Kajian VPNReactor

Sesetengah daripada kita memerlukan keamanan dan ketenangan pikiran yang lebih sedikit apabila kita melayari web. VPN pengguna yang kurang murah dan kurang dikenali’t sentiasa mempunyai ciri-ciri yang kami perlukan, dan boleh menjadi sukar untuk menilai sendiri sama ada perkhidmatan anda melakukan semua yang anda perlukan.


Itu’s mengapa hari ini, kita’sekali lagi membawa anda semakan VPNReactor, yang dikemukakan sendiri “VPN paling berkuasa yang pernah dibuat!”

Persoalannya, apakah VPNReactor hidup sehingga gembar-gembur mereka’telah dicipta untuk diri mereka sendiri? Kami berharap dapat menjawab soalan itu dengan ulasan VPNReactor ini.

Gambaran keseluruhan

VPNReactor adalah perkhidmatan VPN yang kononnya berkuasa yang direka untuk menawarkan penyelesaian penyemakan peribadi yang paling selamat dan paling berkesan. Kajian VPNReactor kami mendapati bahawa perkhidmatan itu seolah-olah membocorkan beberapa maklumat DNS apabila kami menguji sambungan.

Malangnya, kami tidak’t dapat menyambung ke pelayan apabila kami cuba menguji perkhidmatan percuma mereka. Pelanggan akan membenarkan kami untuk log masuk ke perkhidmatan, tetapi akan memutuskan sambungan secara automatik pada 30%, tanpa mengira peranti atau jenis sambungan yang kami cuba.

Bahawa dikatakan, pelanggan dalam talian yang sebenarnya dapat menggunakan perkhidmatan ini mempunyai banyak perkara yang baik untuk mengatakan tentang hal itu, yang kita’akan bercakap lebih lanjut dalam satu saat.

Perkhidmatan ini ditawarkan pada beberapa platform yang terhad, termasuk MacOS, Windows, dan beberapa sistem mudah alih. Sokongan peranti cukup standard dan ada’T banyak bercakap tentang bahagian depan itu.

Semasa meneliti tinjauan VPNReactor kami, kami menyedari bahawa perkhidmatan itu sendiri mempunyai pelbagai titik harga, secara amnya memberi anda sejumlah besar protokol yang disokong atau pelayan yang boleh digunakan semasa anda pergi ke harga yang lebih tinggi.

Di samping itu, VPNReactor nampaknya berkesan sekurang-kurangnya beberapa masa untuk membuka kunci kandungan untuk Netflix AS. Torrenting juga dibenarkan dalam perkhidmatan, walaupun kebimbangan undang-undang masih menjadi faktor yang perlu dipertimbangkan.

Pelanggan juga agak mudah digunakan, dengan butang mudah dan tetapan dalam bahasa Inggeris biasa.

Jadi, tanpa apa-apa jual lagi, mari’s mendapat sambutan hangat dari kajian VPNReactor kami.

Adakah VPNReactor selamat digunakan?

Soalan ini berbilang segi. Untuk kajian VPNReactor kami, kami’akan memberi tumpuan kepada ciri keselamatan yang sebenar, serta ramalan undang-undang anda’anda perlu risau apabila anda menggunakan perkhidmatan ini.

Perkara pertama dahulu, penyulitan. VPNReactor mendakwa menggunakan penyulitan 128-bit, disokong melalui pelbagai protokol. Senarai ini luas, yang kami dapati menjadi titik yang sangat baik. Protokol yang disokong termasuk:

 • OpenVPN
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • SSTP
 • IKEv2
 • HTTPS
 • dan lain lain

Walaupun standard penyulitan sedikit kurang berbanding dengan banyak pesaing, pelbagai protokol sokongan adalah sentuhan yang bagus, membolehkan anda mempunyai beberapa kawalan ke atas jenis sambungan VPN yang anda akan gunakan.

Apabila kami menguji perkhidmatan untuk kebocoran, bagaimanapun, kami mendapati bahawa perkhidmatan tersebut sebenarnya mendedahkan beberapa maklumat DNS kami, yang bermaksud bahawa ia’t agak selamat seperti yang kita harapkan untuk kajian VPNReactor kami. Secara keseluruhannya, perkhidmatan itu pasti kurang untuk sebuah syarikat yang mendakwa sebagai VPN paling berkuasa yang pernah dicipta.

Walau bagaimanapun, piawaian penyulitan sebenar dan pelbagai protokol yang disokong bukanlah’t sepenuhnya di luar penebusan.

Bergerak dalam kajian VPNReactor kami, kami’anda akan melihat beberapa perkara undang-undang anda’mungkin anda mungkin perlu diingat semasa anda menggunakan perkhidmatan ini.

Pertama, syarikat itu berpangkalan di Amerika Syarikat, yang bermaksud bahawa mereka tertakluk kepada bidang kuasa 14 Eyes. Ini bermakna bahawa mana-mana data mengenai identiti atau tabiat melayari anda yang dikutip oleh pelaksana kerajaan atau LEA boleh dikongsi dengan beberapa negara lain yang dilindungi dalam bidang kuasa.

Sudah tentu, ini hanya masalah jika anda bercadang untuk melanggar undang-undang antarabangsa dengan tabiat melayari anda, tetapi ia’s masih perkara yang baik untuk diingat jika anda’seorang wartawan yang melarang ketidakadilan di bawah rejim totaliter.

Perkara-perkara lain yang perlu dipertimbangkan ialah syarikat’dasar privasi sebenar dan falsafah mereka berbanding dengan pembalakan data. Untuk tujuan kajian semula VPNReactor kami, kami’akan pergi maklumat ini sekarang.

Syarikat menyimpan log transaksi perniagaan mereka, serta beberapa data sambungan, sehingga lima hari. Data sambungan yang mereka kumpulkan disimpan oleh klien dan isn’t log masuk di mana sahaja di pelayan sebenar mereka. Hakikat bahawa mereka melakukan log beberapa info ini sedikit mengecewakan, tetapi ia’s senang bahawa syarikat itu telus mengenai pengumpulan data mereka.

Jadi, pada akhirnya, di sana’s beberapa perkara yang anda’akan mahu ingat jika anda’akan pergi dengan VPNReactor, tapi pastinya ia akan lebih daripada cukup dari segi keselamatan jika anda berada’t terlalu bimbang tentang kebocoran DNS.

Kelajuan & prestasi

Berapa cepatnya? Untuk kajian VPNReactor kami, kami cuba memuat turun klien mereka untuk menguji perkhidmatan percuma mereka dalam usaha untuk memberi diri kami penanda aras untuk menilai prestasi perkhidmatan.

Malangnya, seperti yang dinyatakan sebelum ini, pelanggan tidak akan berhubung, walaupun selepas kami dibenarkan masuk ke perkhidmatan dari pelbagai peranti.

Biarkan’sila lihat pada ujian kelajuan untuk mendapatkan idea yang baik untuk ulasan VPNReactor kami.

Kajian VPNReactor

Ini adalah ujian asas, menunjukkan kelajuan perpindahan yang cukup standard dan ping.

Kajian VPNReactor

Dan di sini’s ujian dari belakang VPNReactor’perkhidmatan keselamatan s. Seperti yang anda lihat, tidak ada’t banyak memberi kesan pada ping, tetapi kelajuan muat turun adalah kira-kira 15% daripada tanda asas. Ini adalah perlambatan yang ketara dalam prestasi, yang sangat besar apabila perkhidmatan anda juga bocor maklumat DNS dan membelanjakan lengan pepatah dan kaki berbanding dengan perkhidmatan VPN yang bersaing.

Walau bagaimanapun, jika anda berada’t terlalu prihatin dengan kelajuan muat turun dan anda’semula selesa dengan tahap keselamatan yang diberikan VPNReactor, ini masih mungkin perkhidmatan VPN untuk anda.

Bagaimana untuk memuat turun dan memasangnya

Satu perkara yang baik untuk kita’kembali gembira untuk dimasukkan ke dalam kajian VPNReactor kami adalah bahawa perkhidmatan ini sangat mudah untuk dipasang dan digunakan.

Kajian VPNReactor

Di halaman depan laman web mereka, anda akan melihat pautan muat turun untuk semua pelanggan yang berbeza. Sebaik sahaja dimuat turun, anda boleh melalui pemasangan kecil cepat untuk mula menggunakan perkhidmatan.

Anda perlu mendaftarkan akaun, walaupun anda’baru sahaja menggunakan perkhidmatan percuma mereka, yang semacamnya mengecewakan. Pendaftaran akaun memerlukan pengesahan e-mel juga, jadi anda’akan mahu menggunakan e-mel sampingan jika anda’re prihatin tentang privasi.

Sebaik sahaja aplikasi dipasang dan anda’semula semua ditetapkan dengan akaun anda, anda boleh menjalankan pelanggan agar dapat mengamankan sambungan anda.

Seperti yang anda dapat lihat, antara muka itu cukup mudah. Anda perlu menaip info akaun anda dan log masuk sebelum anda boleh disambungkan. Sebaik sahaja anda melanda “Sambungkan,” pelanggan akan menunjukkan bar kemajuan memaparkan kemajuan sambungan.

Kajian VPNReactor

Terdapat tab untuk mengakses tetapan akaun dan melihat pelan lain, yang mudah jika anda berhasrat untuk meningkatkan akaun anda. Secara keseluruhan, antara muka yang bagus dan trim, dengan fungsi yang mudah dan berkesan.

Apps & sambungan

Perkhidmatan ini mempunyai sokongan klien untuk MacOS dan Windows, serta iOS dan Android. Ini agak standard, dan ia’semacam rasa malu yang ada’t lebih menyokong platform seperti Amazon Firestick atau router yang dibolehkan VPN.

Bahawa dikatakan, ia’s lebih tinggi daripada kemungkinan liputan peranti ini akan lebih daripada cukup untuk pengguna VPN tipikal.

Satu perkara lain yang anda ingin ambil perhatian ialah bilangan peranti serentak pada akaun yang sama adalah terhad kepada 1. Ini agak ketat berbanding dengan beberapa pesaing, tetapi tidak terlalu buruk jika aktiviti penyemakan imbas anda’t memerlukan pelbagai sambungan selamat serentak.

Ia baik untuk mengutuk, Netflix, dan China?

Jadi sekarang, untuk kajian VPNReactor kami, kami’anda akan melihat beberapa ciri yang membuat pelanggan serba boleh. Ini adalah perkara seperti sama ada VPN boleh digunakan dari China, dan sama ada atau tidak’s efektif untuk membuka kunci kandungan untuk Netflix.

Dari segi Netflix, kami’kembali gembira melaporkan bahawa perkhidmatan itu seolah-olah berkesan dalam membuka kunci kandungan terkunci di rantau Netflix. Ini adalah satu tambahan yang besar, kerana Netflix semakin baik sepanjang masa di retak ke atas perkhidmatan seperti ini.

Pada nota yang kurang menggembirakan, sementara perkhidmatan itu dikatakan dapat digunakan dari dalam China, laman web itu sendiri tidak boleh diakses. Walaupun perkhidmatan itu seolah-olah cukup selamat untuk melewati Great Firewall, pengguna di dalam China perlu mencari cara lain untuk mengakses laman web tersebut untuk memuat turun dan menggunakan klien, yang jelas mengalahkan tujuan untuk bermula dengan.

Dan bagaimana pula dengan torrenting? Semasa meneliti untuk kajian VPNReactor kami, kami mendapati bahawa walaupun pelbagai protokol dan pelbagai pilihan pembayaran menjanjikan untuk aktiviti torrent, liputan pelayan hanya 3 negara adalah sedikit terhad. Guna mengikut budi bicara anda sendiri jika anda ingin merentasi perkhidmatan ini.

Sokongan

Syarikat ini menawarkan sokongan melalui perpustakaan pengetahuan yang luas yang tersedia untuk pengguna berdaftar. Ini agak kecil, kerana ia memerlukan anda untuk log masuk setiap kali anda ingin mengakses saluran sokongan.

Pangkalan pengetahuan dan rangkaian FAQ dan tutorial yang luas tidak ada apa-apaan, dan semua maklumat terkini dan transparan.

Sesuatu yang sedikit kelemahan, bagaimanapun, adalah cara VPNReactor mengendalikan sokongan pelanggan langsung. Mereka mempunyai sokongan yang ada melalui tiket sokongan, yang mereka cadangkan. Mereka juga mempunyai sokongan e-mel dengan pelbagai tahap keutamaan berdasarkan langganan anda.

Ini jenis berminyak dan isn’T sangat adil bagi para pengguna yang membayar untuk rancangan yang lebih rendah. Walau bagaimanapun, semasa kajian VPNReactor kami, kami mendapati bahawa sokongan sebenarnya adalah pantas dan membantu apabila kami berjaya.

Harga

Ini satu lagi besar. Sebagai tambahan kepada perkhidmatan percuma mereka, VPNReactor menawarkan beberapa langganan berbayar berlainan yang memberikan anda akses ke lebih banyak protokol dan lokasi pelayan:

 • Pelan percuma hanya menawarkan protokol PPTP dan OpenVPN yang terhad, dan satu pelayan berasaskan AS.
 • Pelan Asas, untuk $ 7.99 sebulan menawarkan pelbagai lokasi pelayan.
 • Rancangan Max, untuk $ 9,99 sebulan memberikan anda akses kepada semua protokol, sebagai tambahan kepada semua ciri dari rencana yang lebih murah.
 • Pelan Pro memberikan anda akses kepada pelayan IP khusus, untuk $ 17.99 sebulan.

Harga ini sebenarnya cukup baik berbanding banyak persaingan. Walaupun ia bukan’t yang paling murah, pastinya bukan VPN yang paling mahal di luar sana, terutama untuk pelan IP berdedikasi.

Pokoknya

Walaupun kajian VPNReactor kami mendapati beberapa kelemahan dengan perkhidmatan ini yang mungkin menjadi kebimbangan besar kepada lebih banyak pengguna yang berakal keselamatan, pengalaman keseluruhannya agak padat, dan berkesan untuk pelbagai aplikasi.

Masalah utama dengan perkhidmatan adalah kekurangan penyesuaian, keperluan untuk membayar langganan untuk mengakses lebih banyak fitur yang baik, dan fakta bahwa laman web tidak dapat diakses dari China.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1