Kajian VPN SurfEasy


Kos yang tinggi untuk fungsi yang rendah. Di sana’tidak ada sebab sebenar untuk melabur dalam SurfEasy VPN.

Untuk masa yang lama, perkhidmatan VPN ini milik Opera. Itu berubah pada November 2017, ketika Amerika Syarikat keselamatan siber Symantec membeli SurfEasy VPN.

Pada masa perjanjian itu berlaku, SurfEasy sudah pun nama Top 50 di pasaran VPN. Itu’s tidak hebat dan tidak mengerikan - ia merupakan projek kecil dengan beberapa positif dan asas yang baik untuk membina perkhidmatan VPN yang kuat. Symantec, syarikat Fortune 500, nampaknya tidak banyak berbuat apa-apa dengan pelaburan berharga mereka, dan, kerana kajian SurfEasy VPN kami akan menunjukkan, VPN yang berpangkalan di Toronto nampaknya jatuh dari kedudukannya.

Ciri-ciri keselamatan

Mereka pekerja Symantec yang malang yang terpaksa menggunakan SurfEasy VPN boleh mendapat manfaat daripada ciri keselamatan berikut:

 • Gred tentera AES-256 enkripsi
 • OpenVPN protokol (atau IPSec pada aplikasi macOS baru)
 • Perlindungan kebocoran asas

Seperti yang dapat kita lihat, di sana’tidak banyak mendapat manfaat daripada. SurfEasy VPN tidak mempunyai IKEv2, IPSec, dan protokol lain. Ia juga tidak’t mempunyai suis bunuh, pelayan DNS peribadi, dan VPN ke atas penghala. Dengan ciri-ciri teras yang hilang, ia’tidak hairanlah bahawa SurfEasy tidak’t memberikan Tor lebih dari VPN, multihop, dan unsur-unsur yang bagus untuk kebanyakan pesaing.

Untuk menyimpulkan, SurfEasy hanya menyediakan minimum pada bahagian keselamatan. Oleh itu, kami boleh mengesyorkannya kepada pengguna baru atau pengguna yang berpengalaman. Satu pihak akan dibiarkan terdedah, dan yang lain akan kekurangan ciri yang mereka gunakan ketika menggunakan alat VPN lain.

Adakah SurfEasy VPN menyimpan log?

Untuk mengatasi ciri-ciri keselamatan teknikal, syarikat di belakang SurfEasy VPN adalah yang berpangkalan di Kanada (salah satu negara Mata 5 - rangka kerja perkongsian maklumat perisikan). Walaupun tuntutan sebaliknya, syarikat itu juga menyimpan beberapa data pada penggunanya, walaupun tidak banyak. Apabila anda menggabungkannya dengan pernyataan mengenai penyerahan maklumat peribadi dan data penggunaan kepada penguatkuasaan undang-undang “di mana subpoenas, waran atau dokumen undang-undang lain telah disediakan,” ia membuat keadaan yang membimbangkan.

Adakah SurfEasy VPN bocor-bukti?

Ujian pasukan kajian SurfEasy VPN kami menunjukkan bahawa SurfEasy adalah tidak terdedah kepada kebocoran DNS, IPv6 atau WebRTC yang paling ketara, tetapi ia mempunyai beberapa tanda yang membimbangkan di jabatan itu. Untuk satu perkara, SurfEasy tidak mempunyai rangkaian DNS peribadi tersendiri. Kedua, ia mempunyai’namun belum memutuskan cara untuk berurusan dengan IPv6 - VPN tidak menyokong atau menghalangnya.

Untungnya, anda boleh mencegah kebocoran IPv6 dengan melumpuhkan penggunaannya. Apabila ia datang kepada kelemahan WebRTC, ia juga boleh dimatikan dalam kebanyakan penyemak imbas.

Kelajuan dan prestasi

Kelajuan adalah titik kedua yang paling penting (semut yang paling penting untuk sesetengahnya) yang kita’d suka membincangkan dalam ulasan SurfEasy VPN kami. Lagipun, kelajuan menentukan betapa baik VPN untuk streaming, perkongsian fail P2P, atau permainan.

Liputan pelayan

SurfEasy VPN mempunyai 500+ pelayan di 28 negara, yang tidak banyak dalam jumlah dan liputan keseluruhannya. Bahagian sedih adalah bahawa SurfEasy mempunyai dua kali lebih banyak pelayan pada tahun 2018, dan mereka tidak’t menambah mana-mana negara sejak itu, walaupun laman web mereka optimis “28 dan menghitung.”

Untuk membuat perkara lebih teruk, tidak semua pelayan ini tersedia untuk pengguna yang telah membeli “Jumlah” (biasa). Begitu juga untuk torrent dan P2P - mewah ini hanya tersedia untuk “Ultra” (premium) pengguna. Dan di sini’s paku ke keranda - hanya pengguna premium boleh memilih pelayan dari sekarang, sementara yang lain harus hidup dengan lokasi yang dioptimumkan.

Keputusan ujian kelajuan

Biarkan’s melihat sejauh mana SurfEasy VPN melakukan dengan pelbagai lokasi pelayan. Kami melakukan ujian kami dari Eropah, dengan kelajuan VPN yang tidak mencapai muat turun 217 Mbps dan memuat 228 Mbps:

Kajian VPN SurfEasy

Kemudian kami melancarkan SurfEasy VPN dan mendapat untuk menguji lokasi pelayan di seluruh dunia.

United Kingdom

Ujian kelajuan SurfEasy VPN UK

 • Muat Turun: 41 Mbps (drop-off 81%)
 • Muat naik: 76 Mbs (drop-off 68%)

Amerika Syarikat

SurfEasy VPN kelajuan AS

 • Muat Turun: 1 Mbps (drop-off 99%)
 • Muat naik: 15 Mbs (drop-off 93%)

Australia

Ujian kelajuan SurfEasy Australia

 • Muat Turun: 9 Mbps (drop-off 96%)
 • Muat naik: 2 Mbs (penurunan 99%)

Jepun

Keputusan ujian kelajuan SurfEasy dari Jepun

 • Muat Turun: 16 Mbps (drop-off 93%)
 • Muat naik: 3 Mbs (drop-off 99%)

Keputusan di atas hanya boleh digambarkan sebagai bawah purata. Kami juga mempunyai masalah latensi apabila cuba menguji kelajuan di luar Eropah - sesuatu yang berlaku sangat jarang dan dengan VPN akhir-akhir sahaja.

Ini membawa kita untuk membuat kesimpulan itu walaupun optik optik terbaik tidak akan berhenti SurfEasy daripada memperlahankan anda dan tidak ada yang dilakukan untuk meningkatkan kelajuan dan prestasi sepanjang enam bulan yang lalu.

Kemudahan penggunaan dan sokongan berbilang platform

SurfEasy VPN mempunyai aplikasi tersuai untuk:

 • Windows
 • macOS (2 versi berbeza)
 • iOS
 • Android
 • Telefon Amazon

Terdapat juga sambungan penyemak imbas untuk Chrome dan Opera. Sejujurnya, bukannya dua aplikasi Mac kami akan lebih suka aplikasi Linux atau Router - tetapi apa yang boleh anda lakukan? Alasan di sebalik aplikasi macOS yang baru mungkin ada hubungannya dengan SurfEasy yang ingin mencuba reka bentuk baru, yang sebenarnya kelihatan lebih baik. Versi baru juga berjalan di IPSec bukannya OpenVPN.

Aplikasi dan Sambungan

Bagi aplikasi peranti mudah alih, SurfEasy untuk Android sedikit lebih selamat kerana anda boleh mengimbangi kekurangan suis membunuh dengan menggunakan Android’aplikasi VPN Sentiasa.

Mengunduh dan memasang SurfEasy adalah sama seperti memasang sebarang perisian lain. Selepas anda’ve dipasang SurfEasy VPN, program itu harus dijalankan secara automatik. Ia akan meminta anda untuk log masuk ke akaun anda dan segera menghubungkan anda ke server yang paling optimum (paling dekat). Ia menang’T mengambil masa yang lama untuk anda notis ini bukan perisian yang paling maju.

surfeasy vpn home

Terdapat beberapa pilihan pada Skrin utama:

 • Penyekatan Penjejakan Iklan - menunjukkan bilangan pelacak yang disekat selama tempoh masa. Ciri itu sendiri boleh ditoggarkan dalam Tetapan.
 • Butang Globe - membolehkan anda memilih negara mana yang hendak disambungkan, dengan syarat anda mempunyai pelan Ultra.
 • Butang Cogwheel - mengklik ia membuktikan bagaimana rendah pada ciri SurfEasy VPN adalah.

Tetapan SurfEasy vpn

In Tetapan anda boleh bertukar Menyekat pelacak iklan, membolehkan atau lumpuhkan ciri keselamatan wifi, dan pilih sama ada untuk menjalankan SurfEasy pada permulaan.

The ciri perlindungan wifi nampaknya sedikit mengelirukan kerana semua itu berfungsi sebagai “bersambung ke VPN apabila menyertai rangkaian Wifi yang tidak dikenali” pilihan dengan manfaat yang meragukan yang ditambah untuk menghantar anda amaran tentang kemungkinan rangkaian Wifi yang tidak selamat di kawasan sekitar.

Membuka kunci Netflix dan platform penstriman lain

SurfEasy VPN untuk Netflix

Bukan pilihan terbaik di luar sana! SurfEasy VPN telah bergerak masuk dan mendapat sokongan dengan Netflix sepanjang tahun lalu. Ia telah disekat, disekat, kemudian disekat lagi.

Ujian terkini kami telah menunjukkan bahawa anda boleh aliran Netflix AS dan UK dengan SurfEasy VPN.

Ujian kelajuan SurfEasy di Fast.com

Kelajuan Netflix AS cukup untuk UHD (4K), tetapi pengguna dengan sambungan lambat mungkin berjuang walaupun dengan kualiti HD.

Kajian VPN SurfEasy

Walaupun dua perpustakaan Netflix yang terbaik bekerja pada masa ini, terdapat pilihan VPN yang lebih baik untuk Netflix di luar sana, terutama untuk pengguna di Amerika atau Asia.

Sebagai nota sampingan, kami tidak mempunyai masalah menggunakan SurfEasy VPN untuk menonton BBC iPlayer semasa ujian terdahulu kami tetapi gagal menyiarkan sebarang kandungan kali ini. Ia tidak menghairankan kerana BBC iPlayer adalah platform yang sangat terkenal dari segi menyekat.

Mungkin SurfEasy baik untuk beberapa platform kandungan lain, tetapi terus terang, walaupun ia berlaku, kita tidak akan’t mengesyorkan VPN ini untuk streaming dengan apa cara sekalipun.

P2P dan torrenting

Menggunakan SurfEasy VPN untuk torrenting adalah idea yang mengerikan! Untuk satu perkara, torrenting dan P2P disekat dengan Starter dan langganan Jumlah - ia’s hanya boleh didapati jika anda membeli versi Ultra yang terlalu mahal.

Tetapi jika anda melakukannya, adakah anda mahu menggunakan torrents tanpa suis membunuh (dan dengan sambungan yang sangat buruk)? Jika ya, anda’re orang yang berani daripada kita.

Jika anda mahukan VPN yang benar-benar hebat untuk P2P, lebih baik periksa VPN terbaik kami untuk senarai mengerikan.

Penapisan dalam talian di China dan di tempat lain

Orang yang hidup di bawah kerajaan yang menindas mungkin berminat untuk mempunyai tahap keselamatan yang lebih tinggi daripada apa yang disediakan oleh SurfEasy VPN

Jawapan jujur? Kami’tidak pasti sama ada ia berfungsi di sana, tetapi kami tidak’t meletakkan wang kami di atasnya. SurfEasy belum menunjukkan tahap kualiti yang tinggi di kawasan lain, dan kita tidak melihat sebab mengapa ia menjadi baik untuk China atau mana-mana negara lain yang mempunyai kebebasan internet yang terhad.

Sekiranya anda mahukan perkhidmatan yang boleh dipercayai, pilih sesuatu dari VPN terbaik untuk senarai China.

Sokongan pengguna

Seperti yang mempunyai masalah dengan SurfEasy VPN kemungkinan besar, bersiap sedia mencari bantuan menggunakan salah satu kaedah berikut:

 • Cara untuk video
 • Soalan Lazim
 • E-mel sokongan
 • Sistem tiket
 • Sembang langsung

Walaupun pilihan kedua terdengar seperti yang terbaik, sembang langsung tidak aktif 24/7 dan masa berorientasikan EST dimenangi’T mudah bagi orang-orang di luar Amerika. Pada umumnya, kami membenci laman web SurfEasy - maklumat tidak mudah dicari, dan apabila anda mendapatinya, sering kali ia tidak mempunyai kejelasan. Hal yang sama berlaku untuk panduan dan Soalan Lazim - beberapa topik yang paling asas kelihatannya hilang dari mereka.

Harga

Disana ada 3 pelan harga SurfEasy VPN - Pemula, Jumlah, dan Ultra. Setiap menawarkan tahap perkhidmatan yang berbeza, dan anda boleh membayar setiap satu secara bulanan atau tahunan (pilihan yang kedua agak murah). Opsyen pembayaran termasuk kad kredit dan PayPal.

Berikut adalah harga bulanan:

Harga Surfeasy

Dan di sini adalah harga tahunan:

Pelan SurfEasy

 • Starter - percuma, 500 MB data
 • Jumlah - $ 4.99 / bulan atau $ 47.88 setiap tahun
 • Ultra - $ 11.99 / bulan atau $ 77.88 setiap tahun

Nasib baik, pelan dibayar termasuk a Jaminan wang balik 7 hari, jadi di sana’sekurang-kurangnya beberapa waktu untuk menimbang semula!

Percuma Versi Starter SurfEasy mempunyai had kejam 500 MB - terdapat VPN percuma yang lebih baik di pasaran. Juga, hanya pelan Ultra yang akan membenarkan torrenting, yang membuat Jumlah hampir tidak berguna untuk majoriti pelanggan.

Akhirnya, di sana’s satu perkara yang baik mengenai pelan harga SurfEasy - ia’s the 5 had peranti. Sesetengah VPN mempunyai had peranti yang dipanggil yang merujuk kepada bilangan peranti yang boleh anda pasang apl tersebut. Dalam kes ini, had merujuk kepada bilangan peranti yang anda boleh sambungkan ke akaun anda dan gunakan secara serentak.

Pokoknya

Inilah persamaan VPN untuk membeli kaos Kanye West berwarna putih dengan harga $ 120. Tidak semestinya ada sebab mengapa anda harus membeli alat VPN terhad ini - walaupun anda tidak’semula CEO’ibu.

SurfEasy VPN lemah, tidak’t menyerang kami sebagai sangat boleh dipercayai, dan mempunyai banyak isu yang boleh anda hindari hanya dengan meletakkan wang anda di tempat lain.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 16 = 20