ShadeYou VPN Review

För det första är hastigheten på denna VPN ganska anständig, vilket gör att du kan ha snabb anslutning till de servrar du väljer. Säkerheten är bra genom att den tillhandahåller kryptering av hög kvalitet.


Det bör dock noteras att båda planerna, som är standardplanen och premiumplanen, inte erbjuder samma säkerhetsbelopp. Den högre prissatta planen erbjuder starkare säkerhet. En trevlig funktion med detta VPN är att du får en kostnadsfri testperiod för en dag. Företaget erbjuder också sina kunder en 7-dagars återbetalningsgaranti.

Denna VPN ger tillgång till Netflix USA, NBC och CBS, men inte BBC iPlayer eller Netflix UK. När det gäller strömning är detta tillåtet på servrar som finns i Nederländerna, Kanada, Sverige och till och med Hong Kong.

De goda nyheterna är att många tycker att denna VPN fungerar bra i Kina och faktiskt ger extra säkerhet för klienter när de ansluter till kinesiska servrar.

Många kunder tycker dessutom att VPN är lätt att installera och att det visar sig vara lätt att använda också, vilket är bra för dem som inte är tekniska buffertar och som gillar att saker är enkla. Observera dock att appen bara är tillgänglig för Windows.

Kundtjänsten är också förstklassig när det gäller att hjälpa kunder med sina frågor och problem.

Läs mer om denna VPN-tjänsteleverantör genom att läsa ShadeYou VPN-recension.

Är ShadeYou VPN säkert att använda?

Denna VPN stöder de tre huvudsakliga tunnelprotokollen, L2TP, PPTP och OpenVPN, i kombination med 256 bitars AES-kryptering och 2048 bitars RSA-kryptering. Dessutom får Premium-medlemmar en uppgradering till 4096 bitars RSA-kryptering.

En annan bra sak är funktionen kill switch som erbjuds, vilket sparar dina data från att bli offentligt utsatta om anslutningen tappar.

Men det har rapporterats att loggfilen för ett standardabonnemang visar en 1024-bitars kryptering, även om den annonseras på 2048-bitar.

Baserat i Skottland har ShadeYou VPN en loggpolicy, men de ligger fortfarande inom jurisdiktion för de 5 Eyes datadelningsnätverken.

Hastighet och prestanda

Det kan inte förnekas att detta VPN fungerar ganska bra med avseende på hastighet.

Tester indikerar nedladdningshastigheter på cirka 100 Mbps och uppladdningshastigheter på 50 Mbps. Således kommer du inte att uppleva stora mängder fördröjningstid jämfört med användningen av andra VPN-tjänster som tenderar att vara långsam.

Självklart, ju närmare du är en viss server, desto snabbare blir din hastighet. Men dessa nummer är ganska lovande för strömmande och torrent.

Men pingtiden var en annan historia, att ta nästan 300 ms för att ansluta till asiatiska servrar och 236 ms när du ansluter till amerikanska servrar.

ShadeYou VPN visar anslutningar till servrar i tolv olika länder. Premiumabonnenter har tillgång till femton serverplatser. Medan antalet servrar är litet tycktes hastigheterna vara tillräckligt anständiga, så vi var glada över det.

Hur man laddar ner och installerar ShadeYou VPN

Du’Jag måste registrera dig för ett konto för att köpa ett prenumeration.

En gång det’är klar, du’Jag kommer att kunna komma åt inloggningsområdet, vilket låter dig komma åt nedladdningarna för att installera ShadeYou-appen.

Detta finns längst upp på webbplatsen längst upp på menyn.

Men notera att det’är allt som inloggningen gör: låt kunder få tillgång till nedladdningslänken.

Det finns inget klientområde som många andra VPN-tjänster har.

Appar och tillägg

Du bör vara medveten om att appen för ShadeYou VPN endast fungerar för Windows.

Men om appen inte används, men direkt VPN används, kommer den att fungera bra på Mac, iOS, Linux och även Android.

Således ger detta kunder bra alternativ att välja olika operativsystem när de använder detta VPN.

För Netflix och torrenting

ShadeYou VPN är ett bra alternativ för dig som älskar att ha ett brett urval av sina favoritprogram på Netflix.

Denna VPN ger god tillgång till Netflix (den amerikanska versionen), liksom NBC och CBS, men inte ABC.

Observera dock att denna VPN-tjänst inte tillåter god tillgång till den brittiska versionen av Netflix, och den fungerade inte heller på BBC iPlayer.

När det gäller frågan om torrenting får kunderna delta i torrenting via servrar som är belägna i regionerna Hong Kong, Sverige, Nederländerna och till och med i Kanada. Två av de fyra USA-servrarna tillåter P2P.

Kan användare i Kina använda ShadeYou VPN?

Otroligt nog fungerar denna VPN faktiskt i Kina, för tillfället åtminstone.

Vissa fann att vissa städer i Kina erbjöd snabbare anslutningar än andra platser i landet.

Säkerheten är extra stark för användare i Kina, vilket ger verklig sinnesfrid för klienter som använder detta VPN, även om det inte gör det’Det betyder att VPN vann’t blockeras vid ett senare datum.

Det finns inga DNS-läckor som användare i Kina upplever, vilket indikerar att krypteringen är tillräckligt stark. Kinesiska användare verkar också kunna få tillgång till den välkända BBC iPlayer med relativt enkelhet och snabba anslutningar, samt video av god kvalitet.

Prissättning och kundsupport

Det finns två planer att välja mellan. Tänk på att premiumplanen ger en högre säkerhetsnivå.

Standardplan är $ 2,16 / månad, men du kan också välja en månad och 6 månaders varaktighet.

Premiumplanen är $ 2,33 / månad, med alternativ 1 månad och 6 månader också tillgängliga.

De extra funktioner som du får från Premium-planen är att den låter dig ansluta till 5 enheter (Standard får 3 enheter), 25 servrar på 15 platser (Standard får 18 servrar på 12 platser) och högre prioritet för kundsupport.

Du kan betala via större kreditkort, PayPal, WebMoney och Bitcoin.

De ‘Stöd’ avsnittet om ShadeYou’s webbplats omfattar vanliga frågor, nyheter, feedback och användarvillkor. Det visar också nätverksstatus, vilket ger användarna en uppdatering av servern.

För att få hjälp kan du skicka ett meddelande till dem med de gröna staplarna längst ner till höger på skärmen. Men du kanske inte får omedelbar hjälp, eftersom det inte är en livechattfunktion, bara ett mer bekvämt sätt att skicka dem e-post.

Slutlig dom

ShadeYou VPN’s-kryptering är bra, men eftersom vi upptäckte att loggfilen indikerar användningen av kryptering som är lägre än annonseras, tvekar vi att rekommendera den som en solid och pålitlig.

Bortsett från det åtnjuter kunderna god anslutning och upplever inte servrar som kraschar eller fastnar med för mycket trafik.

Denna VPN tillåter torrenting och P2P-fildelning. Flera streamingwebbplatser kan också nås via denna VPN.

Det måste sägas att denna VPN-tjänst totalt sett är ett ganska bra värde för priset. den’är synd att de bara har en app för Windows-användare.

Kundtjänsten är begränsad men webbplatsen är enkel att navigera.

Vi’d rekommenderar det, så länge de fixar den uppenbara skillnaden i säkerhetskryptering.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 63