Privat tilgang til Internett-tilgang


Private Internet Access (PIA) proxy er en fin funksjon som bare tilbys av noen VPN-er. Dessuten er det ikke bare inkludert i prisen på VPN, det beskytter personvernet ditt mye bedre enn noen annen “gratis fullmakt” du kan finne på nettet. Men er det noen grunn til å bruke Privacy Internet Access-proxy når du allerede har kjøpt en god VPN som PIA? Les videre for å finne ut av det.

Hvordan er privat Internett-tilgang proxy forskjellig fra VPN-en?

Noen av dere vil ha hørt både om fullmakter og VPN-er, men forskjellen mellom disse to er ikke alltid umiddelbart klar. For nybegynnere, begge leder internetttrafikken din via en ekstern server, og skjuler den virkelige IP-adressen din effektivt. Men dette er (mer eller mindre) der likhetene deres slutter.

Mens proxy-serveren kan konfigureres slik at den fungerer på nettleseren din, torrenting eller streaming-app, i motsetning til VPN, dekker aldri fullmektiger hele internettforbindelsen. Det er mer, en fullmektig gjør det ikke’t nødvendigvis tilby et hvilket som helst nivå av kryptering, som vanligvis avhenger av nettstedet du’kobler seg til. Hvis nettstedet har et gyldig TLS / SSL-sertifikat (du vil merke et grønt låsesymbol eller en grønn sone vises i nettleseren din’s adressefelt), blir trafikken sikret. Hvis ikke, kan noe du sender til serveren, for eksempel passord eller kredittkortinformasjon, bli avlyttet av alle som kommer mellom nettleseren din og serveren du’tar kontakt.

De som allerede har besøkt PIA’nettsted eller les vår PIA-gjennomgang kanskje husker at deres proxy er en såkalt SOCKS5 proxy. I hovedsak, det’er en grunnleggende HTTP-proxy som kan rute netttrafikk ikke bare gjennom nettleseren din, men også via annen populær programvare, for eksempel torrentklienter eller Netflix. Igjen bruker SOCKS-protokollen ikke’Det betyr at det dekker all trafikken. Så er det noen grunn til at du bør bruke proxy for privat Internett-tilgang i stedet for et VPN?

Når bør du bruke en PIA-proxy i stedet for et VPN?

proxy

Mens en VPN krypterer all trafikken din og tilbyr mye mer enn bare å skjule IP-adressen din, er det visse tilfeller når det er mer fordelaktig å bruke en proxy, spesielt hvis den’er en SOCKS5-proxy.

Først av alt, VPN-basert sikkerhet kommer til en pris. Alt den forseggjorte krypteringen tar uunngåelig toll på tilkoblingshastigheten. Og fordi PIA’s hastigheter er ganske gjennomsnittlig, det vil sikkert være tilfeller når du bare trenger mer båndbredde. Det er mer sannsynlig at dette vil skje utenfor USA eller Europa, der PIA har færre servere, noe som betyr at flere servere på andre kontinenter kan bli overbelastet. Det er her en SOCKS5-proxy kan hjelpe.

Privat Internett-tilgang proxy fungerer raskere enn VPN, derfor kan du bruke den når du bare trenger å beskytte en bestemt app - nettleseren din eller torrent-appen, for eksempel. Mens VPN er sikrere på grunn av sin altomfattende natur, kan fullmakten være spesielt bra hvis du ikke gjør det’t har den beste forbindelsen og behovet for å spare ressurser.

Siden PIA’s SOCKS5 proxy maskerer IP-en din, det kan være nok til å få tilgang til ellers geobegrenset innhold. Og hvis NSA ser deg strømme House of Cards sesong 6, vil de sannsynligvis ikke markere deg som en person som ønsker å forstyrre det amerikanske politiske landskapet i overskuelig fremtid.

Sist men ikke minst, Du vil kanskje bare få tilgang til landet ditt’s versjon av nyhetsportaler og andre nettsteder mens du er i utlandet. Så morsomt som det kan høres ut med det første, er det nok å se annonser fra hjemlandet mens du er borte. Dette kan være viktig for foreldre som ikke har det’Jeg vil ikke gå glipp av spesielle juleavtaler eller for markedsføring som trenger å overvåke konkurransen.

Konfigurere din private Internett-tilgang proxy

Hvis du’er fornøyd med hastighetene du får med Privat Internett-tilgang VPN der’s sannsynligvis ikke noe poeng i å prøve proxy. Men hvis du vil sammenligne de to, er det bare å konfigurere sistnevnte ved å bruke instruksjonene nedenfor.

Først trenger du et nytt brukernavn og passord for å bruke PIA’s SOCKS5 proxy. Det kan enkelt genereres fra klientkontrollpanelet ved å følge disse trinnene:

  1. Logg deg på Client Control Panel på privateinternetaccess.com
  2. Finn Generer PPTP / L2TP / SOCKS5 passord seksjon
  3. Klikk på Generer passord knapp
  4. Din Generert passord og Brukernavn starter med “x” vises
  5. Gå til proxy-nl.privateinternetaccess.com:1080 og koble til PIA-proxy

Merk: Det genererte brukernavnet og passordet skal også brukes til logger på PPTP og L2TP

Konklusjon

I utgangspunktet, det er to typer private Internett-tilgangskunder. De som vet hvorfor de trenger en SOCKS5-proxy, har sannsynligvis allerede installert den. Andre har forhåpentligvis lært noe av denne artikkelen.

For å konkludere, hvis tilkoblingshastigheten din mens du bruker PIA er tilstrekkelig, der’det er ikke noe poeng i å konfigurere en proxy. Men Hvis du trenger raskere lastingstid eller ønsker tilgang til geo-blokkert innhold mens du er i utlandet, kan det være lurt å prøve det.

Har flere spørsmål om PIA’s proxy vs VPN? Har du problemer med å koble deg til tjenesten? Hit oss i kommentarfeltet nedenfor, og vi’Jeg svarer mer enn mer.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 59