Kajian PersonalVPN

PersonalVPN mempunyai beberapa kelajuan yang serius tetapi ada kos yang tinggi untuk ini? Baca ulasan PersonalVPN ini untuk mengetahui lebih lanjut.


Mungkin anda telah mendengar banyak buzz tentang kelajuan unggul PersonalVPN. Anda mungkin berjuang untuk membuat pendapat anda sendiri sama ada ia berbaloi untuk anda gunakan.

Kajian PersonalVPN ini akan memberi sedikit gambaran mengenai butiran VPN ini untuk membantu memaklumkan anda dengan lebih baik.

Disebabkan penggunaan penyulitan gred tentera, PersonalVPN sangat selamat. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa VPN melakukan beberapa aktiviti anda, dan ia berpusat di Amerika Syarikat.

Pelanggan telah menyatakan bahawa kelemahan adalah bahawa perkhidmatan VPN ini tidak memberi akses kepada Netflix AS. Perkhidmatan VPN ini membolehkan torrenting dan P2P tetapi, sebagai penyedia berasaskan AS, mereka akan mematuhi notis DMCA.

VPN ini kelihatannya berfungsi dengan baik di China dan negara-negara lain yang terhad.

Sesetengah pelanggan telah mendapati bahawa sokongan pelanggan boleh mengambil masa yang lama untuk kembali kepada permintaan yang dibuat oleh pelanggan, yang kadang-kadang mengecewakan. Ini adalah pelik untuk VPN yang berpangkalan di Amerika Syarikat, kerana syarikat-syarikat AS terkenal kerana menawarkan sokongan pelanggan.

Satu perkara yang tidak boleh dinafikan adalah bahawa perkhidmatan VPN ini sangat pantas. Harga adalah berpatutan dan perkhidmatan VPN ini benar-benar optimum apabila ia digunakan untuk kemudahan penggunaan.

Adakah PersonalVPN selamat untuk digunakan?

Pembekal perkhidmatan VPN ini menggunakan bahagian atas penyulitan AES-256 dan empat protokol terowong utama: OpenVPN, PPTP, IPSec, dan L2TP.

Malangnya, terdapat laporan kebocoran DNS.

Di samping itu, beberapa aktiviti internet anda mengalami pembalakan oleh PersonalVPN. Perkhidmatan VPN ini terletak di Amerika Syarikat, yang bermaksud ia berada di bawah bidang kuasa Lima Mata. Secara keseluruhan, keselamatan agak kurang.

Perkhidmatan ini tidak menyediakan akses kepada suis pembunuh.

Kelajuan dan Prestasi

Realitinya adalah bahawa sering apabila seseorang terlibat dalam menggunakan VPN, ia adalah perkara biasa untuk sambungan menjadi lambat.

Tetapi ini tidak menjadi masalah apabila pelanggan terlibat menggunakan PersonalVPN untuk aktiviti dalam talian mereka. Pelanggan terkesan dengan kelajuan yang diberikan oleh perkhidmatan VPN kepada mereka; ia kilat cepat.

Perlu diingatkan bahawa pelanggan biasanya tidak mengalami sebarang kekalahan. Inilah sebabnya mengapa mereka agak gembira dengan PersonalVPN dalam hal ini.

Di kawasan ini sekurang-kurangnya, SecureVPN benar-benar cemerlang dalam prestasinya.

Memuat turun dan pasang

Ia’s agak mudah untuk memuat turun dan memasang perisian PersonalVPN. Walau bagaimanapun, tidak ada aplikasi PersonalVPN peribadi, yang bermaksud anda mungkin memerlukan bantuan memasang.

Sekiranya anda terjebak, terdapat panduan pemasangan yang terdapat di laman web mereka untuk semua platform.
Anda juga boleh mengkonfigurasinya untuk bekerja dengan TOR, yang merupakan berita baik bagi mereka yang mencari keselamatan maksimum.

Aplikasi dan Sambungan

Tiada aplikasi tersuai yang tersedia untuk perkhidmatan VPN ini.

Sebaliknya anda perlu memasang VPN secara manual, yang mungkin agak sukar untuk mereka yang baru menggunakan perkhidmatan VPN.

Ia berfungsi dengan baik untuk pelbagai sistem operasi.

Ia berfungsi dengan baik dengan Windows, iOS, Mac, dan juga Blackberry.

Selain itu, ia juga direka untuk berfungsi dengan baik untuk Linux, Android, Chromebook, dan Boxee.

Oleh itu, pelanggan yang menggunakan sistem operasi berbilang akan mempunyai masa yang baik dengan VPN ini.
Ambil perhatian bahawa anda boleh menggunakan sehingga lima peranti secara serentak dengan perkhidmatan VPN ini.

PersonalVPN untuk Netflix dan torrenting

Bagi ramai orang, sebab menggunakan VPN adalah untuk memblokir geo-blocking yang berlaku di laman web seperti Netflix.

Jika matlamat anda di sini adalah untuk mendapatkan Netflix maka anda’d best memberikan PersonalVPN a miss.

Walaupun laman web ini mendakwa dapat mengaksesnya, kami tidak dapat masuk ke Netflix walaupun dengan banyak pertukaran pelayan.

Anda boleh menggunakan torrents dengan perkhidmatan VPN ini tetapi seperti yang disebutkan, pembekal agak terhad oleh undang-undang hak cipta kerana perkhidmatan ini berasaskan AS.

Harga dan Perkhidmatan Pelanggan

PersonalVPN dianggap agak berpatutan, dengan semua pelan berharga kurang daripada tujuh dolar sebulan.

  • Pelan dasar berfungsi untuk kos $ 3.06 / bulan.
  • Pelan pro bersamaan dengan $ 4.44 / bulan.
  • Pelan Premier berharga $ 5.83 / bulan

Dari segi sokongan pelanggan, terdapat live chat, e-mel, saluran media sosial dan seksyen sokongan di laman web.

Tetapi, kami perhatikan kajian semula PersonalVPN ini, bahawa sokongan khidmat pelanggan tidak semua yang cepat dalam mendapatkan kembali kepada pelanggan. Ini boleh menjadi agak mengecewakan.

Keputusan Akhir

PersonalVPN adalah bahagian atas garisan dari segi kelajuan. Walau bagaimanapun, ia bukanlah perkhidmatan yang paling serba boleh dan ada juga beberapa isu keselamatan untuk dipertimbangkan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 73 =