PureVPN vs Akses Internet Persendirian


Gambaran keseluruhan

PureVPN dan Akses Internet Peribadi (PIA) mempunyai beberapa perkara yang sama selain ciri unik mereka.

Bercakap keselamatan, PureVPN mempunyai penyulitan AES-256-CBC yang berjalan dengan jabat tangan RSA-2048 sebagai tambahan kepada pengesah hash SHA-1. Ia mempunyai pelayan yang membolehkan Ozon untuk menawarkan perlindungan tambahan daripada perisian hasad, dan IPS atau IDS. Protokol terowong yang disokong adalah Protokol Terowong Lapisan 2 (L2TP), OpenVPN, Internet Protocol Security (IPSec), Internet Key Exchange versi 2 (IKEv2) dan Protokol Sokongan Terowong Selamat (SSTP). Sebaliknya, secara lalai, PureVPN menggunakan protokol PPTP.

VPN ini juga mempunyai Split Tunneling, yang membolehkan pengguna memutuskan aplikasi mana yang harus berada di luar terowong VPN. Ini membantu pengguna menjimatkan lebar jalur. PureVPN mempunyai suis bunuh, tetapi ia dilaporkan rosak. Pada masa lalu, ia juga mempunyai masalah dengan kebocoran DNS, IPv6, dan IPv4, dan beberapa pelayan mereka adalah maya, yang menjadi kebimbangan apabila mencari privasi lengkap dan tidak dikenali.

Keselamatan

Pada tahun 2017, terdapat kes FBI yang melibatkan PureVPN, yang memberikan sedikit gambaran tentang bagaimana VPN boleh menipu mereka “tiada log” atau “log kosong” dasar. FBI dihubungi dengan PureVPN untuk mencari pengganggu siber di AS yang menggunakan perkhidmatan VPN. Di hadapan positif, PureVPN menawarkan pelbagai log masuk dengan membenarkan sehingga 5 peranti disambungkan sekaligus. Ia juga mempunyai kelajuan sambungan gila untuk membantu aliran kandungan dalam talian dan memuat turun video dan filem kegemaran anda. Hiburan walaupun, jika anda tertanya-tanya mana yang terbaik apabila membandingkan PureVPN vs Akses Internet Swasta, maka ciri keselamatan dan prestasi harus memberi anda garis yang jelas di antara mereka.

Rangkaian Peribadi Maya kadang-kadang berbeza dari apa yang kita lihat di permukaan - mereka pergi ke laut dengan janji mereka atau mereka boleh’t menahan situasi yang berada di luar kawalan mereka. Kerajaan dan agensi perisikan boleh memaksa VPN untuk bertindak terhadap kehendak pelanggan mereka. Setelah berkata demikian, sekarang mari’beralih ke PIA, yang bermaksud Akses Internet Peribadi. VPN mempunyai penyulitan AES-256 dan AES-128. Ini adalah perkara yang baik untuk PIA kerana pengguna boleh menukar antara dua jenis penyulitan bergantung pada keperluan mereka.

Kelajuan & Prestasi

Jika anda mahu kelajuan, AES-128 dapat berfungsi dengan baik kerana kita tahu bahawa penyulitan yang lebih banyak mempunyai VPN, semakin lambat laju. Akses Internet Persendirian memberi pengguna protokol terowong yang kuat, iaitu OpenVPN, tetapi ia tidak’t menyediakan IKEv2 yang lebih baik pada versi mudah alih. Dari segi keselamatan, PIA tidak’t berhenti di sana, ia juga menjadi batu tambahan untuk menyediakan suis pembunuh rangkaian, satu ciri yang sangat penting jika anda kekal tanpa nama semasa dalam talian. Ingat bahawa gangguan kecil dalam sambungan VPN boleh, dalam sekejap mata, mendedahkan anda. Suis pembunuh menjaga bahawa dengan serta-merta membawa kepada menghentikan sambungan anda apabila sambungan anda jatuh. Tidak seperti PureVPN’Walau bagaimanapun, fungsi ini seperti yang dimaksudkan.

Walaupun laporan menunjukkan bahawa terdapat aren’Kebocoran DNS dengan PIA, terdapat kes kebocoran WebRTC, masalah yang dilihat dengan banyak VPN. Seorang pengguna’IP sebenar boleh bocor dengan mudah melalui penyemak imbas’fungsi WebRTC s. Pada dasarnya, kita boleh mengatakan bahawa, secara besar-besaran, PIA adalah rata-rata dari segi kelajuan dan prestasi, sementara yang cukup kuat dalam bidang privasi dan keselamatan.

Pemasangan & Muat turun

Memuat turun dan memasang PIA isn’t sukar. Apabila anda pergi ke laman web mereka, anda akan melihatnya “Mulakan sekarang” butang. Anda perlu membuat akaun, membuat pembayaran, dan memuat turun aplikasi untuk platform anda. Pemasangan dijalankan dari penyemak imbas atau direktori Unduh pada peranti anda.

Muat turun dan pasang PureVPN isn’Tidak, sama ada anda memilih pelan harga dan membuat pembayaran anda. Anda kemudian memuat turun PureVPN untuk platform anda.

Kemudahan penggunaan

PureVPN’Antara muka pengguna s mungkin tidak kelihatan profesional, tetapi interaktiviti dengan pengguna adalah mudah. Apabila anda melancarkan pelanggan, anda akan log masuk ke akaun anda. Semasa log masuk, anda melihat mod penggunaan yang berbeza - contohnya, IP khusus, perkongsian fail atau P2P, Keselamatan dan Privasi, Strim, atau Kebebasan Internet.

PIA’s pelanggan kelihatan sangat baik. Dalam menu Tetapan, terdapat pilihan untuk pemberitahuan desktop, sambungan mengikut negara atau wilayah, dan menyambung auto pada pelancaran. Anda juga boleh memilih jenis sambungan, seperti UDP / TCP. PIA MACE mempunyai ciri anti-tracker, ad blocker, dan anti-malware - alat ini menambah lapisan perlindungan tambahan. Dalam pengguna tetapan Lanjutan boleh mendayakan dan mematikan suis bunuh dan perlindungan kebocoran DNS / IPv6.

Apps & Pelanjutan

Pelanggan PIA menyokong platform yang berbeza, seperti Android, Linux, MacOS, Windows, dan iOS. VPN menyokong sambungan penyemak imbas seperti Firefox dan Chrome, yang bertindak sebagai PIA’perkhidmatan proksi s. Apabila anda menggunakan add-on ini, lalu lintas dari penyemak imbas akan disalurkan melalui proksi HTTPS.

PureVPN berfungsi dengan platform seperti Android, iOS, Windows, Mac OS, Android TV, penghala, Amazon Firestick TV, dan Android TV. Ia juga menyokong tambahan Kodi, Firefox dan Chrome.

Netflix dan platform hiburan lain

PureVPN memberikan pengguna akses kepada Netflix dan menyekat kandungan yang disekat geo. Anda juga boleh menggunakan PureVPN dengan Kodi. Menggunakan Kodi membolehkan anda menyiarkan kandungan media dari saluran TV seperti iTV, BBC, HBO, Fox, dan ESPN.

Sebaliknya, PIA tidak serasi dengan perkhidmatan streaming ini dan tidak’t nampaknya berfungsi sama ada dengan Netflix atau BBC iPlayer.

Torrents & Perkongsian fail P2P

Mengakses laman web P2P untuk berkongsi fail adalah aspek lain yang mengagumkan dengan PureVPN. Satu kemunduran dengan PureVPN apabila merosakkan dan berkongsi file P2P ialah pengguna tidak dibenarkan menggunakan pelayan di lokasi utama seperti Kanada, UK, dan AS..

PIA isn’Tidak buruk pada torrenting, sekurang-kurangnya ia mempunyai beberapa kelajuan yang baik untuk pengguna di Amerika dan Eropah. Lebih penting lagi, ia tidak’t berkongsi PureVPN’isu keselamatan s, yang sangat penting untuk dipertimbangkan ketika mengerikan.

PureVPN vs Akses Internet Persendirian: perlindungan dan penggunaan geo di China

PIA mempunyai sejumlah besar pelayan, berjumlah lebih daripada 3,533 yang tersebar di seluruh 30 negara. Ia mempunyai pelayan di Beijing dan Shanghai tetapi sejak China menyekat terowong OpenVPN, pelanggan mungkin terpaksa menggunakan protokol alternatif seperti L2TP / IPSec. PureVPN mempunyai lebih daripada 2000 pelayan yang diedarkan di 140 negara ditambah dan akan menjadi baik untuk pengguna di China jika ia tidak’t untuk keadaan keselamatan yang dahsyat.

Harga & Jaminan wang balik

Akses Internet Persendirian (PIA)

 • 1 bulan - $ 6.95
 • 1 tahun - $ 71.88 ($ 5.99 / bulan)
 • 2 tahun - $ 83.87 ($ 3.33 / bulan)
 • Jaminan wang balik 7 hari

PureVPN

 • 1 bulan - $ 10.95
 • 1 tahun - $ 64.95 ($ 5.41 / bulan)
 • 2 tahun - $ 84.95 ($ 3.54 / bulan)
 • Jaminan wang balik 31 hari

PureVPN vs PIA: Kebaikan dan keburukan

Seperti mana-mana VPN ada yang baik dan yang buruk.

PIA Kelebihan

 • *Sangat murah
 • Kelayakan keselamatan yang layak
 • Membolehkan torrents

PIA Cons

 • Berasaskan AS
 • Tidak sesuai untuk Netflix
 • Masalah pengguna di China, terutama ketika menggunakan OpenVPN
 • Mempunyai kurang pelayan di luar AS dan Eropah

PureVPN Pros

 • Liputan geografi yang meluas di lebih 140 buah negara
 • Harga yang agak rendah
 • Banyak platform
 • Split Tunneling

Kekurangan PureVPN

 • Kebimbangan mengenai kebocoran IPv4 dan IPv6
 • Lokasi pelayan maya
 • Suis membunuh yang salah
 • Sejarah kerjasama dengan penguatkuasaan undang-undang

Akses Internet Persendirian vs PureVPN: Wrap Up

Walaupun PureVPN mempunyai penyulitan kuat dan kelajuan yang baik, ia gagal dalam jabatan keselamatan. Bagi Akses Internet Persendirian, ia’s cukup murah, dan menyediakan perkhidmatan yang mantap yang sesuai dengan kebanyakan pengguna. Akses Internet peribadi menang yang satu ini!

Kajian PureVPN

Kajian PIA

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5