Avast SecureLine VPN vs Akses Internet Persendirian


Terima kasih kepada internet, semakin banyak orang di seluruh dunia menyambung satu sama lain menerusi media sosial, permainan pelbagai pemain, gambar dan laman perkongsian video, dan banyak lagi. Pastinya hebat, tetapi hanya jika maklumat peribadi dan perjalanan anda melalui web tidak jatuh ke tangan yang salah.

Satu cara untuk kekal selamat dan terjamin dalam talian adalah menggunakan Rangkaian Peribadi Maya (VPN). Bilangan VPN yang tersedia berkembang, tetapi tidak semuanya menawarkan ciri yang sama. Sekiranya anda baru kepada dunia VPN, bagaimana anda memilih mana yang sesuai untuk anda??

Dalam ulasan ini, kita akan melihat dengan lebih dekat satu yang sangat mudah untuk pemula, Avast SecureLine VPN (Avast VPN), dan satu yang mungkin sesuai dengan bajet, Akses Internet Persendirian (PIA). Ketua ketua kami Avast VPN vs PIA akan merangkumi beberapa ciri utama untuk membantu anda memutuskan sama ada sesuai untuk anda.

Nama jenama Avast telah terkenal dan dihormati selama bertahun-tahun sebagai penyedia perisian perlindungan antivirus dan malware, memberikan sedikit kelebihan terhadap PIA dari segi reputasi.

Baru-baru ini, syarikat yang berpangkalan di Czech ini menambah barisan produk siber dengan pelancaran Avast SecureLine VPN. Walau bagaimanapun, loceng penggera telah berdering, sejak berpangkalan di Eropah bermakna bahawa Avast VPN tertakluk kepada dasar Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) baru yang telah menetapkan peraturan pengekalan data yang ketat.

Walau bagaimanapun, menjadi sebahagian daripada jenama yang berprestij itu, kami menjangkakan perkara hebat dari Avast VPN, terutamanya dari segi keselamatan dalam talian.

Sebaliknya, PIA dijalankan dari Amerika Syarikat, salah satu pengasas dari persekutuan pengawasan Mata 5, dan terkenal salah satu negara terburuk untuk perlindungan privasi dalam talian. PIA menjanjikan pembalakan sifar pelanggan dan tiada kebocoran yang secara automatik meletakkannya di hadapan dalam perlumbaan ini.

Walaupun privasi dan keselamatan adalah yang paling penting, terdapat banyak ciri lain yang perlu dipertimbangkan ketika memilih VPN. Baca terus untuk mengetahui lebih lanjut, dalam perbandingan akses Internet Persendirian Avast Secureline VPN ini.

Keselamatan dan privasi

Avast VPN menawarkan penyulitan gred ketenteraan sebanyak 256 bit, serta protokol Open VPN dan IPSec. Menghairankan, ia tidak’t menawarkan pelanggan pilihan yang lebih baik, tetapi kedua-dua protokol ini adalah yang terbaik untuk kedua-dua kelajuan dan keselamatan.

PIA, bagaimanapun, menawarkan penyulitan 128-bit sebagai lalai, tetapi membolehkan pengguna memperibadikan tetapan mereka dengan menaikkannya kepada 256 bit jika diperlukan. Protokol yang tersedia ialah Open VPN, IPSec / L2TP, PPTP dan proksi Socks5.

Hanya PIA mempunyai suis membunuh - kelemahan utama untuk Avast.

Kelajuan dan prestasi

PIA mempunyai sekitar 3,533 pelayan, kedua hanya untuk NordVPN.

Walau bagaimanapun, ia hanya terdapat di 33 negara, kebanyakannya di Eropah dan Amerika Utara. Oleh kerana kelajuan sambungan bergantung pada jarak ke pelayan, pengguna di Eropah dan Amerika Syarikat akan mendapat perkhidmatan terbaik. Selain itu, PIA adalah salah satu perkhidmatan VPN yang paling popular, jadi kesesakan pelayan biasa - sekali lagi, menyebabkan kelajuan lebih perlahan.

Sebaliknya, Avast SecureLine VPN saat ini mempunyai hanya 54 pelayan, walaupun ini sangat tersebar di 34 negara, termasuk China, Korea Selatan dan Rusia. Syarikat sedang berusaha keras untuk mengembangkan rangkaian pelayannya.

Tinjauan pengguna pada umumnya gembira dengan kelajuan yang ada, tetapi terdapat laporan bahawa beberapa pelayan hampir tidak mungkin menyambung ke. Secara keseluruhannya, PIA menang atas Avast untuk kedua-dua kelajuan dan prestasi.

Kemudahan penggunaan dan sokongan

Kedua-dua Avast dan PIA mempunyai FAQ di laman web mereka, tetapi tidak menawarkan sembang langsung atau hubungan e-mel. Walau bagaimanapun, Avast menawarkan 24/7 bantuan telefon dan sistem tiket sokongan, manakala PIA hanya menawarkan tiket sokongan jika anda mempunyai masalah yang boleh’t diselesaikan dari maklumat bantuan diri.

Dari segi kemudahan penggunaan, Avast mungkin VPN paling mudah untuk pemula yang lengkap untuk digunakan, menawarkan persediaan mudah, berbeza dengan PIA. Akhir sekali kemenangan untuk Avast!

Torrenting dan P2P

PIA adalah pemenang yang jelas di sini.

Kelajuan dengan penyedia VPN sama ada boleh diterima, tetapi PIA mempunyai ciri keselamatan yang lebih baik dan, memandangkan peluh dilakukan dengan risiko anda sendiri, ciri tambahan ini bukan perkara buruk.

Avast SecureLine VPN membolehkan torrenting berlaku tetapi hanya pada bilangan pelayan yang terhad. Bagi PIA, sementara terdapat beberapa ciri keselamatan, anda’Anda perlu bersaing dengan alamat IP yang disekat juga.

Membuka kunci Netflix dan platform hiburan lain

PIA berfungsi dengan baik untuk menyahsekat Netflix, dengan syarat anda’semula di bahagian kanan dunia. Dalam hal ini ia’terbaik di rantau Eropah dan Amerika Utara, walaupun beberapa sambungan masih agak perlahan - Kanada adalah kekecewaan tertentu.

Jika awak’Di tempat lain, lupakan tentang mengakses Netflix.

Di sisi lain, Avast nampak baik dengan Netflix, memberikan pengguna akses yang baik setelah mengatasi isu-isu terdahulu di kawasan ini.

Apabila ia datang untuk mengakses laman web geo-terhad yang lain, Avast berfungsi dengan baik. Terdapat akses kepada orang-orang seperti Kodi dan Hulu, semua dengan kelajuan yang baik. Walau bagaimanapun, kerana sambungan seperti ini dianggap tidak sah, ia amat mengingatkan anda tentang Avast’dasar pembalakan s sebelum anda terlalu tersekat.

PIA tidak bagus untuk mengakses tapak yang disekat geo, walaupun ia akan mengakses Kodi dan platform hiburan lain. Ia juga mempunyai ciri keselamatan yang baik jika anda membuat keputusan untuk mencubanya.

China dan negara-negara lain yang terhad

Avast adalah perkhidmatan VPN yang mudah tanpa ciri-ciri canggih untuk memintas firewall yang kuat di negara-negara seperti China. Avast menyediakan blok iklan khusus dan alamat IP kepada pelanggan mereka, walaupun.

Tidak seperti VPN Avast, PIA VPN berfungsi di China tetapi dengan beberapa kekangan. VPN menyambung di beberapa bahagian di China; Walau bagaimanapun, ia menjadi semakin sukar dan pengguna disyorkan untuk mencuba dengan sambungan L2TP untuk hasil terbaik.

Keserasian dan harga

Kedua-dua VPN serasi dengan pelbagai peranti, termasuk Android, iOS, Mac, Linux, dan Windows.

Terdapat permintaan yang tinggi untuk penstriman kandungan dari pelanggan, jadi PIA VPN menyediakan pengguna sokongan router seperti DD-WRT, Merlin, Tomato, ASUSWRT dan Lede. Sebaliknya, Avast VPN tidak memberi sebarang sokongan untuk router kepada pelanggannya. Oleh itu, perkhidmatannya seolah-olah hanya untuk pengguna mudah alih dan PC.

PIA mempunyai pelan pembayaran tiga peringkat untuk penggunanya. Ini termasuk langganan bulanan sebanyak $ 6.95, setahun pada $ 5.99 / bulan ($ 71.88 setahun) dan langganan dua tahun untuk $ 3.33 / bulan.

Avast’Dasar harga s bergantung kepada pelanggan mana yang hendak digunakan, dengan pakej yang sama ditawarkan untuk setiap. Akses kepada 5 peranti selama 1 tahun adalah $ 79.99, untuk PC atau Mac $ 4.99 / bulan dan tawaran $ 1.66 untuk 1 tahun’perkhidmatan mudah alih s.

Avast Secureline VPN vs Akses Internet Peribadi: Yang lebih baik?

Walaupun kedua-dua VPN mempunyai banyak perkara untuk mereka, ia’PIA yang memenangi pertempuran ini.

PIA menonjol sebagai lebih murah dan kesepakatan yang lebih baik. Mereka terkenal kerana menawarkan perkhidmatan yang boleh dipercayai dan stabil, menyediakan perkhidmatan yang mudah digunakan yang merupakan sesuatu yang Avast tidak dapat bersaing dengan.

Ujian sebenar VPN turun ke tahap bagaimana tanpa nama ia membuat anda dan hakikat bahawa Avast menyimpan log adalah tidak langsung. PIA, sebaliknya, tidak’t menyimpan log dan menyediakan beberapa ciri keselamatan untuk digunakan semasa torrenting dan streaming.

Avast, dengan kebocoran WebRTC, kekurangan suis pembunuh dan teg harga mahal hanya sedikit berbanding.

Wang kami, dan milik anda, mestilah di PIA.

Baca ulasan penuh kami:

Kajian VPN Avast SecureLine

Kajian Akses Internet Persendirian

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 + = 85