Kajian VPNinja

Malangnya, VPN ini tidak lagi aktif.


VPNinja menawarkan kebanyakan ciri VPN teratas untuk harga yang sangat rendah, asalkan anda tidak’tidak peduli dengan privasi anda.

Sudah jelas selepas mengambil pandangan ringkas VPNinja’laman web ini bahawa ini adalah VPN yang dibina atas anggaran. Kami’kembali hilang beberapa ciri penting dan di atas bahawa ia beroperasi dari China, yang hilang kelayakan itu dari kelawar jika anda’d bukan kerajaan China’Tidak tahu apa-apa tentang awak.

Keselamatan dan privasi

VPNinja mempunyai kriptografi yang baik, tetapi banyak ciri-ciri yang anda akan dapati di VPN yang lain bagi julat harga yang sama tidak hadir. Selain itu, laman web mereka tidak jelas tentang banyak butirannya.

Pada masa ini, VPNinja mempunyai ciri-ciri keselamatan yang berikut:

 • Protokol keselamatan OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
 • Protokol rahsia (tidak jelas mengapa, memandangkan tiada VPN boleh beroperasi di luar China
 • tanpa bekerjasama dengan pihak berkuasa)
 • Perlindungan Leak DNS
 • Penyulitan 256-bit

Kekurangan suis membunuh adalah tidak ada besar untuk VPN yang tidak mahu namanya disiarkan kerana ada’s sentiasa risiko identiti anda akan bocor kerana sambungan VPN yang jatuh. Di samping itu, kekurangan ciri-ciri tambahan seperti multi-hop juga agak jelas, walaupun kami tidak menjangka ini mengingati VPNinja’pelbagai harga s.

VPNinja menyimpan log?

Dalam satu perkataan, ya. Salah satu perkara yang kami tidak sukai mengenai VPNinja ialah hakikat bahawa Dasar Privasi mereka adalah semua asap dan cermin. Semuanya sangat samar-samar dan tidak ada cara untuk mengetahui dengan tepat apa penyedia menyimpan ketika kami menggunakan perkhidmatan mereka. Ia’s adil untuk menganggap bahawa perkhidmatan VPN Cina log pada dasarnya semuanya.

Kelajuan dan prestasi

Prestasi adalah baik. Kami menyaksikan kehilangan minimum, menjadikan VPN ini baik untuk streaming dan aktiviti intensif kelajuan yang lain. Apa’s lebih baik ialah kelajuan itu agak konsisten di semua pelayan (sememangnya, pelayan yang lebih jauh terikat sedikit lebih perlahan).

Perkhidmatan ini mempunyai sejumlah 34 pelayan tersebar di 14 lokasi yang berbeza. Lokasi tersebar secara merata di seluruh dunia dan anda tidak sepatutnya mempunyai banyak masalah untuk mencari pelayan di dekat anda.

Kemudahan penggunaan dan sokongan berbilang platform

Anda boleh memuat turun klien VPNinja pada kebanyakan peranti yang berlainan. Ia sangat mudah digunakan dan terdapat banyak panduan yang tersedia mengenai cara memuat turun aplikasinya dan memasangnya di laman web.

Anda boleh memuat turun VPNinja’aplikasi pada platform berikut:

 • Windows
 • macOS
 • iOS
 • Android
 • Ubuntu
 • Penghala DD-WRT
 • Chromebook

Itu tidak semua, kerana perkhidmatan ini juga membolehkan anda menggunakan konfigurasi OpenVPN untuk memasangnya pada mana-mana peranti yang boleh menyokongnya. Proses ini agak rumit, tetapi berita baik adalah bahawa anda mungkin dapat menyediakan VPNinja pada peranti lain seperti Kindle Firestick.

Ia mudah digunakan di semua platform. Pelanggan adalah intuitif dan laman web mempunyai sumber yang mencukupi untuk menyelesaikan masalah.

Membuka kunci Netflix dan platform penstriman lain

Anda boleh menggunakan VPNinja untuk mengalihkan geo-blocking yang lalu dan mengakses sebahagian besar rancangan tv kegemaran anda di Netflix, Hulu, dan BBC iPlayer. Walau bagaimanapun, kami mendapati bahawa ia gagal mengakses Amazon Prime Video.

Untuk Netflix, anda boleh mengaksesnya melalui pelayan Hong Kong dan Korea Selatan (jika anda’semula berasaskan di Asia). Versi Netflix AS juga boleh diakses.

Penambahan konfigurasi OpenVPN bermaksud bahawa anda akan dapat menyahsekat Netflix pada peranti seperti Roku dan Nvidia Shield TV juga, menjadikannya VPN yang baik untuk streaming (tetapi tidak sempurna dengan apa cara).

P2P dan torrenting

Sekiranya anda seorang yang suka menerkam banyak, maka anda harus berhati-hati untuk mendapat notis pelanggaran hak cipta. Cara terbaik untuk memastikan bahawa tiada siapa yang dapat mengetahui tentang anda adalah dengan menggunakan VPN yang disulitkan yang membolehkan torrenting (banyak VPN tidak).

Muat turun Torrent adalah mungkin kerana VPNinja membolehkan anda membuat sambungan P2P. Walau bagaimanapun, anda hanya boleh menggunakan pelayan Kanada untuk menjatuhkan aman dan tidak ada proksi SOCKS5 dan juga suis bunuh untuk memastikan anda kekal tanpa nama.

Walaupun torrenting dibenarkan pada VPNinja, kami tidak akan mengesyorkannya. Ada alternatif yang jauh lebih baik di pasaran seperti CyberGhost. Atau anda boleh menyemak VPN Terbaik kami untuk senarai mengerikan.

Penapisan dalam talian di China dan di tempat lain

VPNinja bekerja sangat baik di China dan itu’kenapa anda sepatutnya tidak menggunakannya. Perkhidmatan VPN yang dikendalikan oleh China berbuat demikian dengan mengikuti keperluan kerajaan. Dengan kata lain, pihak berkuasa pada asasnya mempunyai akses kepada semua data anda.

Sekiranya ini berlaku’t kes itu, VPNinja mungkin tidak cukup selamat untuk anda menggunakannya di China. Kekurangan suis membunuh bermakna anda boleh dengan mudah meniup penutup anda.

Sokongan pengguna

Terdapat aren’banyak pilihan sokongan. Pada dasarnya, anda perlu bergantung pada:

 • Tiket sokongan
 • Soalan Lazim

Tiada pilihan telefon atau sokongan hidup. Walau bagaimanapun, sumber bantuan diri adalah agak terperinci dan terdapat panduan mengenai cara menyediakan VPN pada hampir semua peranti tunggal serta petua lain yang mungkin anda ingin tahu.

Harga

Banyak VPN saiz ini menawarkan percubaan percuma, dan anda boleh mengakses VPNinja selama 4 jam sebelum anda perlu membelinya. Polisi pembayaran balik mereka menyatakan bahawa anda juga mempunyai jaminan wang balik untuk apa-apa sebab selama 3 hari selepas pembelian anda.

Terdapat sejumlah 3 pelan harga yang ditawarkan oleh VPNinja, iaitu:

 • Pelan 1-minggu: $ 12.00 / bulan
 • Pelan 1-bulan: $ 6.00 / bulan
 • Pelan 12-bulan: $ 4.83 / bulan

Harga agak rendah, tetapi tidak ada harga yang cukup rendah untuk mengecualikan privasi.

Pokoknya

VPNinja tidak semestinya VPN yang baik ketika datang ke keselamatan atau privasi. Walaupun mengabaikan fakta bahawa ia beroperasi dari China, anda boleh mendapatkan ciri-ciri keselamatan yang jauh lebih baik untuk harga yang sama di tempat lain. Satu-satunya tujuan alat ini layak untuk bergerak di sekitar geo-blocking.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 60