ExpressVPN vs PIA (Akses Internet Persendirian)


Mencari perkhidmatan VPN yang tepat untuk keperluan anda boleh mencabar. Terdapat banyak perkhidmatan VPN di luar sana yang unggul di kawasan yang berbeza dan banyak yang mempunyai harga yang sangat berbeza.

Untuk membolehkan anda membuat keputusan yang bijak, kami’kembali akan membandingkan dua pilihan yang lebih popular yang boleh didapati hari ini. Dalam perbandingan akses Internet ExpressVPN vs Private, kami’akan melihat bagaimana kedua-dua penyelesaian ini bertumpu antara satu sama lain dalam bidang keselamatan, privasi, kelajuan, sokongan, dan keserasian, dan mengetahui yang mana yang keluar di atas.

Keselamatan dan Privasi

Apabila ia datang kepada keselamatan, ExpressVPN pastinya perkhidmatan VPN untuk mengalahkan. Ia menawarkan pemilihan protokol keselamatan yang menyeluruh dan ciri suis membunuh yang membantu mencegah kebocoran.

ExpressVPN juga berprestasi baik dalam bidang privasi. Syarikat ini didaftarkan di British Virgin Islands, dari jangkauan 5, 9, atau 14 mata kumpulan negara risikan. Ia juga mempunyai dasar pembalakan tanpa cuba dan diuji, menjadikannya salah satu perkhidmatan VPN yang paling selamat digunakan.

Jadi bagaimana prestasi PIA di kawasan ini? Nah, PIA juga melakukan pekerjaan yang baik di bidang keselamatan. Ia menawarkan beberapa pilihan kriptografi yang membolehkan anda memilih standard pengesahan, jabat tangan, dan tahap penyulitan. Ia juga mempunyai suis membunuh rangkaian dan tidak’t mempunyai kebocoran DNS atau IPv6 / WebRTC.

Walau bagaimanapun, dalam bidang privasi, PIA kehilangan beberapa mata kerana ia didaftarkan di Amerika Syarikat yang merupakan sebahagian daripada 5 kumpulan negara mata. Di samping itu, walaupun, PIA mempunyai dasar tidak sah yang ketat yang telah terbukti dapat dipercayai oleh kes mahkamah yang lepas di mana ia tidak dapat’t menghasilkan apa-apa maklumat pengguna yang berguna.

ExpressVPN menyingkirkannya dalam pusingan ini.

Kelajuan

Dengan lebih 3,000 pelayan di 94 negara, ExpressVPN secara konsisten memberikan kelajuan pantas di kebanyakan lokasi. Sebagai perbandingan, PIA juga tidak membingungkan, membual lebih dari 3,300+ pelayan di 33 negara. Malangnya, pengedaran pelayan tidak sekata bermakna jika anda tinggal di Asia, Amerika Selatan, atau Afrika, anda’anda akan mendapat kelajuan sambungan yang biasa-biasa saja seperti yang ada’t banyak pelayan di kawasan tersebut.

Sekiranya anda tinggal di Eropah atau Amerika Utara, bagaimanapun, PIA menawarkan kelajuan muat naik / muat turun yang sangat baik. Walau bagaimanapun, pusingan ini dengan selesa dimenangi oleh ExpressVPN, yang menawarkan kelajuan pantas di lebih banyak wilayah.

Kemudahan penggunaan

Sekiranya kemudahan digunakan adalah di bahagian atas senarai anda yang mesti mempunyai penyelesaian VPN, maka salah satu daripada perkhidmatan ini adalah pilihan yang hebat. Kedua-duanya sangat mudah dipasang dan disediakan. PIA menyediakan antara muka yang elegan dan intuitif yang sesuai dengan pengguna lanjutan dan pemula. ExpressVPN menawarkan reka bentuk minimalis yang’s mati mudah digunakan semasa menyediakan akses kepada semua ciri penting.

Torrenting dan P2P

ExpressVPN menyokong lalu lintas yang teruk dan P2P seperti PIA. Kelajuan (di Amerika Utara dan Eropah sekurang-kurangnya, dalam kes PIA) dan ciri keselamatan kedua-duanya adalah hebat, menjadikannya sangat baik untuk mengutuk. Sama ada menghadkan trafik P2P, dengan itu membolehkan anda menerkam pada mana-mana pelayan. PIA mendapat markah tambahan untuk menyokong proksi SOCKS5 percuma yang tidak mempunyai ExpressVPN. Walau bagaimanapun, sama ada penyelesaian VPN ini akan mengendalikan keperluan mengerikan dan P2P anda dengan baik.

Netflix dan China

Dengan ExpressVPN, anda boleh membuka kunci banyak perpustakaan Netflix. Pelayan di kawasan-kawasan seperti AS dan Belanda bekerja dengan pasti dan menyampaikan aliran berkualiti tinggi. PIA, sebaliknya, juga boleh memintas pengesanan Netflix VPN tetapi menyediakan akses kepada katalog yang lebih sedikit.

Walaupun kedua-dua penyelesaian VPN bekerja di China, menurut laporan, ExpressVPN adalah pilihan yang lebih dipercayai. PIA mempunyai sedikit pelayan di Asia yang bermaksud pengguna berasaskan China mungkin perlu bergelut dengan kelajuan lambat dan pelayan yang penuh sesak.

Keserasian

Kedua-dua penyelesaian VPN berjalan pada platform desktop dan mudah alih utama: macOS, Windows, Linux, Android, dan iOS. ExpressVPN juga mempunyai pelanggan untuk router dan platform lain termasuk PlayStation, Apple TV, Xbox, Blackberry, dan Amazon Fire TV. Walaupun PIA tidak’t mempunyai aplikasi penghala, anda boleh mendapatkannya untuk menjalankan peranti penghala dengan mengikuti arahan di laman web mereka. Kedua-dua perkhidmatan menawarkan sambungan penyemak imbas untuk pelayar utama.

Sokongan

Apabila ia datang kepada sokongan pelanggan, di sana’tidak ada apa-apa peraduan kerana ExpressVPN jelas meniup PIA keluar dari air dengan sistem sokongan yang terkemuka. Di samping itu, untuk menyokong tiket, e-mel, dan sumber bantuan diri seperti senarai panduan penyelesaian masalah dan Laman panduan bagaimana untuk privasi di internet, ExpressVPN menawarkan 24/7 live chat.

PIA tidak memberi jawapan kepada mereka kerana mereka tidak’Malah menawarkan pilihan sembang langsung. Sistem tiket sokongan adalah cara yang perlahan untuk menyediakan sokongan untuk isu-isu kecil dan internet dipenuhi dengan komen yang marah pada tahap sokongan yang rendah yang disediakan oleh PIA.

Harga

Dengan semua kekurangan PIA jika dibandingkan dengan ExpressVPN, ia’tidak mengejutkan bahawa kos PIA jauh lebih rendah daripada pesaingnya. Perkhidmatan tidak menawarkan pelan percuma atau percubaan percuma yang mungkin membuat lebih sukar untuk memilih penyelesaian yang lebih mahal. Yang berkata, ExpressVPN tidak menawarkan jaminan wang balik 30 hari berbanding PIA’s 7 hari.

Namun, jika kemampuan adalah sangat penting bagi anda, maka PIA menawarkan pengalaman yang baik di beberapa harga terendah di luar sana. Sekiranya anda, bagaimanapun, menginginkan penyelesaian yang lebih selamat, lebih cepat, lebih serbaguna dan penuh dengan ciri, maka ExpressVPN yang lebih mahal adalah tawar-menawar yang hebat.

ExpressVPN vs Akses Internet Persendirian - yang lebih baik?

Setelah membandingkan dua pilihan pepejal ini dalam pelbagai aspek penting yang patut dipertimbangkan, kami menyimpulkan bahawa ExpressVPN adalah pilihan yang lebih baik. Dengan itu, PIA tidak menawarkan keputusan yang baik dalam beberapa bidang dan jika harga menjadi kebimbangan utama anda, anda mungkin lebih suka VPN Amerika.

Kami berharap perbandingan akses Internet ExpressVPN vs Swasta ini memberi anda maklumat yang mencukupi untuk membuat keputusan yang tepat. Sekiranya anda mahukan maklumat lebih terperinci tentang perkhidmatan VPN ini, pergi ke sini dan baca ulasan penuh ExpressVPN kami dan ulasan Akses Internet Persendirian.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 37 =