Kajian VPN Avira Phantom


Tidak semua orang boleh menjadi Phantom of the Opera, tetapi semua orang boleh menjadi tidak lebih daripada hantu dalam talian. Adakah Avira adalah pilihan terbaik untuk peranan ini? Nah, walaupun trend itu seolah-olah bahawa syarikat-syarikat siber sekolah lama hanya boleh membuat VPN yang mengerikan, Avira sebenarnya jelas rata-rata untuk bahagian atas pasaran.

Krew kami memecahnya dalam kajian VPN Avira Phantom ini.

Avira Phantom

Ciri-ciri keselamatan

Avira Phantom VPN memberi tumpuan kepada keselamatan sebagai kekuatan utama. Ciri-ciri termasuk:

 • Penyulitan data AES-256 pepejal dengan pengesahan SHA-512
 • Pemilihan protokol terowong yang baik: OpenVPN untuk Windows, L2TP / IPSec untuk macOS, IKEv2 untuk iOS
 • Membunuh suis (versi Pro)
 • Menyokong IPv6
 • Serahkan pelayan DNS

Ini merangkumi asas-asas dan menjadikan perkhidmatan ini cukup selamat untuk majoriti orang ramai.

Kami menjalankan beberapa ujian kebocoran pada Avira Phantom VPN dan mendapati tiada kebocoran IPv6, kebocoran DNS, atau kebocoran WebRTC. Sementara itu, suis bunuh melindungi dari kebocoran IP kerana menjatuhkan sambungan VPN.

Avira Phantom VPN tidak mempunyai beberapa ciri keselamatan yang lebih maju dari nama teratas di pasaran. Beberapa contoh adalah multi-hop, integrasi Tor, atau protokol stealth. Namun kami tidak’t memegang bahawa terhadap perkhidmatan - jelas, ia’s tidak bertujuan untuk pengguna yang paling menuntut di luar sana.

Adakah Avira Phantom VPN menyimpan log?

Jawapan ringkas: sedikit, tetapi tidak cukup untuk dibimbangkan

Dasar Privasi Avira menyatakan bahawa syarikat tidak menjejaki tapak yang anda lawati, IP maya atau sebenar anda atau “sebarang maklumat yang boleh menghubungkan anda dengan apa-apa tindakan, seperti memuat turun fail atau melawat laman web tertentu.” Tetapi mereka melacak “data diagnostik,” seperti pepijat, walaupun anda boleh mematikannya. Selain itu, mereka log jumlah data yang digunakan (yang mereka perlu lakukan untuk menghadkannya untuk versi Percuma) dan cap waktu.

Walaupun VPN itu sendiri tidak’t log data yang banyak, Avira secara sah diwajibkan untuk mengumpul maklumat lain tentang anda, seperti dokumen perakaunan. Berikut adalah petikan dari Dasar Privasi mereka:

Walau bagaimanapun, kami ingin menunjukkan bahawa kami diwajibkan secara sah untuk menyimpan data tertentu untuk tempoh masa yang lebih lama (cth. Tempoh penyimpanan untuk dokumen perakaunan kini 10 tahun (Kod Fiskal Jerman)).

Bercakap tentangnya, Jerman adalah ahli dari 14 mata perisikan pengawasan dan 21 Avira VPN’s 38 lokasi pelayan berada di 14 Negara mata. Bergantung pada aktiviti yang anda lakukan, ini boleh menjadi kebimbangan privasi.

Kelajuan dan prestasi

VPN Avira Phantom adalah sangat sederhana dalam jabatan kelajuan sambungan. Berikut adalah butir-butirnya.

Liputan pelayan

Membayar pengguna akan mempunyai akses kepada 38 lokasi pelayan (12 di Amerika Syarikat). Itu’s jumlah 27 negara dan bilangan pelayan yang tidak jelas. Lokasi-lokasi yang tersebar luas dan meliputi Amerika, Eropah, Asia, dan Australia - kelajuan bagi pengguna di kawasan-kawasan ini sepatutnya baik. Di sana’Walau bagaimanapun, tidak ada liputan di Timur Tengah atau Afrika, bagaimanapun, pengguna di kawasan ini mungkin mahu memberi laluan kepada Avira.

Keputusan ujian kelajuan

Ujian kelajuan VPN Avira Phantom dibuat dari Eropah dengan sambungan tanpa VPN 75 Mbps.

Ini adalah kelajuan di tiga lokasi berbeza:

Jerman

Avira Phantom VPN Speed ​​di Jerman

 • Muat Turun: 52 Mbps (drop-off 31%)
 • Muat naik: 56 Mbps (drop% 25%)

Amerika Syarikat

Avira Phantom VPN Speed ​​di Amerika Syarikat

 • Muat Turun: 27 Mbps (drop-off 64%)
 • Muat naik: 12 Mbps (drop-off 84%)

Singapura

Avira Phantom VPN Speed ​​di Turki

 • Muat Turun: 28 Mbps (drop-off 63%)
 • Muat naik: 5 Mbps (drop-off 99.33%)

Peratusan menurun anda’lihat di atas adalah sangat tengah-of-the-pack. Walau bagaimanapun, perkara penting ialah mereka konsisten: kelajuan dan perubahan ping dengan sewajarnya dengan jarak yang semakin meningkat antara kami dan pelayan. Ini bermakna pengguna tidak mungkin kecewa kerana rantau mereka (melainkan ia’s di mana terdapat beberapa pelayan).

Kemudahan penggunaan dan sokongan berbilang platform

Malangnya, Avira Phantom VPN juga memasang Pengurus Perisian Avira umum, yang benar-benar bertindak seperti bloatware. Don’t terkejut - anda’lagi juga pemilik Pengimbas Identiti gembira sekarang, tidak pernah diberi pilihan untuk menyangkalnya.

memasang avira phantom vpn

Laman web Avira adalah mesra pengguna dan tidak’t menyerang pengunjung dengan teknik mumbo-jumbo. Ini juga bermakna bahawa pengguna canggih perlu menggali lebih mendalam untuk mendapatkan jawapan teknikal mereka’cari semula.

Di sini’s senarai aplikasi VPN Avira Phantom:

 • Windows 7 dan kemudiannya
 • Android (4.1, tidak’t memohon TV)
 • macOS 10.11 (El Capitan) atau lebih baru
 • iOS 8 dan kemudian
 • Chrome (pelayar pelayar yang bertindak sebagai proksi)

Penghala dan peranti rangkaian lain, seperti TV Pintar atau konsol permainan, jangan’t mempunyai aplikasi tersuai dan tidak disokong. walaupun anda boleh cuba menjadikannya berfungsi jika peranti menggunakan Android seperti yang dilakukan oleh beberapa TV. Di sana’s juga tiada aplikasi Linux.

Di samping itu, Avira Phantom VPN membolehkan nombor tanpa had sambungan serentak setiap langganan.

Perbezaan yang paling ketara antara versi Windows dan Mac ialah protokol yang digunakan. Windows dan Android mempunyai OpenVPN, manakala Mac menawarkan L2TP / IPSec bukan IKEv2 / IPSec pilihan (dilihat dalam iOS).

Apl Avira mudah digunakan. Pilihan lebih kurang terhad kepada menukar suis membunuh dan memilih pelayan VPN untuk disambungkan.

Cara menggunakan avira vpn

Membuka kunci Netflix dan platform penstriman lain

Avira Phantom VPN tidak lagi membuka kunci Netflix (AS, Australia, Jepun, UK, Belanda, Jerman).

Avira tidak memberi jaminan dan mengesyorkan anda mencuba versi percuma terlebih dahulu untuk melihat jika anda mendapat kandungan yang anda mahukan. Sehingga akhir 2018-awal 2019, Avira Phantom VPN tidak lagi membuka kunci Netflix (AS, Australia, Jepun, UK, Belanda, Jerman).

BBC iPlayer disekat juga dan kami tidak’tidak menjangkakan banyak kejayaan pada platform penstriman lain sama ada. Ringkasnya, Avira Phantom VPN isn’Tidak bernilai banyak sebagai alat untuk membuka kunci aliran geo-terhad.

P2P dan torrenting

Avira tidak’t sebaliknya menyerang sebagai kata kunci dalam pembentangan mereka dari Phantom VPN walaupun perkhidmatan itu sendiri tidak menyalahi undang-undang dan VPN tidak membenarkan perkongsian fail P2P. Terdapat pertanyaan yang dipaparkan di forum mereka beberapa waktu yang lalu, meminta jawapan lurus - sedang mengecewakan dibenarkan di Avira Phantom VPN?

Avira Phantom VPN Torrenting

Jawapannya ialah “ya.” Itu’s langkah pertama yang baik kerana ciri-ciri lain membuat pilihan yang baik untuk merosakkan: ciri keselamatan adalah pepejal dan kelajuannya adalah baik. Mungkin satu-satunya faktor yang akan memberi kita jeda adalah hakikat bahawa Jerman dikenali kerana menguatkuasakan hak cipta agak ketat. Dengan itu, Avira’pembalakan minimum s membuat risiko agak kecil.

Dengan cara ini, ini juga bermakna pengguna boleh menggunakan Avira Phantom VPN digabungkan dengan Kodi atau Masa Popcorn dan bukannya perkhidmatan streaming seperti Netflix.

Penapisan dalam talian di China dan di tempat lain

Berdasarkan pendapat forum dan ulasan pengguna, kami menyimpulkan bahawa manakala Phantom kadang-kadang bekerja di China, lebih kerap daripada tidak’s kekecewaan.

Walaupun Avira sendiri tidak memasarkan versi Pro sebagai alat yang menjamin anda hubungan yang baik di China, dan pengguna terakhir menjawab pertanyaan asas tentang Phantom’prestasi di China menyatakan bahawa tidak ada yang berfungsi.

avira vpn di china

Avira tidak’t mempunyai apa yang dipanggil “protokol stealth” untuk mengelakkan China’penggunaan pemeriksaan Packet Deep. Akibatnya, kemungkinan pihak berkuasa dapat menutup lalu lintas Avira dengan mengenal pasti protokol terowong. Pada asasnya, terdapat alat yang lebih baik untuk digunakan di China dan negara-negara yang terhad. Semak VPN terbaik untuk senarai China.

Sokongan pengguna

Avira Phantom VPN menawarkan pilihan penyelesaian masalah berikut:

 • Sokongan e-mel
 • Nombor telefon bebas tol
 • Asas pengetahuan
 • Soalan Lazim
 • Video dan tutorial
 • Forum

Di sana’tiada pilihan sembang langsung. Sokongan e-mel berfungsi dengan baik dan pengguna boleh mengharapkan untuk menerima jawapan kepada pertanyaan dalam masa 1-2 hari.

Harga

harga avira phantom vpn

Dengan Avira Phantom, anda dapat menguji hampir semuanya secara percuma (simpan untuk suis bunuh dan sokongan) dan tentukan jika anda’kembali sanggup membelanjakan wang di atasnya.

Avira menawarkan tiga pelan harga:

 • Pelan 1-bulan untuk semua peranti: $ 10
 • Pelan 1-bulan untuk iOS dan Android: $ 5.99
 • Pelan 1 tahun untuk semua peranti: $ 78 ($ 6.50 / bulan)

Berbanding dengan harga purata VPN Top, Avira menjadi agak tidak kompetitif kerana untuk harga yang sama anda boleh mendapatkan perisian yang lebih kuat dan selamat, seperti ExpressVPN atau NordVPN.

Malangnya, di sana’tiada pilihan pembayaran tanpa nama seperti Bitcoin. Pengguna hanya boleh membayar melalui kad atau PayPal, yang mana tidak sesuai untuk orang dalam keadaan yang tinggi.

Pokoknya

Avira Phantom VPN adalah jauh lebih baik daripada apa yang kebanyakan syarikat anti-virus telah menawarkan. Ini sebenarnya adalah alat yang sangat baik, baik untuk keselamatan dan juga aktiviti seperti torrenting. Jika anda mahu sesuatu untuk Netflix atau kandungan streaming lain - lihat di tempat lain.

Sekiranya Phantom of Avira masih ada di dalam fikiran anda, teruskan dan dapatkan versi percuma mereka untuk spin.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − = 49