Privat serverlista för Internet-åtkomst


Serverantal är en av de första sakerna du ser VPN-leverantörer prata om. Om det’s inte i rubriken, det nämns säkert någonstans på hemsidan. Medan det’är svårt att argumentera med den stora kraften av tusentals servrar (vilket gör det svårare att geo-blockera tjänster som Netflix eller censurera innehåll i länder som Kina), ibland det’s den kvalitet och faktiska serverplats som är viktigast. Det där’varför vi’här för att ge dig våra insikter i serverlistan för privat Internet Access, som förhoppningsvis hjälper dig att avgöra om denna VPN passar dina behov.

Det som är bra med privata Internet Access-servrar är att de alla är dedikerade, vilket betyder att de inte delas med någon annan tjänst. Detta ökar säkerheten och prestandan. Inte många VPN-leverantörer gör anspråk på grund av att virtuell och molnbaserad hosting är billigare och lätt kan öka det totala antalet servrar.

Hur stor är serverlistan för privat internetåtkomst?

Den officiella Privat Internet Access (eller PIA, kort sagt) serverlista har 3 100+ VPN- och proxy-servrar på 52 platser i 33 länder. Detta nummer är ett av de högsta på marknaden. Förutom den totala ledaren NordVPN, som har mer än 5 000, är ​​det bara TorGuard och CyberGhost som har samma antal.

Men som vi’har nämnt, vanliga servernummer berättar inte alltid hela historien. Till exempel har Astrill VPN bara några hundra servrar, men en betydande del av dem finns i Asien, vilket gör det till det perfekta VPN för den här regionen. En annan högt rankad tjänst, Ivacy VPN, har också mindre än 500 men lyckas fortsätta “Bäst av” listar eftersom dess servrar är spridda över ett större område. PrivateVPN har bara 100 servrar, men de finns i 57 olika länder, vilket är nästan två gånger mer än PIA har.

Så medan det totala antalet PIA VPN-servrar är imponerande, lämnar deras plats och landantal en som undrar om tjänsten är bra över hela världen.

Spridningen av serverlistan för privat Internet Access

Även om du har tusentals servrar och hundratals platser täckt, gör det inte’Det spelar ingen roll om allt är koncentrerat på en kontinent, vilket gör att andra regioner får långsammare förbindelser. PIA VPN har servrar i 33 länder, medan några av de bästa spelarna verkar i 60+. Detta och bristen på en världskarta på PIA’webbplatsen kan redan ge dig idén att tjänsten inte är jämnt spridd.

inte överraskande, den stora majoriteten av serverlistan för privat Internet-åtkomst finns i Amerika och Europa. Procentandelen i sig (91%) är mer i linje med NordVPN än Astrill VPN (som är känd för sin spridning i Asien). Däremot har PIA bara 2% av sina servrar i Asien, vilket är två gånger mindre än NordVPN. Dessutom gör det inte’Har Filippinerna på sin lista över länder, som vanligtvis är den billigaste platsen för MMA-älskare i Asien att köpa UFC Pay-per-view, till exempel.

PIA’närvaron i Mellanöstern, Afrika och Indien är ännu värre, bara drygt 1% av det totala. Men detta är den första regionen där PIA slår Astrill VPN, som bara har 0,5%. Återigen gör detta inte’t översätta nödvändigtvis till bättre hastigheter när du använder PIA. Faktum är att det nästan säkert inte gör det’t.

Vad gäller Stillahavsområdet och Oceanien är 6% en ganska bra siffra. Totalt finns det 200 servrar, mer än på någon annan plats som inte heter Nordamerika eller Europa.

Avslutningsvis, En privat server för Internet-åtkomst är gjord för att tillgodose behoven i Amerika, Europa, Australien och Nya Zeeland. Mellanöstern, Afrika och Indien är också väl representerade jämfört med konkurrenter. Asien är den enstaka regionen som helt klart saknar PIA’uppmärksamhet.

Vi måste också varna för att medan mer än 90% av Privat Internet Access VPN’s servrar finns i Europa och Amerika, Sydamerika är starkt underrepresenterat. PIA medger att det bara finns 20 servrar i Brasilien för hela kontinenten, alla fastade på en plats och ges uppgiften att utföra.

Privat hastighet på Internet-åtkomst

Serverhastighet

Med tanke på det låga antalet platser, man kan inte förvänta sig goda hastigheter från PIA utanför Nordamerika eller Europa. Här borde hastigheten vara tillräckligt snabb för att inte klaga på. Annars skulle PIA inte’Det har blivit ett hushållsnamn när samtalet vid middagsbordet vänder sig till VPN. Än en gång tenderar en horde användare att överbelasta servrarna, vilket gör dem långsammare än de kunde och borde vara.

Våra hastighetstester för PIA-granskningen (280 Mbps bashastighet) har visat ett hastighetsavfall på cirka 60% när de är anslutna till en PIA-server i Europa (cirka 100 Mbps). I USA sträckte sig intervallet från 75 Mbps till 130 Mbps och bibehöll samma genomsnittshastighet. Australien förblev överst i USA: s sortiment och Japan visade sig vara PIA’s problem med Asien (endast 68 Mbps).

Så medan det totala antalet servrar ska kunna ge anständiga hastigheter över hela världen, det är antalet länder och servrar som tvingar PIA att skjuta sig själv i foten.

Privat åtkomstserver och streaming

Precis som med ovan nämnda regelbundna hastighetstest, är PIA bra för streaming om du’är i Nordamerika eller Europa. I vårt Netflix-test lyckades vi spärra de amerikanska och nederländska biblioteken. Hastigheterna sjönk avsevärt när vi anslutit oss till andra sidan världen, vilket innebär att du också vann’t alltid kunna strömma HD- eller UHD-innehåll med PIA. Det bästa innan du beslutar att köpa är att kontrollera hastigheten med Netflix’eget fast.com-test. Detta bör ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig från serverlistan för privat Internet Access.

Läs mer: Privat tillgång till Internet för Kodi

Privat åtkomstserver och torrenting

Européer och nordamerikaner vet redan det torrenting med PIA är möjligt. På grund av hastighetsfallet håller andra sig vanligtvis på andra alternativ, varav ett är att inte använda någon VPN alls. Även om vi inte rekommenderar att torrentera i allmänhet, är det en risk du måste tänka igenom att göra det utan VPN.

När det gäller att hålla dig säker med PIA när du torrent, deras no-logs policy bör låta dig sova bra på natten om du inte tillåter port vidarebefordran och stängde av DNS och IPv6 läckeskydd. Även om vi förstår att port vidarebefordran kan ge dig bättre nedladdningshastigheter och göra det möjligt för andra att ladda ner från dig, om du bryr dig om din integritet och anonymitet, bör skydd mot läckage alltid vara på.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 53