Er TunnelBear trygt?

Canada’s Tunnelbear hevder å ha rundt 22 millioner brukere, og plasserer det blant Nord-Amerika’s største virtuelle private nettverk (VPN). Og det’det er lett å se hvorfor. Solid kryptering, en sjenerøs gratis prøvepakke og en enkel, virkelig tilgjengelig klient, legger opp til et tiltalende produkt, spesielt for VPN-brukere på startnivå.


Imidlertid kan de klokkene og fløytene gjemme noen ekle sikkerhetsrelaterte overraskelser? Mange VPN-er virker flotte på papiret. Markedsføringen deres kan være profesjonell, med flash grafisk design, fengende taglines og flotte grensesnitt. Men når du graver deg under overflaten, kan det komme noen bekymringsfulle fakta. Så er TunnelBear trygt? La’se om den har det som trengs for å tjene som et pålitelig personvernverktøy på inngangsnivå.

Vi introduserer TunnelBear: Kjernefunksjoner i sikkerhetsavdelingen

En ting leserne bør vite rett utenfor flaggermusen: TunnelBear er ikke lenger en “uavhengig” VPN. I 2018 McAfee, en av verden’s største sikkerhetsselskaper på nettet, kjøpte TunnelBear. At’er ikke nødvendigvis bra eller dårlig, men det’er viktig å vite om.

Når det er sagt, kjernefunksjonene som er tilgjengelige med TunnelBear haven’t endret seg mye. Her’hva det har å tilby i sikkerhetsavdelingen:

 • Kryptering som lever opp til standarden

TunnelBear’s 256-bit AES-kryptering er det du’Jeg håper på fra en elite VPN. Så du kan forvente at trafikken din vil være veldig vanskelig å pakke ut, selv om snoopere er i nærheten.

 • “Alltid på” innstillinger

Dette er en god idé som alle VPN-er bør tenke på å legge til. Du kan stille inn TunnelBear til å lastes automatisk som en del av OS-oppstarten. På den måten vant du’Jeg må stole på å huske å fyre opp VPN-klienten din før du surfer på nettet.

 • Årvåken modus

TunnelBear’versjonen av Kill Switch, Vigilant Mode vil avbryte forbindelsen din øyeblikkelig hvis VPN-dekningen din mislykkes av en eller annen grunn.

 • Ingen reklame

Selv gratisversjonen av TunnelBear gjør det ikke’t inkludere annonser, som kan’Det kan ikke sies om mange gratis VPN-er. I stedet tjener selskapet for tiden alle inntektene fra betalte abonnement, så der’er mindre incentiv til å implantere sporingscookies eller bruke tjenester for å spore brukeraktivitet.

 • Anonyme betalinger

Noen VPN-er tillater bare kunder å betale via konvensjonelle metoder som kredittkort eller - med et trykk - PayPal. Ingen av disse midlene er veldig private, og det er grunnen til at TunnelBear lar brukere betale via Bitcoin også.

 • DNS-lekkasjebeskyttelse

TunnelBear bruker sine egne DNS-servere, som skal sikre at Internett-leverandøren din ikke har noen anelse om hvilke nettsteder du besøker.

 • OpenVPN-protokollen

Protokollene som brukes av VPN-er for å overføre data har stor innvirkning på sikkerheten din, og OpenVPN er så trygt som det blir.

 • Uavhengig revisjon

En annen funksjon som skiller TunnelBear - koden deres er uavhengig sjekket for å sikre at den oppfyller sikkerhetsstandarder. Og de har publisert revisjonsresultatene for å bevise at de mener det de sier.

Der’Det er mye å elske her, og noen ideer som er ekstremt innovative. Ikke mange VPN-er er gjennomsiktige når det gjelder revisjon, noe som er et friskt pust. Og muttere og bolter er alle her: god kryptering, egne DNS-servere og OpenVPN-protokoller.

Imidlertid har du kanskje lagt merke til at vi’Vi har utelatt en enorm del av sikkerhetsbildet: logging. For å virkelig svare på spørsmålet er TunnelBear trygt? Vi’Jeg må sjekke personvernreglene sine for å finne ut om kravene deres samsvarer med virkeligheten.

Holder TunnelBear logger? Undersøker deres “ingen logger” Politikk

tunnelbear ingen logger politikk

Påstandene fra TunnelBear antyder absolutt at du’Jeg vil være i trygge hender når du bruker VPN-en. Som de forklarer på hjemmesiden sin, driver TunnelBear a streng no-logs policy, som sier det “Ikke på noe punkt, og under ingen omstendigheter vil TunnelBear logge eller selge dine personlige / bruksdata.”

Og deres personvernregler støtter dette, og legger merke til at følgende informasjon aldri blir samlet inn og registrert:

 • IP-adressen du bruker for å få tilgang til Tunnelbear-servere
 • Eventuelle IP-adresser til brukere som besøker Tunnelbear-nettstedet
 • DNS-spørsmål laget mens du bruker TunnelBear (dvs. nettstedene du besøker)
 • Data angående tjenestene eller appene som brukes av brukere mens de er logget på

TunnelBear samler inn en rekke “personlig informasjon” relatert til brukere, inkludert deres e-postadresse, betalingsdetaljer, Twitter-ID (hvis aktuelt) og pakken de har kjøpt. Og VPN registrerer totale data som forbrukes per måned av alle brukere, ikke bare gratis brukere (som er begrenset til 500MB per dag).

Dessuten bruker TunnelBear-nettstedet en hær av informasjonskapsler, inkludert Google Analytics-trackere. Men i virkeligheten er disse ganske ufarlige. For eksempel kan de føle hvilken pakkeklasse du har’har meldt deg på slik at TunnelBear kan skreddersy grafikken.

Er det noe mer uhyggelig vi bør vite om TunnelBear?

Gitt denne informasjonen, svaret på “holder TunnelBear logger?” ville være ja, men ikke logger over aktiviteter i nettverket. Loggene er data hentet om kontoer. Imidlertid kan dette være nok til å kompromittere tjenesten for noen mennesker. Det er noen årsaker til dette.

For det første oppgir VPN at personopplysninger vil bli gitt til myndighetene “I tilfelle TunnelBear blir servert med en gyldig stevning, garanti eller annet juridisk dokument.”

For det andre sier VPN at de “kan sende data til tredjeparts tjenesteleverandører” til “forstå nettstedanalyse” - som kan bety nesten hva som helst.

Det er noen andre bekymringer også. For eksempel er TunnelBear lokalisert i Canada, en “5 øyne” land. Så å dele data med amerikanske offentlige etater kan være en bekymring.

På toppen av dette har McAfee overtatt som VPN’morselskap. John McAfee, selskapets grunnlegger kalte en gang sine egne antivirusverktøy “de verste produktene på f ** king planet”. Men på plussiden, han’s militant mot NSA-spionering.

Dommen: Er TunnelBear Safe?

I utgangspunktet har kjøpere rett i å være bekymret for spørsmål som “holder TunnelBear logger?”, men ikke’la ikke bekymringer komme ut av hånden. Det gjorde vi ikke’Jeg finner for mange store hull i personvern og sikkerhetsregler. Og det grunnleggende oppsettet har mange nyttige funksjoner for å holde brukerne trygge og forsvarlige.

Totalt sett sammenlignes TunnelBear gunstig med andre VPN-er i sin klasse, og du kan se hvorfor den har så mange beundrere. Men med den nylige oppkjøpet, den kanadiske beliggenheten og litt uklarhet i loggføringspolitikken, anbefaler vi en sunn dose skepsis.

Anbefalte leser:

TunnelBear VPN Review

TunnelBear for Torrenting

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 44