Kajian SaferVPN

Ia seolah-olah bahawa “selamat” isn’t cukup untuk pembekal VPN berasaskan Tel-Aviv ini. Mereka mahu hadir “lebih selamat” daripada orang lain. Tetapi boleh SaferVPN, yang diasaskan pada tahun 2013, hidup sehingga namanya?


Perkhidmatan Israel ini mendakwa pembalakan kosong manakala Dasar Privasinya membuktikan sebaliknya. Sebaliknya, SaferVPN bukan semua tentang wang - inisiatif mereka #UnlockTheWeb bertujuan menyediakan akses internet yang selamat kepada aktivis dan pembangkang dari seluruh dunia.

Adakah SaferVPN selamat digunakan? Tanpa berlengah-lengah lagi, mari’s explore apa yang telah ditemui oleh pasukan kajian SaferVPN kami.

Keselamatan & Privasi: selamat digunakan oleh SaferVPN?

SaferVPN mempunyai banyak ciri keselamatan, yang termasuk:

 • Gred tentera AES-256 enkripsi
 • Kerahsiaan yang Sempurna menjana kunci penyulitan baru untuk setiap sesi
 • OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec dan PPTP protokol
 • Dasar tidak log
 • Melindungi anda semasa menggunakan wifis awam
 • Bunuh suis
 • Bayaran tanpa nama
 • Tor atas VPN

Ini adalah sejambak yang sangat kukuh, membuat SaferVPN adalah alat yang benar-benar selamat. Kami ingin melihat satu protokol stealth yang ditambah pada masa akan datang yang boleh membantu menentang DPI (Deep Packet Inspection), walaupun. Juga, menambah pilihan multihop akan bagus, tetapi itu’s hanya diperlukan untuk mereka yang memerlukan keselamatan maksimum - majoriti pengguna akan gembira dengan apa yang mereka dapat.

Isu SaferVPN terbesar terletak pada dasar privasinya yang, walaupun menuntut “tiada log,” harus diambil dengan sebatian garam. Juga, VPN yang berpangkalan di Israel lebih cenderung untuk bekerjasama dengan 5 negara anggota mata daripada melakukan apa yang dapat melindungi penggunanya’identiti s.

Adakah SaferVPN log data anda?

Inilah yang log masuk SaferVPN bila kamu’menggunakan VPN:

 • Tarikh dan masa sesi anda (permulaan dan akhir)
 • Jumlah data yang dihantar setiap sesi
 • Lokasi VPN yang dikunjungi dan dari negara mana (tiada alamat IP sebenar direkodkan)

Dari sudut ini, kami akan mengatakannya’s jauh daripada menjadi penyedia balak. Tetapi, dari sudut lain, mereka tidak’t merakam maklumat sensitif peribadi yang dapat menghubungkan anda ke trafik internet anda.

SaferVPN menekankan bahawa mereka tidak pernah berkongsi atau menjual maklumat pengguna. Apa sahaja yang disimpan oleh anda (mis., E-mel anda) hanya untuk mengekalkan dan meningkatkan perkhidmatan VPN.

Adakah ia bocor?

SaferVPN mempunyai perlindungan kebocoran DNS pada pelayannya. Ia menggunakan Google Public DNS, menjadikan pelayan SaferVPN tidak boleh dipercayai.

Perlindungan IPv6 berfungsi dengan menyekat IPv6 secara automatik apabila SaferVPN dihidupkan. Ketika datang ke kerentanan WebRTC, layanan ini tidak menawarkan sesuatu yang khusus, yang berarti Anda’anda perlu memastikan bahawa penyemak imbas anda telah menyahdayakannya.

Kami meletakkan semua ini ke dalam amalan, dan tiada kebocoran semasa menguji SaferVPN.

Kelajuan dan prestasi

Anda mungkin mengalami masa sambungan yang mengagumkan dan kelajuan purata dengan SaferVPN.

Kami melakukan beberapa ujian dari Eropah. Di sini’Keputusan ujian kelajuan baseline kami:

Kelajuan asas

Ujian kelajuan kelajuan SaferVPN

 • Muat turun: 278 Mbps
 • Muat naik: 255 Mbps

Kemudian, kami mula menyambung ke pelayan di seluruh dunia. Biarkan’s melihat hasil kami:

AS Barat

Kajian kelajuan SaferVPN AS Barat

 • Muat turun: 31 Mbps (drop-off 89%)
 • Muat naik: 29 Mbps (drop-off 90%)

United Kingdom

Kajian kelajuan SaferVPN UK

 • Muat turun: 61 Mbps (drop-off 78%)
 • Muat naik: 95 Mbps (drop-off 66%)

Singapura

Kajian semula SaferVPN Singapura

 • Muat turun: 24 Mbps (drop-off 91%)
 • Muat naik: 8 Mbps (drop-off 97%)

Australia

Kajian kelajuan SaferVPN Australia

 • Muat turun: 17 Mbps (drop-off 94%)
 • Muat naik: 8 Mbps (drop-off 97%)

Malah, kami mendapati perbezaan yang serius apabila menyambung ke lokasi yang sama sekali lagi dan lagi. Adalah lebih baik untuk mempunyai kelajuan yang lebih dipercayai untuk lokasi dan bukannya menyambung semula beberapa kali untuk mencapai pelayan yang optimum, yang mungkin memberikan kelajuan yang sangat baik.

Liputan pelayan

Pelayan SaferVPN

Pembekal ini menguruskan semua 700+ pelayan VPN berkelajuan tinggi di 34 lokasi di seluruh dunia. Itu’s pastinya sikap yang penting dan menguntungkan dalam hal rangkaian VPN - satu contoh untuk diikuti. Pemain besar lain mempunyai beribu-ribu pelayan, tetapi VPN ini masih merangkumi sebahagian besar dunia.

Perkara yang baik ialah SaferVPN memerintahkan armada pelayan mereka, menambah lebih banyak keselamatan dan kebolehpercayaan apabila dibandingkan dengan perkhidmatan yang menyewa pelayan dari pihak ketiga.

Kemudahan penggunaan dan sokongan berbilang platform

SaferVPN tersedia untuk mana-mana platform utama, termasuk:

 • Windows
 • MacOS
 • Linux
 • iOS
 • Android

Ia juga menawarkan Sambungan penyemak imbas Chrome dan Firefox serta pilihan konfigurasi manual untuk a senarai panjang router, konsol permainan, Kebakaran Kindle, Roku, dan TV pintar.

Anda boleh memasang SaferVPN pada lima peranti dan gunakannya pada masa yang sama.

Jika awak’sudah memutuskan untuk membeli SaferVPN, hanya pergi ke safervpn.com dan klik Dapatkan SaferVPN Sekarang atau sebarang butang panggilan ke tindakan yang lain, yang akan membawa anda ke skrin pemilihan pelan harga.

Walau bagaimanapun, SaferVPN mempunyai a Percubaan percuma 24 jam yang tidak digalakkan secara aktif dan boleh didapati di artikel Pusat Bantuan mereka “Bagaimana saya melanggan SaferVPN?”. Percubaan ini memerlukan alamat e-mel anda sahaja dan memberi anda akses tanpa had kepada semua ciri.

Memasang VPN ini boleh’t mendapatkan lebih mudah. Selepas melancarkan aplikasi anda, skrin selamat datang muncul, di mana anda klik Seterusnya.

SaferVPN mengkaji bagaimana untuk memuat turun

Kemudian, anda perlu berhati-hati kerana yang seterusnya adalah skrin rumit. Di sinilah anda biasanya perlu memilih butang radio jika anda menerima terma perjanjian.

SaferVPN mengkaji bagaimana untuk memuat turun

Walau bagaimanapun, di sana’hanya pemberitahuan yang mengingatkan anda itu “Dengan mengklik Pemasangan, anda menerima terma perjanjian.” Tetapi, sebelum anda dapat membaca baris ini, anda’semula diarahkan untuk mengklik Pasang untuk memasang SaferVPN. Jadi, kemungkinan anda menang’t malah membaca sedikit yang terakhir tentang menerima syarat.

Pasukan kajian SaferVPN kami mendapati aplikasi VPN yang intuitif dan jelas. Semua platform yang disokong ada pelanggan yang mudah digunakan yang juga kelihatan agak baik.

Apabila anda melancarkan aplikasi anda, anda perlu log masuk terlebih dahulu. Atau, jika anda bercuti’t mencipta akaun, di sini’peluang untuk mendaftar.

SaferVPN mengkaji bagaimana untuk menggunakannya

Sekali awak’telah log masuk, anda’akan melihat lokasi yang disyorkan secara automatik di tengah-tengah tetingkap apl. Pada ketika ini, anda boleh memilih untuk mengklik Butang sambungkan atau pilih lokasi lain.

SaferVPN mengkaji bagaimana untuk menggunakannya

Anda mempunyai dua pilihan jika anda ingin menukar lokasi. Pertama, klik ikon bendera dan pilih pelayan dari senarai pop timbul. Kedua, klik ikon pin di sebelah utama Sambungkan / Putuskan sambungan.

SaferVPN mengkaji bagaimana untuk menggunakannya

Kini, klik pada mana-mana lokasi yang dikehendaki dan klik Sambungkan pada skrin utama. Satu perkara yang mengganggu adalah bahawa anda perlu memutuskan sambungan dari pelayan semasa sebelum anda boleh memilih yang lain.

Di penjuru kanan sebelah atas tetingkap apl anda, anda boleh mencari Ikon 3-bar (hamburger) untuk digunakan untuk memaparkan menu.

SaferVPN mengkaji bagaimana untuk menggunakannya

Pada pandangan pertama, nampaknya anda mempunyai beberapa pilihan di sini. Walau bagaimanapun, jika anda lebih dekat, anda’akan menyedari bahawa aplikasi SaferVPN berada’t yang kaya ketika datang ke penyesuaian.

The Menu tetapan tidak’t memberikan anda banyak pilihan.

SaferVPN mengkaji bagaimana untuk menggunakannya

The Protokol tab membolehkan anda memilih daripada empat protokol dan juga Pilihan automatik (lalai). Tetapi itu’s mengenai itu.

SaferVPN mengkaji bagaimana untuk menggunakannya

Pada Auto. WiFi dan Membunuh suis tab, anda boleh menghidupkan atau mematikan ciri-ciri ini terutamanya. Akhirnya, pada Sokongan tab, anda boleh membaca pangkalan pengetahuan FAQ, membuka tiket sokongan, dan menjalankan ujian kelajuan.

Pelanggan SaferVPN mempunyai tiada grafik atau reka bentuk yang mencolok. Matlamatnya adalah untuk menawarkan antara muka yang sangat mudah digunakan. Dan, mereka berjaya dalam itu. Sudah tentu, jika anda’semula pengguna VPN tegar, anda mungkin menginginkan lebih banyak lagi di hadapan penyesuaian. Walau bagaimanapun, VPN ini adalah pilihan yang baik untuk pengguna pemula dan siapa yang ada’t yang prihatin tentang nama mereka yang tidak dikenali dan privasi.

Membuka kunci Netflix dan platform penstriman lain

SaferVPN baik untuk Netflix - ia menyekat UK dan perpustakaan AS.

SaferVPN ulasan netflix

The kelajuan penstriman juga baik, cukup untuk menonton rancangan kegemaran anda dalam UHD (4K).

Walaupun sesetengah pencari kandungan langka mungkin berasa kecewa tanpa perpustakaan Netflix Australia atau Jepun, kebanyakan pengguna akan berpuas hati dengan apa yang mereka dapati di versi AS dan UK.

Kami juga cuba, walaupun tidak berjaya, platform lain (NBC, BBC iPlayer, dan Comedy Central) dengan SaferVPN’pelayan streaming yang berdedikasi. Di sisi terang, Pemain Kodi bekerja dengan baik - SaferVPN bahkan mempunyai manual untuk menetapkannya.

P2P dan torrenting

SaferVPN hampir tidak menyokong torrenting. Terdapat hanya beberapa pelayan yang dioptimumkan dan didedikasikan untuk trafik P2P di Kanada, Belanda, dan Sepanyol.

Cubalah untuk sehari secara percuma dan lihat apakah ini adalah perkhidmatan yang anda ingin bayar. Tetapi itu mungkin tidak mencukupi untuk melihat seberapa baik anda boleh memuat turun atau memuat naik fail torrent dengan SaferVPN.

Walau bagaimanapun, jangan’t melepaskan harapan untuk mencari VPN terbaik untuk torrenting kerana kami’Saya sudah menyediakan ranking untuk itu.

Penapisan dalam talian di China dan di tempat lain

Oleh kerana kita boleh’T benar-benar menguji sudut ini diri kita, kita perlu bergantung kepada apa penyedia dan laporan pengguna ini mencadangkan. Berita baiknya adalah, SaferVPN bekerja di China.

Walau bagaimanapun, ia mungkin tidak begitu konsisten: SaferVPN tidak’t menawarkan apa-apa protokol rahsia untuk memintas pemeriksaan paket yang mendalam (DPI), yang digunakan di China untuk menyekat lalu lintas VPN.

Sekiranya anda memerlukan identiti tidak boleh digunakan, sila periksa perkhidmatan VPN terbaik kami untuk China.

Sokongan pengguna

SaferVPN mempunyai pilihan sokongan sembang langsung yang baik. Jawapannya mungkin kelihatan sedikit seperti bot, tetapi mereka memberi anda penyelesaian. Juga, masa menunggu agak pendek, walaupun bagi pengguna yang tidak berdaftar.

Sokongan sembang langsung

Di sana’s juga a Pusat Bantuan yang menawarkan banyak tutorial mudah difahami pada konfigurasi secara manual SaferVPN pada peranti yang berlainan atau menayangkan rancangan pada platform tertentu. Di sana’s a FAQ luas mudah distruktur mengikut topik yang berbeza, seperti tetapan Pengebilan atau Akaun. Akhirnya, jika anda’tidak membincangkan isu-isu anda secara langsung, berasa bebas buka tiket dan tunggu jawapan melalui e-mel.

Harga

Campuran besar untuk SaferVPN ialah Percubaan percuma 24 jam versi tanpa batasan ke atas bilangan pelayan atau jalur lebar.

Rancangan berbayar agak serupa dengan CyberGhost atau NordVPN. Walau bagaimanapun, VPN yang terakhir mempunyai beberapa kali lebih banyak pelayan di seluruh dunia dan dasar tidak benar log. Oleh itu, mereka boleh menawarkan tahap keselamatan dan privasi yang lebih tinggi untuk jumlah wang yang sama.

Harga SaferVPN

Berikut adalah rancangan harga SaferVPN:

 • 1 bulan - $ 12.95 / bulan
 • 1 Tahun - $ 5.49 / bulan atau $ 65.88
 • 2 Tahun - $ 3.29 / bulan atau $ 78.96
 • 3 Tahun - $ 2.5 / bulan atau $ 89.99

Perkhidmatan ini juga memberikan anda a jaminan jaminan wang balik 30 hari dan membenarkan lima sambungan serentak setiap akaun.

Anda boleh gunakan kad kredit (Visa, MasterCard, American Express, dan JCB), PayPal, dan Bitcoin untuk membeli rancangan pilihan anda. Pengguna yang berhati-hati dengan privasi pasti akan menghargai pilihan pembayaran anonim yang terakhir.

Walaupun segala-galanya, SaferVPN bukan perkhidmatan baik harga.

Pokoknya

SaferVPN adalah VPN yang baik, tetapi kami tidak boleh mengesyorkannya hanya kerana anda boleh mendapatkan VPN yang hebat untuk harga yang sama. Ia’mudah digunakan, menawarkan kelajuan yang baik, menyahsekat Netflix, dan menerima Bitcoins. Ia juga cukup selamat untuk pengguna setiap hari.

Apa yang kita ingin lihat pada masa akan datang adalah sokongan yang penuh dengan torrential dan protokol rahsia untuk menggunakannya di China. Dengan tambahan ini dan armada pelayan yang lebih besar, kita mungkin hanya mengubah fikiran kita.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 16 = 21