AzireVPN Kajian

AzireVPN tahu apa yang orang perlukan dari perkhidmatan VPN dan memastikan bahawa itu’sama persis apa yang mereka tawarkan. Dapatkan akrab dengan perkhidmatan VPN dalam kajian AzireVPN ini.


Apabila memilih VPN, satu perkara yang perlu diambil perhatian adalah pembalakan maklumat, yang AzireVPN yang berpangkalan di Sweden tidak’t menyimpannya. Selain itu, setiap pelabuhan terbuka dan tidak mempunyai penapisan, kerana ia tidak terjejas oleh sekatan ISP. Anda boleh melayari internet tanpa rasa bimbang, dan yakinlah tentang ketidaksamaan anda.

Mereka menyediakan salah satu penyulitan terbaik di sana dengan pengesahan AES-256 dan TLS, serta sokongan penuh IPv6. AzireVPN menawarkan tiga protokol yang berbeza: SOCKS5, WireGuard, dan OpenVPN. Bergantung pada keperluan anda, anda boleh memilih mana-mana protokol ini.

AzireVPN berfungsi pada semua platform seperti MacOS, Android, Windows, Linux, dan iOS. Syarikat ini mempunyai pelayan yang terletak di lima negara yang berlainan di seluruh dunia: Sweden, Kanada, United Kingdom, Sepanyol, dan Amerika Syarikat dengan sehingga 22 pelayan.

Syarikat itu juga mempunyai banyak pilihan berlainan bagi langganan mereka, iaitu pelan bulanan, tiga bulan, dan tahunan. Semua pelan langganan mempunyai jaminan wang balik jika anda tidak’t mahu terus menggunakan perkhidmatan ini untuk apa-apa sebab dalam masa 7 hari.

Untuk membuat pembayaran, mereka menerima kriptografi, Swish, MasterCard, PayPal, dan Visa. Pengguna serentak boleh menyambung sehingga 5 peranti dengan satu akaun. Juga, mereka tidak mempunyai sekatan lebar jalur.

Perkhidmatan ini sangat mudah untuk ditubuhkan. Mereka menyediakan panduan yang akan membantu anda menubuhkan perkhidmatan di mana pun anda mendapati diri anda. Perkhidmatan ini membolehkan pengguna untuk menggunakan wifi hotspot tanpa perlu risau tentang digodam.

AzireVPN menyediakan sokongan pelanggan dalam banyak bentuk, seperti panduan di laman web, dokumentasi berbeza, dan halaman kenalan. Anda boleh memilih untuk menghantar e-mel kepada mereka untuk sokongan atau anda boleh menggunakan sokongan sembang langsung.

AzireVPN juga membantu dalam membuka kunci laman web geo-terhad seperti Netflix, Hulu, Kodi dan sebagainya. Akhir sekali, AzireVPN membenarkan pembedahan fail P2P dan penghapusan. Walaupun, ia tidak disahkan sepenuhnya jika AzireVPN berfungsi di negara-negara seperti China yang mempunyai sekatan Internet yang tinggi.

Teruskan membaca ulasan AzireVPN ini untuk mengetahui lebih lanjut.

Adakah AzireVPN selamat digunakan?

AzireVPN menawarkan banyak ciri standard yang menjadikannya perkhidmatan VPN yang sangat baik untuk mencuba, seperti high encryption AES-256 dan enkripsi pengesahan TLS.

Dari segi penyulitan, AzireVPN menggunakan SHA512 HMAC untuk pengenalan pengesahan, penyulitan AES 256 bit untuk saluran data, dan RSA 2048bit untuk pengesahan utama.

Ciri proksi web juga termasuk dalam perkhidmatan VPN dari AzireVPN yang memberikan lapisan tambahan keselamatan.

Juga, mereka mempunyai protokol seperti SOCKS5, OpenVPN, dan WireGuard yang dilaksanakan untuk keselamatan dan privasi.

Perkhidmatan VPN tidak mempunyai kebocoran IP. Malangnya, perkhidmatan itu tidak’t menyediakan suis pembunuh internet. Kelemahan ini menjadikan perkhidmatan VPN sedikit tidak selamat untuk digunakan.

Syarikat ini berpusat di Sweden, dan mempunyai dasar tidak jelas log. Ini disokong oleh penggunaan sistem operator buta. Terminologi teknikal mengetepikan, ia pada asasnya menghalang AzireVPN’pentadbir sistem s daripada menarik pertanyaan akhir. Ini adalah tahap komitmen untuk privasi adalah sesuatu yang kita tidak dapat’t melihat setiap hari.

Kelajuan dan Prestasi

Selepas menjalankan ujian kelajuan berganda pada tiga lokasi pelayan mereka, kami mendapati hasil yang kami dapati untuk semakan AzireVPN ini cukup bagus, dan sambungan di seluruhnya stabil, tanpa sebarang gangguan atau isu.

Semasa ujian, tiada kebocoran IP, yang merupakan aspek yang sangat penting dalam perkhidmatan VPN, terutamanya dalam kes ini, di mana tidak ada ciri suis membunuh internet pada perkhidmatan. Ujian kelajuan muat turun yang dihasilkan untuk mengalir adalah baik-baik saja, walaupun ada perkhidmatan yang menawarkan kelajuan muat turun yang lebih baik.

Sambungan di lokasi pelayan yang lain stabil tetapi dalam kes pelayan AS, ia tidak sepenuhnya. Kelajuan turun naik dalam kedua-dua arah, tanpa peningkatan sebenar dari masa ke masa.

Aplikasi dan sambungan

AzireVPN berfungsi dengan baik dengan semua platform seperti Windows, Android, MAC, IOS dan router.

Walaupun tidak ada aplikasi klien yang berdiri sendiri, AzireVPN menawarkan GUI yang kemas yang boleh digunakan dengan mana-mana sumber terbuka, aplikasi pihak ketiga dalam apa jua bentuk.

Untuk aplikasi klien mudah alih, disarankan agar anda menggunakan aplikasi pihak ketiga sumber terbuka, seperti OpenVPN untuk Android.

Bagaimana untuk memuat turun dan memasang

Bagi pengguna Windows, memasang dan memuat turun AzireVPN adalah mudah.

Pertama, anda perlu mendaftar di laman web dan memilih pelan. Dari sana, muat turun dan jalankan fail AzireVPN.exe.

Selepas muat turun berjaya, pasangkan perisian dengan mengklik pada fail .exe kemudian ikuti arahan sehingga pemasangan selesai.

Jika anda menghadapi sebarang kesilapan semasa memasang, anda boleh menghubungi sokongan pelanggan atau melalui panduan di laman web.

Untuk Netflix dan torrenting

Semasa ujian, kami mendapati bahawa kami hanya boleh mengakses Netflix apabila kami disambungkan ke pelayan UK.

Dengan pelayan lain, kami tidak dapat menggunakan Netflix, dan juga kami tidak dapat menggunakan Hulu. Walaupun, laman penstriman lain berfungsi dengan sempurna di semua pelayan yang kami uji.

Daripada ini, kami membuat kesimpulan bahawa jika anda mahu menggunakan AzireVPN untuk membuka kunci Netflix atau Hulu, sebaiknya berhubung dengan pelayan UK, tetapi dengan Netflix, perkara sentiasa berubah.

AzireVPN juga membenarkan pergerakan P2P dan tisu. Yakinlah bahawa walaupun alamat IP anda menjejaskan keselamatan dari pelacak dan penyerang.

Walaupun mereka menawarkan privasi dan keselamatan yang hebat untuk aktiviti internet anda, kelajuan muat turun torrent agak rendah pada tiga pelayan yang diuji.

AzireVPN untuk Pengguna di China

AzireVPN menawarkan banyak ciri hebat dan protokol terkemuka yang membolehkan pengguna di kawasan yang sangat terhad dapat mengakses laman web dan perkhidmatan yang terhad.

Oleh kerana kami tidak mempunyai pengalaman tangan pertama dengan perkhidmatan VPN ini di rantau yang sangat terhad seperti China, kami tidak dapat mengatakan dengan pasti jika perkhidmatan VPN berfungsi dengan baik.

Tetapi kerana mereka menawarkan jaminan wang balik 7 hari, pengguna di rantau ini boleh mencubanya.

Harga

AzireVPN menawarkan tiga pelan langganan utama:

Pelan bulanan - $ 5.72

Tiga bulan - $ 4.58 / bulan

Dua belas bulan - $ 4.29 / bulan

Dua puluh empat bulan - $ 3.72 / bulan

Semua rancangan membolehkan anda menyambung 5 peranti pada satu masa, akses kepada semua ciri dan pensuisan pelayan yang tidak terhad.

Kaedah pembayaran yang diterima adalah kad kredit utama, wang tunai, Paypal dan cryptocurrency.

Sokongan pengguna

Mereka mempunyai perkhidmatan pelanggan yang baik yang bertindak balas terhadap aduan dengan cepat dan menawarkan penyelesaian yang cepat.

Anda boleh menggunakan sokongan sembang langsung mereka atau sokongan e-mel mereka.

Selain itu, anda boleh menggunakan dokumentasi terperinci mereka di laman web yang akan membimbing anda melalui pemasangan perkhidmatan dan penyelesaian masalah untuk masalah yang mungkin anda hadapi.

Pokoknya

AzireVPN adalah VPN yang baik untuk kedua-dua pemula dan pengguna canggih yang tidak’tidak peduli ketiadaan aplikasi yang berdiri sendiri. Disebabkan ini, mereka tidak mempunyai beberapa ciri penting, seperti suis membunuh internet.

Tetapi terdapat beberapa ciri yang baik juga seperti sokongan IPv6, sokongan pelanggan yang hebat, pendaftaran dan pemasangan yang mudah, dan juga jaminan wang balik 7 hari. Anda mungkin dapat mengakses Netflix dan tapak streaming lain dengan menyambung ke pelayan UK.

Tetapi tidak ada juga pilihan pelayan yang baik untuk pengguna di China, kelajuan muat turun torrent berada di bawah purata, dan mereka tidak memberi bayaran balik untuk pembayaran Bitcoin.

Dengan begitu banyak pembekal perkhidmatan VPN di luar sana dengan ciri-ciri tambahan, reputasi yang kukuh dan sama atau kurang dalam harga, kami ada’t betul bergegas untuk mengesyorkan AzireVPN kepada pembaca kami.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 36