Kajian VPN tanpa blok


Gambaran keseluruhan

Blockless adalah sebuah syarikat Kanada yang menawarkan perkhidmatan SmartDNS yang direka untuk membuka blokiran perkhidmatan streaming dan memberikan kelajuan yang hebat semasa berbuat demikian. Laman web mereka menjanjikan privasi, keselamatan, dan kebebasan dengan memberi anda sambungan peribadi tanpa nama melalui aplikasi Blockless.

Mereka mendakwa melakukan ini dengan menggunakan “perlindungan tahap bank,” dasar tiada pembalakan yang ketat, pemindahan rantau mudah, dan pelbagai sokongan peranti. Walaupun kita boleh mengatakan bahawa Blockless pasti berjaya dalam beberapa bidang, terdapat banyak cara di mana ia meninggalkan sesuatu yang diinginkan, juga.

Untuk memulakan, Blockless tidak’t termasuk maklumat sebenar mengenai penyulitan atau protokol mereka. Ini biasanya merupakan bendera merah yang besar dari kelawar. Syarikat dengan piawaian penyulitan yang baik biasanya mempunyai statistik depan dan pusat ini untuk menarik pengguna baru. Hakikat bahawa mereka mendakwa “penyulitan peringkat bank” adalah suspek kecil dalam konteks ini.

Apabila cuba menggunakan aplikasinya, kami menghadapi sejumlah masalah dengan laman web, tidak dapat memuat turun mana-mana klien desktop dari pelbagai peranti. Kami dapat menjalankan sambungan Chrome mereka, tetapi tidak’t tetap bersambung cukup lama untuk membolehkan kami melakukan ujian. Kami menghadapi masalah untuk memuat turun aplikasi untuk Android, juga.

Anda boleh mendapatkan keputusan yang berbeza, dan di sana’s ujian percubaan percuma yang akan membolehkan anda menguji prestasi mereka untuk diri sendiri jika anda’dapat memuat turun klien. Kami’akan bercakap sedikit lebih lanjut mengenai topik ini di bawah, tetapi ia’Perlu diketahui bahawa ulasan pengguna lain dalam talian sebenarnya mempunyai perkara yang baik untuk dikatakan tentang Blockless’prestasi.

Perkhidmatan ini ditujukan terutamanya untuk membuka kunci perkhidmatan streaming geo-locked, dan ia berkesan untuk tujuan itu, walaupun untuk Netflix. Ia’s sentiasa baik apabila VPN berkesan untuk apa yang ia direka untuk, tetapi terdapat beberapa kekurangan. Syarikat itu tidak’t meluluskan torrenting ke atas perkhidmatannya dan akan menapis atau menyekat penggunaan yang mendalam melanggar TOS.

Sudah cukup menarik, laporan pengguna mendakwa bahawa Blockless bahkan berkesan untuk mengakses Netflix dari China. Ini merupakan perkembangan yang menarik, dan mungkin ada kaitan dengan ibu pejabat mereka yang berada di Hong Kong. Mampu membuka kunci kandungan Netflix di China menjadikan Blockless VPN yang agak berkuasa untuk tujuan yang ditetapkan.

Malangnya, ada bahagian besar perkhidmatan dan laman web yang tidak’t kelihatan berfungsi dengan baik. Kami tidak’t dapat mengakses mana-mana halaman FAQ, muat turun, atau sokongan. Menggambarkan kesimpulan tentang bagaimana prestasi Blok di kawasan-kawasan ini adalah sedikit membosankan memandangkan keadaan, tetapi kita’akan pergi lebih lama lagi.

Buat masa sekarang, mari’jawab beberapa soalan anda’Semoga mungkin semua bertanya.

Adakah Blok tidak selamat untuk digunakan?

Jawapan ringkas: Mungkin.

Jawapan panjang: Ia’s rumit. Jika awak’menggunakan Blockless untuk mengakses Netflix di negara lain, ia’tidak mungkin anda akan menghadapi sebarang kesan undang-undang untuk menggunakan perkhidmatan itu, melainkan penggunaan VPN diharamkan sepenuhnya.

Bahawa dikatakan, keselamatan dan tidak dikenali juga masih sangat penting bagi kebanyakan pengguna VPN. Malangnya, Blockless tidak’t nampaknya bimbang dengan sebenarnya berkongsi standard penyulitan mereka dengan kami. Mereka hanya mendakwa ada “penyulitan peringkat bank,” bahkan tidak memberitahu kami protokol mana yang mereka gunakan.

Ini agak mengecewakan dan sendiri, dan kami tidak’t dapat mendapatkan klien kerja untuk melakukan ujian kebocoran, tetapi buzz dalam talian mengenai syarikat ini seolah-olah mengesahkan bahawa perkhidmatan mereka tidak’t bocor sebarang maklumat DNS, WebRTC, atau IPv6.

Ini agak meyakinkan, tetapi anda’anda mungkin mahu cuba mendapatkan tangan anda pada percubaan percuma dan menguji ini untuk diri anda jika anda’lagi prihatin dengan keselamatan dan privasi ketika menggunakan Blockless.

Satu lagi perkara penting untuk diperhatikan mengenai bidang kuasa undang-undang Blockless: mereka adalah syarikat Kanada. Ini bermakna bahawa mereka adalah sebahagian dari 5 Aliansi mata untuk berkongsi data perisikan antara AS, Australia, New Zealand, dan United Kingdom. Walaupun penggunaan Netflix untuk membuka sekatan adalah lebih kurang undang-undang, dengan menggunakan VPN ini untuk kegiatan lebih bermasalah mungkin bukan ide yang baik.

Beberapa perkara penting yang perlu diperhatikan mengenai Blockless, sebelum kita bergerak:

  • Blockless melarang torrenting dan pornografi terhadap perkhidmatannya
  • Blockless akan menyensor atau menyekat penggunaan yang dianggap melanggar TOS
  • Mengumpul dan menyimpan tanpa blok: nama, maklumat hubungan, alamat IP, maklumat kad kredit, apa-apa maklumat yang diberikan oleh pengguna pada bila-bila masa.
  • Blockless tidak menyediakan suis bunuh untuk sambungan klien atau Chrome mereka

Seperti yang anda lihat, terdapat beberapa kebimbangan di sini yang mungkin menjadikan Blockless kurang optimum untuk keperluan privasi dan keselamatan yang lebih sengit. Bahawa dikatakan, ia adalah berkesan dan selamat untuk tujuan yang dimaksudkan.

Kelajuan dan Prestasi

Akses html dilumpuhkan

Apabila kami cuba mengakses percubaan percuma untuk menguji Pengepala’prestasi, kami mendapati bahawa pautan muat turun di laman web mereka kelihatannya rosak.

Laman web itu seolah-olah agak standard pada pandangan pertama:

Aplikasi VPN tanpa blok

Sayangnya, fasad yang menarik ini berlanjutan selepas kita mencium sedikit. Pautan muat turun semuanya patah, walaupun diuji dari peranti dan sambungan yang berbeza. Perkhidmatan ini’akaun Twitter dan ulasan pengguna’t nampaknya mencerminkan ini sama sekali, jadi ini boleh sedikit mengecewakan.

Untungnya, kami dapat memperoleh pelanjutan Chrome dan mula mendapatkan sambungan.

Menyambung VPN tanpa blok

Tetapi hubungan ini tidak’t bertahan lama sebelum berulang kali memutuskan, membuat ujian kelajuan mustahil.

VPN tanpa blok tidak berfungsi

Ini semua sangat menyedihkan. Walau bagaimanapun, sebahagian besar ulasan pengguna dalam talian mempunyai perkara yang agak positif untuk mengatakan tentang perkhidmatan ini, mendakwa bahawa ia membenarkan mereka mengalir keluar Netflix dengan hampir tidak perlahan.

Ia’s juga agak menggalakkan untuk mengingati ulasan cemerlang dari pengguna China yang dapat menyambung dan menyalurkan melalui Blockless, tetapi lebih lanjut kemudian.

Walaupun kemunduran ini agak mengecewakan, ia’s mungkin bahawa Blockless akan menjadi sangat berkesan untuk anda. Seperti biasa, lakukan ujian sendiri untuk memastikan anda tahu apa yang anda’semula berurusan.

Apps & sambungan

Blockless menawarkan perkhidmatan pada Windows, macOS, Android, iOS, dan Chrome. Ini adalah sokongan peranti yang agak standard, walaupun ia’s bagus untuk mempunyai sambungan penyemak imbas, terutamanya yang direka untuk pembasmian Netflix yang berkesan. Apabila berfungsi dengan betul, lanjutan perlu membenarkan satu perkhidmatan VPN yang boleh disesuaikan rantau yang berkesan untuk membuka sekatan Netflix.

Kekurangan sokongan untuk perkara seperti penghala atau sistem Linux adalah penting, tetapi tidak terlalu mengecewakan. Mereka mempunyai platform penting yang dilindungi, dan proses muat turun dan pemasangan sebenarnya kelihatan agak mudah apabila ia berfungsi. Perkhidmatan VPN mereka juga termasuk penyekat iklan, juga.

Blok dan Netflix

Ini adalah Blok’roti dan mentega. Blockless direka bentuk untuk dada melalui Netflix’perlindungan kawasan rantau. Semua ulasan pengguna dalam talian mengatakan bahawa mereka tidak mempunyai masalah, dan ada juga pengguna China mendakwa bahawa perkhidmatan tersebut membolehkan mereka mengakses perkhidmatan dari China, yang merupakan prestasi yang agak mengesankan.

Pelayan SmartDNS mereka dan nampaknya penyulitan bukti kebocoran yang dihos oleh pelayan di 14 negara membolehkan mereka untuk menawarkan anda kebebasan perpustakaan Netflix yang paling hebat, bahkan dari belakang Firewall Besar.

Tanpa blok dan China

Seperti kita’Saya telah berkata, pengguna Cina melaporkan dapat menyambung ke Netflix’laman web tanpa sebarang masalah melalui Blockless’perkhidmatan VPN s. Nampaknya mendaftar akaun dan permulaan penstriman adalah angin, walaupun di tempat seperti China di mana data sangat dipantau dan dikawal.

Walaupun ini adalah faktor yang menggalakkan apabila ia datang kepada Blockless, ia’s mungkin bahawa pengguna yang lebih berhati-hati keselamatan mungkin mahu pergi dengan alternatif yang lebih pasti, kerana kita masih tidak’t benar tahu apa yang tidak dapat diblokir’ penyulitan dan protokol sebenar adalah.

Tanpa blok dan tegang

Malangnya, ini adalah soalan mudah untuk dijawab. Tanpa blok tanpa tegas melarang mengorbankan perkhidmatannya, dan dengan jelas memberi amaran tentang kemungkinan perkhidmatan anda disekat, atau maklumat anda diserahkan kepada pihak berkuasa, mengikut undang-undang Hong Kong.

Sokongan pengguna

Sedikit catatan ringan, Blockless’sokongan pelanggan s mempunyai beberapa buzz bercahaya mengenainya dalam talian, dengan pengguna mengatakan bahawa pasukan mereka responsif dan kompeten. Halaman sokongan di laman web telah dipecah untuk kami, jadi kami tidak’Saya tidak dapat melihat apa yang ditawarkan oleh sistem sokongan mereka, tetapi ada beberapa pemerhatian yang boleh kita buat.

Syarikat itu mempunyai FAQ dan satu set panduan yang tersedia di laman webnya, yang mungkin membantu dengan persediaan dan penyelesaian masalah mudah untuk pengguna yang lebih biasa menghadapi masalah. Pasukan sokongan juga boleh dihubungi melalui e-mel.

Walaupun akses akses yang terhad adalah terhad, ulasan yang baik merupakan petanda yang baik, dan susun atur yang mudah dijanjikan dari segi kemudahan penggunaan.

Harga

Blockless menawarkan pelan percuma untuk hayat dengan jalur lebar tanpa had dan melayari tanpa nama. Pelan $ 7.50 per bulan mereka memberikan anda akses kepada semua wilayah, kelajuan lebih cepat, sehingga lima peranti, dan penstriman SmartDNS.

Struktur pelan ini bodoh-bukti. Pelan bebas untuk hayat memberikan anda rasa perkhidmatan mereka, dengan pilihan untuk percubaan 7 hari perkhidmatan premium mereka. Peningkatan memberikan anda lebih banyak kuasa untuk harga yang sangat kompetitif. $ 7.50 sebulan agak murah berbanding dengan beberapa perkhidmatan VPN lain yang boleh’Malah blok Netflix.

Harga VPN tanpa blok

Had 5 peranti pada pelan bayar adalah sentuhan yang bagus, terutamanya dengan pelbagai peranti streaming perkhidmatan Netflix.

Kesimpulan kajian semula VPN tanpa blok

Blockless adalah mangsa yang tidak disukai dalam kajian ini, kerana separuh daripada fungsi mereka telah rosak atau tidak dapat dikesan pada masa penulisan. Bahawa dikatakan, prestasi sebenar dan ulasan pelanggan mereka kelihatan kukuh, dan keupayaan mereka untuk menawarkan pembasmian Netflix komprehensif melalui SmartDNS sementara masih memberikan anda kelajuan penstriman yang anda perlukan untuk menikmati diri anda cukup mengesankan - jika ia berfungsi.

Semua dalam semua, ia’s mungkin idea yang baik untuk memeriksa Blockless untuk diri sendiri dan pastikan anda boleh mendapatkan apa yang anda perlukan daripada perkhidmatan mereka, tetapi mereka’pastinya pilihan yang menjanjikan jika anda’selepas perlindungan unblock dan perlindungan streaming yang baik.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 72