Kajian VPN Secure AVG

Kemas kini terakhir: 04.10.2019


AVG terkenal dengan perisian antivirus percuma. Dari segi pengecaman jenama, ia mempunyai kelebihan. Dari segi privasi dalam talian? Sama sekali tidak.

Sebagai jenama yang mempunyai reputasi lama untuk keselamatan, ia mungkin kelihatan semulajadi untuk AVG untuk memasuki industri VPN. Ia’s tidak sukar untuk membayangkan kekecewaan kita, maka, seperti yang kita dapati bahawa alat itu’s sepatutnya melindungi anda dalam talian sebenarnya mengumpul data anda dan menjualnya kepada pihak ketiga.

AVG Secure VPN’ciri minimum sekuriti dan kekurangan sebarang pilihan penyesuaian yang bermakna hanya berfungsi untuk menambah penghinaan terhadap kecederaan. Sebaliknya, tag harga yang berpatutan, kemudahan penggunaan, dan keupayaan aliran yang baik dapat meyakinkan beberapa pengguna kasual untuk memilih.

Sebelum kita memberi keputusan akhir kita, bagaimanapun, kita’akan melihat dengan lebih dekat elemen-elemen kritikal yang mungkin membuat atau memecahkan VPN ini.

Tanpa berlengah-lengah lagi, mari’lompat ke kanan.

Keselamatan dan privasi

AVG Secure VPN menawarkan ciri-ciri keselamatan yang sama kepada produk kakaknya, Avast SecureLine VPN:

 • Penyulitan AES 256-bit
 • OpenVPN, IPSec, dan IKEv2 protokol terowong
 • Perlindungan kebocoran DNS

Bendera merah besar adalah hakikatnya di sana’s tiada suis-suis untuk melindungi maklumat anda sekiranya anda kehilangan sambungan ke pelayan VPN. Ini bermakna itu jika sambungan VPN anda jatuh, alamat IP dan data trafik anda akan ditinggalkan sepenuhnya kepada mata penyerang atau pengawasan, menjadikan AVG Secure VPN benar-benar tidak berguna untuk privasi.

Tapi tunggu, semakin buruk…

Adakah VPG Secure VPN log data anda?

Jawapan pendek: ya.

Walaupun peranti anda mungkin selamat dari virus jahat, data peribadi anda tidak akan selamat seperti yang anda mahukan.

AVG log nama pengguna anda, alamat IP, jumlah pemindahan data, dan tempoh sesi. Maklumat ini disimpan untuk blok 30 hari.

Mereka menyatakan bahawa mereka tidak’t memantau apa yang anda’berkongsi dan mencari, tetapi mereka’akan menyiasat jika mereka menerima aduan.

AVG Secure VPN juga mempunyai peraturan ketat terhadap cetak rompak, tetapi itu’tidak ketara dalam industri VPN.

Syarikat itu sebenarnya mempunyai hak untuk mengumpulkan banyak data peribadi anda dan menggunakannya kerana ia sesuai - ini termasuk alamat e-mel anda, nombor kad SIM, nombor telefon, lokasi dan alamat IP anda. Mereka juga nyatakan mereka dibenarkan untuk berkongsi maklumat peribadi anda dengan pihak ketiga.

Data peribadi anda juga boleh diserahkan kepada pihak berkuasa / kerajaan atau apabila perlu bagi mereka untuk mematuhi proses undang-undang yang sah. Ini bermakna sejauh privasi berlaku, AVG Secure VPN adalah salah satu pesalah paling buruk di luar sana.

Adakah ia bocor?

Ingatlah bahawa ada’s selalu ada peluang kecil kebocoran DNS, tetapi terdapat banyak platform yang akan memberikan anda peluang untuk menguji ini.

Jika VPN anda tidak menyulitkan pertanyaan DNS pada peranti anda, kebocoran DNS berlaku. Sekiranya ini berlaku, VPN anda menjadi tidak berguna kerana ini akan menyebabkan ISP anda dapat melihat sejarah penyemakan imbas anda.

Pada masa ujian, AVG Secure VPN tidak kelihatan mempunyai kebocoran DNS.

Kelajuan dan prestasi

Selepas keselamatan dan privasi, kelajuan boleh menjadi ciri kedua yang paling penting ketika datang ke penggunaan VPN. Lagipun, sebahagian besar pelanggan VPN menggunakan alat ini untuk perkongsian fail P2P dan streaming kandungan yang disekat.

Biarkan’s lihat bagaimana harga VPN AVG Secure dari segi prestasi.

Liputan pelayan

Malangnya, AVG Secure VPN sangat teruk di belakang persaingan apabila ia datang kepada jumlah lokasi pelayan. Dengan 50+ pelayan di 36 negara, ia’s agak menawarkan langka berbanding dengan pemain besar industri VPN.

Sekarang, mari’s lihat jika AVG’kiraan pelayan rendah akan sangat mempengaruhi kelajuan sebenar apabila menggunakan VPN.

Keputusan ujian kelajuan

Sebelum menjalankan ujian dengan AVG Secure VPN, ini adalah muat turun dan kelajuan muat naik dasar kami dari Eropah:

Kajian VPN Secure AVG

Ini adalah kelajuan yang kami alami selepas menyambung ke pelayan AVG Secure di benua yang berbeza.

United Kingdom

Kajian VPN Secure AVG

 • Muat Turun: 64 Mbps (25% daripada garis dasar)
 • Muat naik: 28 Mbps (14% daripada garis dasar)

Amerika Syarikat

Kajian VPN Secure AVG

 • Muat Turun: 49 Mbps (19% daripada garis dasar)
 • Muat naik: 11 Mbps (4% daripada garis dasar)

Hong Kong

Kajian VPN Secure AVG

 • Muat Turun: 25 Mbps (9% daripada garis dasar)
 • Muat naik: 2 Mbps (1% daripada garis dasar)

Speed-wise, AVG Secure VPN tidak terlalu buruk, bergantung pada tempat anda berada di dunia. Di Eropah dan Amerika Utara, kelajuannya kebanyakannya rata-rata, sementara pelayan Hong Kong berada di bawah purata hasil.

Kemudahan penggunaan dan sokongan pelbagai platform

AVG Secure VPN hanya menyokong empat desktop dan platform mudah alih utama:

 • Windows
 • macOS
 • iOS
 • Android

Malangnya, tiada pilihan konfigurasi untuk peranti lain, seperti penghala dan TV Pintar.

Apabila ia datang untuk kemudahan penggunaan, AVG Secure adalah salah satu yang paling mudah untuk menggunakan aplikasi VPN di luar sana. Pada skrin utama, anda’akan mencari lokasi palsu anda dan butang besar yang melumpuhkan atau membolehkan VPN.

Kajian VPN Secure AVG

Di bawah ini, anda’akan melihat butang yang lebih kecil yang akan memberi anda peluang untuk menetapkan lokasi anda. Ia’s diatur mengikut abjad mengikut benua supaya ia menavigasi dengan baik.

Apabila anda membuka Tetingkap tetingkap, anda’anda dapat melihat bahawa anda dapat melumpuhkan atau mendayakan auto-connect, yang biasanya menghubungkan ke server terkuat yang tersedia ketika anda berada di sambungan wifi tanpa jaminan. Anda juga boleh mematikan atau mendayakan pemberitahuan Windows, tetapi itu cukup banyak.

Kajian VPN Secure AVG

AVG Secure’pilihan tetapan s adalah sangat asas, dengan ruang yang sangat kecil untuk sebarang penyesuaian bermakna. Walaupun ini menjadikan aplikasi mudah digunakan, pengguna canggih tidak dapat tidak akan mencari kekurangan pilihan yang dissapointing.

P2P dan torrenting

VPN yang baik yang membolehkan anda mengalir dengan selamat boleh menjadikan pengalaman P2P anda bebas. AVG Secure nampaknya berfungsi dengan baik dengan semua laman web torrent. Apabila ditanya melalui e-mel, mereka mengesahkannya VPN Secure VPN menyokong pindahan P2P ke atas bilangan pelayan yang terhad.

Ini termasuk:

 • Prague, Republik Czech
 • Frankfurt, Jerman
 • Amsterdam, Belanda
 • New York, Amerika Syarikat
 • Miami, Amerika Syarikat
 • Seattle, Amerika Syarikat
 • London, United Kingdom
 • São Paulo, Brazil

Sekiranya anda menganggap pembalakan secara besar-besaran, walaupun fakta bahawa pelecehan dibenarkan pada beberapa pelayan AVG Secure tidak menjadikannya pilihan yang baik untuk mana-mana tenteram. Terdapat banyak alternatif yang lebih baik di luar sana untuk peminat P2P.

Membuka kunci Netflix dan platform penstriman lain

Dalam jabatan penstriman, AVG Secure VPN nampak baik.

Ia berjaya membuka kunci Amazon Prime, Netflix, HBO GO, dan YouTube.

Ia tidak’t bekerja pada BBC iPlayer, tetapi mungkin ada kaitannya dengan AVG Secure menjadi VPN yang berpusatkan AS.

Selain itu, AVG Secure VPN terkesan dengan sambungan lancarnya. Oleh itu, jika anda menggunakan VPN secara eksklusif untuk menunjukkan rancangan TV di platform streaming Amerika Syarikat, AVG Secure VPN mungkin menjadi pesaing yang baik.

Penapisan dalam talian di China dan di tempat lain

Dengan mengandaikan anda menggunakan protokol terowong IKEv2 atau IPSec, anda mungkin dapat melewati Great Firewall’teknik pemeriksaan Packet Deep, sekurang-kurangnya dalam teori. Dengan pelayan di Tokyo, Singapura, dan Hong Kong, anda mungkin mendapat kelajuan yang baik.

Walau bagaimanapun kekurangan ciri-ciri obfuscation, bagaimanapun, sangat berkurangan kemungkinan itu. Dengan itu, kami tidak’tidak mengesyorkan menggunakan AVG Secure VPN di China atau mana-mana negara yang sangat terhad seperti Iran, Rusia, atau UAE.

Sokongan pengguna

AVG Secure’pilihan sokongan s meliputi asas-asas tetapi kekurangan pilihan yang paling penting - sokongan sembang langsung. Anda boleh menghubungi kakitangan sokongan AVG melalui saluran berikut:

 • Sistem tiket e-mel
 • Nombor telefon bebas tol di Amerika Syarikat dan UK
 • Bahagian FAQ

Malangnya, AVG Secure VPN tidak’t menawarkan pilihan sembang langsung di laman web mereka. Jika anda pernah mengalami sebarang masalah atau mempunyai soalan, anda’Anda perlu menggunakan sistem tiket sokongan dan tunggu dengan sabar sehingga seseorang membantu anda melalui e-mel.

Mereka menawarkan untuk membantu anda melalui telefon, jika perlu. Mereka mengiklankan nombor AS, serta nombor UK dan menyatakan bahawa perundingan adalah percuma. Tetapi, jika anda perlu membetulkan sesuatu yang lebih mendesak dan tidak biasa, anda perlu mengeluarkannya $ 79 untuk sesi sokongan Premium satu kali, yang lebih mahal daripada langganan dua tahun.

Mereka mempunyai seksyen FAQ dengan beberapa maklumat teknikal asas yang merangkumi keperluan sistem, protokol dan penyulitan, dan mereka sangat aktif di pelbagai platform media sosial.

Harga

Salah satu perkara yang lebih baik mengenai VPN Secure AVG tidak semestinya adalah struktur penetapan harga, dan walaupun tidak mungkin untuk memilih satu lesen bulanan untuk bermula, anda dapat memilih pilihan ini pada saat checkout.

Struktur harga adalah seperti berikut:

 • Langganan 1 tahun: $ 3.99 / bulan (Jumlah: $ 47.88 / tahun)
 • Langganan 2 tahun: $ 2.99 / bulan (Jumlah: $ 71.76 / 2 tahun)
 • Langganan 3 tahun: $ 2.49 / bulan (Jumlah: $ 89.64 / 3 tahun)

Inilah yang mereka nyatakan termasuk dalam semua langganan mereka:

 • Perbankan peribadi, membeli-belah, atau berbual melalui rangkaian yang disulitkan
 • Menyemak imbas peribadi selamat
 • Tidak dikenali dengan menyembunyikan aktiviti internet anda dari kerajaan, penggodam, dan ISP
 • Ketenangan fikiran mengetahui bahawa mereka tidak akan log aktiviti internet anda

Jika anda menganggap ciri-ciri anda’kembali untuk harga ini, ia’tidak begitu buruk. Bagaimanapun, seperti yang kami buat sebelum ini, mereka log maklumat anda dan menjualnya kepada pihak ketiga.

Perkara yang baik ialah di sana’s percubaan percuma, tanpa maklumat pembayaran diperlukan. Muat turun, pasang, dan gunakan yang anda suka sehingga 30 hari. Ini adalah tambah besar, memandangkan tidak banyak perkhidmatan VPN lain menawarkan percubaan selama 30 hari tanpa terlalu mengehadkan ciri-ciri mereka.

Pokoknya

Jika awak’mencari VPN asas untuk penyemakan imbas asas yang asas, anda boleh memanfaatkan AVG Secure VPN’perbicaraan selama 30 hari.

Ya, AVG Secure mempunyai antara muka yang sangat mesra pengguna, dan anda boleh meretas dan mengalir Netflix. Tetapi kesepakatan sebenar dengan VPN ini adalah privasi anda. Walaupun dilindungi semasa menyemak imbas di web, ia mungkin menjadi cerita yang berbeza dengan pihak berkuasa kerajaan dan pihak ketiga yang berpangkalan di AS.

Atas sebab ini sahaja, kami tidak dapat mengesyorkan sepenuhnya perkhidmatan VPN ini. Terutamanya apabila terdapat VPN yang mesra privasi dan lebih baik di pasaran.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − = 45