Adakah Hotspot Shield tidak berfungsi kerana ada yang salah?


Hotspot Shield adalah salah satu perkhidmatan VPN yang paling popular di dunia, dengan lebih daripada 650 juta pengguna aktif. Dalam artikel ini, kita’akan memberi nasihat tentang apa yang perlu dilakukan apabila anda mendapati Perisai Hotspot tidak berfungsi.

Menjadi pengguna VPN yang popular adalah hebat kerana apabila sesuatu berlaku, terdapat banyak orang lain yang mengalami masalah yang sama. Walau bagaimanapun, kadang-kadang satu-satunya cara untuk menyelesaikan masalah adalah dengan beralih ke VPN yang berfungsi dengan sempurna di lokasi anda dan dengan ISP anda. Salah satu daripada mereka boleh menjadi NordVPN.

Dalam artikel ini, kita’akan cuba membantu anda menyelesaikan yang paling popular “ada yang salah” isu dengan menyatakan cara terbaik untuk menetapkan sambungan VPN Hotspot Shield anda untuk peranti Windows dan Mac.

Perisai Hotspot “Ada yang salah” kesilapan

Sokongan pelanggan mengetahui tentang isu ini dan mempunyai panduan penyelesaian masalah langkah demi langkah yang dipaparkan di laman web Hotspot Shield. Kesalahan ini biasanya berlaku apabila cuba menyambung ke pelayan Hotspot Shield. Berikut adalah penyelesaian rasmi untuk pengguna Windows dan Mac.

Penyelesaian rasmi dari Hotspot Shield (Windows)

Penyelesaian rasmi dari Hotspot Shield (Windows)

 1. Buka Pengurus Tugas dan klik pada Butiran tab
 2. Cari cmw_srv.exe dalam lajur Nama
 3. Klik kanan dan pilih Tugas akhir
 4. Apabila mesej pengesahan pop-up, klik Proses akhir
 5. Periksa sama ada Hotspot Shield disambungkan

Apa yang perlu dilakukan jika anda boleh’t cari cmw_srv.exe dalam senarai?

Dalam hal ini, ikuti langkah-langkah ini untuk memastikan Hotspot Shield ditutup:

 1. Buka Pengurus Tugas dan klik pada Proses tab
 2. Cari Perisai Hotspot dan klik kanan pada Tugas akhir. Jika ia’tidak ada di sana, ia bermakna ia’s sudah ditutup
 3. Klik pada Perkhidmatan tab dan isikan jadual oleh Nama
 4. Cari perkhidmatan bernama hshld
 5. Klik kanan pada hshld dan pilih Berhenti. Kemudian klik semula sekali lagi dan pilih Mulakan.
 6. Semak sama ada lajur status tersebut Berjalan
 7. Pelancaran Hotspot Shield

Tidak boleh tahan turun sambungan? Beralih ke NordVPN - perkhidmatan dengan armada pelayan yang paling boleh dipercayai. Dapatkan NordVPN

Penyelesaian rasmi dari Hotspot Shield (Mac)

Penyelesaian rasmi dari Hotspot Shield (Mac)

Sementara di sana’s no “Ada yang salah” artikel sokongan untuk Mac, kami mendapat panduan langkah demi langkah dari sokongan pelanggan.

 1. Hentikan Aplikasi Perisai Hotspot
 2. Pergi ke Pencari dan buka Permohonan folder
 3. Cari folder Utiliti dan buka Terminal
 4. Masukkan arahan lalai memadam com.anchorfree.hss-mac dan tekan Masukkan
 5. Buka Perisai Hotspot sekali lagi. Ia akan kelihatan seperti kali pertama anda memasangnya
 6. Klik pada X di sudut kanan atas untuk memintas percubaan 7 hari
 7. Klik pada gear kanan atas dan pilih Akaun
 8. Masukkan kelayakan anda dan klik Masuk

Jika langkah-langkah ini tidak dilakukan’t membawa kepada sambungan yang berjaya, anda perlu menghubungi sokongan kerana kemungkinan masalah anda bukan generik itu.

Jika langkah-langkah ini tidak dilakukan’t membawa kepada sambungan yang berjaya, anda perlu menghubungi sokongan kerana kemungkinan masalah anda bukan generik itu. Dan semasa kamu’lagi menunggu jawapan, semak penyelesaian lain yang mungkin untuk Perisai Hotspot “Ada yang salah” kesilapan.

Jalankan alat Hotspot Shield Fix Me (Windows)

Walaupun alat ini bermula secara automatik apabila anda menghadapi masalah, kadang-kadang tidak’t memulakan sendiri dan memerlukan semangat yang lembut dari anda. Untuk melancarkan peranti Hotspot Shield Fix Me, pergi ke lokasi tempat VPN dipasang. Bagi pengguna Windows, ia akan menjadi seperti C: \ Program Files (x86) \ Hotspot Shield \ bin. Jalankan fail hssfixme.exe - ia sepatutnya membetulkan sambungan anda dan melancarkan VPN secara automatik.

Mulakan semula komputer anda

Mulakan semula komputer anda

Jika semuanya gagal, reboot komputer lama mungkin hanya melakukan silap mata. Kadang-kadang mencuba pilihan ini mula-mula menyelamatkan anda paling banyak masa, kecuali isu ini berulang. Dalam kes Perisai Hotspot “Ada yang salah” ralat, mulakan semula sebenarnya boleh memberikan hasil yang sama sebagai pilihan pertama.

Pasang semula Perisai Hotspot

Pasang semula Perisai Hotspot

Memasang semula VPN juga boleh melakukan silap mata. Ya, ia memerlukan masa, tetapi mungkin lebih cepat daripada mendapat respons dari sokongan, terutama jika Anda’semula pengguna Percuma. Ini akan menjadi masa yang baik juga untuk memeriksa jika anda tidak’t mempunyai VPN lain yang dipasang yang mungkin menyebabkan konflik antara perkhidmatan.

Lumpuhkan firewall dan anti-virus anda

Lumpuhkan firewall dan anti-virus anda

Dalam sesetengah kes, Hotspot Shield tidak boleh bermula kerana di sana’s firewall pada komputer anda atau penghala anda. Kemudian anda harus membuat peraturan yang membolehkan Hotspot Shield melaluinya. Begitu juga untuk perisian anti-virus anda - jika tidak’t mempunyai senarai putih VPN anda, kemungkinan besar, ia akan disekat sebagai langkah keselamatan pencegahan.

Tukar ke Safari (Mac)

Tukar ke Safari (Mac)

Bagi sesetengah pengguna Mac, pelayar Google dan Firefox mungkin menyebabkan masalah sambungan. Beralih ke Safari nampaknya membantu menyelesaikan masalah ini, jadi jika anda’semula pengguna Mac dan segala-galanya gagal, cuba penyemak imbas lalai Apple dan berharap yang terbaik.

Petua ini cukup untuk menyelesaikan Hotspot Shield “Ada yang salah” kesilapan. Sekiranya anda masih tidak dapat menyambung, kami cadangkan anda menghubungi sokongan pelanggan jika anda tidak mempunyai tempat tinggal’t sudah selesai. Sebagai alternatif, anda boleh mencari penyelesaian di web dengan menyiarkan masalah anda di Reddit atau platform lain. Juga, berasa bebas untuk memberi kami ulasan di bawah ini - siapa tahu, mungkin beberapa pembaca kami mempunyai isu yang sama seperti anda?

Bacaan yang disyorkan:

Ulasan Hotspot Shield

Adakah Hotspot Shield selamat

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 43 =