SwitchVPN Review

Upprepade gånger upptäcker vi nya VPN-tjänster som påstår sig ge det bästa inom cybersäkerhet. Många av dessa smulor vid närmare granskning, men när vi började sammanställa forskningen för vår SwitchVPN-översyn blev vi positivt överraskade.


Denna mindre kända tjänst verkar ha bubblat under radaren under en god tid, nästan som VPN-världen’s bäst bevarade hemlighet. En snabb återuppringning ger ett bra första intryck, men låt’s gräva lite djupare än så.

Inför en mer detaljerad utvärdering fanns det några andra saker som verkligen stod fram för oss. Till exempel har det ett av de mest förnuftiga prenumerationsalternativ vi’har stött på. Förutom detta’s också ganska billigt.

Det är n’t alla persikor och grädde; SwitchVPN’s serverflotta och resulterande anslutningshastigheter är ingenting att skriva hem om, och dess sortiment av anpassade appar är inte’t särskilt framstående, antingen.

Är SwitchVPN säkert att använda?

SwitchVPN börjar starta med sin AES-256-bitars krypteringsciffer, vilket inte bara är industristandarden för cybersäkerhet 2020, det’s också guldstandarden för cybersäkerhet, period.

Enkelt uttryckt kunde ingen brute force-attack hoppas tränga igenom denna krypteringsnivå från och med fram till slutet av tiden.

SwitchVPN stöder också ett stort antal protokoll: OpenVPN, SSTP, IKEv2, L2TP / IPsec och Socks5.

Av de viktigaste intressena för vår SwitchVPN-granskning är de tre första. OpenVPN har varit en favorit bland cybersecurity-experter i flera år nu och är känd för att vara helt pålitlig.

IKEv2 och SSTP är båda nyare protokoll och anses ibland vara ännu säkrare än OpenVPN. IKEv2 är särskilt bra för mobilanvändare, medan SSTP är det perfekta verktyget för användare som vill kringgå innehållssensur i repressiva länder som Kina.

Slutligen vi’glädjer mig att notera att SwitchVPN innehåller en dödsbrytare i sitt arsenal. Detta säkerställer i princip att din personliga information skyddas även när din VPN-anslutning tappar.

Integritet

Tyvärr är SwitchVPN lokaliserad i USA, vilket betyder det’är mitt i hjärtat av Five Eyes-alliansen. SwitchVPN läcker också dina uppgifter till berörda myndigheter om något olagligt beteende upptäcks.

Att de har förmågan att göra detta betyder att de loggar in några av dina uppgifter. Som vi’Vi har nämnt, att vara beläget inom Five Eyes-alliansen innebär att alla fem medlemsländer kan få åtkomst till din personliga identifierbara information vid varje given punkt.

På plussidan gör SwitchVPN inte’t har några DNS-, IPv6- eller WebRTC-läckor. Så att’är ett plus, åtminstone.

Hastighet & prestanda

SwitchVPN har 250+ servrar i 43 länder. Det är inte’t ett avsiktligt antal servrar, men det är inte’t fruktansvärt heller.

Med det i åtanke erbjöd SwitchVPN lite i vägen för överraskningar när de sattes på prov. Det fungerade faktiskt precis som du’d förväntar mig med tanke på de citerade ovan. Med andra ord, det’är perfekt att använda med ingenting att verkligen klaga på.

Enkel användning & Stöd

Även SwitchVPN’s anslutningshastigheter är generellt bra, deras webbplats verkar vara otroligt långsam. Det tog mycket längre tid att hämta filerna för installationen än de rimligen borde ha gjort.

Oavsett, när filerna anlände, var installationsprocessen snabb och enkel. Ställ bara in applikationen så att den går’ll auto-configure; efter det, du’är igång. Allt på webbplatsen är tillräckligt lätt att hitta, även om vanliga frågor saknas i tekniska aspekter.

Naturligtvis är inte alla användare bekanta med cybersecurity-jargongen, men det finns viss information som vi skulle ha haft en lättare tillgång till. Ändå är deras supportteam lyhörda och kunniga - de gav oss all den information vi behövde.

Prissättning

Vi’är imponerad av SwitchVPN’s prissättning - det’s definitivt ett av de billigare alternativen där ute.

Det finns två grundläggande paket: SwitchVPN och SwitchVPN Plus. Den enda skillnaden är att det förra möjliggör två samtidiga anslutningar, medan det senare paketet möjliggör fem.

Detta är ganska rimligt med tanke på att många användare troligtvis bara behöver två samtidiga anslutningar (på den bärbara datorn och telefonen).

Grundpaketet prissätts till $ 5,95 för ett månadsmässigt abonnemang och $ 3,33 / månad för tolv månader. Pluspaketet är $ 9,95 för en månad och $ 5,82 / månad för tolv.

Ännu bättre, du’kan betala med olika metoder. Detta inkluderar regelbundna alternativ som PayPal och kredit- / betalkort, men det inkluderade också Bitcoin, vilket naturligtvis möjliggör stramare säkerhet.

De dåliga nyheterna är att SwitchVPN inte erbjuder en kostnadsfri prövning, även om den erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti.

SwitchVPN för Netflix

den’är svårt att veta vad jag ska göra av SwitchVPN’s funktioner med avblockering av geobegränsade strömningstjänster.

Av någon anledning hade det ofta problem med att kringgå Netflix’s VPN-detektorer. Å andra sidan fungerade det bra med BBC iPlayer.

Detta stavar dåliga nyheter för strömmande fanatiker som kanske vill komma åt olika bibliotek eller som helt enkelt vill hålla jämna steg med sina favoritprogram under resor utomlands.

Naturligtvis det’s inte världens slut; att det fungerar ibland betyder att åtkomst till Netflix bara skulle ta lite prov och fel. Prövning och fel är kanske inte något som alla vill lägga upp med - det tar tillräckligt länge med att välja något att titta på Netflix ändå!

SwitchVPN för torrenting

SwitchVPN stöder aktivt torrenting. På sin hemsida anges att den i princip tillåter dig att använda P2P-nätverk på alla dess servrar.

Kom dock ihåg att flödande upphovsrättsskyddat material är olagligt och att SwitchVPN förbehåller sig rätten att säga upp ditt prenumeration om klagomål görs om sådan aktivitet.

Är det bra för användare i Kina?

Det är för närvarande oklart, men SwitchVPN verkar inte ha något “smygande” protokoll för att kringgå det vakna ögat av Deep Packet Inspection. Det, i kombination med de höga insatserna som VPN-användare i Kina möter, är därför vi skulle rekommendera en mer beprövad VPN för att kringgå den stora brandväggen.

Apps & förlängningar

SwitchVPN’Appens tillgänglighet är något nedslående för det’s bara tillgängliga för standardområdet Windows – macOS – iOS – Android.

Det finns en liten tröst i att SwitchVPN kan ställas in manuellt på andra plattformar, men det är inte’t det enklaste att göra.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =