Kajian VPN Bitdefender


Gambaran keseluruhan

Ditubuhkan di Romania pada tahun 2001, Bitdefender adalah syarikat perisian keselamatan internet yang sangat dihormati dengan banyak produk padat dalam rangkaian mereka. Sebelum ini, tumpuan utama mereka hanya diletakkan pada pakej keselamatan internet. Tetapi sekarang mereka telah mengambil langkah ke wilayah baru dengan pengenalan Bitdefender VPN.

Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa anda tidak boleh menggunakan Bitdefender Premium VPN tanpa membeli penyelesaian keselamatan Bitdefender seperti Bitdefender Total Security. Tetapi, jika anda merancang untuk membeli perisian keselamatan internet, anda boleh’t pergi salah dengan pakej ini.

Manfaat tambahan Bitdefender Total Security adalah bahawa anda boleh menggunakan versi percuma VPN mereka. Ini akan membolehkan anda merasai perkhidmatan sebelum anda mengambil bahagian dengan lebih banyak wang tunai yang diperolehi.

Kajian berikut akan membincangkan lebih mendalam tentang apa yang dapat anda harapkan sebelum anda pergi dan membeli Bitdefender VPN.

Adakah Bitdefender VPN selamat digunakan?

VPN Bitdefender menggunakan ciri keselamatan berikut:

 • L2TP / IPsec
 • IKEv2
 • OpenVPN
 • Perisai Hotspot’s Catapult Hydra
 • AES-256 bit encryption

Ini bermakna bahawa alamat IP anda akan masked dan maklumat peribadi anda akan dijaga dengan baik daripada jangkauan penggodam potensial.

Adakah Bitdefender VPN menyimpan log?

Bahagian FAQ di laman web mereka menyatakan bahawa log masih ada’t disimpan dan bahawa alamat IP dan maklumat peribadi anda dimenangi’dikongsi dengan mana-mana pihak ketiga:

“…dengan Bitdefender VPN privasi anda 100% selamat. Tiada siapa (agensi pengiklanan, ISP’s, syarikat insurans, dll.) akan mempunyai akses kepada log dalam talian anda.”

Oleh itu, data peribadi anda tidak boleh diakses oleh orang lain selain diri anda.

Kelajuan dan prestasi

Sebagai VPN Bitdefender agak baru untuk pasaran, ia agak terhad dari segi bilangan pelayan yang ia dapat menyediakan. Ini bermakna bergantung pada tempat anda berpusat di dunia, anda mungkin mengalami kelajuan sambungan yang lambat apabila anda tersambung ke pelayan tertentu. Satu lagi kelemahan adalah bahawa kelajuan internet mungkin turun kerana mungkin ada ramai orang yang terhubung ke pelayan yang sama sekaligus.

Walaupun ini, ia tidak akan’tidak menghairankan untuk melihat Bitdefender secara beransur-ansur meningkatkan bilangan pelayan yang tersedia pada perkhidmatannya. Jika kelajuan sambungan dan pilihan pelayan tinggi pada senarai keutamaan anda, terdapat banyak pilihan yang berpatutan seperti NordVPN. Ini menawarkan bilangan pelayan yang jauh lebih besar untuk bayaran bulanan yang setanding.

Kemudahan penggunaan dan sokongan berbilang platform

Apabila ia datang menggunakan Bitdefender VPN, anda’akan mendapati bahawa ia boleh digunakan pada semua platform utama:

 • Windows
 • macOS
 • Android
 • iOS

Walau bagaimanapun, walaupun Bitdefender VPN menggunakan OpenVPN, anda’akan mendapati bahawa ia tidak boleh dipasang pada platform sekunder seperti pada penghala. Ini bermakna bahawa anda perlu memasangnya secara berasingan pada semua peranti anda yang mungkin tidak sesuai untuk sesetengahnya.

Setiap aplikasi mudah dinavigasi dan mempunyai tema moden yang mudah dibaca. Ia boleh dipasang dengan mudah secara berasingan atau secara automatik ditambah dengan pakej Bitdefender anda. Jadi, jika anda membeli Bitdefender Total Security misalnya, anda akan dapat menggunakan versi percuma VPN kerana ini akan dipasang sebagai standard.

Sebagai alternatif, anda mempunyai pilihan untuk menaik taraf kepada versi premium yang juga boleh diakses melalui pakej keselamatan anda. Ini akan dibincangkan dengan lebih terperinci kemudian dalam kajian.

VPN Bitdefender untuk Netflix

Ramai orang berpangkalan di negara yang terhad dari segi kandungan yang tersedia melalui perkhidmatan penstriman seperti Netflix. Oleh itu, ia menjadi semakin biasa bagi seseorang untuk menggunakan VPN untuk memintas mana-mana amalan pengehadan geo.

Walau bagaimanapun, tidak semua perkhidmatan VPN mempunyai keupayaan untuk mendapatkan sekitar Netflix’amalan penyekatan geo. Dalam pengalaman kami, Bitdefender VPN tidak terkecuali. Kami mendapati bahawa sebarang usaha untuk memotong Netflix’geo-sekatan tidak berjaya.

VPN Bitdefender untuk torrenting

Oleh kerana VPN Bitdefender menggunakan protokol VPN yang kukuh dan menawarkan kaedah penyulitan yang baik, ia berkemungkinan selamat untuk digunakan apabila merosakkan.

Hakikat bahawa mereka tidak’t berkongsi alamat IP anda atau mana-mana log dengan mana-mana pihak ketiga juga sangat meyakinkan.

Adakah Bitdefender VPN baik untuk pengguna di China?

Walaupun syarikat menyatakan bahawa anda boleh mempunyai akses penuh tanpa batasan kepada kandungan tanpa mengira sama ada anda’semula di negara yang mengamalkan penapisan internet, mereka telah membuat keputusan untuk menjadikannya tidak dapat digunakan di China:

Kami ingin menawarkan perkhidmatan VPN kami untuk semua orang tetapi malangnya terdapat beberapa sekatan terhadap penggunaan perkhidmatan sedemikian. Untuk perlindungan anda, kami’sambungan terhad di negara-negara berikut:

1. China: Penggunaan VPN adalah haram di China. Penyedia VPN masih boleh beroperasi sekiranya mereka mendapatkan lesen dari kerajaan, tetapi syarat dan syarat yang mereka sepakat untuk hanya mengalahkan keseluruhan tujuan.

Malah, mereka menyenaraikan 7 negara lain di mana perkhidmatan VPN itu tidak’Tidak terdapat, termasuk Rusia, Belarus, Iran, UAE, Turki, Oman, dan Iraq.

Sokongan

Bitdefender mempunyai pilihan sokongan berikut:

 • sembang langsung
 • telefon
 • tiket sokongan e-mel
 • Soalan Lazim
 • forum

Ini bermakna bahawa pengguna rumah dan perniagaan sama-sama boleh mengharapkan untuk mencari jawapan yang mereka cari - dari kakitangan berteknologi mereka yang berdedikasi. Tiada tempoh masa yang ditetapkan untuk kembali kepada pertanyaan anda. Tetapi, mereka menyebut bahawa juruteknik berpengetahuan mereka boleh didapati 24/7.

Apa’s lebih, anda’juga akan mendapati bahawa terdapat pelbagai panduan persediaan khusus untuk pelbagai platform. Ini memastikan anda’akan mengetahui dengan tepat bagaimana untuk mendapatkan VPN yang berjalan tanpa mengira sistem pengendalian peranti anda sedang berjalan.

Harga

Seperti yang telah disebutkan sebelum ini dalam kajian kami, anda’anda perlu mempunyai produk keselamatan Bitdefender yang dipasang untuk dapat menggunakan Bitdefender VPN. Oleh itu, kos VPN semuanya bergantung pada mana-mana pakej keselamatan internet anda yang anda pilih untuk memilih, serta berapa banyak peranti yang anda ingin melindungi.

 • VPN Tahunan Tahunan: $ 39.99, atau $ 3.33 sebulan
 • VPN Premium Bulanan: $ 6.99 sebulan.

Walaupun pengalaman keseluruhan kami Bitdefender secara amnya positif dari segi kebolehpercayaan dan kepantasan, ia adalah bernilai menyebut bahawa anda hanya boleh menggunakan Bitdefender VPN pada satu sambungan serentak. Ini agak mengecewakan memandangkan anda boleh memilih VPN pada titik harga yang sama dan menggunakannya pada pelbagai peranti pada satu-satu masa.

Untuk pengguna asas, anda’akan mendapati bahawa terdapat juga versi percuma Bitdefender VPN. Ini datang sebagai standard dengan pakej Bitdefender Total Security. Walaupun, seperti banyak perkhidmatan VPN percuma lain, terdapat batasan yang mendorong anda untuk meningkatkan perkhidmatan premium mereka. Ini termasuk had harian 200MB dan tidak mempunyai keupayaan untuk memilih pelbagai pelayan yang berbeza.

Pokoknya

Ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa kos VPN Bitdefender agak tinggi memandangkan ia hanya dalam peringkat awal. Ini jelas dilihat memandangkan bilangan pelayan yang terhad yang ada pada masa ini, serta kadang-kadang kelajuan perlahan pelayan mereka.

Selain itu, anda tidak mempunyai pilihan tetapi untuk membeli pakej keselamatan internet Bitdefender untuk meningkatkan perkhidmatan VPN Premium. Oleh itu, anda perlu memasukkannya ke dalam anggaran anda.

Untuk kos yang sama, anda boleh memilih penyedia VPN yang lebih mantap yang menyediakan akses kepada lebih banyak pelayan dan mempunyai kelajuan pelayan yang unggul. Jadi, ia bernilai membeli-belah di sekeliling untuk mencari VPN yang memenuhi keperluan anda yang terbaik.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =