IPVanish vs Akses Internet Persendirian


Gambaran keseluruhan

IPVanish dan Private Internet Access adalah kedua-dua 10 VPN Terbaik dengan hujah-hujah yang sah untuk dan terhadap mereka. Kami melihat mereka sebagai keseluruhan yang sama, tetapi tidak sama. Di sini’s bagaimana mereka menyusun.

Keselamatan & Ketidakpastian

Di hadapannya, kelayakan keselamatan IPVanish dan Akses Internet Persendirian adalah setanding. Kedua-duanya mempunyai penyulitan kuat dan menawarkan protokol keselamatan OpenVPN, kedua-duanya didaftarkan di Amerika Syarikat, yang bukan sahabat privasi terbesar di pentas dunia. IPVanish dan PIA kedua-duanya mendakwa tidak menyimpan kayu balak dan kedua-duanya telah diuji di mahkamah. Di sinilah kita melihat perbezaan utama antara kedua-dua VPN ini. Maklumat dari IPVanish memainkan peranan penting dalam mensabitkan seseorang di Amerika Syarikat, sedangkan maklumat dari PIA tidak berguna kepada penguatkuasa undang-undang.

Amanah merupakan faktor penting ketika menilai keselamatan. Di sana’tidak ada cara untuk mengetahui apa yang berlaku di pusat data VPN ini, oleh itu, situasi seperti ini sangat penting. Akses Internet Persendirian adalah produk yang lebih selamat.

Kelajuan & Prestasi

IPVanish adalah kedudukan yang lebih baik untuk kelajuan daripada PIA. Walaupun mereka mempunyai pelayan kurang (1,000+ berbanding dengan 3,000+), mereka tersebar di lebih dari dunia (60+ negara berbanding 30+ negara). Ini bermakna IPVanish lebih cenderung untuk menawarkan prestasi yang sama di pelbagai lokasi. Selain itu, IPVanish memiliki dan menguruskan semua pelayannya, membolehkan syarikat di belakang VPN mengoptimumkan dan mencapai lebih banyak dengan kurang. Akibatnya, IPVanish adalah salah satu VPN terpantas di pasaran dan PIA adalah purata paling baik.

Kemudahan penggunaan

Aplikasi kedua-dua VPN ini sangat berbeza. Kedua-duanya adalah mudah untuk digunakan, walaupun IPVanish melakukan tugas yang lebih baik menerangkan Tetapan mereka. Di sana’s juga lebih banyak untuk dipilih, oleh itu kita boleh mengatakan bahawa IPVanish memberikan pengguna lebih kuasa.

Dari segi sokongan, pemenang jauh lebih jelas. IPVanish mempunyai fungsi sembang langsung, sementara PIA tidak. Di sana’s juga banyak bukti anekdot yang menunjukkan sokongan PIA tidak bertindak balas dan terdedah kepada memberikan jawapan standard.

Ia’s 1-1 dalam perjuangan IPVanish vs PIA.

Torrenting dan P2P

IPVanish dan Akses Internet Swasta adalah pilihan yang baik untuk mengutuk. Anda’akan mendapat lebih banyak kelajuan dengan bekas, tetapi kami akan merasa lebih selamat dengan yang terakhir.
Oleh itu, kami menguntungkan PIA kerana mengkritik.

Netflix dan China

Ini adalah kawasan di mana alat tidak baik. Netflix telah menyekat semua pelayan AS mereka, jadi anda’anda perlu terus mencari.

Bagi China, sekali lagi, kedua-dua VPN lebih kurang sama dan tidak bagus. Ia’s perlumbaan terhadap kerajaan untuk pembekal VPN di China. Terdapat banyak kaedah yang berbeza yang digunakan oleh kerajaan China untuk menjadikan hidup sukar. Mereka menghalang IP pelayan, kata kunci blok DNS, mereka menggunakan DPI untuk membunuh beberapa jenis lalu lintas yang disulitkan, dan sebagainya. Kedua-dua IPVanish dan Akses Internet Swasta mempunyai masalah dan kedua-duanya akan bekerja secara sporadis. Tiada siapa yang menang pusingan IPVanish vs PIA ini!

Keserasian

IPVanish dan PIA mempunyai aplikasi tersuai untuk semua platform utama (Windows, Mac, iOS, Android, Linux), tetapi IPVanish tambahan mempunyai pelanggan Router, serta aplikasi Windows Phone, aplikasi Chromebook, dan aplikasi TV Bomba. Itu memberikan kelebihan di kawasan ini.

Harga

Akses Internet peribadi adalah salah satu VPN paling murah di pasaran - di sana’tiada persaingan di sini. Anda boleh mendapatkan PIA selama 1 bulan ($ 6.95), 12 bulan ($ 5.99 / bulan setiap 12 bulan) atau 24 bulan ($ 3.33 / bulan setiap 24 bulan). IPVanish sedikit lebih mahal: 1 bulan ($ 10.00), 3 bulan ($ 8.99 sebulan dikenakan setiap 3 bulan), atau 12 bulan ($ 6.49 dikenakan setiap 12 bulan).

IPVanish vs Internet Access Persendirian - yang lebih baik?

Pertempuran Akses Internet IP VV IPVanish berakhir dan kami bersedia untuk mengisytiharkan pemenang.

Kedua-duanya adalah pilihan yang sah, tetapi di sini’s mengambil kami:

Ia’jelas bahawa IPVanish adalah produk yang lebih digilap. Walau bagaimanapun, kami’lebih cenderung untuk mempercayai PIA’menghormati privasi. Juga, ia’s sedikit lebih murah. Jika awak’mencari VPN terpantas yang paling selamat - ada pilihan yang lebih baik di luar sana. Mencari VPN yang layak di PIA’harga s boleh menjadi lebih sukar.

Baca ulasan penuh kami:

Kajian IPVanish

Kajian PIA

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 14 =