Kajian LiquidVPN

Terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk meningkatkan keselamatan ketika kami melayari internet, bahkan sebagai individu. Salah satu penyedia keselamatan adalah LiquidVPN - seberapa baik mereka melakukan kerja? Biarkan’s mencari dalam ulasan LiquidVPN ini.


LiquidVPN adalah pembekal VPN kecil tetapi sangat inovatif.

Pelayannya terletak di Amerika Syarikat, United Kingdom, Kanada, Belanda, Sweden, Switzerland, Singapura, dan Romania.

Berita hebat mengenai LiquidVPN adalah keupayaannya untuk mengelilingi blok-blok geo di Netflix dengan mudah. Perkhidmatan ini membolehkan sambungan peer to peer (P2P) dan juga kegiatan mengerikan.
Seterusnya, mari’s melihat LiquidVPN’aspek utama lain dan sama ada VPN ini bernilai masa dan wang anda.

Adakah LiquidVPN Selamat Digunakan?

LiquidVPN menggunakan OpenVPN, SSTP, PPTP, dan L2TP dengan Protokol Internet Protocol (IPSec) untuk penyulitan, yang semua piawaian industri. Sebagai pelanggan, anda diberi kebebasan untuk memilih mana-mana protokol terus dari klien’antara muka s.

LiquidVPN juga menawarkan a “Modulasi IP” ciri. Ini berfungsi dengan menukar alamat IP anda ke alamat IP yang dikongsi setiap kali anda menyambung ke pelayan web. Jadi, sebelum halaman web dimuat sepenuhnya, pengguna akan diberikan beberapa alamat IP dan ini menjadikannya sulit untuk menentukan satu alamat IP untuk pengguna. Buat masa ini, LiquidVPN adalah satu-satunya pembekal yang menawarkan modulasi IP.

VPN ini juga lulus ujian kebocoran IP selepas menggunakan ipleak.net, doileak.net, dan test-ipv6.com untuk menguji kebocoran, jadi anda boleh yakin bahawa VPN ini selamat bocor.

Bagaimana untuk memuat turun dan memasang LiquidVPN

Tidak seperti perkhidmatan VPN yang lain, anda tidak perlu mendaftar di laman web LiquidVPN sebelum menggunakan pelanggan mereka.

  • Untuk memasang LiquidVPN, anda perlu memuat turun fail .exe terlebih dahulu.
  • Selepas memuat turun, jalankan persediaan dan klik “Seterusnya.”
  • Anda’akan diminta untuk memilih folder tujuan. Di tetingkap seterusnya, pilih lokasi jalan pintas dan klik “Seterusnya.”
  • Sebelum pemasangan selesai, anda’akan diminta untuk memasang Terminal Access Point (TAP). TAP adalah alat tambahan untuk membantu pelanggan bekerja dengan baik. Semasa memasang TAP, pilih sahaja penyesuai ethernet maya TAP.
  • Bila kamu’semula selesai memasang, klik “Selesai.”
  • Jalankan pelanggan dan klik “Sambungkan” - Sambungan anda selamat.

Walaupun mungkin terdapat sedikit variasi untuk pelanggan pada platform lain, idea asas adalah sama.

Kelajuan & prestasi

Perkara pertama yang perlu anda ambil perhatian mengenai VPN ialah ia akan mengurangkan kelajuan sambungan anda. Walau bagaimanapun, menyambung ke pelayan berdekatan dengan anda akan memberi kesan yang kurang kepada prestasi.

Dalam ujian kelajuan, LiquidVPN mencatatkan kelajuan yang pantas untuk kedua-dua masa muat naik dan muat turun. Nombor-nombor itu adalah sama, sama ada kita berhubung dengan pelayan AS atau Eropah.

LiquidVPN untuk Netflix dan torrenting

Pada masa ini, LiquidVPN berfungsi dengan baik dengan Netflix.

Ini adalah kemenangan yang jarang berlaku, tapi mari’tidak terlalu teruja. Netflix sentiasa bekerja tanpa henti untuk menyekat VPN dan telah berjaya hampir setiap masa. Tetapi buat masa ini, sekurang-kurangnya anda tahu bahawa LiquidVPN adalah pilihan untuk streaming.

LiquidVPN juga menyokong sambungan P2P untuk mengotorkan. Berita baiknya adalah bahawa mereka membenarkan ini pada mana-mana pelayan mereka, bukan hanya khusus.

Bolehkah pengguna di China menggunakan LiquidVPN?

China adalah salah satu daripada beberapa negara yang telah sepenuhnya mengawal penggunaan internet di dalam negara. Kebanyakan laman web media sosial dan platform streaming tidak dapat diakses di China.

Oleh itu, jika anda melawat China, pastikan anda memasang VPN sebelum memasuki wilayahnya. Tidak ada ulasan dari pengguna (sekurang-kurangnya tiada yang kita tahu) tentang mereka yang dapat menggunakan LiquidVPN di China, yang menjadikannya sukar untuk dicadangkan ia sebagai VPN untuk “mendaki di Firewall.”

Apps & sambungan

LiquidVPN mempunyai pelanggan yang dibangunkan untuk semua platform biasa termasuk sistem operasi desktop dan peranti mudah alih.

LiquidVPN boleh secara manual ditubuhkan dengan router DD-WRT, dan perkhidmatan ini juga boleh digunakan dengan pelanggan OpenVPN. Fail config yang mudah didapati untuk memuat turun dan menyediakan proses adalah mudah untuk diikuti. Bahagian bantuan di laman web memberikan penjelasan terperinci mengenai cara menggunakan kedua-duanya.

Harga

LiquidVPN menawarkan tiga jenis pelan langganan:

  • Sidekick: pelan ini berharga $ 7.00 sebulan. Walau bagaimanapun, anda boleh membayar setiap tahun dan kos $ 57 ($ 4.75 sebulan). Untuk pelan ini, hanya 2 sambungan serentak dibenarkan.
  • Pahlawan Jalan: ia’ditawarkan untuk $ 10.00 sebulan, yang menjadi $ 69 ($$ 5.75 sebulan) apabila dibayar setiap tahun. Dengan pelan Road Warrior, 4 sambungan serentak dibenarkan. Ia menawarkan pelayan di 11 negara dan akses kepada sekumpulan 2,168 alamat IP.
  • Muktamad: pelan ini berharga $ 18.00 sebulan, iaitu $ 105.96 ($ 8.83 sebulan) apabila membayar setiap tahun. Pelan Ultimate membolehkan 8 sambungan serentak dan seperti Road Warrior, menawarkan pelayan di 11 negara dan sekumpulan 2,168 alamat IP. Anda boleh membayar melalui kad kredit atau debit, PayPal, dan Bitcoin.

Sokongan pengguna

LiquidVPN mempunyai sokongan pelanggan yang cukup baik.

Masa tindak balas e-mel adalah rata-rata, mengambil masa kira-kira satu jam untuk mendapatkan respons dan anda pasti mendapat isu-isu anda diselesaikan apabila mereka menjawab pertanyaan anda.

Mereka mempunyai tiada sembang langsung seksyen, tetapi ini boleh diabaikan kerana respon e-mel berada di bawah satu jam. Walau bagaimanapun, bantuan diri, Soalan Lazim dan bahagian permulaan adalah kedudukan tertinggi dan sangat terperinci.

Pokoknya

Pemaju LiquidVPN telah menjadikan perkhidmatan tersebut memenuhi jangkaan (tidak diakui tidak terlalu tinggi). Tiada kebocoran IP, meresap dengan lancar, streaming Netflix, dan bahagian bantuan diri terperinci.

Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini tidak mempunyai ciri suis membunuh terbina, walaupun anda boleh menggunakan skrip untuk membolehkannya.

Mereka berpusat di AS, jadi mereka adalah sebahagian daripada Lima Mata, jadi jika butiran peramban anda diminta oleh undang-undang, mereka diwajibkan untuk membebaskan mereka.

VPN ini hanya disyorkan untuk penyemakan imbas web kasual.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4