NordVPN vs VPN Unlimited


Att ha bokstavligen hundratals VPN på marknaden gör det mycket svårt för den nya användaren att bestämma vilken som erbjuder det bästa värdet för pengarna utan att kompromissa med tjänsterna de erbjuder. I denna recension jämför vi NordVPN vs VPN Unlimited på ett antal viktiga aspekter som är viktiga för VPN-användare.

Låt oss ta en titt på NordVPN först. Lanserade 2008, det’är ett av de mest populära varumärkena på den nuvarande VPN-marknaden. Även om det inte är den absolut billigaste tjänsten, erbjuder den ändå några ganska bra erbjudanden, särskilt på deras långsiktiga planer. Det är också konsekvent rankat i topp 10 för integritet, säkerhet, strömning, åtkomst till Netflix, kompatibilitet och mer.

När det gäller en nyare ankomst på VPN-scenen lanserades VPN Unlimited av KeepSolid 2013. Det erbjuder en prisvärd tjänst, med en intressant “livstid” och fortsätter att utöka sitt servernätverk.

Men det finns vanligtvis mycket lägre på rankingen än NordVPN. Om varumärket är baserat på professionell recension, kommer NordVPN utan tvekan att vara på topp i jämförelse med VPN Unlimited. Men detta kanske inte ger hela bilden, så vi har också tittat på ett brett urval av faktiska kundrecensioner på flera professionella recensionsajter. Varje varumärke har sin andel av både positiva och negativa konsumentrecensioner.

NordVPN berömmer för hastighet, användarvänlighet och teknisk support bland annat, men kritiseras för enstaka svårigheter att avbryta både gratisversionen och vanliga prenumerationer. VPN Unlimited beröms regelbundet för sin prissättningspolicy men har fler klagomål om hastighet, protokollfel, serviceavkopplingar etc. Många granskare klagar också över att de ville ha ett VPN för en specifik uppgift, t.ex. åtkomst till Skype från Förenade Arabemiraten och att VPN Unlimited hade misslyckats med dem.

Sammantaget anser vi att NordVPN, baserat på det allmänna varumärket, verkar vara det bättre verktyget. I resten av den här granskningen kommer vi att titta närmare på några viktiga funktioner för varje leverantör.

Hastighet och prestanda

NordVPN har över 5 300 servrar i över 60 länder, de flesta med flera platser, jämfört med VPN Unlimited’s 400+ servrar i 52 länder med 70+ platser. Som förväntat erbjuder NordVPN mycket snabbare anslutningshastigheter, bara för att ha så många servrar innebär att belastningen på någon enskild kommer att bli lägre. Ett prenumeration på NordVPN garanterar dig åtkomst för upp till 6 enheter.

Däremot erbjuder VPN Unlimited ett val mellan 5 och 10 enhetsanslutningsplaner.

Säkerhet och integritet

Både NordVPN och VPN Unlimited erbjuder OpenVPN-tunnling samt AES 256-bitars kryptering. NordVPN går sedan bättre och erbjuder tillgång till DoubleVPN (som effektivt fördubblar separationsskiktet mellan användaren och alla som vill spåra honom) samt Tor över VPN.

VPN Unlimited har varken multihop (DoubleVPN) eller Tor över VPN, men det har KeepSolid Wise-protokollet för användning i begränsade länder, där DPI-informerad blockering är ett problem. Perfekt för dig som vill undvika censur, men inte tillgänglig på Mac. NordVPN har också ett verktyg mot avancerade censurmetoder - dolda servrar.

Vi vänder oss nu till integritet. NordVPN värderar här genom att vara baserat i Panama, a “säker” jurisdiktion bort från nyfikna ögon. NordVPN har dessutom en strikt policy för att inte logga ut, bevisad av en oberoende revision.

VPN Unlimited, däremot, är baserat i USA, så det’s i ett centralt 5 Eyes-land. Det är också öppet på sin webbplats om det faktum att minimal (men uppenbarligen oskadlig) loggning inträffar.

Enkel enkelhet och stöd

Båda leverantörerna har mjukvara att använda. VPN Obegränsat’s gränssnitt är mycket enkelt och idealiskt för nybörjare, men de mer erfarna kanske föredrar det större utbudet av alternativ som NordVPN erbjuder. Problem? Hjälp är tillgängligt via e-post, men bara NordVPN erbjuder för närvarande en dygnet runt live chattjänst, även om vi hittade svar riktade oss till den, visserligen omfattande, webbaserade kunskapsbasen.

Förfriskande fann vi VPN Unlimited’s e-post- och biljettförfrågningstjänster för att vara både snabba och tekniskt användbara!

Torrenting och P2P

NordVPN’s webbplats visar användbart vilka servrar som har utsetts för att tillåta P2P-trafik och därför torrenting. VPN Unlimited har tagit ståndpunkt mot piratkopiering och tillåter endast laglig P2P-fildelning på bara 5 av sina servrar.

Båda leverantörerna har byggt “döda växlar” i deras programvara som till exempel säkerställer att din säkra anslutning är stängd om det finns avbrott i tjänsten.

Avblockering av underhållningssidor

NordVPN’s servrar kan kringgå de geografiska begränsningarna för många underhållningssidor som Netflix. Hjälpavsnittet på deras webbplats har en ovärderlig och mycket detaljerad artikel om servrarna som ska användas för att ansluta till de olika Netflix-regionerna (USA, Kanada, Storbritannien, Nederländerna, Japan och Grekland) med hjälp av olika enheter och plattformar.

NordVPN’s Smartplay-tekniken gjorde det också möjligt för oss att få tillgång till andra streamingtjänster, som BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu och Pandora på en iPad och en Windows-PC utan problem.

När vi testade VPN Unlimited fann vi att två av de fyra servrarna som vi försökte också kunde låsa upp Netflix, och så borde åtkomst till Hulu och iPlayer också vara möjlig.

Kina och användning i begränsade länder

Både NordVPN och VPN Unlimited erbjuder “smygande” protokoll. NordVPN erbjuder en dubbel VPN-funktion, där data dirigeras genom två servrar i följd, med den andra servern omedveten om den ursprungliga IP-adressen. Den har också ett antal obuskerade servrar, perfekt för de som bor i länder med begränsad internetanslutning.

VPN Unlimited gör något liknande genom sitt KeepSolid Wise-protokoll. Men med 445 servrar i Asien-Stillahavsområdet är NordVPN förmodligen det bättre valet.

Kompatibilitet och prissättning

Både NordVPN och VPN Unlimited har appar för Mac OS, Windows, iOS, Android och Linux. Båda har också mycket detaljerade instruktioner på sina respektive webbplatser om användare har problem. För att vara rättvis tycker vi att installationshandböckerna lättare hittas på VPN Unlimited-webbplatsen, men NordVPN-webbplatsen täcker ett större utbud av problem.

Båda leverantörerna erbjuder flera betalningsplaner. NordVPN erbjuder en månatlig, en årlig, en tvåårig och en 3-årig plan, medan VPN Unlimited erbjuder månatliga, årliga, 3-åriga och livstidsplaner.

Förutom livstidsavtalet, för varje leverantör, ju längre din plan är, desto billigare blir den totala kostnaden. Ett abonnemang på NordVPN erbjuder kunder 6 samtidiga anslutningar, medan VPN Unlimited erbjuder 5 eller, för en liten kostnadsökning, 10 anslutningar för varje plan.

Bedömning: NordVPN vs VPN Unlimited

Vi har jämfört olika funktioner för de två VPN-leverantörerna: NordVPN och VPN Unlimited. NordVPN är det äldre företaget och det visar på att det har mer än tio gånger så många servrar över hela världen jämfört med VPN Unlimited.

Båda erbjuder utmärkta krypteringsnivåer, men NordVPN ger ut konkurrensen när det gäller säkerhetsfunktioner och anslutningshastigheter.

Medan VPN Unlimited erbjuder ett livstidsanslutningspaket föreslår vi att detta bara kommer att vara av värde för användare som helt enkelt vill vara säkra och anonyma när de surfar på internet. Om du till exempel vill torrent är VPN Unlimited inte för dig.

Sammantaget, med hänsyn till allt, rekommenderar vi NordVPN för sin globala servertäckning, hastighet, säkerhet, anonymitetsfunktioner och rimliga priser.

Rekommenderade läsningar

NordVPN granskning

VPN Unlimited granskning

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 24