Cyberghost vs Akses Internet Persendirian


CyberGhost dan Akses Internet Persendirian boleh ditemui pada kebanyakannya “10 VPN teratas” senarai. Jika awak’lagi tertanya-tanya mana VPN adalah yang lebih baik, anda’re nasib seperti kami’akan mengetahui dengan membandingkan dua perkhidmatan ini dalam pelbagai kategori.

Kami’akan mengetahui perkhidmatan mana yang keluar di bahagian atas keselamatan, kelajuan, kemudahan penggunaan, harga dan sokongan, antara lain. Tanpa berlengah-lengah lagi, mari’s bermula.

Keselamatan dan privasi

Pemenang: Akses Internet Persendirian

Pada pandangan pertama, CyberGhost nampaknya merupakan perkhidmatan VPN yang benar-benar selamat. Ciri-ciri keselamatannya termasuk penyulitan AES-256 dan suis bunuh automatik. Bagaimanapun, CyberGhost VPN mempunyai pelbagai isu keselamatan dan privasi pada masa lalu. Ia juga menggunakan sijil akar pada versi Androidnya, yang agak membimbangkan.

Tambahan pula, CyberGhost dimiliki oleh Kape Technologies (sebelumnya Crossrider), yang mempunyai apa yang boleh dipanggil oleh beberapa “masa lalu gelap.” Salah seorang di belakang syarikat ini adalah penjenayah yang disabitkan dengan pautan ke sekurang-kurangnya 16 akaun luar pesisir, menurut Kertas Panama. Dimiliki oleh Kape juga bermakna mereka’semula di bawah bidang kuasa UK, ahli Five Eyes dan musuh kebebasan dalam talian.

Akses Internet Persendirian dikendalikan oleh London Trust Media, sebuah syarikat AS - juga tidak hebat untuk privasi. Di samping itu, PIA menawarkan dasar tanpa pembatalan yang terbukti dan mempunyai semua ciri keselamatan yang diperlukan: penyulitan AES-128 dan AES-256, suis membunuh rangkaian, dan proksi SOCKS5. Perkhidmatan itu tidak’t mempunyai kebocoran DNS atau IPv6 / WebRTC.

Walaupun kedua-dua pilihan ini mempunyai keselamatan atau kelayakan privasi yang terbaik, PIA adalah pilihan yang lebih baik untuk sebahagian besar.

Kelajuan dan prestasi

Pemenang: CyberGhost

Apabila ia datang kepada liputan pelayan, kedua-dua penyedia VPN mempunyai beribu-ribu pelayan di seluruh dunia. Nombor ini 3,600+ di 60+ negara dan 3,275+ di 33 negara untuk CyberGhost dan PIA, masing-masing. Walau bagaimanapun, pengedaran pelayan tersebut meninggalkan sesuatu yang dikehendaki untuk PIA, yang mempunyai sedikit pelayan di Asia, Afrika, dan juga Amerika Selatan.

Kedua-dua penyedia ini memberikan kelajuan yang baik di seluruh dunia, tetapi CyberGhost melakukannya dengan lebih konsisten.

Kemudahan penggunaan dan keserasian

Pemenang: CyberGhost

CyberGhost mempunyai pelanggan untuk Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire TV (Fire Stick), dan Android TV. Ia juga menyokong sepenuhnya Linux, router, Chromebook dan menawarkan sambungan penyemak imbas untuk Firefox dan Chrome. Menyediakan dan menggunakan aplikasi dan sambungan ini agak mudah.

PIA mudah menggunakan aplikasi tersuai untuk Windows, macOS, Linux, iOS, dan Android. Di sana’saat ini tiada aplikasi router, tetapi anda boleh mendapatkan perkhidmatan untuk dijalankan pada penghala. PIA juga menawarkan sambungan untuk Chrome, Firefox, dan Opera.

Torrenting dan P2P

Pemenang: Akses Internet Persendirian

CyberGhost menyokong trafik P2P di sesetengah pelayan, yang bagus. Walau bagaimanapun, PIA juga menyokong torrenting dan juga menawarkan beberapa ciri yang bagus untuk torrenter, iaitu, proksi SOCKS5 percuma dan penghantaran port. Di samping itu, anda boleh merakam pada mana-mana pelayan, dan PIA juga merupakan pilihan yang lebih selamat menjadikannya lebih baik untuk tujuan yang mengerikan.

Membuka kunci Netflix dan platform penstriman lain

Pemenang: CyberGhost

Apabila ia datang untuk membuka kunci kunci Netflix, kedua-dua VPN berada’t pilihan terbaik di luar sana. Bagaimanapun, CyberGhost tidak membenarkan pengguna mengakses Netflix AS melalui pelayan khusus. Kelajuan adalah biasa tetapi kebanyakannya cukup baik untuk tujuan itu. Kebanyakan PIA’pelayan s disekat, menjadikannya pilihan yang tidak baik untuk tontonan Netflix.

Begitu juga dengan banyak perkhidmatan streaming lain anda’d suka untuk akses - CyberGhost hanya pilihan yang lebih dipercayai.

Mengelak penapisan di China dan di tempat lain

Pemenang: CyberGhost

Bagi penggunaan di China dan negara lain yang terhad, sekali lagi, VPN tidak baik. Tiada CyberGhost atau PIA mempunyai apa-apa jenis “senyap” fungsi untuk memintas pemeriksaan Pek Deep, sebagai contoh. Dengan itu, PIA juga tidak’t mempunyai senarai pelayan yang hebat untuk rantau Asia, di mana banyak negara-negara yang terkenal ini. Memandangkan itu, CyberGhost adalah yang lebih rendah daripada dua kejahatan.

Sokongan

Pemenang: CyberGhost

Sokongan pelanggan adalah kawasan lain di mana PIA memberikan CyberGhost kemenangan mudah. PIA mempunyai pilihan sokongan terhad dan tidak mempunyai pilihan sembang langsung. Sistem tiket adalah perlahan, dan maklum balas sering robotik dan tidak membantu memandangkan web dipenuhi dengan komen daripada pelanggan yang tidak berpuas hati.

Sementara itu, CyberGhost menawarkan sejumlah sumber bantuan mandiri dan pilihan sembang 24/7 secara langsung. Agen sembang langsung pantas membalas dan memberikan respons yang berguna. Anda juga boleh mengemukakan borang permintaan di tapak jika anda memerlukan bantuan tambahan.

Harga

Pemenang: Akses Internet Persendirian

Kedua-dua perkhidmatan menawarkan untuk membayar crypto, yang bagus. PIA menawarkan beberapa harga terendah yang anda akan dapati. Pelan bermula pada $ 6.95 / bulan untuk pelan bulanan dan jatuh serendah $ 3.33 / bulan jika anda membeli pelan 2 tahun. Anda boleh menggunakan pelan ini sehingga 5 peranti pada masa yang sama. Di sana’s tiada percubaan percuma tetapi anda mendapat jaminan wang balik 7 hari untuk semua rancangan.

CyberGhost, sebaliknya, berharga dua kali ganda jika anda mendapat pelan bulanan untuk $ 12.99 / bulan. Walau bagaimanapun, harga turun kepada serendah $ 2.75 / bulan jika anda membeli rancangan 3 tahun. Rancangan ini membolehkan penggunaan sehingga 7 peranti secara serentak dan CyberGhost menawarkan jaminan wang balik 45 hari (14-hari untuk pelan bulanan). Anda juga boleh mengambil kesempatan daripada percubaan percuma 1 hari tanpa memberikan sebarang maklumat peribadi.

Berdasarkan harga sahaja, kami menganggap PIA sedikit lebih baik.

Cyberghost vs Akses Internet Persendirian - yang lebih baik?

Setelah membandingkan kedua pilihan dalam aspek-aspek utama ini, di sini’Keputusan kami: walaupun ia tidak’t mempunyai kelayakan privasi yang kuat, CyberGhost menawarkan kelajuan yang baik, berfungsi dengan Netflix, dan menyokong torrenting. Oleh itu, kami fikir pilihannya lebih baik daripada PIA.

Walaupun, jika anda suka melakukan penyelidikan anda sendiri sebelum melakukan salah satu daripada kedua-dua ini, kami cadangkan bermula dari kajian CyberGhost kami dan analisis tinjauan PIA.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 37