Kajian CrypticVPN

Katanya perkara baik yang datang kepada mereka yang mempunyai wang tidak pernah benar! Walaupun CrypticVPN mungkin salah satu VPN paling murah di pasaran pada masa ini, ia juga gagal untuk memenuhi harga yang sangat rendah.


CrypticVPN hidup sehingga namanya, sekurang-kurangnya dalam erti kata bahawa mereka sangat misteri tentang perkhidmatan mereka dan ia’s sangat sukar untuk menentukan banyak fakta mengenainya.

Untuk membuat cerita panjang pendek, CrypticVPN dipegang oleh banyak perkara yang berbeza. Sama ada hakikat bahawa ia dimiliki oleh syarikat yang didaftarkan di Amerika Syarikat atau hakikat bahawa anda tidak mendapat jaminan wang kembali, CrypticVPN pastinya tidak kelihatan seperti pilihan yang baik untuk pengguna yang serius mengenai privasi mereka. Perkara-perkara tidak baik untuk CrypticVPN di jabatan lain sama ada.

Bagaimana CrypticVPN membenarkan semua ini? Dengan mengenakan harga yang sangat rendah untuk perkhidmatannya.

Tetapi adakah CrypticVPN juga bernilai pada harga itu? Biarkan’s pergi ke hadapan dan melihat, bermula dengan keselamatannya.

Adakah CrypticVPN selamat untuk digunakan?

Biarkan’bermula dengan protokol, atau kekurangannya. Satu-satunya protokol yang anda miliki apabila menggunakan CrypticVPN adalah OpenVPN. Walaupun OpenVPN adalah protokol yang sangat baik yang mempunyai penyulitan 2048-bit, terdapat banyak kelemahan untuk hanya mempunyai satu protokol pada VPN anda.

Untuk satu, tidak mempunyai sebarang protokol selain OpenVPN dasarnya menjamin hakikat bahawa CrypticVPN tidak akan berfungsi di China. Selain itu, anda perlu menggunakan aplikasi iOS OpenVPN jika anda mahu menggunakan CrypticVPN pada iPhone anda.

Perkara tidak menjadi lebih baik. Terdapat juga tiada suis bunuh, yang bermaksud bahawa anda akan mendapat rahmat dari Cryptic’pelayan tidak boleh memutuskan sambungan. Memandangkan kami dapati lima daripada empat belas pelayan mereka turun pada lawatan kami yang pertama, itu adalah pertaruhan yang selamat untuk mengatakan bahawa anda akan mengalami banyak gangguan apabila disambungkan ke Cryptic.

Adakah CrypticVPN log data anda?

Walaupun CrypticVPN mendakwa mempunyai dasar tanpa pembalakan pepejal, lihat Dasar Privasi mereka mendedahkan bahawa mereka boleh log data pengguna dalam kes “aktiviti mencurigakan.” Kegiatan mencurigakan adalah istilah yang luas bahawa syarikat dapat log masuk data anda pada bila-bila masa.

Kami secara peribadi tidak percaya bahawa CrypticVPN sedang melog masuk lebih banyak data daripada yang biasa untuk VPN untuk log (mis. Statistik jalur lebar tanpa nama). Walau bagaimanapun, ia’s penting untuk berhati-hati jika anda’menggunakan perkhidmatan mereka kerana mereka mempunyai pilihan untuk membuat data anda jika mereka memilih untuk melakukannya.

Selain itu, CrypticVPN berpusat di Amerika Syarikat, yang merupakan negara lima mata. Amerika Syarikat umumnya dikenali sebagai sangat anti-privasi dan adalah mungkin untuk maklumat peribadi anda berada di bawah ancaman apabila anda menggunakan VPN yang berpusat di Amerika Syarikat.

Secara keseluruhannya, ia tidak kelihatan seperti CrypticVPN adalah VPN yang baik untuk melayari web selamat dengan cara apapun. Jadi, mari’s melihat sama ada ia boleh digunakan untuk tujuan lain seperti mengakses Netflix dan menyerang.

Kelajuan dan prestasi

Dari segi kelajuan, kami mendapati bahawa hanya pelayan Amerika Syarikat yang mempunyai kelajuan yang baik (75-85% dari kelajuan normal kita) dan semua pelayan lain mempunyai prestasi subpar. Kami tidak dapat menguji setiap pelayan pada platform kerana hampir separuh daripadanya berada di luar talian, tetapi yang kami uji hanya mempunyai 10-20% daripada kelajuan normal kami yang dibuat menggunakannya sangat mengecewakan.

Akhirnya, seolah-olah anda akan mengalami masa lapang menggunakan CrypticVPN melainkan anda berhampiran dengan Amerika Syarikat. Orang di Asia, Afrika, dan Australia semestinya harus mengelakkan CrypticVPN dan sebaliknya mencari sesuatu seperti PrivateVPN.

Liputan pelayan

CrypticVPN mempunyai pelayan di 14 lokasi. Kebanyakan lokasi ini hanya mempunyai pelayan tunggal, bermakna anda tidak akan mempunyai banyak pilihan dari segi negara yang boleh anda sambungkan.

Pelayan merentasi pelbagai benua dan anda tidak sepatutnya menghadapi masalah mencari pelayan yang berdekatan dengan anda kecuali anda berada di Amerika Selatan atau Afrika. Walau bagaimanapun, satu perkara yang kami perhatikan adalah bahawa pelayan mereka sering turun, yang benar-benar dahsyat kerana hanya ada pelayan tunggal di setiap lokasi dan pelayan sedang turun bermakna anda mesti berhubung melalui negara lain.

Sokongan berbilang platform

CrypticVPN kini mempunyai aplikasi untuk kedua-dua PC dan Android. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakannya pada mana-mana peranti yang membolehkan anda menggunakan protokol OpenVPN.

Ini bermakna bahawa anda boleh menggunakan CrypticVPN dengan MacOS, Linux, dan iOS selagi anda bersedia memuat turun semua program dan maklumat yang diperlukan.

Hakikat bahawa CrypticVPN tidak mempunyai klien berdedikasi untuk begitu banyak sistem operasi arus perdana adalah bukti ukuran kecil syarikat itu, dan menjadikannya kelihatan sangat tidak profesional.

Membuka kunci Netflix

Kami agak teruja untuk menguji CrypticVPN di Netflix kerana laman web itu dengan bangga memaparkan bagaimana ia menyahsekat Netflix di laman utama. Bayangkan kekecewaan kami apabila kami mengetahui bahawa CrypticVPN tidak berfungsi pada Netflix.

Semasa ujian kami, tidak ada satu lokasi yang dapat disambungkan ke pelayan Netflix. Sungguh memalukan walaupun sejak CrypticVPN boleh menjadi pilihan yang sangat murah untuk seseorang yang hanya memerlukan VPN untuk menyahsekat Netflix.

P2P dan torrenting

Inilah satu perkara yang boleh digunakan oleh CrypticVPN pada masa ini. Kami dapat dengan mudah merakam fail semasa disambungkan melalui CrypticVPN, dan kelajuannya hampir sama seperti yang digunakan untuk penyemakan imbas web.

Jika anda adalah seseorang yang mahukan penyelesaian VPN yang sangat murah untuk mengurai, maka CrypticVPN mungkin berfungsi untuk anda. Namun, terdapat banyak pilihan lain yang akan menjadi lebih baik untuk mengutuk dengan syarat anda mampu mengeluarkan sedikit lebih banyak wang tunai seperti TorGuard.

China dan penapisan talian

Sekiranya anda mempunyai pengetahuan mengenai cara kerja VPN, maka anda sudah tahu jawapannya. CrypticVPN menggunakan protokol OpenVPN, yang telah lama dilarang di China.

Tidak seperti VPN lain, CrypticVPN tidak menawarkan sebarang protokol alternatif, yang bermaksud ia tidak akan berfungsi di China atau sama sekali.

Sokongan pengguna

Biarkan’s melihat apa CrypticVPN mempunyai sokongan sokongan:

  • Sokongan e-mel
  • Asas pengetahuan
  • Halaman FAQ

…Dan itu’cukup banyak. Terdapat tiada ciri berbual langsung, tetapi ada’s asas pengetahuan yang baik yang terdapat di laman web termasuk halaman FAQ yang agak panjang.

Urusan kami dengan sokongan agak normal. Semua soalan kami dijawab dalam masa beberapa jam dan orang ramai pada umumnya membantu. Walau bagaimanapun, kami telah mendengar banyak aduan yang berbeza oleh pelbagai pengguna tentang sokongan mereka dan bagaimana ia sering gagal untuk memperbaiki masalah yang mereka ada.

Nampaknya kami CrypticVPN telah berusaha untuk meningkatkan sokongan pelanggannya dengan belajar dari kesilapan masa lalu, dan itu’s satu langkah ke arah yang betul. Tetapi di sana’masih jauh ke hadapan.

Harga

Pada masa ini CrypticVPN menawarkan sejumlah empat pelan yang berbeza:

  • Akses selama dua hari dengan ciri-ciri lengkap untuk $ 0.99
  • Pelan 1 bulan untuk $ 3.49 / bulan sedikit
  • Langganan 1 tahun untuk $ 1.25 / bulan
  • Langganan seumur hidup untuk sejumlah $ 49 (mereka mempunyai diskaun pada ini, serendah $ 19)

Satu perkara yang harus diingat adalah bahawa ada tiada percubaan percuma untuk CrypticVPN dan tidak ada jaminan wang balik. Mereka cuba membuat keputusan ini dengan mengadakan perbicaraan selama 2 hari.

Bagi kaedah pembayaran, anda mempunyai pilihan PayPal, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, dan PerfectMoney. Walau bagaimanapun, ingat bahawa PayPal tidak berfungsi untuk pilihan percubaan 2 hari.

Pokoknya

CrypticVPN tidak semestinya VPN yang baik. Bukan sahaja ia tidak mempunyai keselamatan yang hampir cukup baik, tetapi ia juga agak ringkas terhadap ciri-ciri termasuk suis membunuh, keupayaan untuk membuka kunci Netflix, dan keupayaan untuk bekerja di China.

Jika awak’mencari cara yang sangat murah untuk membuka sekatan laman web atau memuat turun torrents, maka CrypticVPN mungkin berfungsi untuk anda. Walau bagaimanapun, mereka yang mencari untuk melindungi rahsia dan privasi dalam talian mereka pasti akan kekal sejauh mungkin. Senarai 10 VPN terkemuka kami adalah tempat yang baik untuk mencari VPN yang boleh dipercayai.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 51 = 61