TunnelBear untuk Netflix

TunnelBear telah lama diketahui dengan versi percuma dan antara muka klien yang mudah digunakan. Tetapi bagaimanakah tarif VPN ini ketika datang ke streaming? Ujian kami yang dibuat pada 2018 telah menunjukkan bahawa TunnelBear mampu membuka kunci perpustakaan AS yang paling dicari Netflix. Tetapi kita tahu bahawa keadaan dengan geo-blocking boleh berubah dengan cepat. Itu’kenapa kita’anda telah memutuskan untuk mengulangi ujian kami dan memberi anda maklumat terkini menggunakan TunnelBear untuk Netflix.


Bagaimana kami melakukan ujian Netflix VPN TunnelBear kami

Untuk menguji TunnelBear dengan betul, kami menggunakan versi berbayar dan menjalankan ujian dari Eropah, dengan kelajuan muat turun asas 270 Mbps ketika diuji di Netflix’s Fast.com. Menggunakan pelayan berdekatan, kelajuannya adalah 70 Mbps, yang merupakan perlambatan yang ketara, terutamanya apabila jarak diukur dalam beratus-ratus, tidak beribu-ribu batu.

Kami’telah menguji pelayan TunnelBear di AS, Kanada, UK, Australia, Belanda, Jerman, dan Jepun. Malangnya, TunnelBear tidak’t membolehkan anda memilih lokasi tertentu di dalam negara. Dengan negara-negara seperti AS, menyambung ke pelayan di Pantai Timur atau Pantai Barat boleh menjadi perbezaan besar dari segi prestasi. Dan kerana pelayan mempunyai alamat IP yang berbeza, anda harus cuba sekurang-kurangnya beberapa untuk melihat jika Netflix benar-benar menghalangnya.

Menggunakan TunnelBear untuk Netflix

“Netflix” adalah butang kawalan jauh TV pada masa ini dan hampir sepertiga pengguna VPN mengalirkannya. Oleh itu, ia telah benar-benar menjadi perkhidmatan yang syarikat perkakasan dan perisian sama ada menyokong atau risiko kehilangan pelanggan.

Sebab mengapa anda mungkin mahu menggunakan TunnelBear atau VPN lain dengan Netflix adalah geo-blocking. Oleh kerana langkah-langkah ini, anda hanya boleh mendapatkan akses ke perpustakaan Netflix negara alamat IP anda. Jika awak’kembali ke perjalanan perniagaan ke Kanada, anda tidak lagi dapat menonton rancangan US Netflix kegemaran anda sehingga anda kembali. Pada masa itu, rakan kongsi Kanada anda mungkin telah memanjakannya untuk anda sudah.

Itu’s mana VPN seperti TunnelBear datang untuk membantu. Dengan keupayaannya untuk menyembunyikan alamat IP sebenar anda dan memberikan anda satu dari lokasi yang anda inginkan, anda boleh menonton Netflix seolah-olah anda berpusat di negara itu. Malangnya, ia tidak’t bekerja sepanjang masa Netflix mengambil geo-blocking dengan serius dan sentiasa berusaha untuk mengesan dan menutup sebarang kemungkinan untuk VPN untuk membuka pintu air. Itu’kenapa kita’telah menguji pelayan TunnelBear dari negara-negara yang berbeza untuk memberi anda gambaran keseluruhan kegunaannya untuk membuka kunci kunci Netflix.

TunnelBear dan perpustakaan Netflix AS

tunnelbear map kami netflix

Kami bermula dari perpustakaan yang paling penting, akses yang biasanya menandakan sama ada VPN baik untuk Netflix atau tidak. Pada mulanya, kami berhubung dengan pelayan VPN yang ternyata berada di Clifton, New Jersey. Malangnya, menggunakan pelayan ini kami tidak dapat menjalankan ujian kelajuan fast.com atau membuka Netflix.com, walaupun kedua-duanya bekerja dengan sempurna tanpa VPN. Satu lagi pelayan dari New Jersey juga gagal kami.

Percubaan seterusnya kami ternyata menjadi New York. Malangnya, kami berakhir dengan keputusan yang sama. Kami memberikannya satu cubaan terakhir, dengan harapan dapat menangkap pelayan West Coast. Dengan nasib sedemikian, kita patut’Saya telah berakhir di Las Vegas, tetapi dengan senang hati mendapati diri kita di San Francisco juga. Di sinilah Lady Luck berpaling dari kami - tidak juga ujian kelajuan atau laman web Netflix.

Menghidupkan ciri GhostBear yang membantu lalu lintas yang disulitkan kelihatan seperti lalu lintas HTTPS’t buat apa yang baik, tidak menambah lapisan privasi lain menggunakan sambungan penyemak imbas. Walaupun ia membenarkan kami menyemak kelajuan di Fast.com (dan lihat bahawa ia’s kurang dari 2 Mbps), strim sebenar tidak tersedia. Apabila cuba memuatkan Netflix.com, kami mendapat ralat yang luar biasa:

dail tcp: lookup netflix.com pada 8.8.4.4:53: tulis udp 165.227.196.100:57014->8.8.4.4:53: tulis: operasi tidak dibenarkan

Ia memberi kita idea untuk menukar protokol kami dari UDP ke TCP. Jadi kami pergi ke Tetapan > Umum dan menghidupkan Override TCP. Usaha kami ternyata tidak berbuah, meninggalkan kami dengan kesimpulan itu VPN TunnelBear tidak lagi menyahpasang perpustakaan AS Netflix.

TunnelBear untuk Netflix di Kanada

tunnelbear netflix canada montreal 20

Kami berharap untuk mencari lebih nasib bergerak Utara - Kanada mempunyai penduduk beruang coklat ketiga terbesar, yang sepatutnya termasuk beberapa spesimen sub-spesies tunnelbear. Montreal, Quebec, ternyata cukup berhutan untuk mencapai Fast.com tanpa disedari. Hasilnya, 20 Mbps, meninggalkan kami sedikit kecewa, mengingat kecepatan awal kami lebih dari sepuluh kali lebih cepat.

Walaupun ketika menghitung dari sambungan VPN berdekatan sebanyak 70 Mbps, seseorang akan mengharapkan sekurang-kurangnya separuh nombor itu selepas melintasi Atlantik. Sekarang kita boleh mengatakan bahawa dalam teori, kelajuan sedemikian cukup untuk streaming HD di Netflix (Ultra HD memerlukan sekurang-kurangnya 25 Mbps), kita masih akan mempertimbangkan kelajuan di Kanada sebagai sangat buruk.

Apabila kami cuba streaming, kami bertemu dengannya “Siapa pun, ada yang salah…” skrin yang menghancurkan harapan kami - TunnelBear tidak’t buka kunci Netflix di Kanada.

TunnelBear dan versi Australia Netflix

Selepas dua kegagalan, kami ingin melihat jika pengguna versi percuma kehilangan apa-apa dengan tidak membayar VPN ini. Kami tidak sabar-sabar untuk melihat keputusan ujian kelajuan Sydney kami. Sayangnya, mereka tidak bersalah, hanya mencapai 630 Kbps. Kami hampir gembira melihat “Whoops” skrin kerana ia bermakna kita tidak akan’t akan menonton tayangan slaid yang gagap gambar SD. Itu’bukan apa yang dikatakan oleh Netflix.

TunnelBear dan perpustakaan Netflix UK

tunnelbear netflix uk london 5

Ujian kelajuan memberikan kami kurang daripada 5 Mbps, yang merupakan hasil yang menghairankan memandangkan lokasi ujian kami juga di Eropah. Ini bermakna anda akan ditinggalkan dengan definisi standard untuk streaming Netflix jika TunnelBear memberikan akses kepadanya di UK. Yang tidak’t.

Belanda dan Jerman tidak’t mengalu-alukan TunnelBear

tunnelbar netflix netherlands amsterdam 6

Belanda dan ujian kelajuan memberi kami harapan bahawa kami mungkin dapat menstrim kandungan HD, yang memerlukan sekurang-kurangnya 5 Mbps. TunnelBear tidak memberi kita HD atau streaming secara amnya.

Keadaan tidak’t berubah banyak selepas berpindah ke Jerman. Ya, kelajuannya melonjak hingga 25 Mbps yang cukup untuk Ultra HD, tetapi seharusnya benar-benar menjadi lebih baik, terutama yang mengingatkan bahawa TunnelBear berjaya menarik 20 Mbps di Kanada. Bagi membuka kunci perpustakaan Jerman Netflix, tugas itu adalah yang terbaik untuk VPN yang lain.

Netflix Jepun dan TunnelBear

tunnelbear netflix japan tokyo 210kbps

Akhirnya, kami berpindah ke Timur Jauh untuk melihat sama ada TunnelBear mampu mencetak sekurang-kurangnya satu mata dalam perjuangan ini terhadap Netflix’geo-penapisan. Selepas menyambung ke pelayan di Tokyo, kami mendapat malu oleh Fast.com, yang menunjukkan nombor tiga angka menyerupai kelajuan VPN yang kurang. Hanya kali ini ia adalah Kbps. Kami kemudian pergi ke Netflix.com, hanya untuk masuk ke dalam hitam yang sama “Whoops” skrin lagi.

Menggunakan TunnelBear dengan perkhidmatan penstriman lain

Apabila Netflix benar-benar tidak tersedia, pengguna TunnelBear mungkin akan mencari cara alternatif untuk menstrimkan kandungan yang dikehendaki mereka.

BBC iPlayer adalah salah satu platform kandungan yang lebih terkenal yang membolehkan streaming terus dari laman web mereka. Malangnya, ia tidak’t berfungsi dengan baik sebelum Netflix mula menyekat TunnelBear, jadi kami’semula pesimis mengenai perkhidmatan VPN ini meletakkan sebarang usaha untuk membuka kunci BBC iPlayer tidak lama lagi.

Hulu adalah platform streaming terkenal (yang juga dilancarkan oleh HappyOn.jp jika anda’semula di Jepun). Namun nampaknya TunnelBear VPN tidak dapat membuka sekatan perkhidmatan ini.

Amazon Prime adalah satu lagi platform penstriman popular yang kini hanya terdapat di Amerika Syarikat, terutama di kalangan mereka yang menggunakan Stick Fire TV. Malangnya, pengguna TunnelBear telah melaporkan isu-isu dengan membuka kunci Amazon Prime sejak awal 2018. Dengan tahun 2019 berakhir, kita mesti mengakui bahawa keadaan tidak mungkin berubah.

Kesimpulannya

TunnelBear dimenangi’t membantu anda mengalir Netflix dan realiti ini seolah-olah tidak akan berubah dalam masa terdekat. Juga tidak akan membantu TunnelBear dengan BBC iPlayer, Hulu, atau Amazon Prime. Ini meninggalkan kita untuk membuat kesimpulan umum bahawa TunnelBear tidak disyorkan untuk streaming dan orang-orang yang suka menonton menonton di Netflix atau mana-mana platform lain harus mencari di tempat lain.

Disyorkan baca:

Kajian TunnelBear

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 82 =