ExpressVPN Review

Saya menguji ExpressVPN dengan harapan dapat mencari perkhidmatan VPN terbaik di pasaran. Untuk pengembara yang kerap, alat VPN yang sesuai untuk tujuan apa pun adalah penting. ExpressVPN kerap dipuji sebagai semacam VPN itu, tetapi begitu juga banyak yang lain.


Adakah ExpressVPN selamat digunakan? Adakah ia menawarkan penyulitan top-of-the-line AES-256? Bolehkah saya aliran Netflix dengannya? Betapa baiknya untuk mengerut? Dan akhirnya, berapa cepat ExpressVPN - betul-betul? Lagipun, ini bukan perkhidmatan VPN termurah di luar sana, dan saya mahu mendapatkan wang saya’s bernilai.

Saya meneroka soalan-soalan ini dan lain-lain dalam ulasan ExpressVPN yang baru ini, jadi teruskan.

Gambaran keseluruhan

 • Kedudukan: # 3
 • Berasaskan: Kepulauan British Virgin (BVI)
 • Pelayan dan lokasi: 3000+ pelayan di 90+ ‚Äč‚Äčnegara
 • Log: pengumpulan data minimum
 • Penyulitan dan protokol: protokol utama OpenVPN dan IKEv2, penyulitan gred tentera (AES-256)
 • Netflix: Ya
 • Mengotorkan: Ya, P2P dibenarkan pada semua pelayan
 • Aplikasi: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Android TV, Kindle Fire, Chromebook, TV Kebakaran & Stick Fire, Penghala, Chrome, Firefox, Safari
 • Sokongan: 24/7 live chat
 • Harga: dari $ 8.32 / bulan
 • Versi atau percubaan percuma: Ya, percubaan percuma selama 7 hari untuk peranti mudah alih
 • Laman web: expressvpn.com

Ciri keselamatan dan privasi

ExpressVPN adalah salah satu perkhidmatan VPN yang paling selamat dan swasta di pasaran. Untuk melindungi nama pengguna yang tidak dikenali, VPN mesti mempertimbangkan banyak aspek yang berbeza. Sedikit melakukan ini serta ExpressVPN, yang mempunyai ciri-ciri keselamatan cybersecurity yang sangat kaya.

Protokol penyulitan dan terowong

Dengan ExpressVPN, data anda dilindungi oleh penyulitan terkuat di pasaran - AES-256. Ini merupakan cipher yang tidak dapat dipecahkan, yang kini digunakan oleh institusi kerajaan, bank, dan tentera.

Dengan kata lain, data anda selamat walaupun penggodam (atau NSA) memintas sambungan anda. Standard Penyulitan Terperinci 256-bit (AES) terlalu banyak untuk menangani serangan kekerasan.

ExpressVPN menggunakan protokol terowong berikut (tidak setiap daripada mereka tersedia pada setiap platform):

 • OpenVPN (UDP dan TCP)
 • IKEv2 / IPsec
 • L2TP / IPsec
 • PPTP

Protokol ExpressVPN

Protokol keselamatan ini bertanggungjawab untuk mewujudkan sambungan yang disulitkan antara anda dan pelayan VPN. OpenVPN (lalai pada kebanyakan aplikasi) dan IKEv2 / IPsec adalah protokol terowong utama - mereka akan cukup untuk kebanyakan pengguna.

Daripada pilihan lain yang tersedia, berhati-hati untuk tidak menggunakan PPTP melainkan anda tahu apa yang anda’semula lakukan. Ini adalah protokol terowong yang lapuk dengan kriptografi yang lemah dan kelemahan yang serius.

Untuk meringkaskan, anda boleh yakin bahawa ExpressVPN adalah salah satu perkhidmatan yang paling selamat yang tersedia.

Bunuh suis

Suis bunuh ExpressVPN dikenali sebagai Kunci rangkaian. Jika awak’melakukan sesuatu yang sensitif dan sambungan VPN anda, suis membunuh akan menghentikan semua lalu lintas dan melindungi alamat IP sebenar anda dari bocor.

Suis pembunuh adalah ciri keselamatan penting - sebarang perkhidmatan yang serius sepatutnya.

Anda boleh menggunakan ciri Kunci Rangkaian pada semua apl desktop dan penghala. Untuk mengaktifkannya, pergi ke menu Tetapan umum dan tandakan kotak pertama di bawah bahagian Kunci Rangkaian. Anda juga boleh mengabaikan lalu lintas LAN atau apl tertentu - sesetengah akan mendapati ini sangat mudah. Di sana’s juga suis bunuh tanpa tanda untuk Android, sebagai tambahan kepada ciri VPN Sentiasa yang asli. Malangnya, tidak ada suis membunuh untuk iOS pada saat menulis artikel ini.

Keutamaan ExpressVPN

ExpressVPN‘Kunci Rangkaian s adalah suis bunuh yang sangat boleh dipercayai. Kami mencuba beberapa cara untuk mengganggu sambungan VPN kami, tetapi aplikasi itu berjaya melindungi identiti kami setiap kali.

Tiada kebocoran identiti

Perkhidmatan VPN mudah terdedah kepada pelbagai jenis kebocoran - kebocoran DNS, IPv6, WebRTC, senarai seterusnya. ExpressVPN mempunyai ciri-ciri menangani semua risiko ini. Rangkaian peribadi maya mempunyai pengetahuan peribadi, sifar, pelayan DNS yang disulitkan, dan langkah-langkah perlindungan kebocoran yang dibina ke dalam aplikasi dan ujian yang mendalam mendedahkan kebocoran apa-apa jenis.

TestVPN DNS IP WebRTC ujian kebocoran

Seperti gambar di atas menunjukkan, VPN tidak’t bocor IP anda, permintaan WebRTC, atau pertanyaan DNS.

Untuk membuktikan komitmen mereka untuk perkhidmatan bebas bocor, ExpressVPN menawarkan pelbagai alat uji kebocoran di laman web rasmi mereka. Di bawah bahagian Produk di tapak, anda akan mendapati ujian kebocoran IP, ujian kebocoran DNS, dan ujian kebocoran WebRTC. Beri mereka cubaan untuk memastikan keselamatan anda tidak dikompromi.

Lokasi yang mesra privasi: Kepulauan British Virgin

Syarikat di belakang ExpressVPN ialah berdaftar di British Virgin Islands (BVI). Ini meletakkannya di luar ruang lingkup Empat belas Mata kumpulan negara perisikan. Ia tidak tertakluk kepada undang-undang perlindungan data EU atau jangkauan jauh dari Inteligensi AS. Walaupun BVI adalah wilayah Inggeris di luar negeri, ia menikmati tahap autonomi yang tinggi dan tidak mempunyai undang-undang pengekalan data.

Beroperasi di bawah bidang kuasa BVI membolehkan ExpressVPN mengekalkan standard privasi pengguna yang kuat. Contohnya, mereka tidak diwajibkan secara sah untuk mengumpul data pengguna sensitif atau menghormati sepina dari AS (dan negara-negara Barat yang lain).

Tiada dasar pembalakan

ExpressVPN mempunyai ketat “tiada pembalakan” dasar. Kami membaca syarikat itu’Dokumen dasar privasi untuk kajian ini dan pelajarinya tidak mengumpul log sambungan anda, log aktiviti, atau apa-apa data lain yang boleh digunakan untuk mengenal pasti anda.

Tuntutan yang berani ini telah terbukti sekurang-kurangnya 2 kali:

Pada akhir tahun 2017, pihak berkuasa Turki merampas pelayan ExpressVPN. Mereka berharap untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan pembunuhan duta Rusia di Ankara. Malangnya bagi mereka, semua ini dilakukan adalah memberikan pengiklanan percuma ExpressVPN.

Janji pembalakan tidak juga diaudit secara bebas oleh PWC (PricewaterhouseCoopers) - salah satu firma pengauditan yang paling dihormati di dunia. Selepas ujian yang ketat, mereka dapat mengesahkan kebenaran di sebalik ExpressVPN’tuntutan mengenai amalan pembalakan mereka.

Teknologi TrustedServer

Pada April 2019, ExpressVPN mengumumkan Teknologi TrustedServer mereka. Ia menghapuskan keperluan untuk menggunakan cakera keras pada pelayan VPN, yang sebaliknya berjalan semata-mata pada RAM.

TrustedServer mengurangkan risiko bahawa data pengguna boleh jatuh ke tangan yang salah. Sedangkan data pada pelayan biasa harus dihapuskan secara berkala, pada pelayan ExpressVPN ia akan dimusnahkan secara automatik dengan setiap reboot - namun satu lagi contoh privasi oleh pendekatan reka bentuk.

Laman web Tor

Jika awak’kembali bimbang untuk melawati laman web ExpressVPN atau tidak dapat mencapainya, anda boleh melawat mereka Laman web Tor (.onion) sebaliknya. Ini berguna jika laman web VPN disekat di negara anda atau jika anda ingin terus membeli satu rahsia.

Laman web bawang hanya dapat dicapai menerusi jaringan tanpa nama Tor. Dalam erti kata lain, ia’s sangat sukar untuk mengetahui anda’semula menggunakan VPN jika anda mendapatnya dari tapak ExpressVPN Tor.

Kelajuan: VPN terpantas?

Sesungguhnya, ExpressVPN mempunyai beberapa kelajuan terbaik di pasaran.

Walau bagaimanapun, di mana ExpressVPN terkesan saya paling konsisten. Kami menjalankan ujian kelajuan dengan pelayan di empat benua yang berlainan dan mendapat kelajuan muat turun yang hampir sama di seluruh papan.

Mungkin dengan 3000+ pelayan di 160+ lokasi di seluruh 90+ negara, ini hanya semulajadi. Jadi betapa cepatnya ExpressVPN?

Pertama, kami menguji kelajuan sambungan kami tanpa VPN:

Kelajuan sambungan baseline ExpressVPN

 • Muat Turun: 236.04 Mbps
 • Muat naik: 238.56 Mbps
 • Ping: 4 ms

Hasil kelajuan pelayan ExpressVPN AS

Ujian kelajuan ExpressVPN pelayan AS

 • Muat Turun: 63.92 Mbps (drop-off 73%)
 • Muat naik: 49.13 Mbps (drop-off 79%)
 • Ping: 142 ms

Hasil kelajuan server ExpressVPN Belanda

Ujian kelajuan ExpressVPN Belanda pelayan

 • Muat Turun: 55.99 Mbps (drop-off 77%)
 • Muat naik: 49.48 Mbps (drop-off 79%)
 • Ping: 42 ms

Keputusan kelajuan pelayan ExpressVPN AustraliaUjian kelajuan ExpressVPN pelayan Australia

 • Muat Turun: 59.38 Mbps (drop-off 75%)
 • Muat naik: 4.20 Mbps (drop-off 98%)
 • Ping: 324 ms

Seperti yang dapat anda lihat, kelajuan muat turun adalah serupa walaupun Amerika Syarikat dan Australia berada di sisi yang bertentangan di dunia. Angka-angka hampir sama di Eropah juga. Kelajuan muat naik dan perubahan ping, tetapi ada’ExpressVPN kecil boleh melakukan perkara itu.

Penilai cenderung bersetuju bahawa ExpressVPN mempunyai prestasi yang hebat. Tetapi kelajuan bergantung kepada banyak pembolehubah, jadi ujian untuk diri sendiri adalah idea yang baik.

Adakah ExpressVPN menyokong peranti saya??

Kemungkinan besar ya: ExpressVPN mempunyai aplikasi untuk Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Android TV, Kindle Fire, Chromebook, TV Kebakaran & Stick Fire, dan Router. Terdapat juga pemalam penyemak imbas web ExpressVPN untuk Chrome dan Firefox.

Nasib baik, satu langganan ExpressVPN akan membiarkan anda berhubung dengan 5 peranti pada satu masa. Ini bermakna anda’mungkin akan dapat menggunakan perkhidmatan pada semua peranti anda dengan hanya satu langganan.

Kebanyakan aplikasi ExpressVPN mempunyai antara muka hampir sama, memfokuskan pada kesederhanaan. Skrin utama hanya mempunyai beberapa butang, dan semua ciri mempunyai penjelasan yang jelas. Walaupun pengguna yang berpengalaman mungkin terlepas pilihan penyesuaian, pemula pastinya menang’t merasa hilang.

Aplikasi desktop ExpressVPN: Windows, macOS, dan Linux

Aplikasi ExpressVPN untuk Windows dan Mac sangat serupa. Mereka mempunyai antara muka dan ciri yang sama, termasuk yang paling penting: AES-256, OpenVPN, suis bunuh, dan Split Tunneling.

Skrin utama ExpressVPN

Skrin utama setiap aplikasi hanya mempunyai butang sambungan yang besar, butang menu hamburger yang lebih kecil di kiri atas untuk lebih banyak pilihan, dan “Lokasi Pintar”/”Pilih Lokasi” butang.

Benar, ExpressVPN untuk Mac adalah sama selamat seperti untuk Windows. Ujian yang ketat menunjukkan tiada kebocoran dengan aplikasi sama ada - seperti yang dijangkakan dengan VPN’suite keselamatan pepejal s. Biasanya, aplikasi VPN untuk Windows kurang terjamin daripada Mac, tetapi ExpressVPN memastikan ini tidak berlaku.

The Aplikasi Linux ExpressVPN boleh didapati di Ubuntu dan Fedora. Daripada menjadi antara muka grafik yang lengkap, versi Linux ExpressVPN adalah berasaskan baris perintah. Namun, ini lebih daripada kebanyakan pembekal VPN yang ditawarkan.

Aplikasi mudah alih ExpressVPN: Android dan iOS (iPhone & iPad)

Reka bentuk yang ringkas dan intuitif ExpressVPN menjadikannya aplikasi VPN yang ideal untuk peranti mudah alih - Android dan iOS. Dengan hanya beberapa kaveat, ExpressVPN untuk Android dan iOS sama seperti versi desktop.

Pelanggan Android ExpressVPN

Pengguna Android perlu menggunakannya suis pembunuh Android asli (VPN sentiasa-aktif), dan kedua-dua aplikasi ini menawarkan protokol terowong yang lebih sedikit, namun, mereka tetap berada di antara yang paling selamat di pasaran. Tidak seperti penyedia VPN yang banyak, ExpressVPN tidak’tidak suka menyiram ciri-ciri untuk peranti mudah alih.

Aplikasi Android ExpressVPN boleh ditemui di Google Play atau dimuat turun secara langsung sebagai fail APK yang terdapat di laman web mereka. Ia berdasarkan OpenVPN - protokol VPN yang paling selamat.

Pelanggan iOS ExpressVPN

The aplikasi iOS boleh didapati melalui App Store. Pengguna iPhone dan iPad diberi pilihan antara protokol OpenVPN dan IKEv2 / IPsec, yang keduanya mempunyai penyulitan AES-256. Malangnya, ExpressVPN belum melaksanakan suis bunuh dalam apl iOSnya.

ExpressVPN untuk penyemak imbas web: Chrome, Firefox, dan Safari

Anda akan mendapati penyemak imbas tambahan untuk Chrome, Firefox, dan Safari juga. Ini tidak sepenuhnya autonomi - sebaliknya mereka membenarkan anda mengawal ExpressVPN terus dari pelayar pilihan anda.

Sambungan penyemak imbas ExpressVPNSumber: ExpressVPN

Pelanjutan penyemak imbas juga dapat membantu pengguna memalsukan lokasi HTML5 mereka, menampilkan HTTPS Di mana-mana, dan menyekat kebocoran WebRTC, antara ciri-ciri lain.

Aplikasi Router ExpressVPN: sambungan tanpa had

Menggunakan aplikasi ExpressVPN untuk router menyelesaikan beberapa isu:

 • Anda tidak perlu bimbang tentang lupa untuk menyambung.
 • Ia’s cara yang baik untuk memintas ExpressVPN’s 5 pembatasan sambungan serentak. Penghala adalah hanya satu peranti, tetapi berfungsi sebagai corong untuk semua lalu lintas yang melalui wifi anda.
 • Ia’s cara yang baik untuk menggunakan ciri Terowong Split ExpressVPN. Digunakan pada pelanggan penghala, terowong perpecahan membolehkan anda membahagi trafik anda mengikut peranti dan bukannya oleh aplikasi.

Anda boleh mencari senarai model penghala yang menyokong firmware router ExpressVPN di laman web mereka. Terdapat beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan sebelum memilih router untuk perkhidmatan VPN anda-anda boleh membaca lebih lanjut mengenainya di laman web mereka.

Platform lain dan ExpressVPN MediaStreamer

Sekiranya ada’tidak ada aplikasi ExpressVPN tersuai untuk peranti anda, yang tidak’t bermakna anda boleh’t menggunakan perkhidmatan ini. Anda masih boleh mengakses rangkaian melalui aplikasi OpenVPN freeware atau MediaStreamer.

Dengan cara ini, anda boleh menggunakan ExpressVPN pada konsol permainan (PlayStation, Xbox, atau Nintendo Switch), SmartTV (Apple TV, Samsung Smart TV, LG Smart TV), dan peranti lain, seperti Chromecast, Roku, dan Nvidia Shield.

ExpressVPN’MediaStreamer s adalah alat SmartDNS. Ia berguna untuk membuka sekatan kandungan terhad apabila tiada keperluan penyulitan. Jangan gunakan jika anda’semula melakukan sesuatu yang berisiko!

Netflix dan perkhidmatan penstriman lain

ExpressVPN menyekat Netflix USA tidak kira di mana anda berada. Terdapat banyak pelayan untuk dipilih di Amerika Syarikat dan kawasan kritikal Netflix yang lain, seperti Belanda. Saya mencuba beberapa, dan mereka semua bekerja tanpa gagal. Juga, fokus pada prestasi bermakna aliran anda akan kelihatan hampir sama baiknya dengan menggunakan sambungan biasa (kelajuan yang cukup untuk Ultra HD di seluruh papan).ExpressVPN menyekat Netflix

Menggunakan ExpressVPN SmartDNS, anda’juga akan mempunyai akses kepada MediaStreamer ciri. Ini akan membolehkan anda menonton lebih kurang apa-apa peranti (Amazon Firestick, PS4, Xbox, dan lain-lain). Akhirnya, ExpressVPN Kodi pastinya satu perkara-walaupun di sana’tidak ada aplikasi tersuai, anda’akan menjadi sukar untuk mencari sesuatu yang lebih baik untuk Kodi.

Adakah sokongan ExpressVPN mengerut?

Ya, meresap dan P2P disokong pada semua pelayan ExpressVPN.

Di samping itu, VPN’ciri keselamatan yang kukuh (terutamanya suis pembunuh) dan ketiadaan kebocoran membuatnya hebat untuk mengotorkan di negara di mana hak cipta dikuatkuasakan secara teguh.

Torrenters juga akan menghargai bahawa perkhidmatan ini ada tiada had bandwidth dan kelajuan yang besar. Selain itu, jika anda mahu menjimatkan jalur lebar, ExpressVPN’ciri Split Tunnel yang akan membolehkan anda memilih untuk melindungi hanya aplikasi torrent anda.

Mungkin satu-satunya perkara yang kurang ialah ExpressVPN tidak menawarkan proksi SOCKS5 percuma, tetapi Split Tunneling kebanyakannya membuatnya.

Adakah ExpressVPN bekerja di China?

Ya, yang Firewall Hebat China tidak sepadan dengan ExpressVPN - sekurang-kurangnya buat masa sekarang.

Sama ada’penapisan s atau lebih banyak perkara jahat yang anda mahu mengelakkan di China, ExpressVPN akan melakukan kerja itu. Anda juga boleh mendapat langganan dari laman web mereka untuk mengelakkan daripada dilihat memasuki “kedai.”

Namun di sana’ada sebab untuk keraguan berkenaan dengan ExpressVPN di China. Iaitu perkhidmatan itu’t mempunyai a “protokol stealth.” China dikenali untuk menggunakan Deep Packet Inspection (DPI) - kaedah yang cekap untuk mencari trafik VPN di rangkaian. Protokol senyap membantu menghalang keberkesanan DPI dengan mengawal lalu lintas. Walaupun laporan mengekalkan bahawa fungsi ExpressVPN di China boleh dipercayai, ketiadaan protokol stealth menjadikannya kurang selamat.

Sokongan: live chat, e-mel, panduan yang luas

ExpressVPN mempunyai sokongan yang layak kepada seorang pemimpin industri. Ia akan menggembirakan kedua-dua mereka yang lebih suka berurusan dengan isu-isu sendiri dan mereka yang lebih suka meminta bantuan. Anda akan mendapati:

 • Sembang langsung 24/7
 • E-mel
 • Tiket sokongan
 • Senarai panduan pemecahan masalah yang luas
 • Laman panduan Privasi Internet ExpressVPN

Akan ada keretakan dalam sistem sokongan, tetapi dengan ExpressVPN, ini kelihatannya minimum. Ejen perkhidmatan pelanggan yang ada melalui sembang adalah berpengetahuan dan cepat bertindak balas.

Sokongan VPN

Apabila saya tidak dapat’t mendapatkan jawapan dengan cara yang cepat, sumber bantuan diri di laman web memberi saya jalan keluar. Disana ada panduan dan soalan Lazim yang tersedia dalam bahasa Inggeris, Perancis, Belanda, Itali, Jerman, Sepanyol, dan Portugis.

Akhir sekali, jika anda boleh menunggu, sokongan ExpressVPN akan memberikan jawapan terperinci melalui e-mel.

Harga: adalah ExpressVPN yang bagus?

ExpressVPN ialah di sebelah mahal daripada pasaran, tetapi harganya wajar. Jika anda menggunakan VPN sekerap yang saya lakukan, anda akan menghargai faedah yang beberapa dolar tambahan sebulan akan membawa anda.

ExpressVPN mempunyai pilihan pelan penetapan harga berikut:

 • Pelan 1-bulan untuk berbilang peranti (sehingga 5): $ 12.95 / bulan
 • Pelan 6-bulan untuk berbilang peranti (sehingga 5): $ 59.95 ($ 9,99 / bulan)
 • Pelan 1 tahun untuk pelbagai peranti (sehingga 5): $ 99.95 ($ 8.32 / bulan)

Pelan harga ExpressVPN

Semua pelan ExpressVPN menawarkan ciri yang sama (penyulitan AES-256, OpenVPN, perlindungan kebocoran DNS, suis bunuh, dan sebagainya), jadi anda menang’t merasa dipaksa menjadi perjanjian yang lebih mahal.

Terdapat tiada versi percuma, langganan seumur hidup, dan tiada percubaan percuma untuk versi desktop. Dengan itu, ExpressVPN tidak menawarkan syarat tanpa syarat Jaminan wang balik 30 hari. Walaupun kami tidak’t diuji, semua sumber nampaknya mencadangkan pengembalian wang itu datang dengan cepat!

Setiap langganan membolehkan 5 sambungan serentak. Ini bermakna anda mungkin boleh lari dengan satu langganan untuk seluruh keluarga atau pasukan anda.

ExpressVPN Kedudukan VPNpro ExpressVPN: 9.3 / 10

Adakah ExpressVPN bernilai wang anda?

Ya, itu - ExpressVPN adalah salah satu yang terbaik. Pada hari ini’pasaran sibuk, ia’s sangat sukar untuk mencari perkhidmatan VPN yang selamat dan telus.

Dari segi kualiti, tidak ada soalan yang ExpressVPN berada di bahagian atas pasaran. Keselamatannya adalah sama seperti prestasi ujian kelajuannya, dan anda’akan ada seseorang untuk membantu anda menyelesaikan masalah 24/7.

Mereka yang anda cari alat hiburan juga akan menghargai ExpressVPN kerana keupayaannya untuk menyahsekat kandungan dalam talian dan sokongan untuk P2P (torrenting) lalu lintas.

Pengguna kuasa mungkin mahu pilihan yang lebih maju untuk mengikat, tetapi untuk kebanyakannya, kos yang tinggi mungkin satu-satunya masalah.

Jika awak’mencari keselamatan, kelajuan hebat dan pilihan hiburan hebat, ExpressVPN akan menyampaikan!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 78