ProtonMail gjennomgang

I denne ProtonMail-gjennomgangen, vi’Ta en titt på den indre funksjonen til denne sikre e-postklienten og se hvordan den sammenligner seg med Gmail.


La oss først’snakker om sikre e-postklienter. Disse tjenestene går utover din vanlige gratis e-post, da de garanterer å beskytte dine personlige opplysninger og sikre at alle meldinger er sikre. E-postene dine er kryptert for å sikre at de ikke kan bli oppfanget eller lest av en tredjepart.

En standard e-postkonto kan tilby et begrenset antall kryptering, den kan være i stand til å beskytte e-posten din mot slutten, men kan vanligvis ikke garantere at den er beskyttet helt til mottakeren. Sikre e-postklienter jobber for å sikre at meldingen blir sendt og mottatt trygt.

Hva er ProtonMail?

ProtonMail er en nettbasert e-posttjeneste opprettet av en gruppe ingeniører, utviklere og forskere i Sveits. Gruppen brenner for personvern og beskyttelse av borgerlige friheter til enkeltpersoner på nettet. Skaperne brukte sin tekniske ekspertise til å utvikle et trygt og anonymt e-postsystem.

ProtonMail-servere holdes i Europa’det sikreste datasenteret som ligger 1000 meter under solid fjell. Selskapet er allerede underlagt de strenge personvernlovgivningen i Sveits, i tillegg til deres oppdrag å gi den største sikkerhet. Dette tilsvarer at e-postene dine er fysisk og juridisk absolutt sikre.

Grunnlaget for ProtonMail møttes mens de jobbet i CERN, European Organization for Nuclear Research. Denne gruppen teknisk tenkende individer startet selskapet takket være en rekordstor crowdfunding-ordning. Siden selskapet ble grunnlagt i 2013 har det blitt verden’den største sikre e-postleverandøren med mer enn en million brukere.

ProtonMail sikkerhetsfunksjoner inkluderer:

  • End-to-end-kryptering
  • Åpen kildekryptografi
  • Null tilgang til brukerdata

Hvordan fungerer ProtonMail?

ProtonMail bruker den nyeste forskningen og teknologien for å sikre full sikkerhet for e-postene dine. Meldinger er fullstendig kryptert ved hjelp av åpen kildekode for full åpenhet. Forskerteamet ser kontinuerlig på teknologiske fremskritt og oppfordrer andre til å bidra med sikte på å gjøre dette til den mest sikre e-posttjenesten i verden.

Der’er en nettbasert versjon av tilgjengelige ProtonMail pluss apper for både Android- og iOS-mobile enheter. Det kreves ingen nedlasting av programvare for nettversjonen. Kontoen din blir synkronisert mellom enheter mens du opprettholder fullstendig sikkerhet. Appene er for tiden tilgjengelige på opptil 14 forskjellige språk.

Et problem som noen brukere støter på, er sendegrensen som brukes på gratiskontoer; Det anbefales at du ikke sender mer enn 50 e-poster per time og 150 e-poster totalt per dag. Dette er ment for å forhindre bulk e-post, spamming og returnerte e-post for å opprettholde integriteten til ProtonMail. Hvis du bruker kontoen din normalt uten spamrapporter eller oppgraderer til en betalt konto, vil du øke grensene for sending.

ProtonMail tilbyr foreløpig ikke POP3-tjenester for videresending av post fra en annen adresse. Kanskje selskapet rett og slett vil at du skal gå over til tjenesten. Det oppfordrer også brukere til å anbefale e-posttjenesten til vennene sine for å redusere sendegrenser og bygge et nettverk av brukere.

For profesjonell og personlig bruk

Hvis du trenger å bruke en personlig e-postadresse for arbeidsrelatert korrespondanse, er ProtonMail et flott alternativ. All sensitiv informasjon sendt via e-post angående ditt arbeid eller klienter er beskyttet. Passord eller økonomisk informasjon kan sendes uten frykt for å bli kompromittert.

ProtonMail Professional tilbyr en sikker e-posttjeneste for organisasjoner. Dra nytte av den samme krypteringen som de vanlige e-postkontoer, men med mer lagringsplass, brukere og administratorer tillatt. Krypterte e-poster hjelper organisasjoner å overholde EU’s Generell databeskyttelsesforordning (GDPR).

Er ProtonMail sikker?

ProtonMail handler om sikkerhet. E-post er kryptert hele tiden fra avsender til mottaker. Selskapet selv kan ikke engang få tilgang til eller dekryptere meldingene dine, noe som gjør det umulig for informasjon i e-postene dine eller dine personlige opplysninger å bli lest eller gitt til en tredjepart.

En 2-faktorers autentiseringsprosess krever at du oppgir en tilgangskode som du vil motta via en app på mobiltelefonen din for å logge deg på kontoen din. En ulempe med dette sikkerhetsnivået er at hvis du glemmer passordet ditt, er ikke ProtonMail i stand til å gjenopprette dataene dine. Dette er en e-postkonto som er vel og ekte din og din alene.

Er ProtonMail anonym?

Du kan være trygg på at ProtonMail er helt anonym. Du don’trenger ikke å oppgi personlig informasjon for å registrere deg for en konto. Selskapet beholder ingen IP-logger slik at IP-adressen din ikke er koblet til e-postkontoen din på noen måte.

Internettleverandøren din, og ikke engang myndighetene, har tilgang til e-postmeldingene dine. Selskapet føler sterkt at både enkeltpersoner og organisasjoner har rett til å kommunisere privat. Målet er å gjøre e-postmeldinger så sikre og private som mulig.

Imidlertid er det mange erfarne brukere som ikke har det’t gå på internett uten først å være koblet til et VPN (Virtual Private Network). Dette hjelper ikke bare med å anonymisere dem, men det krypterer også informasjonen deres, ofte med kryptering av militær karakter.

Så ved å bruke en anonymiserende VPN med ProtonMail kan du tilby enda større beskyttelse enn å bruke ProtonMail av seg selv. Hvis du vurderer å skaffe deg et VPN, kan du begynne med å sjekke ut vår topp 10 VPN-liste.

Slik sletter du ProtonMail

Hvis du vil slette e-postkontoen din, går du bare til Konto-fanen i Innstillinger-menyen og velger “Slett.” Du må angi passordet ditt for å bekrefte at du vil slette kontoen. Vær oppmerksom på at slettingen er endelig, kontoen din kan ikke gjenopprettes, og ingen av dataene dine kan gjenopprettes senere.

ProtonMail vs Gmail

Gmail er en av de mest populære gratis e-posttjenestene i verden, men tilbyr den sikkerheten du leter etter? La’s se på hvordan den sikre e-posttjenesten til ProtonMail stabler seg mot Gmail.

ProtonMail Gmail
Grunnlegger legger~~POS=HEADCOMP Andy Yen, Wei Sun og Jason Stockman Google
Løslatt 2013 2009, etter 5 års betatesting
plassering Sveits USA
Gratis versjon tilgjengelig Ja Ja
Koste 5-30 euro / måned
betale for ekstra lagring, domener eller adresser for EUR 1-2 per måned.
Oppgrader til Gmail 1 fra £ 1.59 per måned som inkluderer ekstra lagringsplass og ekspert Google-hjelp.
Postbokslagring Gratis versjon: 500 MB
Betalt: 20 GB
Brukere får hver 15 GB, delt sammen med andre Google-tjenester (Google Drive og Google +)
Maks. vedleggsgrense 25 MB og 100 vedlegg 25 MB
Sikkerhetsegenskaper 2-faktorers autentiseringspåloggingsprosess
Ende-til-ende-kryptering for å sikre fullstendig personvern
Grunnleggende innloggingsmetode for passord
Transportlagssikkerhet (TLS)

ProtonMail ble utgitt i 2013, den er basert i Genève, Sveits og ble grunnlagt av Dr. Andy Yen, som var forsker ved CERN og jobbet med applikasjoner av partikkelfysikk. Gmail er eid av Google, det har eksistert siden 2005 og hovedkvarteret er i California, USA.

Gratis versjoner er tilgjengelige fra både leverandører på nettet og mobile plattformer. ProtonMail-pakker koster EUR 5-30 per måned, alternativt kan du også bare betale for ekstra lagring, domener eller adresser for EUR 1-2 per måned. Du kan oppgradere til Gmail 1 fra 1,59 pund per måned som inkluderer ekstra lagringsplass og ekspert Google-hjelp.

ProtonMail tilbyr 500 MB kryptert lagring med gratisversjonen, eller du kan betale for opptil 20 GB. Maksimum vedleggsgrense er 25 MB og 100 vedlegg. Gmail har også en vedleggsgrense på 25 MB og en standardkonto gir deg 15 GB lagringsplass. Det er forskjellige ekstra lagringspakker som tilbyr opptil 30 TB mot en månedlig avgift.

Sikkerhetsfunksjoner ProtonMail bruker en 2-faktorers autentiseringspåloggingsprosess og ende-til-ende-kryptering for å sikre fullstendig personvern. Gmail bruker en grunnleggende påloggingsmetode for passord og TLS (Transport Layer Security) for å kryptere meldinger når det er mulig. Hvis e-postleverandørene til både avsender og mottaker ikke bruker TLS, kan ikke e-posten din krypteres av Gmail.

ProtonVPN

Som en ekstra fordel inkluderer alle ProtonMail-kontoer en gratis ProtonVPN-konto. Denne fortsatt unge VPN-tjenesten har gjort fremskritt på VPN-markedet, og har raskt blitt en av de mest sikre tjenestene. ProtonVPN tilbyr avanserte funksjoner rettet mot de mest sensitive brukergruppene, for eksempel aktivister, dissidenter og journalister. Det er fornuftig som en pakkeløsning også fordi VPN vil bidra til å omgå sensurtiltak som hindrer brukere i å få tilgang til ProtonMail-kontoen sin.

Les hele ProtonVPN-gjennomgangen vår

Konklusjon

Totalt sett er resultatene av ProtonMail-gjennomgangen veldig positive. Vi har bare noen få små problemer med tjenesten, inkludert sendegrenser og ingen POP3-tjenester. Vi ble imponert over det tekniske teamet bak selskapet og sikkerhetsnivået de tilbyr. Gratisversjonen vil sannsynligvis være tilstrekkelig for de fleste brukere, og de betalte pakkene tilbyr mer lagring og funksjoner for de som trenger det.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 73