Kajian VPNUK

VPNUK adalah salah satu daripada pilihan VPN yang kurang dikenali yang telah lama wujud - sepuluh tahun, tepat. Malangnya, perkhidmatan itu sebahagian besarnya gagal bergerak dengan masa.


Dalam kajian VPNUK ini, kami’akan pergi ke atas kebaikan dan keburukan untuk memberi anda gambaran tentang perkhidmatan yang baik (dan buruk) di.

Ciri-ciri keselamatan

Laman web VPNUK mempunyai banyak teks dan sangat sedikit maklumat. Ini juga terpakai kepada ciri-ciri keselamatan. Ia’s hanya jelas bahawa perkhidmatan itu:

 • Menawarkan pemilihan padat protokol terowong: OpenVPN, IKEv2 / IPsec, L2TP / IPsec, dan PPTP
 • Mod stealth (VPNUK Eclipse) terhadap Pemeriksaan Packet Deep

Satu perkara yang mungkin menonjol tentang VPNUK langsung dari kelawar adalah hakikat bahawa mereka tidak’t memaparkan piawaian penyulitan yang digunakan oleh perkhidmatan VPN mereka. Ini adalah bendera merah, kerana ini bermakna standard penyulitan mereka boleh menjadi sub-par. Dengan itu, senarai protokol menunjukkannya’mungkin AES-128 atau AES-256, kedua-duanya adalah baik.

Sejak VPNUK kebanyakannya bergantung pada aplikasi OpenVPN, orang sepatutnya’t tertipu - tahap keselamatan dan ciri keselamatan agak baik.

VPNUK menyimpan log?

Jawapan ringkas: ya, walaupun tidak banyak

VPNUK menandatangani cap waktu, alamat IP, dan penggunaan bandwidth, yang boleh digunakan untuk mengenal pasti pengguna.

Syarikat itu tidak mempunyai sebarang maklumat mengenai tempat mereka beroperasi, tetapi syarikat mereka didaftarkan di Belize, yang bukan merupakan sebahagian daripada sebarang perikatan intelijen yang luas dan tidak mempunyai undang-undang yang ketat tentang privasi internet. Ini adalah satu tanda baik untuk VPNUK, walaupun di sana’s juga alamat fizikal UK yang terdapat di laman web.

Kelajuan dan prestasi

VPNUK mempunyai 100 pelayan di 24 negara - jumlah yang baik, tetapi tidak ada yang mengagumkan. Hal yang sama berlaku untuk kelajuan sambungan.

Kemudahan penggunaan dan sokongan berbilang platform

Salah satu perkara yang menarik mengenai VPNUK adalah bahawa perkhidmatan mereka disokong pada pelbagai peranti yang sangat luas. Walau bagaimanapun, hanya Windows yang mempunyai aplikasi tersuai. Berikut adalah platform yang disokong:

 • Windows (aplikasi berasaskan OpenVPN adat)
 • macOS
 • iOs
 • Android
 • Linux
 • ChromeOS
 • Peranti Blackberry

Pelbagai peranti lain seperti konsol permainan dan penghala juga boleh dikonfigurasi untuk menggunakan VPNUK. Bagi kemudahan penggunaan, aplikasi OpenVPN berada’t paling mesra-pemula, tetapi mereka menawarkan banyak ruang untuk penyesuaian.

Membuka kunci Netflix dan platform penstriman lain

Walaupun VPNUK dengan bangga menyatakan bahawa perkhidmatan mereka berguna untuk mengakses perkhidmatan penstriman dan perkara-perkara lain tanpa perlu bimbang tentang geo-blocking, versi IP Dikongsi VPN ini nampaknya tidak berkesan untuk unblocking Netflix US. Keadaan mungkin berbeza jika anda mendapat IP AS khusus.

VPNUK mungkin berkesan untuk membuka sekatan perkhidmatan lain dengan sekatan geografi, seperti Hulu, tetapi laman web itu tidak membuat tuntutan tertentu mengenai itu.

P2P dan torrenting

VPNUK membenarkan torrenting pada semua pelayan kecuali yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Ini, digabungkan dengan pelanggan OpenVPN yang kuat dan kelajuan yang pantas menjadikan perkhidmatan ini agak baik untuk mengutuk.

Penapisan dalam talian di China dan di tempat lain

Kerajaan China mempunyai firewall yang sukar untuk memastikan internet mereka ditapis. Dikenali sebagai Firewall Besar, ini adalah penghalang jalan yang sangat sukar untuk orang yang mahukan privasi dan kebebasan internet dari dalam China.

VPNUK mempunyai “Pergigian” atau “mod stealth” alat yang dipanggil VPNUK Eclipse, yang sepatutnya membenarkan pengguna memintas Deep Packet Inspection (DPI). Ini bermakna bahawa perkhidmatan itu harus menjadi pilihan yang cukup baik untuk China dan negara-negara menindas yang lain.

Sokongan pengguna

VPNUK menawarkan banyak pilihan sokongan pelanggan:

 • 24/7 live chat
 • INUM, AS, UK, hotline Sepanyol
 • Skype
 • Tiket sokongan
 • Soalan Lazim
 • Panduan

VPNUK mempunyai semua asas yang dilindungi - terdapat lebih banyak pilihan sokongan di sini daripada bahkan perkhidmatan VPN yang terbaik.

Harga

VPNUK menawarkan pelbagai pakej:

1: 1 Akaun IP khusus:

 • Harga antara $ 12.99 (1 bulan) hingga $ 10.83 / bulan (1 tahun)

Akaun IP berdedikasi (United Kingdom, Amerika Syarikat, atau Itali):

 • Harga antara $ 12.99 (1 bulan untuk 2 pengguna) hingga $ 18.96 / bulan (1 tahun untuk 5 pengguna)

Akaun IP Dikongsi:

 • Harga antara $ 7.79 (1 bulan untuk 2 pengguna) hingga $ 16.57 / bulan (1 tahun untuk 6 pengguna)

Di sana’s juga percubaan percuma selama 7 hari tersedia dengan pelan harga kedua dan ketiga, tetapi tiada jaminan wang balik. Di samping itu, anda boleh membayar untuk VPNUK tanpa nama menggunakan crypto.

Dari segi negatif, harga ini sangat tinggi dalam konteks pasaran yang lebih luas.

Pokoknya

VPNUK kelihatan seperti perkhidmatan VPN yang cukup baik tanpa mata kuat yang luar biasa (kecuali, mungkin, bilangan pilihan sokongan pelanggan). Sekiranya ia adalah 3 kali lebih murah, maka ia mungkin bernilai wang anda.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =