TorGuard vs NordVPN

I dag skal vi’Jeg skal sammenligne to av de beste VPN-ene som er tilgjengelige - TorGuard vs NordVPN. Begge finnes stadig blant topp 5 på forskjellige nettsteder for tech og cybersecurity, og begge har hærer av fans som kan fortelle deg at en av dem er en no-brainer, mens den andre er et stykke møkk.


Vi legger denne sammenligningen i hendene til noen som ikke er tilhenger av noen av disse for å se hvor den ene klarer seg bedre enn den andre, og hva det samlede resultatet er etter å ha oppsummert viktige punkter som sikkerhet, hastighet, strømming, torrenting, arbeid i Kina , brukervennlighet, support og pris.

Til slutt vil vi understreke det igjen “Tor” i TorGuard blir ofte feil som en referanse til Tor-nettverket, men faktisk det’er en forkortelse av “torrent”.

Sikkerhet

Personvern

NordVPN er registrert i Panama - en klar vinner når det gjelder retningslinjer for oppbevaring av data og generelle syn på personvern av data. TorGuard tilhører USA - et land med 5 øyne med en historie om personvernlovbrudd og retten (under visse omstendigheter) til å be om personopplysninger fra ethvert selskap i USA. Selv om TorGuard tilfeldigvis er et slikt selskap, bør du ikke bekymre deg for mye - de ser ut til å ha en sunn og ingen loggføringspolicy.

I år avslørte vi imidlertid at TorGuard bruker Gmail som sin posttjeneste, som ikke er den sikreste når det gjelder å sikre at informasjonen din holdes borte fra tredjepartene. Da Google avslørte at noen tredjepartsutviklere kan få tilgang til e-posten din, utgjør dette en potensiell trussel for alle som bruker TorGuard.

Omdømme klokt, begge VPN-er har et godt navn, med mindre NordVPNs nylige data mining-skandale viser seg å være sant - det ville virkelig gjøre TorGuard vs NordVPN-slaget raskt. TorGuard har ennå ikke skylden for alt som alvorlig kompromitterer brukeranonymiteten.

Tekniske aspekter

TorGuard deaktiverer IPv6 automatisk mens den også blokkerer potensielle lekkasjer i DNS / WebRTC. Den støtter OpenVPN, SSTP, IKEv2, L2TP / IPSec-protokoller. NordVPN har også de samme anti-lekkasjefunksjonene, i tillegg til ekstra PPTP-protokoller.

Når det gjelder ekstra sikkerhetsfunksjoner, ender TorGuard vs NordVPN med at sistnevnte vinner runden: Dobbelt VPN (dobbel kryptering, ofrer hastighet), Tor over VPN (kryptering på toppnivå, ofrer enda mer hastighet), og CyberSec (for å blokkere mistenkelige nettsteder og tredjeparts skript) er noe TorGuard ennå ikke finner svar på. Selv om det’er mye bedre enn en Windows-brannmur, vi’Jeg er fremdeles ikke sikker på CyberSec. Men de to første er absolutt gode funksjoner når du må være helt sikker på at dataene dine ikke gjør det’Jeg havner i hendene på en nysgjerrig onkel som heter Sam.

TorGuard har en Stealth VPN-funksjon, som gjør det mulig å omgå Deep Packet Inspection (DPI), som er nyttig hvis du’re i Kina eller andre land med tunge restriksjoner. NordVPN har sitt eget verktøy, kalt Obfuscated servers, som tjener samme formål.

Endelig hevder TorGuard å ikke ha noen virtuelle servere - et avgjørende poeng hvis du ikke gjør det’t vil at dataene dine skal havne i et land som har fulle rettigheter til å sjekke dem. NordVPN gjør det ikke’t fremsetter dette kravet og nekter å gå inn i ringen for denne runden med TorGuard vs NordVPN.

TorGuard vs NordVPN - hvilken som er Lord of Security?

Konklusjonen vår er at NordVPN er en smal vinner. Allerede tilbake i 2017 sjekket Comparitech store VPN-er og fant ut at både NordVPN og TorGuard hadde en midlertidig utløst IP-trafikklekkasje på Mac. TorGuard-resultater for Windows var ikke tilgjengelige, men det viste en vedvarende utløst WebRTC-lekkasje på Mac, noe som betyr at hvis lekkasjen utløses, vil den vedvare.

Visst, NordVPN er ennå ikke å gjøre et krav de ikke’t har noen virtuelle servere. Men mens dette blir stilt spørsmål, må vi erkjenne at TorGuard oppholder seg i USA akkurat nå, uten planer om å flytte til et mer personvernvennlig sted, mens NordVPN er under Panama jurisdiksjon.

Hastighet og ytelse

TorGuard kan skryte av solide 3000+ servere (ingen av dem er virtuelle) i 50+ land mens NordVPN har mer enn 5000 servere i mer enn 60 land. Men hvilken som er pund-for-pund-vinneren av TorGuard vs NordVPN-fartskampen?

Som du kanskje vet, bestemmer ikke disse tallene alltid hastigheten for hvert sted og under alle omstendigheter. Du bør teste dem selv for å se om du får ønskelige resultater. I alle fall her’det vi fikk etter en test i Storbritannia:

torguard hastighetstest

nordvpn hastighetstest

Tallene taler for seg selv - det er ingen vesentlig forskjell mellom NordVPN og TorGuard. Med slike hastigheter vil du være i topp 10% i henhold til internetthastighet i Storbritannia, sannsynligvis blande deg med parlamentsmedlemmer og dronning. Så både streaming og torrenting skal være helt greit.

TorGuard vs NordVPN - som er Master of Speed ​​and Performance?

Denne runden av TorGuard mot NordVPN ender uavgjort, men vi minner deg igjen om å gjøre en hastighetstest for deg selv før vi offentlig fordømmer oss. Og hvis resultatene dine er forskjellige - sørg for at du deler dem i kommentarfeltet nedenfor.

Brukervennlighet og støtte

Brukervennlighet

NordVPN brukeropplevelse

NordVPN er veldig brukervennlig - enkelt å laste ned, installere og bruke. Når du klikker på “Rask tilkobling” -knappen, kobles du automatisk til den raskest tilgjengelige serveren. Det er sannsynligvis her de fleste av brukerne vil stoppe, selv om det er flere funksjoner for de som er interessert i å lage en liste over favoritt-servere, finne spesialtjenere for å torrentere eller tulle med andre innstillinger..

Windows- og Mac-versjoner er begge bra. Mobilversjonene tilbyr den samme funksjonaliteten, og vi ble positivt overrasket over den oppdaterte iOS som har gått fra en lukter til en blockbuster! Dessuten har du også Chrome- og Firefox-nettleserutvidelser som fungerer som HTTP-proxy.

Det vi har savnet så lenge, var tilpassede apper for ruter og Linux. Nå har vi endelig sistnevnte, og selv om det mangler GUI, er det fremdeles en enorm oppgradering i forhold til manuell konfigurasjon. Det gjør det ikke’det betyr ikke at NordVPN ikke gjør det’t støtte rutere hvis det’er ingen app for dem, men du må sjekke VPN’s nettsted for instruksjoner.

TorGuard brukeropplevelse

Vi begynte å oppleve problemer rett etter at vi kom inn på nettstedet deres. Det viste oss 5 forskjellige produkter - Anonym VPN, Anonymous Proxy, Business VPN, Email, Routers og en oppfordring til handling-knapp - “Få TorGuard nå”. Viser seg at Anonym VPN er den faktiske VPN vi’diskuterer her, men du vil ikke se dette navnet noe sted etter installasjonen (noe vi kunne gjøre uten problemer).

Brukerreisen begynner på en enkel måte - du velger en server etter lokasjonen (alternativet for å filtrere etter kontinent), og da blir det mindre greit når du velger ganske mange avanserte alternativer, som protokoll, port / autentisering og cipher. Ser du hvordan NordVPN klarer seg uten dette, kan du lure på hvorfor TorGuard bestemte seg for at en daglig bruker vil bytte fra AES-256-GCM til AES-256-CBC når begge er sipre av militær karakter.

torguard

Situasjonen gjør det ikke’t endrer seg mye etter at du har koblet til - du ser ting som protokoll, chiffer, HMAC, PFS / TLS som det meste av tiden ikke’t endre noe for deg. Tilkoblingstid kan være relevant hvis internettprisen blir beregnet på timebasis og den faktiske datamengden lastet opp / lastet ned vises i nedre venstre hjørne - den’er i grått på svart, så don’t bli overrasket over at du ikke gjorde det’t se det før.

En annen ting vi fant irriterende med TorGuard var at du ikke kan bla gjennom servere mens du er tilkoblet - du må koble av først og velge en annen. Så dette betyr deg’er enten offline i løpet av den tiden eller utsatt for potensielle cyberangrep og 14 nysgjerrige øyne.

Brukerstøtte

Live Chat Support

De fleste NordVPN-brukere vil være enige i at de’får du en av de beste 24-timers live chat support-tjenestene. Vi’Vi har prøvd det selv med noen imaginære problemer og hadde en veldig positiv opplevelse - alle svarene var detaljerte og tydelige. Hvis problemet krevde mer forskning, kom de tilbake til oss innen rimelig tidsramme.

TorGuard kan også skryte av en 24-timers live chat som er et must for en VPN på toppnivå. Vår test har også vist deres raske reaksjonstid, klare svar og høflige holdning. Derfor er det ingen klar vinner her i TorGuard vs NordVPN.

Andre typer støtte

Siden TorGuard antagelig forstår at klientprogramvaren deres ikke er den mest brukervennlige, er nettstedet deres’s header leveres med ‘Starter’ , der du lærer om viktige punkter ved bruk av hvilken som helst versjon av Anonym VPN - Windows, Mac, Android, iOS eller Chrome / Firefox-utvidelsen. Merkelig nok er den delen den siste på bunnteksten, slik at det føles som om du tar på deg skoene og tar tak i sokkene. NordVPNs nettsted og klientprogramvare er intuitiv og brukervennlig, så det gjorde det ikke’ikke bry oss om at deres “Starter” delen er ikke en gang øverst på hjelpesiden.

Resten av TorGuard’s Støttealternativer er i bunnteksten, og starter med et tilbud om å sende inn en billett - noe NordVPN uheldig har fjernet fra Hjelp-delen og lagt den i bunnteksten’s “Kontakt oss”. Send inn en billett vil bli satt pris på av de avanserte brukerne som vet at problemet de har’ve har opplevd vil ikke bli løst på noen få minutter og vil kreve noen skjermbilder, hvis ikke vedlagte logger. Mens deres 24-timers svarfrist hørtes bra ut, ble vi overrasket over en enda raskere svarprosent på placebo-problemet.

Etter dette kommer TorGuard’s Installasjonsveiledninger - det er mange forskjellige versjoner med forskjellige krav. Heldigvis er alle anonyme opplæringsprogrammer for anonym VPN lagt ut på en tydelig måte, med nyttige skjermdumper. Dessverre er ikke proxy- og statisk DNS-opplæringer der - du kan se to tabeller med ingenting å klikke på.

TorGuard’s Kunnskapsbase er ganske lik NordVPN’s Hjelpside, men vi likte sistnevnte mye bedre. Det starter med en søkefelt og ikke’t overvelde brukeren med flere lenker og alternativer. Og selv når begge nettsteder gir TOP 5 spørsmål, NordVPN’presentasjonen er bedre på grunn av den generelle designen.

TorGuard har også et aktivt forum med brukere som legger ut spesifikke spørsmål og funksjonstips. Den første av 57 sider dekket spørsmål fra de siste 3 ukene. De fleste av dem hadde flere svar, og det ser ut til å ta mindre enn en dag å få et, forutsatt at spørsmålet ditt er godt formulert. NordVPN har ikke noe forum, men det’Det er tvilsomt at brukerne trenger en siden live chat-støtte fungerer så bra.

TorGuard har også en FAQ, men når antall spørsmål er mer enn 10 og de ikke er kategorisert, mister det sannsynligvis attraktiviteten i forhold til live chat. Derfor gjorde vi det ikke’t gråte når vi ikke kunne’finner ikke NordVPNs FAQ i de første forsøkene - viser det seg’s heller ikke i Hjelp-delen.

Endelig skryter TorGuard med et avgiftsfritt nummer, noe NordVPN ikke gjør’t har. Men for øyeblikket fungerer telefonlinjen bare i USA, så det’er ikke mye av fordelen over konkurrenten i denne TorGuard mot NordVPN-kampen - det er sannsynligvis ikke arenaer’t mange tilfeller når du ender opp med et behov for en VPN og ingen mobil- eller Wi-Fi-internett rundt deg.

TorGuard vs NordVPN - som er mester for brukervennlighet og støtte?

NordVPN er en klar Champion for brukervennlighet. Utformingen av nettstedet deres og programvaren er avansert sammenlignet med TorGuard, som ser ut til å sitte fast et sted på 2000-tallet da bruk av VPN bare var for teknisk kunnskapsrike.

Med NordVPN er det kun mulig å endre protokollen fra UDP til TCP etter at du har åpnet menyen Avanserte innstillinger mens du er i TorGuard.’er noe av det første du kan stille inn før du kobler til. Og selv om NordVPN kanskje ikke tilbyr så mange alternativer for avanserte brukere, er det’er fremdeles et bedre valg når det gjelder brukervennlighet sammenlignet med TorGuard.

TorGuard er derimot en mindre tydelig, men fremdeles en Champion of Support. Mens begge VPN-ene har god live chat-støtte, tilbyr TorGuard avgiftsfrie samtaler i USA - en funksjon NordVPN mangler. Vi kan straffe TorGuard for deres klønete kunnskapsbase og vanlige spørsmål, men de fleste brukere vil ikke sjekke dem likevel.

Så til slutt forkynner vi at denne runden med TorGuard vs NordVPN slutter uten en mester for brukervennlighet og støtte. Vi kommer garantert til å gjenta denne kampen i fremtiden, så følg med!

Netflix, BBC iPlayer, Kodi og andre streamingalternativer

NordVPN er for øyeblikket Nr 1 VPN for Netflix, men TorGuard er også i topp 5. NordVPN har aldri hatt noen alvorlige problemer med Netflix-streaming. I tillegg til det fungerer det bra med BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime og andre strømmetjenester. Begge VPN-ene tilbyr (for en ekstra pris) dedikerte IP-er for streaming, noe det er lite sannsynlig å bli blokkert. Den triste delen med å bruke TorGuard er at du må betale ekstra $ 7,99 / måned for den dedikerte IP-en for å gå fra blokkert til veldig lite sannsynlig å bli blokkert, mens det å betale $ 5,83 / måned til NordVPN er valgfritt.

Når det gjelder Kodi, er NordVPN også helt på topp. Den’er kompatibel med Kodi-enheter, og tilbyr førsteklasses sikkerhet, hastighet og anti-geo-blokkering. Når det gjelder TorGuard, er det bare ett skritt bak, hovedsakelig på grunn av USAs jurisdiksjon.

TorGuard vs NordVPN - hvilken som er King of Streaming?

Selv om begge VPN-ene tilbyr gode streamingalternativer, er det’Det er lett å krone NordVPN som den sanne kongen fordi TorGuard krever dedikerte IP-er og ber om å betale ekstra for denne funksjonen. Etter å ha fått vite om dette, forlot mange fans sitt idol og byttet side i hemmelighet for resten av TorGuard vs NordVPN-kampen.

Torrenting og P2P

Begge VPN-ene er flotte for å torrentere. Faktisk er de blant de Topp 3 VPN-ene for torrenting.

Et tiltak NordVPN har truffet for å effektivisere servervalget er spesialisering. Et eksempel er deres beslutning om å tilby P2P- og torrenting-servere i stedet for å tillate det på hver server - dette betyr enda bedre hastighet for brukeren.

Mens TorGuard ikke gjør det’t tilbyr P2P-spesifikke servere, hastigheten og sikkerheten er fremdeles god nok. Hvis det eneste du trenger er å torrentere, kan du ta TorGuard’s Anonym Proxy - et billigere alternativ som vil være nok til å dele filer. Igjen må vi påpeke at TorGuard er registrert i USA og det har også hatt problemer med å bruke Gmail som sin posttjeneste, men det’er ikke noe du bør bekymre deg for mye for.

TorGuard vs NordVPN - hvilken som er kaptein for Torrenting?

Papegøyen lander på NordVPN’s skulder - det’er et tegn! Mannskapet heier mens TorGuard stille forsvinner inn i mengden. Men han’er ikke sint eller trist. Han smiler, som han vet at han lett vil finne et annet skip å kommandere.

Kina og andre begrensede land

Kina og Russland er to land der bruk av VPN som ikke er godkjent av regjeringen kan gi deg en bot som er verdt mer enn to store. Så det å velge riktig er avgjørende fordi, selvfølgelig, ingen av de beste VPN-ene er på hvitelisten.

TorGuard har en Stealth VPN-funksjon som lar deg omgå Deep Packet Inspections (DPI), som hjelper hvis du’re i Kina. Det skal være nok hvis du’reiser eller bor der i en lengre periode.

NordVPN har en egen funksjon som heter Obfuscated servers, som også bruker en modifisert versjon av OpenVPN for å unngå DPI. Det fungerer på Windows, Mac og Android, men mangler foreløpig iOS-støtte. Likevel gjør de ekstra krypteringsfunksjonene, for eksempel Double VPN eller Tor over VPN, NordVPN sannsynligvis det beste valget i tilfeller hvor du trenger best mulig sikkerhet for å få tilgang til eller levere noe alvorlig følsomt innhold i Kina (eller et hvilket som helst annet begrenset land, for eksempel Russland , Tyrkia, Iran eller India).

TorGuard vs NordVPN - hvilken som er Kinas keiser?

Hvis TorGuard vs NordVPN-anfallet skjedde i Kina under iOS-regler, ville TorGuard sannsynligvis slått drittet ut av NordVPN. Men hvis det’det er ikke tilfelle - du bør gå for NordVPN - det er den sanne keiseren i Kina, som ser ut til å ha fanget tronen resten av tiden. Lenge leve keiseren! Wansui, wansui, wansui!

Priser

Nylig har NordVPN lagt ned deres spesielle 3 års-plan til $ 2,75 / måned og byttet den for en 2-årig for $ 3,99 i måneden, som fremdeles regnes som en stjele. Men det’det er ikke lett å få, da det bare er tilgjengelig ved spesielle anledninger eller via tilknyttede selskaper.

Derfor kan det være lurt å tenke på disse tre planene, avhengig av din vilje til å begå langsiktig:

  • $ 11,95 / måned (1 måneders plan)
  • USD 9,00 / måned (6 måneders plan, spar 24% eller $ 35 / år)
  • $ 6,99 / måned (1 års plan, spar 41% eller $ 60 / år)

Alle planer kommer med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, og du kan betale dem med forskjellige kredittkort, cryptocurrencies og andre metoder som PayPal, AliPay eller WebMoney. Kontoen din vil fungere på 6 forskjellige enheter samtidig, noe som burde være mer enn nok for dine personlige behov.

Selv om alt dette høres bra ut, gjør ikke NordVPN det’t annonsere gratis prøveversjoner der du ikke gjør det’t trenger å betale først. Heldigvis er det en tilgjengelig på gratis.nordvpn.com - alt du trenger for å få en 7-dagers prøveversjon med full funksjonalitet er en e-postadresse.

Apropos TorGuard, og tilbyr fire planer:

NordVPN vs TorGuard

Som du ser av skjermdumpen, liker de ikke bare å ha avanserte innstillinger i appen deres, de liker også at de potensielle kundene sine skal gjøre matte og se hva de kan spare per måned i dollar eller prosentvis. Så vi presenterer planene for deg på samme måte som vi gjorde NordVPN’s for bedre sammenligning:

  • USD 9,99 / måned (1 måneders plan)
  • 6,66 dollar / måned (3 måneders plan, spar 33% eller 39,92 dollar / år)
  • $ 4,99 / måned (6 måneders plan, spar 50% eller $ 59,90 / år)
  • $ 4.99 / måned (1 års plan, spar 50% eller $ 59.90 / år)

Som vi ser av denne merkelige prispolitikken, er det faktisk 3 planer da du sparer det samme beløpet med en 6 måneders og årsplanen. I dette tilfellet er det praktisk talt ingen grunn til å velge sistnevnte og risikere å betale for noe du ikke lenger bruker. TorGuard selv legger vekt på 3-månedersversjonen, mens NordVPN trekker frem 1-årsplanen som deres mest populære. Og selv om TorGuard tilbyr fem samtidige enheter sammenlignet med NordVPNs 6, bør det fortsatt dekke behovene til de fleste brukere.

Den triste delen er at TorGuard skynder deg å bestemme deg - uansett hvilken plan av den anonyme VPN du tar, vil du bare ha en 7-dagers pengene-tilbake-garanti. Den gode delen er at TorGuard tilbyr enda flere betalingsalternativer enn NordVPN - i tillegg til kredittkort, PayPal, cryptocurrencies, betalingsmurer og CoinPayments, kan du bruke et Paygarden Gavekort fra mange merker, som Starbucks eller Walmart.

TorGuard vs NordVPN - hvilken som er Viscount of Pricing?

TorGuard er billigere med 2 $ / måned, bortsett fra NordVPNs spesielle 2-årsplan du kanskje snubler over. Er det en avgjørende faktor i denne runden av TorGuard vs NordVPN? Vel, hvis du tar ett år, vil NordVPN koste 84 dollar og TorGuard ville være $ 60, nesten 30% billigere. For en enkelt person, spesielt en som ikke er i stand til å konfigurere VPN på egen hånd for å nå en tilpasset kombinasjon av protokoller og chiffer, vil NordVPN gi mer smell for pengene, og derfor heter det Viscount of Pricing.

Vinneren av NordVPN vs TorGuard-duellen

Begge VPN-ene oppfyller de høyeste standarder for sikkerhet og personvern, og begge har en strenge policy for ingen logger, selv om TorGuard har blitt nevnt som et mulig ansvar på grunn av å bruke Gmail som sin e-postleverandør. TorGuard er også under amerikansk jurisdiksjon.

Begge VPN-ene tilbyr en av de beste hastighets- og ytelsesvurderingene du vil se, selv om NordVPN har flere servere i flere land. Dette kan ha noe å si om du’kobler du til fra et sted langt borte fra nærmeste server. Så hvis du’ble sittende fast på Cape Horn etter en demonstrasjon av yachtingferdighetene dine til kjæresten din’Det går som planlagt, og vinden gjør deg så avkjølt at det eneste du trenger er Netflix, med TorGuard vil det nærmeste alternativet være Sao Paulo (Brasil), mens NordVPN kan tilby deg både chilenske og argentinske servere.

Begge VPN-ene har en god live chat-støtte, men TorGuard tilbyr også muligheten til å ringe en avgiftsfri linje, om enn bare i USA..

Mens TorGuard’kundeservicen er vennlig, vi kan ikke si det samme om nettstedet deres’s og klient’design. Selv om NordVPN er fin, oversiktlig og lett å forstå, er TorGuard bare et svart vindu med en mengde innstillinger som kan avverge mindre erfarne VPN-brukere.

Begge VPN-erne er gode for streaming, men for å få mest mulig ut av TorGuard, du’Jeg må kjøpe en egen IP som koster ekstra.

For torrenting og P2P-deling vil vi velge NordVPN, bare fordi de har spesialtjenere for dette (som vanligvis er et pluss for hastighet).

For Kina vil vi også ta NordVPN, med mindre du’er en iOS-bruker.

Når det gjelder priser er TorGuard $ 2 / måned billigere for alle planer, men dette er viktig bare for større selskaper der 30% årlig prisforskjell betyr noe. Det gjorde vi ikke’Det er som TorGuard som bare gir en 7-dagers pengene-tilbake-garanti sammenlignet med NordVPN’s 30.

For å konkludere, hvis du er ny innen bransjen av VPN-er og ønsker en brukervennlig, trygg og rask service med god kundestøtte - velg NordVPN. Hvis du er en avansert bruker som vil finjustere innstillinger i henhold til egne behov og / eller trenger en god iOS-versjon, er TorGuard din VPN du velger. I alle fall vil du være fornøyd med begge alternativene, da de lett er på TOP 5 på et hvilket som helst VPN-vurderingssted, ikke bare vårt.

Hvis du ikke gjør det’Jeg er enig med oss, så si det gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Anbefalte leser

TorGuard anmeldelse

NordVPN anmeldelse

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 32