ProtonMail granskning

I denna ProtonMail-granskning, vi’Jag tar en titt på den inre funktionen för denna säkra e-postklient och se hur den jämförs med Gmail.


Först låt oss’s talar om säkra e-postklienter. Dessa tjänster går utöver din vanliga gratis e-post eftersom de garanterar att skydda dina personliga uppgifter och se till att alla meddelanden är säkra. Dina e-postmeddelanden är krypterade för att se till att de inte kan fångas upp eller läsas av en tredje part.

Ett vanligt e-postkonto kan erbjuda en begränsad mängd kryptering, det kanske kan skydda din e-post från dess slut, men kan vanligtvis inte garantera att den är skyddad hela vägen till mottagaren. Säkra e-postklienter arbetar för att säkerställa att ditt meddelande skickas och tas emot på ett säkert sätt.

Vad är ProtonMail?

ProtonMail är en webbaserad e-posttjänst skapad av en grupp ingenjörer, utvecklare och forskare i Schweiz. Gruppen brinner för integritet och skydda medborgerliga friheter för individer online. Skaparna använde sin tekniska expertis för att utveckla ett säkert och anonymt e-postsystem.

ProtonMail-servrar finns i Europa’s säkraste datacenter som ligger 1 000 meter under fast berg. Företaget är redan underkastat de strikta sekretesslagarna i Schweiz, utöver deras uppdrag att ge den största säkerheten. Detta motsvarar att dina e-postmeddelanden är fysiskt och juridiskt absolut säkra.

Grundargruppen på ProtonMail träffades medan de arbetade på CERN, Europeiska organisationen för kärnforskning. Denna grupp av teknisk-sinnade individer startade företaget tack vare ett rekordstort crowdfunding-schema. Sedan företaget grundades 2013 har det blivit världen’s största säkra e-postleverantör med mer än en miljon användare.

ProtonMail säkerhetsfunktioner inkluderar:

  • End-to-end-kryptering
  • Öppen källkryptografi
  • Noll åtkomst till användardata

Hur fungerar ProtonMail?

ProtonMail använder den senaste forskningen och tekniken för att säkerställa fullständig säkerhet för dina e-postmeddelanden. Meddelanden är helt krypterade med öppen källkod för fullständig öppenhet. Forskarteamet tittar ständigt på tekniska framsteg och uppmuntrar andra att bidra med syftet att göra detta till den säkraste e-posttjänsten i världen.

där’är en webbaserad version av ProtonMail tillgängliga plus appar för både Android- och iOS-mobila enheter. Det krävs ingen nedladdning av programvara för webbversionen. Ditt konto synkroniseras mellan enheter med bibehållen fullständig säkerhet. Apparna är för närvarande tillgängliga på upp till 14 olika språk.

En fråga som vissa användare stöter på är den sändningsgräns som tillämpas på gratiskontona. Det rekommenderas att du inte skickar mer än 50 e-postmeddelanden per timme och 150 e-postmeddelanden totalt per dag. Detta är avsett att förhindra e-postmottagning, skräppost och returnerade e-postmeddelanden för att upprätthålla ProtonMails integritet. Att använda ditt konto normalt utan skräppostrapporter eller uppgradering till ett betalt konto kommer att öka dina sändningsgränser.

ProtonMail erbjuder för närvarande inte POP3-tjänster för vidarebefordran av post från en annan adress. Kanske vill företaget helt enkelt att du övergår till sin tjänst. Det uppmuntrar också användare att rekommendera e-posttjänsten till sina vänner för att minska sändningsgränserna och bygga ett nätverk av användare.

För professionellt och personligt bruk

Om du behöver använda en personlig e-postadress för arbetsrelaterad korrespondens är ProtonMail ett bra alternativ. All känslig information som skickas via e-post om ditt arbete eller klienter är skyddad. Lösenord eller finansiell information kan skickas utan rädsla för att komprometteras.

ProtonMail Professional erbjuder en säker e-posttjänst för organisationer. Att dra nytta av samma kryptering som de vanliga e-postkontona men med mer lagring, tillåts användare och administratörer. Krypterade e-postmeddelanden hjälper organisationer att följa EU’s Allmän uppgiftsskyddsförordning (GDPR).

Är ProtonMail säkert?

ProtonMail handlar om säkerhet. E-postmeddelanden är alltid krypterade från avsändaren till mottagaren. Företaget kan inte ens komma åt eller dekryptera dina meddelanden vilket gör det omöjligt att information i dina e-postmeddelanden eller dina personliga uppgifter läsas eller skickas till en tredje part.

En tvåfaktors autentiseringsprocess kräver att du anger en åtkomstkod som du får via en app på din mobiltelefon för att logga in på ditt konto. En nackdel med denna säkerhetsnivå är att om du glömmer ditt lösenord kan inte ens ProtonMail återställa dina data. Detta är ett e-postkonto som är väl och verkligen ditt och ditt eget.

Är ProtonMail anonym?

Var säker på att ProtonMail är helt anonymt. Du gör inte’t behöver ange all personlig information för att registrera dig för ett konto. Företaget behåller inga IP-loggar så att din IP-adress inte är länkad till ditt e-postkonto på något sätt.

Din internetleverantör och inte ens regeringen har åtkomst till dina e-postmeddelanden. Företaget anser starkt att både individer och organisationer har rätt att kommunicera privat. Syftet är att göra e-postmeddelanden så säkra och privata som möjligt.

Det finns dock många erfarna användare som inte gör det’t gå på internet utan att först vara ansluten till ett VPN (Virtual Private Network). Detta hjälper inte bara till att anonymisera dem, utan också krypterar deras information, ofta med kryptering av militär kvalitet.

Så att använda en anonymiserande VPN med ProtonMail kan ge dig ännu större skydd än att använda ProtonMail i sig själv. Om du funderar på att få ett VPN kan du börja med att kolla in vår topp 10 VPN-lista.

Hur man tar bort ProtonMail

Om du vill ta bort ditt e-postkonto går du bara till fliken Konto i menyn Inställningar och väljer “Radera.” Du måste ange ditt lösenord för att bekräfta att du vill ta bort kontot. Var medveten om att raderingen är slutlig, ditt konto kan inte återställas och ingen av dina data kan återställas senare.

ProtonMail vs Gmail

Gmail är en av de mest populära gratis e-posttjänsterna i världen, men erbjuder det den säkerhet du letar efter? Låta’s titta på hur den säkra e-posttjänsten för ProtonMail staplar mot Gmail.

ProtonMail Gmail
Grundare Andy Yen, Wei Sun och Jason Stockman Google
Släppte 2013 2009, efter 5 års betatest
Plats schweiz USA
Gratis version tillgänglig Ja Ja
Kosta 5-30 euro / månad
betala för extra lagring, domäner eller adresser för EUR 1-2 per månad.
Uppgradera till Gmail 1 med början från £ 1.59 per månad, vilket inkluderar extra lagring och experthjälp från Google.
Mailbox-lagring Gratis version: 500 MB
Betalas: 20 GB
Användare får var och en 15 GB, delade tillsammans med andra Google-tjänster (Google Drive och Google +)
Max. fästgräns 25 MB och 100 bilagor 25 MB
Säkerhetsfunktioner Inloggningsprocess med två faktorer
End-to-end-kryptering för att säkerställa fullständig integritet
Grundläggande inloggningsmetod för lösenord
Transport Layer Security (TLS)

ProtonMail släpptes 2013, det är baserat i Genève, Schweiz och grundades av Dr. Andy Yen, som var forskare vid CERN och arbetade med partikelfysikapplikationer. Gmail ägs av Google, det har funnits sedan 2005 och huvudkontoret finns i Kalifornien, USA.

Gratis versioner finns tillgängliga från både leverantörer på webben och på mobilplattformar. ProtonMail-paket kostar EUR 5-30 per månad eller alternativt kan du också bara betala för extra lagring, domäner eller adresser för EUR 1-2 per månad. Du kan uppgradera till Gmail 1 från 1,59 £ per månad, vilket inkluderar extra lagring och experthjälp från Google.

ProtonMail erbjuder 500 MB krypterad lagring med gratisversionen eller så kan du betala för upp till 20 GB. Den maximala bilaggränsen är 25 MB och 100 bilagor. Gmail har också en bifogningsgräns på 25 MB och ett standardkonto ger dig 15 GB lagringsutrymme. Det finns olika extra lagringspaket som erbjuder upp till 30 TB mot en månadsavgift.

Säkerhetsfunktioner ProtonMail använder en 2-faktor autentiseringsinloggningsprocess och en-till-än-kryptering för att säkerställa fullständig integritet. Gmail använder en grundläggande inloggningsmetod för lösenord och Transport Layer Security (TLS) för att kryptera meddelanden, när det är möjligt. Om e-postleverantörerna för både avsändaren och mottagaren inte använder TLS kan din e-post inte krypteras av Gmail.

ProtonVPN

Som en extra fördel inkluderar alla ProtonMail-konton ett gratis ProtonVPN-konto. Denna fortfarande unga VPN-tjänst har gjort framsteg på VPN-marknaden och har snabbt blivit en av de säkraste tjänsterna. ProtonVPN erbjuder avancerade funktioner riktade till de mest känsliga användargrupperna, till exempel aktivister, dissidenter och journalister. Det är meningsfullt som ett paketavtal också för att VPN kommer att hjälpa till att kringgå censuråtgärder som hindrar användare från att komma åt sitt ProtonMail-konto.

Läs vår fullständiga ProtonVPN-recension

Slutsats

Sammantaget är våra ProtonMail-granskningsresultat mycket positiva. Vi har bara några få problem med tjänsten, inklusive sändningsgränser och inga POP3-tjänster. Vi var imponerade av det tekniska teamet bakom företaget och den säkerhetsnivå de erbjuder. Gratisversionen kommer förmodligen att räcka för de flesta användare och de betalade paketen erbjuder mer lagring och funktioner för dem som behöver det.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 16 = 20