Kajian VPN Turbo

VPN mudah alih percuma ini mempunyai 50 juta muat turun di seluruh dunia. Ia mesti bagus, bukan? Nah, tidak begitu pantas!


Turbo VPN menawarkan a percuma, mudah alih sahaja, perkhidmatan VPN tanpa had. Jika anda sedang mencari VPN untuk telefon pintar anda dan jangan’t sangat peduli tentang privasi, ini mungkin bukan pilihan yang buruk. Kelajuan tidak’t menakjubkan, tetapi sekurang-kurangnya anda tidak’tidak perlu bimbang tentang kebocoran atau virus. Turbo VPN juga menyahsekat Netflix (hanya pelayan VIP berbayar) dan membolehkan torrenting, yang lebih daripada boleh dikatakan tentang kebanyakan aplikasi VPN kedai.

Dengan itu berkata, jika keperluan anda tidak begitu asas - berikan yang satu pas. Kajian VPN Turbo kami akan menunjukkan kepada anda mengapa.

Ciri-ciri keselamatan

Seperti kebanyakan VPN percuma, Turbo VPN tidak mempunyai jabatan keselamatan. Berikut ialah senarai ciri-ciri keselamatan VPN Turbo:

  • Protokol terowong selamat: OpenVPN
  • Pepejal AES-256 enkripsi

Ini adalah tulang yang terdedah’s diperlukan untuk pengalaman dalam talian yang dilindungi. Walau bagaimanapun, di sana’s agak banyak hilang, terutamanya berbanding dengan VPN utama.

VPN Turbo tidak’t menawarkan suis bunuh, yang diperlukan untuk melindungi dari kebocoran jika sambungan VPN anda pecah (walaupun pengguna boleh bergantung pada Android’ciri VPN Sentiasa aktif). Terdapat juga langkah perlindungan kebocoran DNS canggih, a “protokol stealth” untuk pengguna di negara-negara menindas, multi-hop, atau integrasi Tor.

Walaupun kami tidak’t mencari apa-apa kebocoran yang mengerikan menggunakan ujian dalam talian, kami masih tidak akan menyangka hidup kami pada perkhidmatan VPN rangka seperti itu.

Adakah Turbo VPN menyimpan log?

Ya, ya

Sebagai perkhidmatan percuma, Turbo VPN dibiayai melalui pengiklanan. Ini memerlukan mereka untuk mengumpul data pengguna dan berkongsi dengan pihak ketiga. Aplikasi ini dibangunkan oleh Innovative Connecting - sebuah syarikat Singapura dan dengan itu berfungsi dalam konteks 14 mata perisikan pengawasan (Singapura adalah rakan kongsi).

Mengenai VPN Turbo’Dasar Privasi s anda akan dengan jelas melihatnya mereka mengumpul banyak data. Ini termasuk alamat IP dan ISP anda tetapi ia menjadi lebih menarik:

Jika anda pergi ke “Penggunaan Data Peribadi” seksyen, anda akan melihatnya anda pada asasnya memberikan mereka kebenaran untuk menggunakan maklumat peribadi anda seperti yang mereka mahu. Dan, jika anda ingin mendaftar dan menikmati perkhidmatan VIP, anda dikehendaki menyediakan sedikit data peribadi.

Kelajuan dan prestasi

Di laman web rasmi, Turbo VPN menyatakan bahawa ia menghubungkan anda dengan kelajuan arnab. Oleh itu, kita perlu menguji teori ini untuk diri sendiri.

Malangnya, pengalaman melayari ternyata sedikit lembap. Walaupun semua VPN melambatkan anak anda (ini adalah harga yang anda bayar untuk melayari tanpa nama), mereka sepatutnya’t membawa pengalaman anda terhenti. Dengan Turbo VPN, kami melihat penurunan kelajuan lebih dari 50% di lokasi berdekatan, yang mana tidak’t cukup baik.

Kemudahan penggunaan dan sokongan berbilang platform

Turbo VPN adalah perkhidmatan mudah alih sahaja. Untuk menjadi lebih spesifik, ia mempunyai aplikasi tersuai untuk:

  • Android
  • iOS

Anda’akan mencari bekas di gedung Google Play, sementara yang terakhir menanti anda di App Store. Pelanggan adalah mesra pengguna dan mudah diikuti - pada mulanya, kami kagum, tetapi tidak lama lagi menyedari bahawa aplikasi itu tidak’Jangan biarkan kami memilih pelayan pilihan dan umumnya rendah pada ciri.

Apabila anda mengklik Butang sambungkan, anda secara automatik akan disambungkan ke pelayan terpantas. Ini menjadikan aplikasi ini sangat mesra pengguna, tetapi sangat tidak fleksibel. Jika anda ingin membuka kunci beberapa sumber dalam talian, anda’anda perlu mendapatkan versi berbayar.

VPN Turbo memaksa anda untuk menggunakan pelayar dalaman mereka, di mana anda mendapat semua iklan menjengkelkan.

Membuka kunci Netflix dan platform penstriman lain

Berita baik ialah memasang VPN Turbo di telefon bimbit anda akan membolehkan anda mengakses Netflix AS. Berita buruk ialah streaming Netflix hanya mungkin dilakukan pada pelayan VIP, yang tidak tersedia untuk pengguna versi percuma.

Streaming Netflix hanya boleh dilakukan pada pelayan VIP, yang tidak tersedia untuk pengguna versi percuma

Perkara yang sama berlaku untuk semua platform penstriman lain (walaupun akan menjadi terlalu banyak untuk menuntut anda’akan dapat membuka kunci segala-galanya jika anda membayar VPN Turbo). Tidak dapat memilih pelayan VPN membatalkan keupayaan membuka sekatan perkhidmatan ini.

P2P dan torrenting

VPN Turbo tidak’t mencekik jalur lebar anda atau cuba menghalang anda daripada mengotorkan, tetapi penting untuk menyedari bahawa kebanyakan orang menggunakan torrents di desktop mereka. Sebagai VPN mudah alih, Turbo VPN mempunyai utiliti terhad untuk P2P.

Sekalipun itu juga’t kes itu, kita akan berhujah untuk menggunakan Turbo VPN untuk torrenting kerana perkhidmatan ini tidak mempunyai ciri suis bunuh - sesuatu yang cukup penting untuk penggunaan P2P yang selamat.

Lihat senarai VPN Terbaik kami untuk Torrenting.

Penapisan dalam talian di China dan di tempat lain

Menyenaraikan aplikasi VPN Turbo di Google Play:

Atas sebab dasar, perkhidmatan ini tidak boleh digunakan di China. Kami memohon maaf atas sebarang kesulitan yang timbul.

Ini tidak’t membatalkan VPN Turbo daripada digunakan di negara-negara lain yang sengsara - Iran, Turki, Rusia, Belarus, Arab Saudi, dan lain-lain Walau bagaimanapun, seperti yang telah kami tentukan, Turbo VPN tidak diketahui dengan keselamatan peluru. Oleh itu, anda hanya perlu menggunakannya jika anda boleh menangani akibatnya.

Selain itu, perkhidmatan ini tidak mempunyai ciri seperti “mod stealth” untuk memintas usaha penapisan canggih, terutama yang berdasarkan Pemeriksaan Packet Deep.

Lihat senarai VPN Terbaik kami untuk China.

Sokongan pengguna

Hampir setiap sistem VPN yang bereputasi menawarkan sokongan 24/7 sama ada melalui e-mel, sembang, atau hotline.

Nah, VPN Turbo tidak menawarkan pilihan ini.

Jika anda pergi ke laman web VPN Turbo, anda menang’t mencari sebarang pilihan sokongan - hanya satu halaman dengan maklumat samar-samar mengenai produk. Anda mendapat perasaan bahawa mereka benar-benar tidak’t mahu mendengar dari awak.

Ia’selamat untuk mengatakannya Turbo VPN sangat kurang dalam jabatan sokongan pelanggan.

Harga

VPN Turbo adalah perkhidmatan percuma yang dibiayai melalui iklan, tetapi di sana’s juga pilihan berbayar dengan beberapa ciri yang lebih maju. Ini termasuk keupayaan untuk menggunakan pelayan VIP dan dengan itu aliran Netflix, sebagai contoh.

Di sini’s apa langganan VPN Turbo akan dikenakan kepada anda:

  • Pelan 1-bulan: $ 11,99
  • Pelan 1 tahun: $ 35.88 ($ 2.99 / bulan)

Jika anda membandingkan Turbo VPN ke NordVPN, sebagai contoh, tidak ada pertandingan. NordVPNgives perlindungan anda pada semua peranti anda, akses kepada lebih 5000+ pelayan dan kelajuan sambungan yang hebat. Harga lebih kurang sama.

VPN Turbo menawarkan pengguna baru a Percubaan percuma 7 hari yang bagus untuk menguji perairan, tetapi anda perlu ingat untuk membatalkan percubaan itu atau mereka akan secara automatik memotong dana dari akaun anda.

Dan, kerana ia hanya tersedia di telefon bimbit melalui Google Play atau App Store iOS, hanya debit atau kad kredit anda boleh digunakan sebagai kaedah pembayaran - di sana’s tidak ada PayPal, crypto atau wang tunai.

Pokoknya

Hampir setiap produk mempunyai kebaikan dan keburukan - Turbo VPN tidak terkecuali. Namun, kontra di sini lebih besar daripada kebaikan. Sebagai VPN percuma, Turbo agak lemah, sedangkan sebagai perkhidmatan berbayar, ia tidak’t memegang lilin untuk pertandingan.

Jika anda bertegas menggunakan perkhidmatan VPN percuma, maka anda harus menyemak senarai perkhidmatan VPN percuma yang terbaik di pasaran.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 + = 82