa harga adalah beberapa yang paling berpatutan yang anda boleh cari. Pelan 1 bulan untuk sehingga 5 peranti bernilai $ 6,95 / bulan yang jatuh ke $ 3.33 / bulan jika anda pergi untuk pelan 2 tahun. Mereka menawarkan jaminan wang balik 7 hari tetapi tiada percubaan percuma.

AirVPN adalah pilihan yang lebih mahal dari kedua mereka dengan rancangan bermula pada 2 € selama tiga hari dan $ 7.99 / bulan sebulan. Pelan 1 tahun itu bernilai $ 5.14 / bulan. Kedua-dua perkhidmatan ini sangat berpatutan untuk ciri-ciri yang mereka tawarkan tetapi PIA’harga yang tiada tandingan menjadikannya satu perjanjian yang lebih baik.

Akses Internet Swasta vs AirVPN - yang lebih baik?

Setelah membandingkan kedua penyelesaian VPN ini di beberapa kawasan, ia’s melihat bahawa kedua-dua pilihan yang layak bagi pengguna kasual. Jadi mana yang lebih baik? Nah, AirVPN menyediakan jaminan pepejal, torrenting dan sokongan P2P dan boleh digunakan di China. Walau bagaimanapun, ia kehilangan mata dalam bidang kemudahan penggunaan, keserasian, kelajuan, dan prestasi.

PIA, sebaliknya, isn’t pilihan terbaik untuk privasi, Netflix, dan China. Tetapi ia menawarkan kelayakan keselamatan yang baik, lebih banyak pelayan, dan harga yang sangat rendah. Walaupun tidak banyak, PIA keluar di hadapan AirVPN dan akan menjadi pilihan yang lebih baik untuk kebanyakan orang.

Jika anda menikmati perbandingan akses Internet AirVPN vs Private Internet ini, pastikan anda menyemak ulasan kami mengenai kedua-dua produk yang dipautkan di bawah.

Kajian Akses Internet Persendirian

Kajian AirVPN

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1