TunnelBear för Netflix

TunnelBear har länge varit känt för sin gratisversion och det lättanvända klientgränssnittet. Men hur går det med denna VPN när det gäller streaming? Våra test gjorda under 2018 har visat att TunnelBear kan spärra det mest eftertraktade amerikanska Netflix-biblioteket. Men vi vet att situationen med geo-blockering kan förändras snabbt. Det där’varför vi’Vi har beslutat att göra om våra tester och ge dig den senaste informationen om hur du använder TunnelBear för Netflix.


Hur vi gjorde vårt TunnelBear VPN Netflix-test

För att testa TunnelBear korrekt använde vi en betald version och körde testen från Europa, med en bashämtningshastighet på 270 Mbps när vi testades på Netflix’s Fast.com. Med hjälp av en server i närheten var hastigheten 70 Mbps, vilket är en betydande avmattning, särskilt när avståndet mäts i hundratals, inte tusentals mil.

Vi’Vi har testat TunnelBear-servrar i USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Nederländerna, Tyskland och Japan. Tyvärr gör TunnelBear det inte’t låter dig välja en viss plats i ett land. Med länder som USA kan anslutning till en server på östkusten eller västkusten vara en stor skillnad vad gäller prestanda. Och eftersom servrar har olika IP-adresser bör du försöka åtminstone några för att se om Netflix verkligen blockerar dem alla.

Använda TunnelBear för Netflix

“Netflix” är en knapp på TV-fjärrkontrollerna nuförtiden och nästan en tredjedel av VPN-användare strömmar den. Som sådan har det verkligen blivit en tjänst som hårdvaru- och programvaruföretag antingen stöder eller riskerar att förlora kunder.

Anledningen till att du kanske vill använda TunnelBear eller någon annan VPN med Netflix är geo-blockering. På grund av dessa åtgärder kan du bara få åtkomst till Netflix-biblioteket i ditt IP-adressland. Om du’när du är på affärsresa till Kanada kan du inte längre titta på din favorit-show från Netflix i USA förrän du kommer tillbaka. Vid den tiden kommer dina kanadensiska partners troligen att ha förstört det för dig redan.

Det där’där en VPN som TunnelBear kommer för att hjälpa. Med dess förmåga att dölja din riktiga IP-adress och tilldela dig en från din önskade plats kan du titta på Netflix som om du var baserad i det landet. Tyvärr gör det inte’t fungerar hela tiden som Netflix tar geo-blockering på allvar och försöker ständigt att upptäcka och stänga av alla möjligheter för en VPN att öppna flödet. Det där’varför vi’har testat TunnelBear-servrar från olika länder för att ge dig en helhetsbild av dess användbarhet för att avblockera Netflix.

TunnelBear och USA: s Netflix-bibliotek

tunnelbear karta oss netflix

Vi började från det viktigaste biblioteket, där åtkomst vanligtvis betyder om en VPN är bra för Netflix eller inte. Till en början anslöt vi oss till en VPN-server som visade sig vara i Clifton, New Jersey. Tyvärr, med denna server kunde vi inte köra fast.com hastighetstest eller öppna Netflix.com, även om båda fungerade perfekt utan VPN. En annan server från New Jersey misslyckades också.

Vårt nästa försök visade sig vara New York. Tyvärr slutade vi med samma resultat. Vi gav det ett sista försök i hopp om att få en West Coast-server. Med sådan lycka borde vi’Vi hamnade i Las Vegas, men var glada över att hitta oss också i San Francisco. Det var här Lady Luck vände sig från oss - varken hastighetstestet eller Netflix-webbplatsen fungerade.

Aktivera GhostBear-funktionen som hjälper din krypterade trafik att se mer ut som HTTPS-trafik inte’t gör något gott, inte heller lägger till ett annat sekretesslager med hjälp av en webbläsarförlängning. Medan det tillät oss att kontrollera hastigheten på Fast.com (och se att det’s mindre än 2 Mbps), den faktiska strömningen var inte tillgänglig. När vi försökte ladda Netflix.com fick vi ett ovanligt fel:

ring tcp: lookup netflix.com på 8.8.4.4:53: skriv udp 165.227.196.100:57014->8.8.4.4:53: skriv: operation inte tillåten

Det gav oss en idé att ändra vårt protokoll från UDP till TCP. Så vi gick till Inställningar > Allmänt och aktiverade TCP Override. Våra ansträngningar visade sig vara fruktlösa, vilket gav oss slutsatsen att TunnelBear VPN blockerar inte längre Netflix US-biblioteket.

TunnelBear för Netflix i Kanada

tunnelbear netflix canada montreal 20

Vi hoppades hitta mer tur som flyttar norrut - Kanada har den tredje största populationen av bruna björnar, som säkert borde innehålla några exemplar av tunnelbear-underarten. Montreal, Quebec, visade sig vara skogsområde tillräckligt för att nå Fast.com obemärkt. Resultatet, 20 Mbps, lämnade oss lite besvikna med tanke på att vår initiala hastighet var mer än tio gånger snabbare.

Även när man räknar från den närliggande VPN-anslutningen på 70 Mbps, kan man förvänta sig åtminstone hälften av det antalet efter att ha korsat Atlanten. Nu kan vi säga att även i teorin är sådan hastighet tillräcklig för HD-strömning i Netflix (Ultra HD kräver minst 25 Mbps), vi kan fortfarande betrakta hastigheten i Kanada som ganska dålig.

När vi försökte strömma, stötte vi på “Oj, något gick fel…” skärm som krossade våra förhoppningar - TunnelBear gör det inte’t avblockera Netflix i Kanada.

TunnelBear och Australiens Netflix-version

Efter två misslyckanden var vi angelägna om att se om gratisversionsanvändare tappade någonting genom att inte betala för denna VPN. Vi var angelägna om att se våra hastighetstestresultat i Sydney. Tyvärr var de avgrundiga och nådde endast 630 Kbps. Vi var nästan glada över att se “Oj då” skärmen som det betydde att vi inte skulle’t titta på ett stamande bildspel med SD-bilder. Det där’det är inte vad Netflix handlar om.

TunnelBear och Storbritanniens Netflix-bibliotek

tunnelbear netflix uk london 5

Hastighetstestet gav oss mindre än 5 Mbps, vilket är ett fruktansvärt resultat med tanke på att vår testplats också finns i Europa. Det betyder att du skulle ha kvar standarddefinitionen för att strömma Netflix om TunnelBear gav tillgång till den i Storbritannien. Vilket det inte gör’t.

Nederländerna och Tyskland don’t välkomnar TunnelBear

tunnelbar netflix nederländerna amsterdam 6

Nederländerna och hastighetstestet gav oss hopp om att vi kan strömma HD-innehåll, vilket kräver minst 5 Mbps. TunnelBear gav oss varken HD eller streaming i allmänhet.

Situationen gjorde det inte’t förändras mycket efter att ha flyttat till Tyskland. Ja, hastigheten hoppade till 25 Mbps vilket är tillräckligt för Ultra HD, men det borde verkligen vara mycket bättre, särskilt med tanke på att TunnelBear lyckades dra 20 Mbps i Kanada. När det gäller att ta bort blockeringen av det tyska biblioteket i Netflix, lämnas uppgiften bäst till andra VPN: er.

Netflix Japan och TunnelBear

tunnelbear netflix japan tokyo 210 kbps

Slutligen flyttar vi till Fjärran Östern för att se om TunnelBear kan klara minst en poäng i denna kamp mot Netflix’s geocensur. Efter att ha anslutit oss till en server i Tokyo blev vi förnedrade av Fast.com, som visade ett tresiffrigt nummer som liknar vår VPN-mindre hastighet. Bara den här gången var det Kbps. Vi åkte sedan till Netflix.com, bara för att stöta på samma svart “Oj då” skärmen igen.

Använda TunnelBear med andra streamingtjänster

När Netflix är helt otillgängligt kommer TunnelBear-användare förmodligen att leta efter alternativa sätt att strömma sitt önskade innehåll.

BBC iPlayer är en av de mest kända innehållsplattformarna som tillåter strömning direkt från deras webbplats. Tyvärr gjorde det inte’Det fungerar bra länge innan Netflix började blockera TunnelBear, så vi’är pessimistisk när det gäller att VPN-tjänsten sätter någon ansträngning i att avbryta BBC iPlayer när som helst snart.

Hulu är en välkänd streamingplattform (som också går av HappyOn.jp om du’åter i Japan). Ändå verkar det som om TunnelBear VPN inte heller kan blockera den här tjänsten.

Amazon Prime är en annan populär streamingplattform som för närvarande bara finns i USA, särskilt bland dem som använder Fire TV Stick. Tyvärr har TunnelBear-användare rapporterat problem med att blockera Amazon Prime sedan början av 2018. Med årets slut 2019 måste vi erkänna att situationen osannolikt kommer att förändras.

Slutsats

TunnelBear vann’Det hjälper dig att strömma Netflix och det verkar osannolikt att den här verkligheten kommer att förändras inom en snar framtid. Inte heller kommer TunnelBear att hjälpa till med BBC iPlayer, Hulu eller Amazon Prime. Detta gör att vi kan dra en allmän slutsats TunnelBear rekommenderas inte för streaming och de som gillar att titta på program på Netflix eller någon annan plattform bör titta någon annanstans.

Rekommenderad läsning:

TunnelBear Review

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 30

TunnelBear for Netflix

TunnelBear har lenge vært kjent for sin gratis versjon og sitt brukervennlige klientgrensesnitt. Men hvordan koster dette VPN seg når det gjelder streaming? Våre tester gjort i 2018 har vist at TunnelBear er i stand til å fjerne blokkering av det mest etterspurte amerikanske Netflix-biblioteket. Men vi vet at situasjonen med geo-blokkering kan endre seg raskt. At’s hvorfor vi’Vi har besluttet å gjøre om testene våre og gi deg den siste informasjonen om bruk av TunnelBear for Netflix.


Slik gjorde vi TunnelBear VPN Netflix-testen

For å teste TunnelBear riktig, brukte vi en betalt versjon og kjørte testene fra Europa, med en grunnnedlastingshastighet på 270 Mbps når vi testet på Netflix’s Fast.com. Ved hjelp av en server i nærheten var hastigheten 70 Mbps, noe som er en betydelig nedgang, spesielt når avstanden måles i hundrevis, ikke tusenvis av miles.

Vi’har testet TunnelBear-servere i USA, Canada, Storbritannia, Australia, Nederland, Tyskland og Japan. Dessverre gjør TunnelBear det ikke’t lar deg velge et bestemt sted i et land. Med land som USA kan tilkobling til en server på østkysten eller vestkysten være en stor forskjell når det gjelder ytelse. Og fordi servere har forskjellige IP-adresser, bør du prøve minst noen få for å se om Netflix virkelig blokkerer dem alle.

Bruke TunnelBear for Netflix

“Netflix” er en knapp på TV-fjernkontrollene i dag, og nesten en tredjedel av VPN-brukere streamer den. Som sådan har det virkelig blitt en tjeneste som maskinvare- og programvareselskaper enten støtter eller risikerer å miste kunder.

Årsaken til at du kanskje vil bruke TunnelBear eller andre VPN med Netflix, er geo-blokkering. På grunn av disse tiltakene kan du bare få tilgang til Netflix-biblioteket i ditt IP-adresseland. Hvis du’på forretningsreise til Canada, kan du ikke lenger se favorittprogrammet ditt fra Netflix i USA før du kommer tilbake. På den tiden vil de kanadiske partnerne dine sannsynligvis ha ødelagt det for deg allerede.

At’der en VPN som TunnelBear kommer for å hjelpe. Med sin evne til å skjule din sanne IP-adresse og tildele deg en fra ønsket sted, kan du se Netflix som om du var basert i det landet. Dessverre gjør det det ikke’t fungerer hele tiden som Netflix tar geo-blokkering på alvor og prøver hele tiden å oppdage og stenge muligheter for at en VPN kan åpne flommen. At’s hvorfor vi’har testet TunnelBear-servere fra forskjellige land for å gi deg et helhetsbilde av nytten av å fjerne blokkering av Netflix.

TunnelBear og det amerikanske Netflix-biblioteket

tunnelbear kartlegger oss netflix

Vi startet fra det viktigste biblioteket, hvor tilgang vanligvis indikerer om en VPN er bra for Netflix eller ikke. Opprinnelig koblet vi til en VPN-server som viste seg å være i Clifton, New Jersey. Dessverre klarte vi ikke å bruke speed.com-hastighetstesten eller åpne Netflix.com, selv om begge fungerte perfekt uten VPN. En annen server fra New Jersey sviktet oss også.

Vår neste prøve viste seg å være New York. Dessverre endte vi opp med de samme resultatene. Vi prøvde det et siste forsøk, i håp om å få en West Coast-server. Med slik flaks skulle vi det’Vi havnet i Las Vegas, men var glade for å finne oss selv i San Francisco. Det var her Lady Luck vendte seg fra oss - verken hastighetstesten eller Netflix-nettstedet fungerte.

Slå på GhostBear-funksjonen som hjelper den krypterte trafikken til å se mer ut som HTTPS-trafikken ikke’t gjøre noe godt, heller ikke legge til et annet personvernlag ved hjelp av nettleserutvidelsen. Mens det tillot oss å sjekke hastigheten på Fast.com (og se at det’er mindre enn 2 Mbps), faktisk strømming var ikke tilgjengelig. Når vi prøvde å laste Netflix.com, fikk vi en uvanlig feil:

ring tcp: oppslag netflix.com på 8.8.4.4:53: skriv udp 165.227.196.100:57014->8.8.4.4:53: skriv: drift ikke tillatt

Det ga oss en ide om å endre protokollen vår fra UDP til TCP. Så vi gikk til Innstillinger > Generelt og slått på TCP Override. Vår innsats viste seg å være fruktløs, og etterlot oss den konklusjonen at TunnelBear VPN blokkerer ikke lenger Netflix US-biblioteket.

TunnelBear for Netflix i Canada

tunnelbear netflix canada montreal 20

Vi håpet på å finne mer flaks som beveger seg nordover - Canada har den tredje største brunbjørnbestanden, noe som absolutt burde inkludere noen eksempler på tunnelbear-underarten. Montreal, Quebec, viste seg å være skogvokst nok til å komme fast.com ubemerket. Resultatet, 20 Mbps, lot oss være litt skuffet, med tanke på at vår opprinnelige hastighet var mer enn ti ganger raskere.

Selv når du teller fra den nærliggende VPN-forbindelsen på 70 Mbps, kan man forvente minst halvparten av dette tallet etter å ha krysset Atlanterhavet. Nå kan vi si at mens teorien er slik hastighet nok for HD-streaming i Netflix (Ultra HD krever minst 25 Mbps), Vi vil fremdeles betrakte hastigheten i Canada som ganske dårlig.

Da vi prøvde å strømme, støt vi inn på “Beklager, noe gikk galt…” skjerm som knuste håpene våre - TunnelBear gjør det ikke’t oppheve blokkeringen av Netflix i Canada.

TunnelBear og Australia Netflix-versjonen

Etter to feil var vi opptatt av å se om brukere av gratis versjon tapte noe ved ikke å betale for denne VPN. Vi var ivrige etter å se resultatene for hastighetstestene i Sydney. Dessverre var de avskyelige, og nådde bare 630 Kbps. Vi var nesten glade for å se “Whoops” skjermen som det betydde at vi ikke ville’t se på et stammende lysbildefremvisning av SD-bilder. At’det er ikke det Netflix handler om.

TunnelBear og Storbritannias Netflix-bibliotek

tunnelbear netflix uk london 5

Hastighetstesten ga oss mindre enn 5 Mbps, noe som er et forferdelig resultat med tanke på at teststedet vårt også er i Europa. Det betyr at du vil sitte igjen med standarddefinisjonen for streaming av Netflix hvis TunnelBear ga tilgang til den i Storbritannia. Som det ikke gjør’t.

Nederland og Tyskland don’t velkommen TunnelBear

tunnelbar netflix nederland amsterdam 6

Nederland og hastighetstesten ga oss håp om at vi kanskje kunne streame HD-innhold, som krever minst 5 Mbps. TunnelBear ga oss verken HD eller streaming generelt.

Situasjonen gjorde det ikke’t endrer seg mye etter at jeg flyttet til Tyskland. Ja, hastigheten hoppet til 25 Mbps, noe som er nok for Ultra HD, men det burde virkelig være mye bedre, spesielt med tanke på at TunnelBear klarte å dra av 20 Mbps i Canada. Når det gjelder å fjerne blokkeringen av det tyske biblioteket til Netflix, er oppgaven best overlatt til andre VPN-er.

Netflix Japan og TunnelBear

tunnelbear netflix japan tokyo 210 kbps

Til slutt flytter vi til Østen for å se om TunnelBear er i stand til å score minst ett poeng i denne kampen mot Netflix’s geosensur. Etter å ha koblet til en server i Tokyo ble vi ydmyket av Fast.com, som viste et tresifret nummer som lignet på VPN-mindre hastighet. Bare denne gangen var det Kbps. Vi dro deretter til Netflix.com, bare for å få den samme svarte “Whoops” skjermen igjen.

Bruke TunnelBear med andre strømmetjenester

Når Netflix er helt utilgjengelig, vil TunnelBear-brukere sannsynligvis se etter alternative måter å streame ønsket innhold.

BBC iPlayer er en av de mest kjente innholdsplattformene som tillater streaming direkte fra nettstedet deres. Dessverre gjorde det det ikke’Det fungerer bra lenge før Netflix begynte å blokkere TunnelBear, så vi’er pessimistisk når det gjelder denne VPN-tjenesten som gjør noen anstrengelser for å fjerne blokkering av BBC iPlayer når som helst.

Hulu er en kjent streamingplattform (som også går av HappyOn.jp hvis du’re i Japan). Likevel ser det ut til at TunnelBear VPN heller ikke kan fjerne blokkeringen av denne tjenesten.

Amazon Prime er en annen populær streamingplattform som foreløpig bare er tilgjengelig i USA, spesielt blant dem som bruker Fire TV Stick. Dessverre har brukere av TunnelBear rapportert problemer med å fjerne blokkeringen av Amazon Prime siden begynnelsen av 2018. Med året 2019 avsluttes, må vi innrømme at situasjonen neppe vil endre seg.

Konklusjon

TunnelBear vant’Jeg hjelper deg med å streame Netflix, og det virker usannsynlig at denne virkeligheten vil endre seg i løpet av den nærmeste fremtiden. TunnelBear vil heller ikke hjelpe med BBC iPlayer, Hulu eller Amazon Prime. Dette overlater oss til å gjøre en generell konklusjon om TunnelBear anbefales ikke for streaming, og de som liker å se på Netflix eller annen plattform, bør se andre steder.

Anbefalt lest:

TunnelBear Review

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3