Windscribe vs Akses Internet Persendirian


Perkhidmatan VPN berangin tidak diragukan lagi menawarkan nilai yang baik pada ciri-cirinya untuk pengguna pada anggaran yang lebih rendah. Ia menyediakan harga tahunan yang murah untuk ciri-ciri yang agak cemerlang. Akses Internet Persendirian, sebaliknya, boleh dipertimbangkan secara purata dari segi ciri dan kefungsian yang ditawarkannya jika dibandingkan dengan harga.

Walaupun PIA menjadi lebih murah berbanding dengan VPN Windscribe, perkhidmatan itu jatuh pendek merentasi beberapa ciri penting. Ini adalah salah satu faktor di samping orang lain yang kajian ini oleh Windscribe VPN vs Private Internet Access akan menarik perbandingan antara keduanya.

Baca ulasan penuh kami:

Ulasan bertulis

Kajian Akses Internet Persendirian

Keselamatan dan privasi

Ciri pertama yang kami anggap adalah keselamatan dan privasi pengguna. Bolehkah Windscribe berjalan kaki dari segi ciri-ciri keselamatan atau akan PIA menceritakannya?

Windscribe menyediakan penyulitan AES 256-bit gred tentera, firewall yang menghalang kebocoran DNS, IPv6, dan WebRTC, dan ciri-ciri R.O.B.E.R.T yang menghalang pengesanan, antara lain. Ia juga menyokong penghantaran pelabuhan supaya pengguna dapat mengakses sistem mereka dari jauh. Pelanjutan penyemak imbas juga mempunyai Adblocker yang menghalang iklan pihak ketiga.

Akses Internet peribadi menggunakan penyulitan AES-128-bit dan ciphers penyulitan AES-256-bit. Di sana’s juga menyokong protokol OpenVPN dan IKEv2. Ciri suis pembunuh juga tersedia untuk melindungi daripada gangguan sambungan.

Semua ini adalah ciri standard yang mana penyedia perkhidmatan VPN yang serius perlu dimasukkan dalam pakej standard.

Pemecah perjanjian untuk PIA ketika datang ke privasi adalah lokasi berdasarkan U.S. Amerika Syarikat adalah sebahagian daripada ‘Lima Mata’ kumpulan negara yang membentuk rangkaian perkongsian perisikan yang kuat. Tambahan pula, di U, pengawasan kerajaan merupakan kelemahan utama dalam kalangan VPN. Oleh itu, dari segi keselamatan dan privasi dalam talian, Windscribe melakukan pekerjaan yang lebih baik daripada PIA.

Kelajuan dan prestasi

Ini adalah satu lagi faktor penting dalam kajian Windscribe vs PIA ini. Muat turun dan muat naik kelajuan adalah beberapa aspek pemanduan teras bagi mana-mana perkhidmatan VPN yang berjaya.

Windscribe memahami faktor ini dengan baik dan oleh itu telah melabur dalam 540+ pelayan tersebar di lebih daripada 55 negara. Angka-angka ini nampaknya cukup kerana kelajuannya melebihi gergasi seperti NordVPN, TorGuard, dan ExpressVPN.

Bagi Akses Internet Persendirian, pengguna yang berpangkalan di Asia, Amerika Selatan dan Afrika berkemungkinan mengalami kelajuan yang lebih perlahan berbanding dengan rakan-rakan mereka di Amerika Utara dan Eropah. Ini bererti kenyataan bahawa perkhidmatan ini mempunyai pengedaran pelayan yang tidak sekata di dunia. Lebih daripada 3275 pelayan tertumpu di Eropah dan Amerika, menghilangkan pengguna Asia dan Afrika dengan kelajuan yang lebih cepat.

Bagaimanapun, PIA’kelajuan s masih baik untuk perkhidmatan VPN purata, tetapi berbanding dengan Windscribe, di sana’masih banyak keadilan yang dilakukan agar kedua-dua perkhidmatan itu dapat dipadankan.

Kemudahan penggunaan dan sokongan pelanggan

Kedua-dua Akses Internet Persendirian dan Windscribe boleh digunakan pada platform berikut:

  • MacOS
  • Windows
  • Android
  • iOS
  • Linux
  • Penghala
  • Sambungan penyemak imbas seperti Chrome, Firefox, dan Opera

Apabila ia datang kepada kebolehgunaan, Windscribe menawarkan antara muka yang lebih mesra pengguna untuk semua platform yang disokong. Pelanggan desktop menawarkan ciri persediaan yang diperakui untuk membantu pengguna melaraskan aplikasi untuk memenuhi keperluan mereka.

Dari segi sokongan, tidak ada’t ejen sokongan yang berdedikasi walaupun mempunyai ciri chatbot yang dapat mengendalikan pertanyaan pengguna yang kurang menuntut. Windscribe mempunyai sistem tiket di mana pengguna boleh menyerahkan sebarang isu sokongan. Jelas, kedua-dua perkhidmatan VPN nampaknya tidak banyak dilakukan dari segi sokongan pelanggan.

Torrenting dan P2P

Windscribe lebih mesra torrent daripada Akses Internet Persendirian kerana kelajuannya. PIA mempunyai sebilangan besar pelayannya yang tertumpu di Eropah dan Amerika sehingga menjadikannya agak kurang menguntungkan ketika datang untuk meretas kelajuan dan pemindahan file peer-to-peer.

Walau bagaimanapun, Akses Internet Persendirian menyediakan persekitaran yang mengecewakan dan perkongsian fail yang selamat kerana ciri keselamatan yang kukuh.

Untuk Kajian Akses Internet Berperibadi vs Windscribe ini, PIA membawa hari berkenaan perkongsian fail P2P.

Membuka kunci Netflix dan platform hiburan lain

Netflix’percubaan untuk menyekat beberapa kandungannya kerana isu hak cipta tertentu adalah sesuatu yang tidak dilarang pengguna’t perlu bimbang. Ini kerana perkhidmatan VPN menyediakan pelayan berdedikasi yang disebut WindFlix US dan WindFlix UK yang berfungsi dengan sempurna dengan Netflix. Pelayan ini tidak menyulitkan trafik anda, memberikan anda kelajuan penstriman yang lebih tinggi. Bukan sahaja Windscribe memberi pengguna kualiti streaming Netflix tetapi perkhidmatan itu juga menawarkan BBC iPlayer, NBC dan Amazon Prime.

Akses Internet Persendirian, sebaliknya, kurang berjaya di sempadan ini kerana ia tidak’t buka kunci Netflix di beberapa lokasi seperti U.K, Kanada, Jepun, dan Jerman. Walaupun di beberapa negara lain seperti AS dan Belanda, PIA nampaknya berfungsi dengan lancar.

Akibatnya, Windscribe menyediakan peluang yang lebih baik untuk streaming Netflix dan platform hiburan lain.

Pokoknya

Kami’telah membincangkan ciri-ciri yang penting kepada pengguna VPN dan menimbang kedua-dua perkhidmatan VPN berdasarkan aspek-aspek ini. Keselamatan adalah satu dan Windscribe keluar atas sebab hakikat bahawa ia tidak mempunyai dasar pembalakan. Walaupun terletak di Kanada; mereka seolah-olah telah menjaga dasar pembalakan tidak.

Bercerita juga mengalahkan Akses Internet Persendirian apabila ia menyokong Netflix dan perkhidmatan penstriman lain. Di samping itu, Windscribe adalah lebih baik untuk perkongsian fail P2P dan torrenting.

Berhubung dengan kemudahan penggunaan, kedua-dua perkhidmatan VPN membawa hari ini dengan sokongan untuk peranti berbilang platform. Walau bagaimanapun, mereka berdua tidak mempunyai sokongan sembang secara langsung dan menggunakan sistem tiket.

Akibat semua faktor ini, Windscribe muncul sebagai pilihan yang lebih baik antara kedua-dua.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2