IPVanish vs Windscribe

IPVanish vs Windscribe match är inte exakt den mest balanserade kampen’Jag kommer någonsin se. Visst, båda VPN-tjänsterna har attraktiva säkerhetsfunktioner, men medan Windscribe VPN har ganska mycket ett obefläckat rykte, är IPVanish ett ökänt exempel på oärlighet när det gäller policyer utan loggning.


Kan IPVanish erbjuda något viktigt för att stanna i loppet med en så kraftigt lutande fördel till Windscribe? Låta’s ta reda på nedan.

Säkerhet och integritet

Vinnare: Windscribe

Windscribe är en av våra topp 10 VPN-tjänster för total säkerhet och prestanda, medan IPVanish inte är det. Det finns flera skäl till detta, vilket också kan förklara varför vi i denna specifika IPVanish vs Windscribe-jämförelse föredrar det senare till nackdel för det förra.

Både Windscribe och IPVanish erbjuder militär AES-256-kryptering, som för närvarande är den högsta standarden i branschen. Windscribe använder å ena sidan främst ett IKEv2 / IPsec VPN-protokollpar, medan IPVanish kommer med OpenVPN, IKEv2 och L2TP / IPsec VPN-protokoll.

IPVanish inkluderar IP- och DNS-läcksskydd samt en kill switch, medan Windscribe använder en brandvägg för att förhindra läckor och fungera som en kill switch, allt i kombination med en dubbelhoppfunktion för extra säkerhet. Hittills är fördelen för Windscribs räkning minimal.

Tvisten blir allvarlig när det gäller varje leverantör’s respektive loggningspolicy. Windscribe och IPVanish verkar inifrån länder som ingår i 5 Eyes-alliansen, Kanada (för de förstnämnda) och USA (för den senare). Men där’s en fångst.

Windscribe annonserar inte sig själv som en VPN-tjänst med en “ingen loggningspolicy.” Istället lovar de att behålla nej “identifiera loggar” eller med andra ord ingen information som kan spåra dina onlineaktiviteter tillbaka till dig. För att ge dig en uppfattning om hur tillförlitlig du kan förvänta dig att Windscribe ska vara, tänk på att de ensam under 2018 fick mer än 400 000 DCMA- och 34 rättsuppföljningsuppgifter och hittills har valt att uppfylla inga.

Under tiden har IPVanish alltid hävdat a “noll-logs” politik. Detta satte dem i en besvärlig position nyligen, när nyheterna dök upp att en kriminell greps i USA som ett resultat av input från VPN-leverantören. Medan själva samarbetet hade en solid moralisk grund, visade det också att IPVanish faktiskt lagrade loggar som kan användas för att spåra alla användare’s aktivitet tillbaka till dem. För oss gör detta tydligt att Windscribe blir mer ärlig och därmed mer pålitlig VPN av de två.

Utmärkt mot medelhastighet

Vinnare: Windscribe

IPVanish vs Windscribe-matchen blir ytterligare obalanserad när vi tittar på deras respektive nedladdningshastigheter. Det är riktigt, IPVanish använder imponerande 1 100+ servrar i över 60 länder, medan Windscribe äger en blygsam 540+ fysiska servrar i drygt 55 länder, men denna information är inte nödvändigtvis så viktig som den verkar.

Vi’Vi har testat båda tjänsterna och även om resultaten kommer att variera beroende på varje användare’Windscribe har ständigt kommit på toppen i våra jämförelser. Med mer än 170 Mbps nedladdning / uppladdning i New York, USA, 300+ Mbps i London, Storbritannien och 60 Mbps i Tokyo, Japan, är Windscribe en av de snabbaste VPN-tjänsterna som för närvarande finns på marknaden.

IPVanish, å andra sidan, annonserar höga hastigheter men levererar inte som utlovat. Under våra tester var deras prestanda minst sagt genomsnittlig. Vi fick 160 Mbps nedladdning / uppladdning i Nottingham, Storbritannien, en magre 60 Mbps i New York, USA och under 10 Mbps i Tokyo, Japan. Deras hastigheter var därför ganska dåliga jämfört med Windscribes hastigheter och verkligen inte tillräckligt bra för många online-applikationer, inklusive streaming och spel.

Vilket är bättre för Netflix och torrenting?

Vinnare: Windscribe

Ingen av dessa två VPN-tjänster är för närvarande bäst för att strömma Netflix, men Windscribe har en definitiv fördel jämfört med IPVanish. Detta har främst att göra med det faktum att IPVanish är för långsam för en bra streamingupplevelse, medan många av deras servrar redan är blockerade av underhållningsplattformen.

Windscribe, å andra sidan, kommer med dedikerade servrar, WindFlix US och WindFlix UK, som du kan använda (med viss grad av tillförlitlighet) för att kringgå Netflix geo-fektionspolicy och strömma innehåll med en anständig hastighet.

IPVanish är inte lika nedslående när det gäller torrenting, eftersom dess servrar är strategiskt placerade för att möjliggöra snabbare P2P-fildelningshastigheter och dess säkerhetsåtgärder är tillräckligt bra för att hålla dina torrentingaktiviteter privata. Skulle vi dock välja IPVanish över Windscribe till torrent? Antagligen inte. Windscribe tillåter också P2P-fildelning (med några få servrar i Ryssland, Indien och Sydafrika) och förutsatt att du undviker de servrar som görs tillgängliga för gratis användare, är hastigheterna mycket bättre än vad du annars skulle få med IPVanish.

När det gäller Netflix och torrenting, jämförs IPVanish vs Windscribe än en gång till förmån för det senare.

Kundsupport och prissättning

Vinnare: varken

För ett problem som du kan fixa själv erbjuder både Windscribe och IPVanish många alternativ, inklusive en FAQ, en kunskapsbas och guider. För mer komplicerade frågor kan båda tjänsterna använda extra arbete.

IPVanish tillhandahåller påstås e-poststöd, men kunderna har noterat att de flesta svar de får när de använder den här kanalen är automatiserade meddelanden utan ytterligare anmärkningsvärd information. Samtidigt kommer Windscribe att be dig gå igenom en mängd potentiellt frustrerande steg innan du faktiskt kan komma i kontakt med en verklig supportagent. Deras “prata med Gary” alternativet leder till ett pseudo-live chattfönster där botten Gary kommer att göra sitt bästa för att hjälpa dig och, i händelse av ett klibbigt problem, så småningom misslyckas. Resultatet - mer frustration.

Kundsupport åt sidan kan det dock komma som en överraskning att Windscribe faktiskt är de två mer prisvärda tjänsterna. För en årsplan kan du få Windscribe för $ 4,88 per månad, medan IPVanish kommer att kosta 8,99 dollar per månad under samma tidsperiod. Är de extra pengarna värda det? Vi tror verkligen inte.

Vår dom

IPVanish vs Windscribe är i grund och botten en serie av konsekventa segrar för de sistnämndas räkning till nackdel för den förstnämnda. Vi kunde inte vara mer säkra på vår dom, verkligen.

Windscribe är mer ärlig i sin policy, totalt sett säkrare, mycket snabbare och mer prisvärd, så jämförelsen i sig är en bit kaka. Visst, IPVanish kan göra flera förbättringar i framtiden och försöka dra sig framför konkurrensen, men åtminstone för närvarande låter dess utsmyckade rykte och felaktiga tjänster låsa ut de flesta topp-10 VPN-listor.

Rekommenderade läsningar:

Windscribe-granskning

IPVanish granskning

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − 80 =